Gość: bigo IP: *.astermedia.pl / *.astermedia.pl 08.02.04, 16:21 Czy ktoś juz coś syszał o C-max? Jak sie jeździ jakie wasze opinie? Dajcie znać. Dzięki Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: vd Re: Focus C-MAX IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 09.02.04, 13:30 mialem okazje przejechac sie c-maxem 1,8 na jezdzie probnej. Musze przyznac ze auto swietnie sie prowadzi, zawieszenie jest dosc sztywne ale calkiem niezle tlumi dziury, podobala mi sie praca ukladu kierowniczego, dokladnie czujesz moment kiedy kola skrecaja. W porownaniu do mojego lekko pracujacego i troche gumowatego w stilo to w fordzie plus, jesli chodzi o dynamike to silnik 1,8 c- maxa specjalnie nie wyroznia sie na tle mojego 1,6 mialem tylko wrazenie ze troche mniej go slychac w srodku. (fiatowski silnik ma warkotliwy charakter). Biegi w c-maxie wchodza przyzwoicie , troche metalicznie, twardo, podobal mi sie krotki drazek w porecznym miejscu. W stilo wydaje mi sie ze dzwignia pracuje lepiej, ale moze to ja wole taki bardziej miekki sposob przelaczania. W Fordzie wygodniejsze sa siedzenia z przodu ale wkurzajaca jest regulacja wysokosci (kolyska), zreszta w stilo nie jest lepiej (podnosi sie tylko siedzisko), c-max ma tez i to chyba najbardziej mi sie podoba wielki bagaznik, ale sposob jego zamykania (haczacy zamek) jest troche z innej epoki. Najbardziej rozczarowalem sie wykonczeniem wnetrza forda, brak tapicerki na drzwiach, tylko goly plastik i jakies plastikowo-skajowe pokrycia podlokietnikow to nieporozumienie w takim aucie, (tak samo jest w Pandzie!), nie osloniete stelaze foteli dosc chamsko przykrecone do podlogi, byle jakie tworzywo na spodzie kokpitu, gumowy rekaw pomiedzy kierownica, a deska, tragiczne tworzywo na kierownicy, plastikowe wnetrza schowkow itp. w focusie bulo o klase lepiej, a stilo przy c-maxie to pod tym wzgledem mercedes, przyzwoicie wyglada dopiero limitowana wersja fx-gold (widzialem na zywo) lub ghia (katalog), w fx-gold wnetrze jest dwukolorowe z jasna tapicerka co troche gubi caly jakosciowy syfek. Ogolnie auto podoba mi sie, glownie jesli chodzi o prowadzenie, choc egzemplarz ktorym jechalem skrzypial w srodku przerazliwie (lewy slupek, drzwi, fotele), w moim stilo po przebiegu 40 000 km nic nie skrzypi, jesli mialbym sie zdecydowac to tylko na wspomniana wersje fx-gold lub ghia, ale w tej cenie mozna kupic juz mondeo, AR 156, Avensis pozdrawiam Link Zgłoś