Dodaj do ulubionych

Jaka jest awaryjność Fabii

IP: *.chelm.sdi.tpnet.pl 13.01.04, 10:15
No, jeździcie swoimi Fabkami już conieco a jakoś nie słychać narzekań na
awaryjność tych samochodów. Czyżby były takiie bezawaryjne?
A może coś ukrywacie?
;-)
Obserwuj wątek
    • h.i.p Re: Jaka jest awaryjność Fabii 13.01.04, 10:26
      Moja fabia miała dopiero wczoraj półrocze. Więc chyba na razie nie ma prawa nic
      się psuć. Przejechała ledwie 6 tys. km więc nie jest to dużo. Za wcześnie na
      odwiedzanie serwisu.
      pozdr
      • andre_234 Re: Jaka jest awaryjność Fabii 13.01.04, 10:42
        A moja przejechała prawie 60tys.
        a mogę powiedzieć to samo co Hip.
        PZDR
        • andre_234 Re: Jaka jest awaryjność Fabii 13.01.04, 10:45
          Zapomniałem że na gwarancji poprawili mi zamykanie klapki od paliwa.
          Trochę się nie domykała. Natomiast sam regulowałem zamek tylnej klapy.
          To wszystko.
          PZDR
        • leo11 Re: Jaka jest awaryjność Fabii 18.02.05, 22:20
          Mam Fabie od 4,5 roku i genieralnie nic się nie psuje.
        • Gość: posiadacz Re: Jaka jest awaryjność Fabii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 10:12
          przejechałem 110 tyś : 70 tyś wymiana drążków stabilizatora; reszta wydatków to
          standardowe wymiany olejów filtrów 1 raz żarówki !!!!!
      • Gość: slawek Re: Jaka jest awaryjność Fabii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 21:47
        czesc mam skoda fabie 68kw i przejchane mam nia 60tys i jezdze na gazie od 15tys
        i narazie nic jej nie jest
      • jack95 Re: Jaka jest awaryjność Fabii 24.11.06, 16:32
        Witam mam fabie 1,4 mpi 2002r przebieg 102tys na lpg 80 tys wymienilem rozrzad
        cylinderek hamulcowy no i oczywiście materialy eksploatacyjne jeszcze nigdy
        mnie nie zawiodla !!!może nie jest to samochód wyścigowy ale jest ok!!!
        • andre_234 Re: Jaka jest awaryjność Fabii 24.11.06, 20:44
          A mnie synio załatwił przednią szybę.
          Zdjął wycieraczkę, dźwignia na sztorc, bęc i dupa :-(
          530 PLN w plecy.
          Na pociechę założyłem sobie a właściwie jemu szybkę atermiczną z szarym paskiem
          górnym.
          Ja tymczasem przesiadłem się na swoje a4 a tam (QRNAOLEK) znowu wahacze do wymiany.
          Chyba przeproszę się z fabką bo lepsza jest na drogi w polsce "B"
          pzdr
    • Gość: Kudi Re: Jaka jest awaryjność Fabii IP: *.zeto.com.pl 13.01.04, 11:19
      30 tys i bez problemów
      pozdrawiam
      Kudi
      • mikihtp Re: Jaka jest awaryjność Fabii 13.01.04, 12:03
        7 miesięcy, 7600 km i narazie wszystko OK. Ciekawe czy Fabka będzie jeździła
        tak bezawaryjnie jak mój były samochód - Hyundai Pony ?
    • Gość: hiro Re: Jaka jest awaryjność Fabii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.04, 14:22
      75 tys , 1,5 roku
      troche było do roboty ale raczej same ekspoatacyjne

zdziwiony byłem jedynie ,ze stabilizator po 60 tys do wumiany.

acha
      Panowie w Skodzie naprawiają mi juz 4 raz mechanizm dzwigni regulacji wys
      siedzenia kierowcy

pzdr
      • mikihtp Re: Jaka jest awaryjność Fabii 13.01.04, 19:10
        Gość portalu: hiro napisał(a):

> 75 tys , 1,5 roku
        > troche było do roboty ale raczej same ekspoatacyjne
        > > zdziwiony byłem jedynie ,ze stabilizator po 60 tys do wumiany.
        > > acha
        > Panowie w Skodzie naprawiają mi juz 4 raz mechanizm dzwigni regulacji wys
        > siedzenia kierowcy
        > > pzdr

Słyszałem, że z tym elemetem są problemy, u mnie na razie OK. Pozdr.
      • Gość: RJ2004 Re: Jaka jest awaryjność Fabii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.04, 20:47
        35 Tys km - stabilizator do wymiany!?!
        • mikihtp Re: Jaka jest awaryjność Fabii 15.01.04, 07:40
          Gość portalu: RJ2004 napisał(a):

> 35 Tys km - stabilizator do wymiany!?!

To pospolity problem z Fabiami - sypiące się przednie zawieszenie. Na szczęście
          są 2 lata gwarancji.
        • Gość: jedrek Re: Jaka jest awaryjność Fabii IP: 194.9.223.* 24.01.04, 11:59
          A co to jest ten stabilizator?
          • Gość: at Re: Jaka jest awaryjność Fabii IP: *.net-serwis.pl 15.08.04, 20:10
            to chyba drazek zmiany biegow, tak znawcy skodziarze czy sie myle???
    • Gość: Braził Re: Jaka jest awaryjność Fabii IP: *.chelm.sdi.tpnet.pl 15.01.04, 12:33
      U mnie w prawych drzwiach coś wpada w rezonans przy głośnym słuchaniu basów.
      Facet w serwisie powiedział że to dlatego że w odtwarzaczu mam za bardzo
      podbite basy. Nie przekonuje mnie ten argument bo z lewej nic nie brzęczy a
      odtwarzacz mam fabryczny i to ten najdroższy.
      Czy ktoś rozbierał tapicerkę w drzwiach? czy to jest bezpieczne ? Nie chciał
      bym dokupować potem jakichś plastików.
      PZDR
      p.s.
      Ale i tak dźwięk w Fabii jest lepszy niż w wielu innych autach z fabrycznym
      sprzętem.
      • andre_234 Re: Jaka jest awaryjność Fabii 15.01.04, 12:49
        Ja miałem wymieniane lewe drzwi po stłuczce.
        Niestety później problemów było coniemiara.
        W drzwiach ciągle coś cię pieprzyło.
        Zamek centralny, odpadała korbka, odpadały jakieś plastiki przy klamce, nie
        działał gwizdek itp. Fachowcy w serwisie nie oleli. Ale to nie był serwis Skody.
        PZDR
        • andre_234 Re: Jaka jest awaryjność Fabii 15.01.04, 12:52
          Aha. I wniosek.
          Nie bierz się za to sam bo narobisz biedy.
          No chyba że jesteś taki zdolny ?
          PZDR
          • Gość: at Re: Jaka jest awaryjność Fabii IP: *.net-serwis.pl 15.08.04, 20:17
            taaaaak.....trzeba byc wyjatkowo uzdolnionym, prawie jak Adam Słodowy (Zrob to
            sam) by brac sie do rozbierania drzwi, to czynnosc prawie tak skomplikowana jak
            rozbieranie panienki - cos spieprzysz i dostaniesz po gębie...
        • Gość: at Re: Jaka jest awaryjność Fabii IP: *.net-serwis.pl 15.08.04, 20:14
          To w fabii nawet centralny zamek jest??????? no no no chyba sobie kupie, a
          zamiast gwizdka mozna zalozyc trąbke, bedzie glosniej i troche folkloru...
      • Gość: at Re: Jaka jest awaryjność Fabii IP: *.net-serwis.pl 15.08.04, 20:12
        to nie jest absolutnie bezpieczne, moze po tym sciagac w prawa strone przy
        jezdzie na wprost i zabiora ci chlopie gwarancje
      • tygrysek020 Re: Jaka jest awaryjność Fabii 22.02.05, 00:37
        jesli chodzi ci o te drzwi to na 200% korbka do szyby jesli masz. U mnie to
        samo sie dzialo

37 tys zadnych mechanicznych problemow oprocz eksploatacyjnych
    • andre_234 Re: Jaka jest awaryjność Fabii 17.01.04, 21:16
      No i co anytskodziarze?
      Chyba nie jest tak źle ?
      A jak wasze Frankensztajny ?
      PZDR
    • Gość: Bart Re: Jaka jest awaryjność Fabii IP: 217.153.47.* 19.01.04, 10:37
      Stabilizatory padły po 45tys. Raz wyczepił mi się przewód tylnego
      spryskiwacza. Poza tym bez innych awarii. Na początku maiłem stłuczkę, wpadłem
      w poślizg i przy okło 30 km/h wiechałem astrze w tył. U mnie wypadły
      maskownice i lekko przestawił się zderzak ale nawet tego nie poprawiłem bo
      wszystko trzyma się super i trzeba dobrze się przyjżeć,a astrze wgniotłem tył
      na jakieś 20-30 cm. A teraz mam przejechane 77tys
      • Gość: Braził Re: Jaka jest awaryjność Fabii IP: *.chelm.sdi.tpnet.pl 19.01.04, 10:47
        Kiedyś mówiono na Fabię że to mały czołg por. Grubera.
        (Alo Alo)
      • eddy46 Re: Jaka jest awaryjność Fabii 01.02.04, 23:02
        Co spotkalismy sie tu!Od kiedy w Kanadzie jezdzi sie Fabia a zderza sie Oplem
        Astra
    • andre_234 Re: Jaka jest awaryjność Fabii 22.01.04, 20:06
      Dziś przestał działać spryskiwacz tylnej szyby.
      Słychać dźwięk pompki a płyn nie leci. Z przodu OK.
      Sama dyszka nie wydaje się być zapchana ale pewności nie mam.
      Może ktoś wie jak to sprawdzić?
      pzdr
      • zippo1 Re: Jaka jest awaryjność Fabii 23.01.04, 02:12
        andre_234 napisał:

> Dziś przestał działać spryskiwacz tylnej szyby.
        > Słychać dźwięk pompki a płyn nie leci. Z przodu OK.

Warto popatrzec czy plyn nie leci po klapie bagaznika.
        Spadl mi kiedys wezyk i zorientowalem sie dopiero jak wwyciekalo spod klapy.
      • Gość: ja. Re: Jaka jest awaryjność Fabii IP: 217.153.160.* 18.04.04, 21:30
        za filtrem powietrza,pod komputerem jest połączenie przewodów przedniego i
        tylniego spryskiwacza,może się rozłączyły/po nadkolu lewego koła powinien
        cieknąć płyn/oczywiście pod maską
        • andre_234 Re: Jaka jest awaryjność Fabii 18.04.04, 21:47
          Gość portalu: ja. napisał(a):

> za filtrem powietrza,pod komputerem jest połączenie przewodów przedniego i
          > tylniego spryskiwacza,może się rozłączyły/po nadkolu lewego koła powinien
          > cieknąć płyn/oczywiście pod maską
          Tak właśnie się dzieje.
          Dzięki
          pzdr
      • Gość: at Re: Jaka jest awaryjność Fabii IP: *.net-serwis.pl 15.08.04, 20:24
        trzeba dolac plynu... w tym celu otworzyc cemtralnym zamkiem lewe drzwi,
        odblokowac maske, podniesc ja, podeprzec bo moze zgilotynowac, zdjac korek
        wlewu i dolac plynu (w Auchan widzialem ze jest po 2,49 za 5l.), potem zrobic
        wszystko (poza odblokowaniem maski) w odwrotnej kolejnosci, ja na wszelki
        wypadek pojechalbym z tym do serwisu bo to cholernie skomplikowana czynnosc jak
        sie nie jest zlota raczka.
      • Gość: zz Re: Jaka jest awaryjność Fabii IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 23.06.05, 23:20
        rozpiety przewód na scianie grodziowej za jednostką sterujacą
    • quak Re: Jaka jest awaryjność Fabii 25.01.04, 18:40
      Po 25000 łączniki stabilizatora (normalka).
      Zmieniałem też czujnik temperatury.
      I łączniki i czujnik (kupiłem orginały), wyglądały inaczej niż wymontowne
      części.
      NC
      • quak Re: Jaka jest awaryjność Fabii 02.05.06, 14:18
        Teraz na liczniku mam 72 kkm i do listy powyżej trzeba dopisać:
        - kolejną wymianę czujnika temperatury
        - wymianę pompy wodnej
        - założenie wężyka od spryskiwacza tylnej szyby :)
        - wymianę gumy na stabilizatorze
        - awarię czujnika otwarcia drzwi po stronie kierowcy - podobno wymaga wymiany całego zamka, drobne kilkaset PLN :(
        - teraz jeszcze przy zakrętach i hamowaniu, jak jest cieplej, "piszczą" przednie koła, jestem umówiony w serwisie i jeszcze nie wiem co wysiadło

Poza tym przy wymianie kół zauważyłem, że urwały się, po obu stronach, plastikowe osłony tylnych amortyzatorów, (i wydają straszne odgłosy na nierównościach)- same amortyzatory są nadal sprawne - czy ktoś miał podobny problem?
        Aha - pod maską, blisko podszybia, po prawej stronie w zagłębieniu znalazłem element z białego plastiku, który na końcu posiada coś jakby uszczelkę - wszystko w samochodzie działa - a ten element wożę w schowku.

I to by było narazie na tyle (tyle pamiętam), jeśli chodzi o awaryjność

Zamierzam dokupić kapelusz i nadal będę jeździł Fabią
    • Gość: bryła Re: Jaka jest awaryjność Fabii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.04, 21:59
      ile kosztuje stabilizator i gdzie go wogulę można znaleść taniej a ja tam i tak
      wolę volkswagena
    • Gość: Braził Re: Jaka jest awaryjność Fabii IP: *.chelm.sdi.tpnet.pl 29.01.04, 15:25
      Ubyło mi ok. 0,5l płynu chłodzącego.
      Czy to coś złego? Przecieków nie zauważyłem.
      pzdr
      • krzysztof_bursiak Re: Jaka jest awaryjność Fabii 29.01.04, 15:41
        mam ok 14 000 KM i ubylo troche plynu chlodzacego (mam klime i silnik 75KM). U
        mnie zgrzytalo w czasie jazdy i wymienili mi czesc ktora nazwali
        chyba "podkladka lacznika stabilizatorow" dodatkowo w czasie pierwszych mrozow
        wyskoczyl wezyk od spryskiwania tylnej szyby ale nie jestem pewnien czy plyn
        wtedy mialem zimowy..Oczywiscie powyzsze usterki w serwisie byly nowoscia...
        • Gość: FabioFan Re: Jaka jest awaryjność Fabii IP: *.prokom.pl 17.02.04, 08:46
          mam Fabke od 1,5 roku, 24000 i zero problemow z w/w. Naprawde fajne autko.
          Polecam. Mam nadzieje, ze tak bedzie jak najdluzej.
          • Gość: Pikus Re: Jaka jest awaryjność Fabii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.04, 23:44
            mam Fabie od 3 lat, 150000km. Wymienilem klocki hamulcowe i tarcze przy
            145000km, łaczniki stabilizatora przy 90000km, gumy stabilizatora przy 140000km.
            Niestety po przejechaniu okolo 70000km zaczela trzeszczeć deska rozździelcza
            • Gość: at Re: Jaka jest awaryjność Fabii IP: *.net-serwis.pl 15.08.04, 20:29
              no brawo: 145000 km na jednych klockach i tarczach, chyba bylo to 145000 km
              przepchane a nie przejechane, ciekawe jakie jeszcze rewelacje tu przeczytam???
              • Gość: Jaro Re: Jaka jest awaryjność Fabii IP: *.zgrudna.kghm.com.pl / *.kghm.pl 26.01.05, 13:53
                Dlatego pewnie wymienił i klocki i tarcze.... :o)
    • andre_234 Re: Jaka jest awaryjność Fabii 18.04.04, 21:52
      Jak babcię kocham, żaden antyskodziarz tu nie nasrał.
      Na obelgi to są dobrzy a na argumenty mniej?
      pzdr
      • Gość: Kierowca Bąblowca Trudno nie zgodzić się z faktami... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.04, 12:18
        ...i nikt nie będzie negował, że Fabia to auto dość mało awaryjne, bo
        produkowane pod niemieckim nadzorem, ale teksty:

- Fabia to kompaktowe auto rodzinne
        - Silnik 64KM pozwala na swobodną jazdę w 4 osoby i dzielnie wyprzedza na trasie
        - Octavia to tańszy VW Passat
        - Najładniejsza deska rozdzielcza w historii motoryzacji znajduje się w Octavii
        - Superb to samochód dla gwiazd i top management'u

...i kilka innych po prostu kwalifikują do szydzenia z autorów ;)
        • Gość: Braził Re: Trudno nie zgodzić się z faktami... IP: *.chelm.sdi.tpnet.pl 20.04.04, 10:36
          Jest grupa nawiedzonych i sfrustrowanych antyskodziarzy których celem istnienia
          jest obśmiewanie skody a teksty że:
          "> - Fabia to kompaktowe auto rodzinne
          > - Silnik 64KM pozwala na swobodną jazdę w 4 osoby i dzielnie wyprzedza na
          trasi
          > e
          > - Octavia to tańszy VW Passat
          > - Najładniejsza deska rozdzielcza w historii motoryzacji znajduje się w
          Octavii
          > - Superb to samochód dla gwiazd i top management'u"
          wymyślają oni sami. Kto jest dłóżej na tym forum to się orientuje e żaden
          posiadacz skody takich bąków nie puszcza za wyjątkiem skodomaniaka, ale to
          kretyn albo prowokator lub jedno i drugie.
          pzdr
    • Gość: Pap Re: Jaka jest awaryjność Fabii IP: *.globalintech.pl 20.04.04, 10:20
      Fabia SDI kombi, 60 tys km, niecale 1.5 roku, w drzwiach kierowcy padl silownik
      centralnego zamka (nieoryginalny, dostawiany). Troche skrzypi deska - poza tym
      zero awari. Oby tak dalej.

Pozdrawiam,
      Pap
    • Gość: dr. Re: Jaka jest awaryjność Fabii IP: *.lubin.dialog.net.pl 20.04.04, 11:57
      Osobom , którzy jeżdżą tak, że klocki i tarcze wymieniają po 145 000 km
      powinno się dożywotnio odbierać prawo jazdy ( patrz wypowiedź jakiegoś
      dziadka skodowego). A to dlatego, że z powodu niesprawnego układu
      hamulcowego i nieznajomości eksploatacji samochodu, stanowią zagrożenie
      na drodze!!!
    • Gość: ZDZICH Re: Jaka jest awaryjność Fabii IP: *.tele2.pl 12.08.04, 12:34
      PRZEJECHAŁEM 110 TYŚ- WSZYSTKO GRA , JAK DOTĄT WYMIENIŁEM TYLKO 20 RAZY ŻARÓWKĘ
      • Gość: Wedymin Re: Jaka jest awaryjność Fabii IP: 213.17.228.* 12.08.04, 12:47
        Sprawdź lepiej elektrykę. Miałem to samo, a na wykładzinie bagażnika pojawiały
        się białe wykwity.
        • Gość: Wedymin Re: Jaka jest awaryjność Fabii IP: 213.17.228.* 13.08.04, 15:53
          Ale p...nąłem baboka... Na wykładzinie silnika, rzecz jasna... :)))
          • Gość: at Re: Jaka jest awaryjność Fabii IP: *.net-serwis.pl 15.08.04, 20:33
            a nie na desce rozdzielczej, moze warto by pojechac na myjnie???
    • Gość: Wedymin Re: Jaka jest awaryjność Fabii IP: 213.17.228.* 12.08.04, 12:53
      Patrzę z perspektywy drugiej już Skody. Pierwszą, Fabią HB 1.4 8V 60 KM,
      przejechałem 55 kkm w ciągu 2 lat i miałem następujące "zgrzyty":
      - padł sterownik zamka centralnego (wymieniony na gwarancji)
      - wybiła się piasta po 30 kkm (wymienione częściowo na gwarancji, płaciłem
      tylko za robociznę, nie za część, bo już było po gwarancji :)))
      - rozszczelnił się tzw. wysprzęglik i ubywało płynu hamulcowego, który w Fabii
      obsługuje również sprzęgło.

I to wsjo. Teraz Combi 1.2 HTP 64 KM (2003). Poprzedni właściciel nie miał
      żadnych problemów, ja również (odpukać). Ostatnio robiłem przegląd 30 kkm i po
      za standardową wymianą oleum i filtrów, wszystko jest cacy. Tak trzymać!

Pozdro dla Szkodników
    • millerek Re: Jaka jest awaryjność Fabii 12.08.04, 14:01
      Mam fabie 1.2. Jeżdżę nią od roku (kupiona nowa w salonie) przebieg prawie
      20.000. Tydzień temu zmieniłem żarówkę h7 z przedniej lampy. Poza tym
      absolutnie nic oprócz benzyny i przeglądu po 15.000 (olej i filtr). Mam
      nadzieję, że tak będzie jak najdłużej.
      • andre_234 Re: Jaka jest awaryjność Fabii 12.08.04, 15:43
        Teraz sobie przypominam. Wymieniłem juz obie H7 sle nakręciłem ponad 71 tys.
    • Gość: ja Re: Jaka jest awaryjność Fabii IP: 217.11.143.* 12.08.04, 17:05
      Moja fabia rocznik 2000 mam przejechane 117 tys. kilometrów. Niedawno
      wymieniłem łańcuch rozrządu. Drobne awarie - przetarcie kabli od rozrusznika -
      koszt naprawy 60PLN, zużycie uszczelki pompy wodnej - koszt naprawy 40PLN+ 1PLN
      uszczelka. I bardzo dobrze mi się jeździ.
    • Gość: DZENTELMEN Re: Jaka jest awaryjność Fabii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.04, 19:54
      Zaraz usłyszę że awaryjność Skody jest mniejsza niz RR !!!
      Dziesiąta woda po kisielu "VW" nie może być lepsza niż oryginał.
      A i ten jest do kitu.
      • Gość: Vrooom Re: Jaka jest awaryjność Fabii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 10:01
        Awaryjnosc Skody JEST mniejsza od RR. RR są niesamowicie awaryjne. Ciekna z
        nich wszelkie plyny, a i pekniecia nadwozia sie zdarzaja. Legenda o ich
        niezawodnosci to wynik zabiegow dzialu marketingu podtrzymujacego opinie sprzed
        blisko stu lat. To,ze jezdzi jak gloszone przez nich plotki mowia polowa
        sprzedanych kiedykolwiek egzemplarzy wynika z nieliczenia sie ich wlascicieli z
        kosztami i stosunkowo niewielkich przebiegow. Widzialem Warszawe w idealnym
        stanie, ktorej wlasciciel tez nie liczyl sie z kosztami.
        Powyzsze dotyczy RR do konca lat '90. Obecnie to inna firma. Marka zostala
        sprzedana BMW, a fabryka wybudowana od podstaw.
    • Gość: lupus2 Re: Jaka jest awaryjność Fabii ?... IP: *.telia.com 15.08.04, 20:13
      ... awaryjnosc Fabia jest mniejsza niz awaryjnosc szarych komórek antyskodziarzy
      • Gość: at Podsumowanie IP: *.net-serwis.pl 16.08.04, 10:45
        Skoro Wasze auta są prawie tak niezawodne/zawodne (niepotrzebne skreślić, bo
        już sam się pogubiłem) jak samochody niemieckie, to może warto by wystąpić z
        wnioskiem do koncernu VW o zmianę nazwy na szfabia?
        • Gość: lupus2 Re: Podsumowanie IP: *.telia.com 16.08.04, 12:17
          ... szfabia ?? - dobra mysl ,ale co Ci zpod znaku rodla na to powiedza ???.
    • Gość: Michał Re: Jaka jest awaryjność Fabii IP: *.radom.pl 05.01.05, 16:13
      Mam Fabie 1.2 HTP 55 KM. Autko ma przejechane 30 000 i jak dotad 2 zarowki no i
      jutro jade na przegląd i jednocześnie wymiane stabilizatora bo juz nieznosnie
      skrzeczy! Pozdrawiam ;)
      • Gość: zorientowany Re: Jaka jest awaryjność Fabii IP: *.wroc.net 05.01.05, 21:17
        Z tego co piszesz serwisujesz swoj samochod w Autoryzowanej stacji obsługi ,
        masz przejechane tylko 30 000 km...możesz bez obawy sasugerować w Serwisie że
        wiesz o tz. KATALOGU Z DOBREJ WOLI ..bez problemu powinni Ci wymienić
        stabilizator za darmo lub w za niewielką odpłatą.
        Takie są przywileje klientow którzy serwisuję w autoryzowanych stacjach.
        Życze powodzenia.
    • Gość: s Re: Jaka jest awaryjność Fabii IP: 62.29.137.* 05.01.05, 19:12
      u mnie do wymiany przednia piasta, dwa drążki stabilizatora, 5 razy żarówa i
      raz dokręcony kolektor: ogólnie wszystko w normie :-)) - fabia 1.4 60 KM z 2002
      r. - przebieg 64 tys. km
    • jotcha Re: Jaka jest awaryjność Fabii 08.01.05, 10:36
      24 tys. km, 9 m-cy, wymiana 4 żarówek.
      Wczoraj w nocy na parkingu przed blokiem
      jacyś kretyni przebili mi bak. Ściągnęli
      paliwa za 70 zl, szkody są pewnie na grubo ponad
      tysiąc. Nic tylko się wściec, tak oto dowiedziałam
      się, że plastikowy bak może być problemem. Oczywiście metalowego
      nie można zainstalować. W serwisie i ubezpieczalni powiedzieli, że to
      nie pierwszy taki przypadek, czyżby nowa plaga?
      • andre_234 Re: Jaka jest awaryjność Fabii 19.01.05, 20:43
        Czyli awaryjna jest !!!
        ;-)))
        • Gość: Jaro Re: Jaka jest awaryjność Fabii IP: *.zgrudna.kghm.com.pl / *.kghm.pl 26.01.05, 13:59
          Ale to się nazywa "niefachowa obsługa" (nieproszona też)...

U mnie póki co - nic...
          • jotcha Re: Jaka jest awaryjność Fabii 26.01.05, 16:40
            Super, dwa tygodnie czekania na samochod bo w Polsce nie było baku, faktura na
            1700 :(, bo jakis gnojek ma genialny pomysl na "zorganizowanie" paliwa.
            Cale szczescie ze jest ubezpieczenie
    • Gość: Braził Re: Jaka jest awaryjność Fabii IP: *.chelm.sdi.tpnet.pl 24.01.05, 10:00
      85 tys. km.
      W trakcie rytynowego przeglądu wymieniono mi szczęki hamulcowe i jeden cylinderek.
      Stukało coś przy drążku stabilizatora, poprawili to.
      pzdr
    • Gość: NOE52 Re: Jaka jest awaryjność Fabii IP: *.chelm.sdi.tpnet.pl 14.03.05, 09:13
      W tym segmencie Skoda jest najmniej awaryjnym samochodem.
      Czy to się kumuś podoba czy nie.
      Od pewnego czasu nie jestem skodziarzem , tak więc moja opinia nie jest
      subiektywna a testy mówią same za siebie.

pzdr
      • andre_234 Re: Jaka jest awaryjność Fabii 24.04.05, 20:46
        Nareszcie cię popsuła.
        Mój synio który zajeżdża mi fabię (100 tys. km)
        uprzejmie mi doniósł że fabia dupnęła.
        Dzisiaj w trakcie jazdy w centrum warszawy buchnęło parą z komory silnika i płyn
        chłodniczy się zdematerjalizował a dolewki natychmiast lądowały na asfalcie .
        Dziś odbyło się holowanko do serwisu.
        Jutro wiadomość co konkretnie się zwaliło.
        Cały drżę z niecierpliwości.
        A w moim transicie odpadły boczne drzwi ale fachmani już mi je pospawali.
        Lubię nim jeździć. A w lecie jakiś SUV bo przyzwyczaiłem się siedzieć wyżej. ;-)))
        pzdr
        • andre_234 Re: Jaka jest awaryjność Fabii 25.04.05, 11:21
          To pompa wodna ;-(
          • capricornn Re: Jaka jest awaryjność Fabii 27.04.05, 14:51
            Czemu nikt nic nie napisał o komforcie jazdy, wszystko w Fabii trzeszczy i
            piszczy, jest bardzo głośna i ta praca silnika na wolnych, cały czas drży
            i "skacze". Czy panowie kierowcy tego nie słyszą? W serwisie twierdzą, że
            silnik w Fabii tak właśnie pracuje i nic nie poradzą.
            • andre_234 Re: Jaka jest awaryjność Fabii 02.05.05, 17:45
              Ja pisałem wielokrotnie o komforcie jazdy Fabią.
              Ale powtórzę :
              -zawieszenie oparte na płycie podłogowej nowego Polo i Seata jest o niebo lepsze
              niż w Punto, Clio, 206 i innych w tym segmencie.
              -Jakość wykończenia wnętrza (mimo że az do bulu prosta)jest dobra i z dobrych,
              miekkich materiałów.
              W moim i innych znanych mi egzemplazach nic nie trzeszczy ani drży czy skacze.
              Mnie wychodzi że dla jednych Fabia a dla innych FOBIA
              pzdr
              • andre_234 Re: Jaka jest awaryjność Fabii 02.05.05, 17:46
                bulu bulu bulu BÓLU ;-(((
                • fibin Re: Jaka jest awaryjność Fabii 06.05.05, 21:17
                  Egzemplarzach, egzemplarzach, egzemplarzach:)
              • Gość: Kola Re: Jaka jest awaryjność Fabii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.05, 16:42
                Ktoś tam wspominał o tz. KATALOGU Z DOBREJ WOLI....co to jest?????
            • fibin Re: Jaka jest awaryjność Fabii 02.05.05, 17:51
              W mojej Fabii 1,2 HTP silnika na wolnych prawie w ogóle nie słychać, o
              drganiach nie wspominam bo ich po prostu nie ma! Może to jakaś anomalia albo
              fobia?

MCPB jest super!
          • andre_234 Re: Jaka jest awaryjność Fabii 02.05.05, 17:32
            Do tego :
            termostat
            czujnik temp. płynu chł.
            automat stopu
            Przebieg 100 tys. km.
            To chyba i tak niezły wynik
            pzdr
            • andre_234 Re: Jaka jest awaryjność Fabii 05.05.05, 14:26
              Ciekawe dlaczego żadna z wymienionych części nie miała logo skody tylko jakieś
              vw i oooo ???
              ;-))
            • andre_234 Re: Jaka jest awaryjność Fabii 26.11.06, 20:12
              Aha i jeszcze syrena alarmu.
              logo skody na nim nie uświadczysz tylko jakieś dziwne vw i oooo ;-(
              Natomiast moje a4 znowu jedzie do serwisu na kolejne wymiany wahaczy !!!
              Szlag mnie trafia !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka