Dodaj do ulubionych

Ford Focus I

IP: *.versanet.de 19.11.09, 23:02
rdzewieje az milo
Obserwuj wątek
    • Gość: C6 Re: Ford Focus I IP: *.adsl.inetia.pl 20.11.09, 17:44
      bo wszystkie fordy to rdzewiuchy je.ane ( ,
    • Gość: Bejbe Re: Ford Focus I IP: *.chello.pl 21.11.09, 08:11
      Miałem Focusa I z 2001 roku i przejechałem nim 117 tys km. Auto było nowe 1,6 benz 100 KM. Silnik i skrzynia idealne, niezawodne, bezawaryjne i tanie w eksploatacji. Spalanie nawet ze stale załączoną klimą ok. 8 litrów, auto pojemne i funkcjonalne. Jedyny minus to słaba klima która mimo serwisowania co 6 m-cy (odkażanie) śmierdziała i słabo chłodziła oraz RDZA!!! auto po raz pierwszy zardzewiało w swoim 3 roku życia (drzwi i tylna klapa) potem rdzewiało już wszystko. Musiałem go malować i sprzedać. Dla porównania mój tata ma Passata B5 z 1997 roku bezwypadkowego i nie ma na nim do dzisiaj grama rdzy, nawet tam gdzie kamyki na masce czy błotnikach odbiły lakier. Więc da się to zrobić porządnie ale nie w Fordzie niestety ;-(((
    • Gość: Himalaista Re: Ford Focus I IP: *.adsl.inetia.pl 22.11.09, 22:34
      Ja miałem przyjemność jeździć kiedyś służbowym Focusem pierwszej generacji, byłem naprawdę zadowolony z tego samochodu. A przejechałem nim naprawdę ładnych kilometrów. Teraz mam prywatnego Golf VI, ale jechałem nowym Focusem, niestety to już nie ten sam Focus. VW jest zdecydowanie i jak dla mnie nie porównywalnie lepszy, praktycznie pod każdym względem. Kiedyś myślałem że Ford to nr 1 klasy kompakt, ale dziś jest zupełnie inaczej!
    • Gość: Frosty Re: Ford Focus I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.10, 12:01
      Ja jezdze fokim z 2000 i nie rdzewieje :)
      • Gość: Munio Re: Ford Focus I IP: *.dynamic.chello.pl 19.05.14, 15:30
        Nie oszukuj, weź i idź sprawdź dokładniej ;)
    • Gość: r4d3k Re: Ford Focus I IP: *.adsl.inetia.pl 26.05.10, 10:33
      najlepszy do LPG jest 1.6
    • Gość: woozz Re: Ford Focus I IP: *.szczecin.mm.pl 21.07.10, 17:35
      to najlepszy samochod jaki do tej pory mialem a było ich wczesniej 7 ... obecnie uzywam focusa na taxowce, najprawdę jakość poszczególnych podzespołów jest bardzo wysoka - trwałość zawieszenia - oryginał 200 tys tarcze ham. 170 tys, auto ma 250 tys po polskich drogach i wciaż sprawne amortyzatory... silnik mruczy i od wymiany do wymiany nie zuzywa oleju wiecej niz 100-200ml, Obawialem sie zakupu tego samochodu ale czas pokazal ze to byl naprawde trafny wybór. Focus 2001 75 ps diesel
      • Gość: Fukuoka Re: Ford Focus I IP: *.dynamic.chello.pl 19.05.14, 15:31
        Takie bajki to nie dla nas...
    • Gość: juki Re: Ford Focus I IP: *.chello.pl 06.11.10, 21:56
      ja mam forga 1 mondeo diesel złom rozrzad idzie co 45 tys w zimie nie pali
    • Gość: Zoel Re: Ford Focus I IP: *.dynamic.chello.pl 19.05.14, 15:29
      Focus to świetne auto, najbardziej kochają go maniacy wszech ogarniającej to auto rdzy już po 5 latach ;) Żeby mieć to auto to trzeba być blacharzem /lakiernikiem. Powodzenia w wieloletniej walce z korozją a i tak będzie nadal gdzieś tam rdzewieć. To auto to porażka i wstyd dla fabryki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka