Dodaj do ulubionych

Najtańszy diesel w Polsce

IP: 77.255.241.* 19.11.09, 20:05
Tata.. a Mama, 5-litrowa krowa terenowa ? Gdzie jest ? Może coś o niej ?
Obserwuj wątek
    • Gość: m Re: Najtańszy diesel w Polsce IP: 94.254.247.* 19.11.09, 20:30
      a co to za turbo które ma 70 koni? auta bez turbo mają 90 koni :) Buhahahahha :)
    • Gość: m Re: Najtańszy diesel w Polsce IP: *.legnica.vectranet.pl 19.11.09, 21:03
      Buhahahahha :) Buhahahahha :) Buhahahahha :)
    • Gość: andrzej Re: Najtańszy diesel w Polsce IP: 213.172.184.* 19.11.09, 21:20
      to jest samochód dla dziadków którzy całe życie nie mieli nowego auta i na starość chcą mieć moim zdaniem lepiej kopić używany za 20.000 można mieć całkiem całkiem auto a za 30.000 to już full wypas 3, 4 letnie. A tak na marginesie to jaki jest sens kupować diesla w tak małym samochodzie lepiej benzyniaka.
    • Gość: gosc Re: Najtańszy diesel w Polsce IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 19.11.09, 21:54
      brzydota i tandeta, ale trzeba docenic ze nie kopiuja tylko staraja sie sami tworzyc, moze kiedys...:)
    • Gość: stanczyk Re: Najtańszy diesel w Polsce IP: 87.205.146.* 19.11.09, 23:00
      @m, a co ma piernik do wiatraka ? Tu nie chodzi o konie, tylko o spalanie. Jak zwykle, twoje komentarze są jak kupa w majtkach. Niewypowiadaj się w tym serwisie Ty Chłopie Neostrady !!!
    • Gość: berdys Re: Najtańszy diesel w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.09, 23:05
      w te moje góry czy inne polne drogi takie auto by bylo ok- ale tylko latem ;) Nie zal go ubrudzic ;) W sumie, na dojazdy na sesje zdjeciowe na podkarpaciu czy w malopolsce - jak znalazl ;) Do tego 3 latka gwarancji.. mniodzio ;)
    • Gość: berdys Re: Najtańszy diesel w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.09, 23:09
      mnie zacheca w tym aucie jedno- jak bym wymontowal tylne siedzenia, to mam mnostwo miejsca na swoje akcesoria fotograficzne i idealnie plaska podloge;) w tucsonie musze sie nadzwigac i naskladac siedzen ;) a tutaj mialbym vana na stale ;) ;) ;)
    • Gość: berdys Re: Najtańszy diesel w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.09, 23:16
      ale fakt, wolalbym benzyne , ma 85 KM , i mozna ja miec za 25 tys z rocznika 2008 ;)
    • Gość: kosmo Re: Najtańszy diesel w Polsce IP: *.85-237-171.tkchopin.pl 20.11.09, 00:03
      >Wstyd kupowac cos od tych brudasow - niech sie naucza lepiej samochody robic. Te ich Taty nie lepsze od chinskich CingPongow

Twoi starzy mają salon i handlują tymi autkami, bo nie skumałem o jakich brudasach mówisz? Pokłóciłeś się z rodzicami? Czemu ich tak obrażasz?
    • Gość: fakej Re: Najtańszy diesel w Polsce IP: *.dclient.hispeed.ch 20.11.09, 00:34
      Może kupią to jakieś wypożyczalnie, które będą chciały oferować "samochód" już od 25PLN/dzień.
    • Gość: puch4cz Re: Najtańszy diesel w Polsce IP: *.cisco.com 20.11.09, 01:58
      @m

To nie turbo ma taka moc, tylko silnik, inteligencie. Pojemnosc 1.4. Czyzbys sugerowal, ze tego typu samochod powinien miec wysoka moc? Nie stac na cos innego, to wysmiewasz?
    • Gość: katoziomka Re: Najtańszy diesel w Polsce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.09, 07:41
      Mój 21-letni Opel Kadett ma lepsze osiągi i dwa razy większy bagażnik...
    • Gość: marcin Re: Najtańszy diesel w Polsce IP: 212.106.159.* 20.11.09, 07:57
      Porównywanie mocy auta bezyny z dieslem po ilości KM świadczy o tym, że chyba ktoś tutaj albo nie ma o tym pojęcia albo nie ma doświadczenia w tym temacie.
      Ja posiadam Megana, którego moc silnika to 75 KW (benzyna) i posiadam TDI z mocą silnika 74 KW - żeby osiągnąć podobną dynamikę w meganie musiałby chyba mieć ze 120 KW ... W dieslu liczy się moment obrotowy. A zresztą - jak ktoś kupuje auto za 29 900 to pewno dlatego, że chce kupic ekonomicznie - więc istotne jest spaladnie tego diesla - jeśli jest rzeczywiście dobrze zrobiony to pewno pali jakieś 4 L na 100 km max - czyli przy obecnych cenach diesla to jest jakies 12 - 15 zł na 100 KM. Znajdźcie mi benzyniaka, za 29 900 którym przejedziecie 100 Km za 12 - 15 zł... Pytanie tylko czy Tata Indica rzeczywiście spala w okolicach 4 L na 100.
    • Gość: jacek Re: Najtańszy diesel w Polsce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.09, 09:08
      Redaktor ma rację - lekceważenie tego auta to byłby błąd. Nawet, jeśli jest brzydkie i niezbyt starannie wykonane, ciasne i z małym bagażnikiem, to jest nowe, ma ekonomicznego diesla i jest tanie. Na wdarcie się na szczyty rankingów sprzedaży to za mało, ale dość, żeby się wygodnie usadowić na naszym rynku. Pamiętacie żarty z Logana, jak zaczynał wchodzić do sprzedaży?
    • Gość: Gość Re: Najtańszy diesel w Polsce IP: *.dka.pl 20.11.09, 09:31
      Może trochę tańsza od Logana czy Sandero, ale jednak Dacia to marka europejska, której można już zaufać, a i wygląd "drackule" mają lepszy...
    • Gość: alejaja Re: Najtańszy diesel w Polsce IP: 217.17.32.* 20.11.09, 09:33
      Powiem tak. Minusem na pewno jest jakosc wykonania no i bezpieczenstwo (crashtesty). Natomiast cala reszta to plusy. 1. Cena. 2. Wyglad zewnetrzny nie jest az taki tragiczny. 3. Silnik - z pewnoscia nie wyzylowany diesel bedzie sie dobrze sprawdzac i bedzie ekonomiczny. Wole zeby po polskich drogach jezdzily takie - nowe - auta niz 15 letnie beemki, golfy i inne calibry (najczesciej "stjunikowane" przez domoroslych "tjunerow" z oslepiajacym swiatlem, cieknacym silnikiem i bez hamulcow za to z ciemnymi szybami). To auto nie glupie za ta cene. JEszcze niech sie zlotowka umocni, to zobaczycie jak sie takie indyskie, chinskie i inne wynalazki zadomowia na naszym biednym rynku motoryzacyjnym, gdzie nowe samochody kupuja przewaznie tylko firmy, bo kto o zdrowych zmyslach kupowalby male autko typu corsa czy fiesta za 40-50 patykow (diesel) czy golfa lub focusa za 60-70. Predzej czy pozniej ci wschodni producencie niezle zamieszaja na rynku - to jest pewnik.
    • Gość: jacek Re: Najtańszy diesel w Polsce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.09, 09:45
      Jest jeszcze jeden, bardzo ważny czynnik: importer. W Polsce kiepscy przedstawiciele rozłożyli kilkanaście lat temu takie marki jak Hyundai i Mazda, które teraz z sukcesami wracają na nasz ryneczek, ale zamiast wracać mogłyby już być potęgami. Nie wiem kto importuje Tatę i co ma w głowie, więc moje pytanie w zamyśle nie jest retoryczne. Z pewnością klapą zakończy się import chińskich samochodów elektrycznych, którym zaopiekował się jakiś producent nadruków reklamowych na T-shirtach.
    • Gość: dd Re: Najtańszy diesel w Polsce IP: 80.240.172.* 20.11.09, 10:14
      Widzi się te 15 latki na łysych starych również 15 letnich oponach. Z szarymi reflektorami praktycznie bez odbłyślnika którego kierowca nic nie widzi w nocy.

jakim cudem ci ludzie dostaja wpis potwierdzajacy badanie techniczne?
    • Gość: ENERGETYK Re: Najtańszy diesel w Polsce IP: *.zep.com.pl 20.11.09, 10:28
      Ja mam 12'sto latka, nowe 2 komplety opon, nowe reflektory (bo stare chociaz były jeszcze ok dostały kamieniami spod kół ciężarówki), na wiosnę bedą nowe hamulce (klocki+tarcze) więc nie wpisuje się w stereotyp kierowcy auta mocno używanego. Dodam jeszcze że siedziałem w tym wynalazku i sorki ale jeszcze nie teraz - wykonanie tragedia, prowadzenie z tego co czytałem też tragedia, wygląd w tłumie ujdzie, o silniku się nie wypowiadam bo nic o nim nie wiem.
      Reasumując wolę swojego 12'sto letniego nissana 20D 75KM niż to dziwne códo z kraju fakirów :D
    • Gość: Thinker Re: Najtańszy diesel w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.09, 10:31
      @alejaja: obawiam się, że za 30tyś to nie kupisz 15letniego niemca, tylko kolo 7-10lat i bedzie to auto pod kazdym(sic!) wzgledem lepsze od Taty.
      A mieliśmy już w Polsce auta koreańskie marki Daewoo i co z tego wynikło? Że teraz mamy na drogach takie koszmarki typu Matiz, który w wieku 10lat jest w tanie 20letniego Golfa. Ale że nie ma 20lat, tylko 10, więc ludzie tym jeżdżą i myślą, że to dobre, stanowiąc zagrożenie na drodze. Tak samo będzie z Tatą - za parę lat te auta będą się sypać i będą niestety w gorszym stanie, niż 2 razy starsze niemce czy japończyki.
    • Gość: Autor Re: Najtańszy diesel w Polsce IP: *.zone4.bethere.co.uk 20.11.09, 10:33
      Ciekawe, że jakoś to samo auto z naklejką City Rover nikomu tak bardzo nie przeszkadzało i nawet tego trochę jeździ po Polsce...
      Ech, ten kult naklejki wśród pospólstwa..
    • Gość: obserwator Re: Najtańszy diesel w Polsce IP: *.centertel.pl 20.11.09, 10:34
      Ładny czy brzydki? Przypomiana CORSĘ C po liftingu. Jak weszła na rynek prawie wszyscy piali z zachwytu.
    • Gość: ff Re: Najtańszy diesel w Polsce IP: 80.240.172.* 20.11.09, 11:00
      Kto pamieta jakie były komentarze gdy wchodziła na rynek Dacia Logan. Jak przewidywano rychły koniec i jak domorośli znafcy wytykali rzekome wady.
      I co? Ano świetnie sie sprzedaje. Jeszcze lepiej eksploatuje. I nikt z nabyców Logana ani mysli go zamienic na inny wóz bo nie ma żadnych ofert sprzedaży na rynku wtórnym.
      Kilku znajomych kupiło, wychwala i nawet nie mysli o sprzedaży.

Tak samo bedzie i w tym przypadku bo TATA to gigantyczny koncern z dostepem do najnowocześniejszych technologii o których nawet nam sie nie śni. My ciage myslimy kategoriami sprzed 20 lat
    • Gość: brent Re: Najtańszy diesel w Polsce IP: 188.33.46.* 20.11.09, 11:39
      Indica? Po prostu samochod na Swieto Dziekczynienia :)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka