Dodaj do ulubionych

Benefia 24

18.10.09, 17:44
czy kros z Was ubezpieczal OC w tej, za przeproszeniem, firmie?

Ja usilowalem to zrobic bo szukalem najtanszego ubezpieczenia, ale 'przygody', ktore mnie spotkaly, odstreczyly mnie od popelnienia tego kroku. Krotko aby nie nudzic:
1. sprawdzilem wszelkie dostepne oferty w internecie - w Benefii 24 wyszlo najtaniej. Kliknalem aby przyslali mi kalkulacje na maila - otrzymalem.

2. kilka dni poźniej usilowalem zawrzec to ubezpieczenie i tu klops bo stawka wyszla o stówke wyzsza. Zadzwonilem na podany na stronie internetowej telefon a tam nikt nie odbiera. W koncu jeden z telefonow (okazalo sie ze to kadry) sie odezwal a kiedy wyluszczylem problem pani powiedziala, ze mnie laczy z odpowiednim dzialem. Niestety 'odpowiedni dzial' telefonu nie odebral, wiec zadzwonilem ponownie do 'kadr' a pani polaczyla mnie i innym niemniej kompetentnym, ktory odebral (glos w sluchawce meski) ale poradzi mi abym zadzwonil na inny numer. Byl nawet tak mily, ze podal mi dwa numery, ktore jak latwo sie domyslec rowniez nie odpowiadaly.

3. Zadzwonilem ponownie do 'kadr' a pani poradzila mi abym sprobowal kiedy indziej. Poprosilem aby polaczyla mnie z prezesem ale stanowczo odmowila.

No wiec ubezpieczylem OC w innej firmie. Nie podam w jakiej by nie byc posadzonym, ze usiluje cos reklamowac.
Pomyslalem sobie, ze jestem petentem, ktorego stuknal ktos tam jest ubezpieczony a ja domagam sie odszkodowania z jego OC. Mozna sobie tylko wyobrazic jak bedzie wygladalo to dochodzenie swoich praw. Bo skoro nawet skladki przyjac nie chcieli........
Obserwuj wątek
    • hasznachszach Re: Benefia 24 19.10.09, 10:05
      Nie budzi to niczyjego zdziwienia?
      • organista_pl Na drzewo spamerze 19.10.09, 10:19
        • hasznachszach Re: Na drzewo spamerze 19.10.09, 16:04
          No tak, tu należy pisac o kapelusznikach w skodach i o dresach w BMW, wtedy
          mozna wywolac 'uczoną' dyskusje. Dobrze widziane sa równiez watki o bezsensie
          montowania opon zimowych. Juz znikam, rozczarowany.
          • robert.r81 Re: Na drzewo spamerze 19.10.09, 16:08
            napisz o ile więcej wyniosło cię ubezpieczenie w tej innej firmie? ja też
            szukałem najlepszej oferty i też stwierdziłem, że najtaniej jest właśnie u nich,
            ale po tym co piszesz to już sam nie wiem
            • hasznachszach Re: Na drzewo spamerze 19.10.09, 16:14
              Renault laguna 2.0 wersja RXT z automatem OC i NW miało kosztować 330 złotych
              wg. kalkulacji z ich strony internetowej ale kiedy usiłowałem stworzyc,
              prowadzony za raczkę, polise wyszło o 100 (prawie) złotych wiecej. Ostatecznie
              tyle samo zapłaciłem w innej firmie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka