Dodaj do ulubionych

Historia kołem się toczy - Suzuki

IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 03.12.09, 19:31
Kolega Marcin wymieniajac wielokrotnie jednym tchem samochody z wyzszej polki takie jak Mercedes czy Lexus ciagle zapomina o marce, ktora pod wzgledem prestizu, jakosci wykonania i komfortu stoi znacznie wyzej od Infiniti. To Acura, kolego Sobolewski, ACURA!
Obserwuj wątek
    • globy_ms Re: Historia kołem się toczy - Suzuki 03.12.09, 20:28
      W tym zestawieniu brakuje Acury z powodów "rocznicowych" - marka ta wystartowała ze swoją działalnością w 1986 roku i swoje 20. urodziny świętowała trzy lata temu. Owszem, rzadziej pojawia się w materiałach na portalu, ale po prostu nie jest oferowana w Europie.

Prywatnie darzę modele Acury niemałym sentymentem, dyskutowaliśmy zresztą o nich z kolegą Foxem w komentarzach pod materiałami o Infiniti. Jeśli będzie okazja, postaramy się przybliżyc Acurę Czytelnikom Moto.

Dziękuję za komentarz.
    • Gość: gosc1 Re: Historia kołem się toczy - Suzuki IP: *.dsl.chcgil.sbcglobal.net 04.12.09, 05:16
      ACURA ma pare ladnych modeli scisle mowiac 2 . Poprzednia TL i obecna RL. Bo reszta uroda nie grzeszy. Ale uroda to rzecz gustu i nienalerzy sie sprzeczac .
      Za to oferta silnikowa ACURY jest o wiele ubozsza od Infiniti . 2.4 l - 4 cyl. 3.5 V i rozwiercony do 3.7 ten sam siknik to niezabogata oferta.Infiniti nie ma 4 cyl. silnika ale w tej klasie to nie wada . Ma za to V8 koleinej generacji.
    • Gość: PiB Re: Historia kołem się toczy - Suzuki IP: *.gemini.net.pl 04.12.09, 09:46
      Acura to niezła firma-córka Hondy, tak jak Lexus-Toyoty, ale jak na razie nie są za bardzo zainteresowani rynkiem europejskim, więc chyba nic dziwnego że rynek europejski może nie być aż tak nią zainteresowany, jak właśnie Suzuki, który Europę ostro szturmuje :)
      Swoją drogą, nie wiedziałem że to akurat Suzuki wymyślił Quady, raczej je kojarzyłem z USA czy Kanadą a to za sprawą Bombardierów.
      Tak czy inaczej, Suzuki to firma którą każdy kojarzy, a Acura... może ciekawa, ale nie za bardzo znana.
    • Gość: Wombat Re: Historia kołem się toczy - Suzuki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.09, 11:01
      Poprzednia generacja Swifta to było bardzo sympatyczne, proste w konstrukcji, tanie w utrzymaniu jeździdło. Jeśli kiedyś znów będzie stać mnie na samochód (zakup i przede wszystkim utrzymanie - właśnie z tego powodu sprzedaję teraz Clio, nie stać mnie na OC) pewnie właśnie za takim czymś będę się rozglądał.
    • Gość: qooba Re: Historia kołem się toczy - Suzuki IP: *.echostar.pl 04.12.09, 16:23
      O ile mnie pamięć nie myli, to siedziba Suzuki mieści się w Hammamantu, a nie Hamatsu. Poza tym po co w artykule o Suzuki zdanie "Pisaliśmy już o Lexusie, Infiniti, Maździe i Citroenie, dziś czas na Suzuki. Francuzi świętują w tym roku 90-lecie wyprodukowania pierwszego samochodu osobowego." ???
      Pozostałe informacje bardzo ciekawe :)
    • globy_ms Re: Historia kołem się toczy - Suzuki 04.12.09, 17:06
      qooba, poprawione :-) Dzięki za uwagi!
    • Gość: Gość. Wlad Re: Historia kołem się toczy - Suzuki IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 04.12.09, 22:42
      Z tego co pamiętam pierwsze Qado podobne pojazdy wyprodukowała honda a nie suzuki.
    • Gość: usa Re: Historia kołem się toczy - Suzuki IP: 67.206.158.* 07.12.09, 20:06
      Acura wystepuje w Europie. Tzn jej modele. Przeciez europejska Honda Accord to buda Amerykanskiej Accury. W srodku oczywiscie sie roznia bo w USA jest bogata Accura a w Europie tania Honda.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka