Dodaj do ulubionych

Wrzesień na plus

IP: 188.33.169.* 09.10.09, 17:44
Kupno nowego auta to nieopłacalna inwestycja...nowe auta są strasznie drogie i ich serwisowanie też jest drogie...45 tys. zł za nowe Polo? Wolę i20 za 35 tys.zł...różnica w jakości żadna a w cenie aż 10 tys.zł :)
Obserwuj wątek
    • Gość: v Re: Wrzesień na plus IP: 188.33.85.* 09.10.09, 18:03
      zaprzeczasz sam sobie
      a jak juz chcesz cos powiedziec to spadaj na czata
    • Gość: Yaa Re: Wrzesień na plus IP: *.centertel.pl 09.10.09, 19:56
      A kolega M - jak zwykle. Co stare to stare, nie to co nowe, prawda? Zresztą - jak powszechnie wiadomo - najlepszy do jazdy po miescie jest koń.
    • Gość: Gość. W Re: Wrzesień na plus IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 09.10.09, 20:52
      A na wieś dwa woły z wozem drabiniastym, 6 placków na każde 3 km bardzo ekologiczny i czysty pojazd.
    • Gość: darek Re: Wrzesień na plus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.09, 21:05
      Zakup samochodu to nie jest inwestycja (z drobnymi wyjatkami) i od tego
      zacznij myslenie z ktorym masz problem
      A odnosnie I20 wcale on nie jest taki tani , najtanszy kosztuje 38tys i
      nie ma nic , dodac do niego klimatyzacje i juz cena wynosi 43.5tys , Polo
      kosztuje 46 ale ma 2 poduszki wiecej.Wielak roznica
    • Gość: m Re: Wrzesień na plus IP: 188.33.73.* 10.10.09, 13:00
      sami macie problemy z myśleniem prostaczki...najtańsze Polo kosztuje 40 tys.zł ...a najtańszy i20 35 tys.zł...więc nie pitol mi tu o klimatyzacji ciemniaku
    • Gość: m Re: Wrzesień na plus IP: 188.33.73.* 10.10.09, 13:06
      prawda jest taka że najtańsze Polo to kosztuje 40 tys.zł ale tylko na papierze w reklamie :).....bo trzeba dopłacić do wersji 5 drzwiowej 1600 i za lakier 1600 i śmieszną opłatę za "wydanie auta" 500zł więc w sumie wychodzi 45 000 zł...ździerstwo ! wole i20 za 35 tys.zl....10 tys. taniej to około 30 % czyli sporo !...ale i tak moje polo z 1999 roku jest lepsze bo kosztuje tylko 10 000 zł i jeździ tak samo...nic się nie psuje więc sami sobie przepłacajcie naiwniaki 30 000 zł jak macie kasy za dużo !!! Buhahahaha
    • Gość: m Re: Wrzesień na plus IP: 188.33.73.* 10.10.09, 13:10
      Do darka: No właśnie ...zakup nowego auta to nie jest inwestycja...to strata pieniędzy bo już za 3 lata auto jest warte połowe ceny a jego żywotność nie spadła o połowe!!! Jego żywotność wynosi ponad 15 lat a nie 6 lat...naucz się liczyć :) Daruś dziecko drogie spakowałeś już tornister na jutro do szkoły? Buhahaha
    • Gość: Yaa Re: Wrzesień na plus IP: *.centertel.pl 10.10.09, 17:59
      Uwaga!
      Kolega M to TROLL. Raz pisze to, raz tamto, kilka tygodni temu dowodził, że ma auto z 6 poduszkami, teraz dowiadujemy się, że ma Polo z 99 r. Nie ma sensu z nim dyskutować...
      Jedni nie mają kasy, bo tak los zrządził (wypadek, ułomność, problemy rodzinne), inni, bo zajmują się bredzeniem na forach, zamiast pracą. I potem dowodzą, że stary grat jest lepszy od nowego, albo inne bzdety. Chcesz stare Polo - proszę bardzo. Ale nie musisz zaraz dowodzić, że to najlepszy wybór. Każdy ma inne potrzeby i możliwości. A to że nowy produkt jest zwykle lepszy od starego to truizm. Naprawdę rzadko bywa inaczej...
    • Gość: m Re: Wrzesień na plus IP: 94.254.156.* 11.10.09, 09:15
      Kolega Yaa to prostaczek...koli cię w oczy że mam inne zdanie? a może ja mam dwa auta? Polo i drugie auto z 6 poduszkami? Jesteś zbyt głupi żeby to zrozumieć...? W moim Polo z 1999 r. nic sie nie psuje...leje i jade :) 90% ludzi nie stać żeby dopłacać 30 tys.zł do nowego dlatego sprzedaż nowych aut w Polsce leży :) Za taką kase to lepiej zabrać żone na wczasy do Afryki :) Szkoda dyskutować z takimi debilkami jak Yaa !!!
    • Gość: m Re: Wrzesień na plus IP: 94.254.156.* 11.10.09, 09:20
      Nowe auta są zbyt drogie i dlatego ich cena po 3 latach spada aż o połowe do realnej wartości auta !!! :) bo jak inaczej wytłumaczyć że auto 3 letnie kosztuje 50 % ceny nowego a jego zużycie to 15% ceny nowego a nie 50%? Koncerny na nowych autach doją nas jak krowy na pastwisku a wy naiwne pastuchy dajecie się doić :) muuu Buhahahahaha
    • Gość: m Re: Wrzesień na plus IP: 188.33.44.* 11.10.09, 11:51
      lepiej być trollem i mówić prawde niż chamem co wyzywa od trolli !!! NOWE ZNACZY DROGIE !!!!!!!! Buhahahha
    • Gość: czesio Re: Wrzesień na plus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.09, 21:02
      Jak zechcę jeździć nowym autem, to będę to robić, bo lubię i żaden m nie będzie mi mówił, co mam robić. Jak m chce, to niech jeźzi starym trupem - jego sprawa, tylko po co wylewa swoje żale na forum. Kto cię chłopie pyta o twojego starego trupa? Kogo to obchodzi?
    • Gość: Yaa Re: Wrzesień na plus IP: *.centertel.pl 11.10.09, 21:33
      Kolega M w 3 ostatnich swoich postach uwiarygodnił moją tezę. To TROLL. Ale niezwykły. Nieświadomy swego trollizmu. Przekonany o wyższości nad całą resztą świata... Bidulek. Nie mówiąc już o jego bliskich... A może już odeszli? Albo nigdy ich nie było.
    • Gość: m [...] IP: 89.108.246.* 11.10.09, 22:18
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Yaa Re: Wrzesień na plus IP: *.centertel.pl 12.10.09, 07:33
      Ewidentny TROLL
    • Gość: m Re: Wrzesień na plus IP: 188.33.25.* 12.10.09, 10:37
      trolla masz w spodniach :)
    • Gość: pytający Re: Wrzesień na plus IP: *.wroclaw.vectranet.pl 12.10.09, 19:48
      Chętnie kupię 3 letnie auto za 50 proc. wartości. Pokażcie mi takie - chyba z przebiegiem 200 tys., firmowe. Albo po dachowaniu...
      Do dyskusji o i20 - auto powinno miec klime, poduchy boczne i min. 90 KM; taki i20 kosztuje prawie tyle co i30.
      Zamiast polo czy i20 lepiej kupic i30 czy ceeda, aurisa lub megana (50 najtanszy). Moze clio 1,2 TCE 100.
    • Gość: Autorr Re: Wrzesień na plus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.09, 20:52
      nowe lepsze auta są bardzo dobre dla firm, osób z DG, itp. możne ja fajnie sobie finansować, na koniec wychodzi się na tym bardzo dobre, tj. jeździ się przez 5 lat nowym autem, jak się zaczyna już coś psuć, większe remonty czekają to sprzedaje za 40% ceny i kupuje nowe...

ale racja, kupowanie nowego auta przez osobę fizyczną za opodatkowane już pieniądze i płacenie na dodatek kolejnych podatków narzuconych na nowe auto to głupota... przepłaca się ok. 40% na starcie, na dodatek nie można odliczać VAT od paliwa (gdy ciężarowe) czy w ogóle wrzucać to w koszty... nie można amortyzować, traci na wartości, generalnie lipa...
    • czarnywojtas Re: Wrzesień na plus 26.11.10, 20:33
      weście tego dupka od tej starej polówki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka