Dodaj do ulubionych

Opel Astra Kombi

18.01.04, 20:26
Mam okazje kupić taki samochód z 2000r z 70tyś przebiegu za jedyne 23000zł.
Jakich moge sie spodziewać awari w takim samochodzie z takim przebiegiem?
Może to wogóle za dużo za taki samochód?
Obserwuj wątek
    • Gość: Mic Re: Opel Astra Kombi IP: *.veranet.pl / *.veranet.pl 18.01.04, 23:28
      Ja Ci odradam ten zakup. Nie jest to auto bezawaryjne. Czesci sa drogie, moze
      nie az baaardzo drogie. Mam 2 znajomych, ktorzy tym jezdza i jakos nie sa
      zadowoleni i co kilka miesiecy odwiedzaja znajomego mechanika. Zdecydowanie
      odradzam !!
      • Gość: aronia27 Re: Opel Astra Kombi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.04, 21:51
        Dzięki ale okazało sie że ten samochód składa się z dwóch.
    • x-darekk-x Re: Opel Astra Kombi 19.01.04, 10:30
      ale jaka astra? i czy ii? 1,4 8v 60km z szybkami na korbke czy moze turbodiesel
      ze skorzana tapicerka i wszystkimi bajerami.

za malo danych.
      • remo29 Re: Opel Astra Kombi 19.01.04, 10:36
        > [...] 1,4 8v 60km z szybkami na korbke

Och, ten egzemlarz to jest dramat... Moja siostra nabyła toto. Jak wsiadłem i
        ruszyłem, to myślałem, że mam TIRa na holu :) Jeeeezu, gorzej pod tym względem
        jest chyba tylko w Ikarusie...
        • x-darekk-x Re: Opel Astra Kombi 19.01.04, 10:41
          to racja. ten silnik to rozpacz. w zeszlym tygodniu przejechalem nim z niemal
          pelnym ladunkiem 450km przez polske. i to kombi. lzy mi sie laly po policzkach
          na mysl o tym, ze znowu bede nim probowal wyprzedzac.
          • Gość: drek Re: Opel Astra Kombi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.04, 07:49
            mogę cie zapewnić że to uczucie po jakimś czasie mija i da się wyprzedzać bez palpitacji serca:) Dodatkowo "moc" drzemiąca w silniku skutecznie zniechęca do wyprzedzania na styk i innych głupich rzeczy na drogach.
            do kupujących: sprawdzajcie rant nadkola na tylnych błotnikach - ich oplowski, specyficzny kształt sprawia że lubią korodować
            • x-darekk-x Re: Opel Astra Kombi 22.01.04, 10:20
              Gość portalu: drek napisał(a):

> mogę cie zapewnić że to uczucie po jakimś czasie mija i da się wyprzedzać bez
              > palpitacji serca:)

zrobilem takimi astrami (1,4 60km htb 5d i kombi) dziesiatki tysiecy
              kilometrow. takie uczucie nigdy mi nie minelo. :(

> sprawdzajcie rant nadkola na tylnych błotnikach - ich oplowski,
              > specyficzny kształt sprawia że lubią korodować

no i jeszcze obramowki okien w klapie bagaznika - we wszystkich astrach jakimi
              jezdzilem spod czarnych listew plynella rdza.

to jest dla mnie kwintesencja dobrego samochodu dla emeryta. wolny do bolu, ale
              cichy, w miare komfortowy i co dla emeryta najwazniejsze... niemiecki. :)
    • Gość: Wio! Re: Opel Astra Kombi IP: *.telkab.pl 22.01.04, 10:10
      >> Jakich moge sie spodziewać awari w takim samochodzie z takim przebiegiem?>>>

Na pewno powinieneś wymienić pasek rozrządu (mus),
      niedługo pójdzie Ci tłumik końcowy, trzeba też będzie wymienić tarcze
      hamulcowe, płyn hamulcowy, chłodniczy. Akumulator jeszcze pochodzi ze 2 - 3
      latka. Opony będą niedługo do wymiany.

Oczywiście zakładam, że poprzedni właściciel wszystko wymieniał i ustawiał na
      czas (filtry paliwa i powietrza, klocki, zbieżność, opony, olej, itp
      serwisówka).

Opelek jest trwałym samochodem - mam 5-latka ale z większym silnikiem.

Chociaż cena jest tu jakaś niska. Jesteś pewien, że nie jest bity???? Sprawdź
      to dokładnie z kimś, kto się zna!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka