Dodaj do ulubionych

Drodzy fani motoryzacji co byście zrobili na moim

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.04, 20:02
miejscu??? Błagam pomóżcie mi!!
Mam ok 60 tys. zł na nowy samochód! Zastanawiam się nad Golfem, Corollą,
Civikiem i Mazdą 3!! Oczywiście moja żona jak zwykle ma inne zdanie ode mnie
i chce Megane!!
Na który z tych samochodów byście sie zdecydowali przy zakupie!!??
Przyjmujcie, że "nasza" rządna nowego samochodu rodzinka jest 4 osobowa (2
dorosłych + 2 nastolatków)!!!
P.S. Ja się skłaniam bardziej za "japończykami"!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: tc Re: Drodzy fani motoryzacji co byście zrobili na IP: *.acn.pl 16.01.04, 20:53
      4 dorosle osoby w kompakcie? A moze by tak przejsc o oczko wyzej do segmentu D?
      • Gość: tomcyk Re: Drodzy fani motoryzacji co byście zrobili na IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.04, 21:02
        Niestety budżet pozwala mi tylko na Octavię, a ta mi raczej nie odpowiada!!!
        • Gość: tc Re: Drodzy fani motoryzacji co byście zrobili na IP: *.acn.pl 16.01.04, 21:14
          Nie chcialbym byc zlosliwy, ale Octavia to tez klasa C. Najtansza Laguna kosztuje 67900, Citroen
          C5 70000, Opel Vectra 7000, etc. etc. Na wszystkie modele obowiazuje promocja wysokosci kilku
          tysiecy zlotych za rocznik 2003 wiec nie sa one odlegle od zalozaonego budzetu :-)
          • Gość: tomcyk Re: Drodzy fani motoryzacji co byście zrobili na IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.04, 09:27
            Pewnie masz racje!! Dzieki!!
    • Gość: Doki zony nalezy sluchac IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 16.01.04, 21:03
      bo akurat w tym wypadku zona chce dobrze
    • greenblack Re: Drodzy fani motoryzacji co byście zrobili na 16.01.04, 21:05
      60 tys. nie starczy Ci na Mazdę 3.
      • Gość: tomcyk Re: Drodzy fani motoryzacji co byście zrobili na IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.04, 09:27
        Nie dowiemy się jak nie poczekamy do maja!
    • Gość: Milos Re: Drodzy fani motoryzacji co byście zrobili na IP: 193.19.140.* 16.01.04, 21:07
      Mazda 3 zapowiada się b. ciekawie, ale biorąc pod uwagę serwis, to może lepiej
      Corollę albo Civica. Golf jest zdecydowanie za drogi, Megane brzydkie, mało
      miejsca i awaryjne. W sumie Corolla jest super, ale też trochę mało miejsca w
      środku i w bagażniku. Ja bym wybrał albo Corollę kombi albo Civica 5D (jeśli
      nie przeszkadza ci wygląd).

Pzdr
      • Gość: tomcyk Re: Drodzy fani motoryzacji co byście zrobili na IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.04, 09:30
        Właśnie ten wygląd mnie nie pokoi! Chociaż słyszałem, że Civic przeszedł już
        jakiś lifting! Poważnie biore też pod uwage Civica w wersji sedan ( bardziej
        mi sie podoba)!
    • Gość: mgr Re: Drodzy fani motoryzacji co byście zrobili na IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 16.01.04, 21:43
      Jeżeli "masz" około 60 tysięcy to nie wydawaj wszyskich na samochód bo ciężkie
      czasy idą.
      Jak "zamierzasz" wydać około 60 tysięcy to insza inszość. Taka suma starczy
      zaledwie na porządny kompakt i dowodzi zdrowego rozsądku wydającego.
      Jeżeli masz kłopoty z dobraniem odpowiedniej klasy samochodu dla rodziny to
      najlepiej zrób to szacując roczne wydatki na auta i porównaj je z rocznymi
      przychodami rodziny brutto. Do kosztów wlicz wszystko
      (zakup,odsprzedaż,ubezpieczenie,benzynę,przeglądy,opony zimowe,etc.)
      Rozsądek nakazuje nie przekraczać 20%.
      Pozostałe 80% to
      (dom,mieszkanie,utzrzymanie,dzieci,oszczędności,emerytura,podatki).
      Zyczę dobrych procentów i udanej zabawy.
      POZDR
      • letalin Re: Drodzy fani motoryzacji co byście zrobili na 16.01.04, 21:53
        A źle Ci się jeździ tym co masz? Ja tam się przyzwyczajam i raczej wolę włożyć
        kasę w starsze auto niż kupować salonowe. Uważam, że auto może kosztować
        maksymalnie tyle ile zarabiasz w ciągu 6 miesięcy ( netto). Kupowanie
        droższych samochodów nie jest zbyt racjopnalne, ale może być przyjemne
        niestety....
        • Gość: tomcyk Re: Drodzy fani motoryzacji co byście zrobili na IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.04, 09:34
          Jeżdżę salonowym VW Polo z '95!! W sumie byłem z niego cały czas zadowolony,
          ale coraz więcej kaski trzeba w niego pakować no i od jakiegoś czasu jest już
          za mały dla nas!
          Jeśli chodzi o kupno używanego auta to ja się na tym wogóle nie znam więc
          dlatego biore pod uwagę tylko nowe w tej chwili!!
      • Gość: tomcyk Re: Drodzy fani motoryzacji co byście zrobili na IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.04, 09:31
        Dzięki za pewnie słuszną uwagę - jak tylko znajde chwilke czasu to zajme sie
        tymi obliczonkami!
    • niknejm Re: Drodzy fani motoryzacji co byście zrobili na 16.01.04, 21:58
      Gość portalu: tomcyk napisał(a):

> Mam ok 60 tys. zł na nowy samochód! Zastanawiam się nad Golfem, Corollą,
      > Civikiem i Mazdą 3!! Oczywiście moja żona jak zwykle ma inne zdanie ode mnie
      > i chce Megane!!
      > Na który z tych samochodów byście sie zdecydowali przy zakupie!!??
      > Przyjmujcie, że "nasza" rządna nowego samochodu rodzinka jest 4 osobowa (2
      > dorosłych + 2 nastolatków)!!!
      > P.S. Ja się skłaniam bardziej za "japończykami"!!!!

Jeśli kompakt, to na 4 osoby będziesz potrzebował samochodu o jak
      najobszerniejszym wnętrzu (tym bardziej, że dzisiejsze nastolatki zazwyczaj są
      wyższe od rodziców :-)). Civic 5D ma najwięcej miejsca, także z tyłu (b. duży
      rozstaw osi), do tego dobry silnik 1.6VTEC - dynamiczny i dość oszczędny.
      Ponadto Civic jest mało awaryjny. Dobra ergonomia, dobre zawieszenie, 3 lata
      gwarancji. Teraz weszła wersja po liftingu, z poprawionymi niekórymi elementami
      i wyeliminowanymi "wadami wieku dziecięcego". Jeśli wygląd Ci nie przeszkadza,
      to jest IMHO najlepszy wybór.

Jednak poradzę Ci przede wszystkim jazdę próbną wszystkimi z wymienionych aut,
      w wersji silnikowej takiej, jaką byś wybrał przy zakupie. Czasami subiektywne
      wrażenia, czy jakiś drobiazg mogą decydować o wyborze tego, czy innego
      samochodu.

Pzdr
      Niknejm
      • Gość: padre Re: Drodzy fani motoryzacji co byście zrobili na IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.04, 22:06
        a gdybys tak tak kiedys polecil komus inny samochod niz honda? to by dopiero
        byl dzien!!
        • niknejm Re: Drodzy fani motoryzacji co byście zrobili na 16.01.04, 22:08
          Gość portalu: padre napisał(a):

> a gdybys tak tak kiedys polecil komus inny samochod niz honda? to by dopiero
          > byl dzien!!

A owszem, zdarzało się wbrew pozorom :-) Szukajcie w Archiwum, a znajdziecie :-)
          Może jakieś merytoryczne kontrargumenty, swoją drogą?

Pzdr
          Niknejm
      • Gość: tomcyk Re: Drodzy fani motoryzacji co byście zrobili na IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.04, 09:37
        Taki mam plan!! Niestety moje (lubelskie) salony hondy nie dysponują jazdą
        próbną civiciem z silnikiem 1,6 , a o sedanie to juz wogóle nie ma mowy!!!
        • jorn Re: Drodzy fani motoryzacji co byście zrobili na 30.01.04, 14:41
          Gość portalu: tomcyk napisał(a):

> Taki mam plan!! Niestety moje (lubelskie) salony hondy nie dysponują jazdą
          > próbną civiciem z silnikiem 1,6 , a o sedanie to juz wogóle nie ma mowy!!!

Ale przecież nie musisz kupować samochodu w swoim mieście! Sprawdź salony po
          całej Polsce i porównaj oferty, możesz trafić na sprzedawcę, który ma
          egzemplarz tobie odpowiadający, ale nie może go wypchnąć i chętnie opuści parę
          kzł, żeby sobie odmrozić trochę gotówki. Mówimy tu o poważnym zakupie i
          naprawdę może być warto przejechać nawet kilkaset km, żeby zaoszczędzić trochę
          grosza, a i dla nowego auta to zdrowo, żeby pierwsze kilometry przejechało na
          spokojnej trasie, a nie w szarpanym ruchu miejskim.

Pozdrawiam
    • Gość: Darkman lepsze japonce !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.04, 22:07
    • hemi427 a musi być nowe? 16.01.04, 22:29
      z mojej orientacji rynku samochodowego uważam że rzadko kiedy opłaca sie kupic
      nowe auto w polsce.przedewszystkim mugłbyś sie wstrzymac do maja kiedy
      podpiszemy traktat z unią europejską,wtedy dużo sie zmieni w polskim świadku
      importerów.Używane auto to naprawde dobra propozycja ale poszukaj dobrze ,za
      60 tys kupisz juz naprawde fajne,rodzinne auto,2,3 letnie.W polsce auta tych
      segmentow najwięcej tracą w ciągu pierwszego roku.Załatwiłem pare samochodów
      używanych dla znajomych i są b.zadowoleni,to jest moje zdanie,z podanych przez
      twoją żone samochodow najlepszym wyjsciem jest megane2,jakby coś to moge coś
      doradzić :) mój email: hemi427@interia.pl
      • Gość: Milos Re: a musi być nowe? IP: 193.19.140.* 16.01.04, 22:35
        z podanych przez
        > twoją żone samochodow najlepszym wyjsciem jest megane2,

To nie jest najlepsze, a jedyne "wyjście" podane przez jego żonę. Po prostu nie
        dała chłopakowi wyboru ;-)
        Wciąż uważam że albo Corolla kombi albo Civic 5D jeśli mówimy o 4-osobowej
        rodzinie. Jazda próbna, wyposażenie dodatkowe, cena i ew.upusty powinny
        zadecydować. Jeśli lubisz ryzyko, to Mazda 3, bo w sumie to jeszcze niewiele
        można o tym aucie powiedzieć...

Pzdr
        • Gość: tomcyk Re: a musi być nowe? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.04, 09:42
          Cały czas piszecie o Civicu 5d, a może warto jest się zastanowić nad sedanem?
          Co o tym myślicie?
          • Gość: Milos Re: a musi być nowe? IP: 193.19.140.* 17.01.04, 10:06
            5D jest bardziej funkcjonalny od sedana dzięki dużej klapie. Sedan ma 450 l
            bagażnik, 5D 370 l, ale 775 po rozłożeniu siedzeń, ma też oczywiście dzieloną
            kanapę którą można w pełni wykorzystać w przeciwieństwie do sedana. Bardzo
            ważna jest też większa ilość miejsca w środku 5D, które ma rozstaw osi 2685mm
            od sedana (2620mm). Ale faktycznie, sedan jest ładniejszy i też jakoś byście
            się pewnie upchnęli. Jednak z drugiej strony jak dla mie kompaktowe sedany to
            szczyt nudy.
            Pomyśl nad Corollą kombi, jeśli nie możesz przeskoczyć wyglądu Civica 5D.
            Lifting troszkę to zmienił ale niewiele, to tylko kosmetyka.

Pzdr
            • Gość: tomcyk Re: a musi być nowe? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.04, 17:34
              Dzięki za wyczerpującą odpowiedź!!
      • Gość: tomcyk Re: a musi być nowe? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.04, 09:41
        Oczywiście nie musi to być nowy samochód, pod warunkiem, że znajde zaufaną
        osobe, która będzie mogła coś mi poradzić! Dzięki za maila - może się odezwe!!
    • Gość: nie kupuj corolli Re: Drodzy fani motoryzacji co byście zrobili na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.04, 00:16
      Mam Corolle ale to shit nie samochód. Ludzie to kupuja "owczym pędem".
      Stukał mi przedni fotel pasażera w czasie jazdy, prosiłem i mówiłem, ale nie
      wiedzieli co z tym zrobić i zrobili po roku od zakupu. Teraz zaczęła mi
      przednia szyba trzeszczeć jak jadę i coś napier..ala z przodu w zawieszeniu. W
      życiu żadnej szmaty-toyoty nie kupię, złotówki do niego nie dołoże a miałem
      kupić alufelgi i szyby przyciemnić ale h... jej w dupe. Zmieniam shita.
      • Gość: Milos Re: Drodzy fani motoryzacji co byście zrobili na IP: 193.19.140.* 17.01.04, 00:33
        ludzie mają problemy... no cóż, pozostaje polecić ci Megane. Musisz poznać
        prawdziwe problemy żeby docenić to co masz i dorosnąć do Corolli...

Pzdr
        • stadox Re: Drodzy fani motoryzacji co byście zrobili na 19.01.04, 23:16
          Gość portalu: Milos napisał(a):

> ludzie mają problemy... no cóż, pozostaje polecić ci Megane. Musisz poznać
          > prawdziwe problemy żeby docenić to co masz i dorosnąć do Corolli...
          -----------------------------------------------------------------------
          Bzdura, mam Megane II od prawie roku (35.000 km). Pełna satysfakcja. Żadnych
          problemów.

pozdr.
      • wlogra1 Re: Drodzy fani motoryzacji co byście zrobili na 17.01.04, 11:10
        To są według Ciebie problemy, jakieś tzaski stąd czy stąd?. To Ty nie miałeś
        jeszcze problemów z samochodem, pozbądż się Toyoty a kup np.Golfa a jeszcze za
        nią zapłaczesz.
        • Gość: me Re: wlogra1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.04, 15:26
          kupie audi a3 !!!!!!!!!!!!
    • Gość: xymen Re: Drodzy fani motoryzacji co byście zrobili na IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.01.04, 10:36
      Jeżdżę meganką, a następny będzie Shuma II lub jej następca. Takie autko za
      taką ceną warto.
      • Gość: tomcyk Re: Drodzy fani motoryzacji co byście zrobili na IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.04, 17:36
        Na pewno nie kupie żadnego koreańca i mu podobnych!!!
        Nawet moja żona nie wspomina o czymś takim!!
    • Gość: marcinc3 od mar. IP: *.elblag.dialog.net.pl 17.01.04, 12:45
      kolego moge ci powiedziec z autopsji ze zona dobrze chce moja ma megan 1.5 dci
      z 2003 r jest naprawde fajna bryka rozsadne proporcje miedzy cena a
      wyposazeniem gdyby nie bylo potrzebne auto kombi to bt tego nie sprzedala ale
      i tak to bedzie megan w kombi jezeli nie chcesz sie zgodzic z zona to moze
      corolla?
    • Gość: Gabriel Re: Drodzy fani motoryzacji co byście zrobili na IP: *.ipt.aol.com 17.01.04, 13:40
      Sondaz opini publicznej w niemczech w ktorech oceniono stopien zadowolenia z
      produktow poszczegolnych firm samochodowych (dane z przelomu lat 2000/2001).
      www.automagazine.de/themen/02252/index.php
      • Gość: Milos Re: Drodzy fani motoryzacji co byście zrobili na IP: 193.19.140.* 17.01.04, 13:43
        OK, wszystko rozumiem, tylko co tam robi E-klasse ??? ;-)

Pzdr
        • Gość: Gabriel Re: Drodzy fani motoryzacji co byście zrobili na IP: *.ipt.aol.com 17.01.04, 13:52
          W roku 2000 ludzie niemieccy darzyli samochody z gwiazdka zaufaniem na
          kredyt.W chwili obecne jest juz znacznie gorzej i w pierwszej dziesiatce sa
          tylko samochody japonskie.
          Pozdr.
          • wowo5 Re: Drodzy fani motoryzacji co byście zrobili na 17.01.04, 17:38
            A moze powinienes pomyslec o Focusie. Wiem, ze to model schodzacy ale jak
            stwierdzili w brytyjskim Auto Expressie wciaz prowadzi sie lepiej od nowego
            Golfa V. Ceny tez powinny byc konkurencyjne.
            • Gość: wojtas Re: Drodzy fani motoryzacji co byście zrobili na IP: *.crowley.pl 17.01.04, 18:41
              moim zdaniem powinieneś zastanowić sie nad golfem,corolla i civicem.
              Pozdrawiam i powodzenia.
    • Gość: kodzak Re: Drodzy fani motoryzacji co byście zrobili na IP: *.crowley.pl 17.01.04, 18:44
      no stary napewno nie bierz megany bo mi sie nie podoba. ale weź peugota 307 bo
      mi sie podoba. napewno sie dobrze prowadzi i dobrze wyglada i dużo ma miejsca
      i nie dużo kosztuje. Same plusy!!!!! Lepiej jezdzi niż corolla, wygląda lepiej
      niż civic no i jest tańszy niż golf. Co więcej chcieć tomku!
    • Gość: bb Re: Drodzy fani motoryzacji co byście zrobili na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.04, 19:59
      Najbardziej smutne jest we wszystkich wypowiedziach opieranie się na
      truizmach, bzdurach i zasłyszanych informacjach. Jedna tylko opinia od osoby,
      która naprawdę jeździ samochodem, reszta to cytaty lub informacje typu "nie
      bierz, bo mi się nie podoba..." Istotą forum jest dzielenie się informacjami
      pochodzącymi bądź z wiarygodnych źródeł statystycznych, bądź własnych odczuć,
      a nie bajdurzeń w stylu "uważa się, mówi się"
      Golf IV i Corolla to samochody nie mniej awaryjne niż Megane, Honda jakościowo
      najlepsza - takie są odczucia użytkowników tych aut (co ciekawe, naprawdę
      sporo niedoróbek pojawia się w corollach i avensisach - mści się na toyocie
      opinia o superjakości, bo jak samochód zaczyna sprawiać kłopoty, to dla
      użytkownika jest to szok, podczas gdy dla posiadacza innej marki nie byłoby
      dramatu).

Najwięcej do powiedzenia mam w kwestii Megane II, wokół mnie jest 5
      użytkowników tych aut, największy przebieg 43 000, oprócz wybitej szyby i
      stłuczki nie było awarii. Żadna nie sprawiła kłopotu - ani 1,5 dci, ani 1,4,
      ani 1,6 (najlepszy wybór). Jeśli chcesz, mogę pomóc z obniżeniem ceny na
      Megane u zaprzyjaźnionego dealera (lubelskie), gdy skłonisz się do tego auta -
      ale to musi być Twój własny racjonalny wybór (np. oparty o wyposażenie,
      świetne właściwości jezdne, zawieszenie, bezpieczeństwo, ciekawe kombi w
      swojej klasie)
      bb
      • Gość: bob Re: Drodzy fani motoryzacji co byście zrobili na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.04, 20:49
        zgadzam sie w 100% procentach z przedmówcą
        posłuchaj opinni ale wybierz sam i kieruj się zdrowym rozsądkiem i własnym
        upodobaniem bo to będzie zapewne samochód na lata a nie na 1 rok, nie czytaj
        rankingów ile czego ludzie kupują
        nie słuchaj mitów, firmy takie jak toyota jadą na starym wizerunku marki
        ale teraz to już nie to samo

nie lasuj sobie tym mózgu,
        nie patrz na sąsiada, znajomego ze kupił coś
        owszem idź obejrzyj, przejedź sie ale nie słuchaj jego opowiadań że jest
        super, niewiele osób sie przyzna do błedu, miej oczy i uszy otwarte
        patrz jak chodzi skrzynia, zawieszenie w trakcie jazdy itp.

ja popełniłem błąd i kupiłem superjakość toyotę-szmate corolle, wiesz ile jest
        niedoróbek, serio, zadałem sobie trudu i obejrzałem w końcu ostatnio dokładnie
        wszystko, żal dupe ściska, dałem 85 tys

przepaliły mi się obie żarówki w światłach z przodu i to nie tylko mi,
        dużo ludzi ma ten problem, szybko się przepalają,
        poza tym z toyotami corollami była akcja serwisowa, coś z zawieszeniem z tyłu,
        bodajże śruby dokręcone złym momentem(złą siłą)
        no i ten kolebiący się fotel, to jest w każdym, sami przyznają że to wada
        fabryczna prowadnic
        ale wymieniają bez problemu to im trza przyznać sq..synom :)
        deska trzeszczy to standard po jakims czasie, w radiu fabrycznym coś dzwoni,
        jak włożysz cd to tego nie ma i to też nie zawsze, zrobiła się spora szczelina
        nad radiem i rzucało sie w oczy ale przykleiłem distalem bo w tym miejscu to
        trzeszczało i jest ok :), także taki mały tuning zrobiłem
        schowek w desce rozdzielczej dzwoni zamek, regulowali dwa razy, coś wyginali w
        zamku ale to pomaga na 2 tygodnie, już wszystko pogięli ale nadal dupa

no i tak jak mówiłem przednia szyba skowyczy niemiłosiernie, nie wymagam wiele
        wiadomo zima i coś tam zatrzeszczy na mrozie ale to jest jeden skowyt
        dzisiaj też skowyczał
        i z przodu jak się skręca coś strzela w zawieszeniu jakby się łamał plastik
        a nie wchodzę w zakręty 50km/h tylko góra 30
        jeździłem spokojnie, każdy dołek omijałem w miarę możliwości

ale cóż raz sie dalem nabrać na wizerunek marki :)

także chłopie miej oczy otwarte i nie daj się wciągnąć
        w machinę marketingu i "owczy pęd"
        Pozdrawiam
    • pysia666 Re: Drodzy fani motoryzacji co byście zrobili na 18.01.04, 00:46
      Gdybym trafila na taki felerny egzemplarz jak Bob, to zapewne bym sie pociela,
      ale najpierw tych fredzli w serwisie. Lacze sie w bolu, bo mi tez schowek lata
      i doprowadza do szalu.
      Na tym koniec z wadami, przynajmniej, odpukac, narazie. Od ok. 7. lat jezdze
      corollkami, kazda z nich od nowosci i przez ok 3 lata. 3 ostatnie generacje. I
      gra gitarra, bez awarii, bez ysterek. Ostatnia prowadzi sie chyba najgorzej ze
      wszystkich bo jest najwyzsza i moglaby byc bardziej przyczepna. Nie wiem jak
      duze sa Twoje dzieciaki, ale jak szukasz w kompaktach to corolla jest chyba
      teraz jednym z najwiekszych na rynku. a moze nawet najwieksza? Napewno jest ok
      na 4 osoby. No, chyba ze zona ma duzy bagaz.5. drzwiowa 1.6 w srednim
      standardzie to wydatek chyba nie wiekszy niz 60tys. Pytanie, co jest dla Ciebie
      najwazniejsze; przestrzen, silnik, wyposarzenie?
      Za te pieniadze rakiety ani limuzyny sie nie kupi. Ja uwazam, ze ten konkretny
      model jest fajnym kompromisem.
    • Gość: tomcyk jazdy próbne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.04, 10:57
      W najblizszym tygodniu wybieram się na jazdy próbne!!!!
      Pozdrawiam wszystkich forumowiczów, a w szczególności tych, którzy się
      podzielili najpełniej swoim doświadczeniem z użytkowania interesujących mnie
      modeli!! Dzięki!
      • Gość: tomcyk Re: jazdy próbne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.04, 10:58
        Napiszcie jeszcze jak możecie na co w szczególności zwracać uwagę na takich
        jazdach!!!!!!!!
        • Gość: bob Re: jazdy próbne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.04, 14:39
          patrz jak chodzi skrzynia to podstawa,
          mi wsteczny jeszcze wchodzi ze zgrzytem czasami :) ale tak już chyba musi być,
          zaznaczam że sprzęgło wbite w podłogę przy przełączaniu
          wierz mi że nie jestem ciotą, która nie umie zmienić biegu

zobacz czy z dwójki jak jedziesz wolno i się zatrzymasz, dasz na luz
          czy wchodzi wsteczny bez problemu albo redukowanie
          z jedynki na wsteczny też próbuj bo to wszystko wyjdzie :) czy jest ok czy nie
          tego typu sprawy a nie dasz się zrobić na szaro :)
          • Gość: bb Re: jazdy próbne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.04, 22:06
            a ja dodam własną opinię - postaraj się dotrzeć do użytkownika takiego auta,
            najlepiej jeżdżącego już nim nieco (kilka m-cy), wtedy pojeżdzij, sprawdź
            wszystko, ale przede wszystkim posłuchaj co ma do powiedzenia użytkownik tego
            auta (chyba że jest zakochany w swoim aucie i będzie ukrywał wady...)
            tak myślę - ja swoje aktualne kupiłem w ciemno i miałem wiele szczęścia,
            więcej tak nie zrobię
            bb
    • Gość: Znakomy Re: Drodzy fani motoryzacji co byście zrobili na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.04, 02:31
      Chto eto ty pizdhish tomcyk???????
    • Gość: jarek K Re: Drodzy fani motoryzacji co byście zrobili na IP: 62.233.192.* 19.01.04, 08:23
      mając w dyspozycji taką kwotę brać pod uwagę należało by w pierwszej kolejności
      awaryjność,serwis /koszty przeglądów/,i ewentualne promocje danych
      marek.Osobiscie skłaniał bym się; 1 toyota, 2 Honda 3 VW jeśli miałyby być to
      samochody na dłużej niż 4 lata, w przypadku pojazdów na mniej niż 4 może być to
      1 Peugeot 307 HDI lub lub Renault Megan zależy to równierz od użytkowania
      ilości kilometrów i przeznaczenia pojazdu bo jeśli przebiegi pojazdu oscylują w
      granicy do 4000 km/miesiąc należałoby wziąć pod uwagę silnik diesla lub
      zasilanie LPG co znacznie obniży koszty ale wyboru dokona Pan sam więc miłego
      rozmyślania
    • Gość: tomcyk jazda próbna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.04, 21:11
      W piątek będę mógł podzielić się z Państwem informacją na temat jazdy Hondą
      Civic 5d po liftingu. Dziś mogłem ją tylko pooglądać z zewnątrz (nowe światła
      są naprawdę OK)!!

Oczywiście w VW nie ma jazd nowym golfem! Ale i tak rezygnuje z Golfa (za
      drogi), pomimo gratisowych zimówek!!!

Corollą może pojeżdże już jutro!!!
      • Gość: jx Re: jazda próbna IP: 212.76.37.* 19.01.04, 22:50
        Jednak uciułaj jeszcze trochę kasy i kup Golfa.
        Tylko niemieckie samochody są warte ceny.
        Resztę można nazwać pojazdami a nie samochodami.
        Nie ma to jak klasyka - GOLF. Wszyscy tutaj będą Ci zazdrościli.
        Nie kupujj francuzów to samochody tylko dla kobiet i bezpłciowców.
        fordy koroduja, japończyki są nienaprawialne a psują się jak każda rzecz.
        Chciałbyś jeździć czeskim samochodem?
        No najwyżej to weź substytut VW czyli Seata.
        ale jednak Golf to jest to, każdy będzie chciał Ci go ukraść,
        więc pamietaj o dobrym alarmie i ubezpieczeniu.
        I pamiętaj syn będzie zadowolony z tatusia,
        bo nic bardziej nie działa na laski jak fajny Golf na alufelgach.
        Pozdro

• stadox Re: jazda próbna 19.01.04, 23:27
          Powiedział co wiedział...
        • Gość: tomcyk Re: jazda próbna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.04, 18:22
          Gdyby podstawowy Golf kosztował jakieś 5tys mniej to mógłbym się zastanawiać!!
          Ale niestety prawda jest brutalna - podstawa (goła, 3 drzwiowa i biała wersja
          tego samochodu to wydatek rzędu 57tys)!!!!!!
          Konsultowałem się dzisiaj ze znajomym który jeździ od 4 lat Golfem IV 1,6 a
          wczesniej jeździł Hondą Civic 5d '96! Stwierdził on, że Golf psuje sie tak
          samo jak inne samochody, za to z hondą nigdy nie mial klopotow!!!
    • Gość: travaho heheh IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 30.01.04, 09:12
      Megane ..zona ma racje ...kupuj francuza !!!

www.travaho.prv.pl
    • Gość: guest Civic 1.6 zdecydowanie n/t IP: *.phil.east.verizon.net 30.01.04, 09:47
    • Gość: M4b Toyota Corolla KOMBI IP: 217.8.168.* 30.01.04, 10:27
      Witaj,
      za 60 tys zł z pewnością możesz kuopić dobrą wersję Corolli w wersji Kombi, co
      przy 4 osobowej rodzinie da Ci ten komfort że nie będziesz graniczony
      wielkością bagażnika (co w kompaktach potrafi nieźle dokuczyć).
      Masz w ten sposób pogodzone dwie sprawy - jakość samochodu (TOYOTA w tym
      względzie wypada bardzo dobrze, nie znaczy to że np. Honda czy Mazda gorzej, O
      VW nie mówię bo go jeszcze nie ma więc trudno coś wróżyć, ale fakt faktem że
      ostatnimi czasy VW z auta na auto traci, natomiast Renault to Renault, ma
      zwolanników i przeciwników, fanów i zagorzałych wrogów. Stylistyka mocno
      kontrowersyjna.), i ładowność (zakłądając że takowa Ci potrzebna, ale przy
      dwójce dzieci się przyda z pewnością i że nie masz urazu do tego typu nadwozia).
      Myślę że w tej kwocie zmieścisz się z silnikiem benzynowym 1,6 (110 KM) w
      wersji TERRA (ok 57 tys) i będziesz bardzo blisko D4D (diesel 2l/90KM) w wersji
      TERRA (ok 63 tys.).
      Ja bym celował w ten samochód.

Pozdrawiam
    • Gość: kopak Re: Drodzy fani motoryzacji co byście zrobili na IP: *.grabowiec.sdi.tpnet.pl 30.01.04, 14:52
      Bierz Corolle

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka