Dodaj do ulubionych

olej opałowy do nowego TDI

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.02.04, 21:16
Uslyszalem ostatnio ze wylacznie na oleju opalowym jezdza ludzie ktorzy
wyjechali samochodem prosto z salonu bez szkody dla silnika i przeglady w aso
nie wykazuja zadnych nieprawidlowosci w pracy silnika, zawsze myslalem ze
tylko ciezarowki i stare graty leja opal do baku.
Obserwuj wątek
    • Gość: lolek Re: olej opałowy do nowego TDI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.04, 23:10
      Albo ja czegoś nie rozumiem albo jesteś kompletnie pojebany.
      Masz nowe auto TDI(nie wiem jakie ale nie sądzę żeby kosztowało mniej niż 60
      tyś)i nie stać Cię na olej napędowy po 2,90 za litr???????
      W takim razie mam propozycję,to sprzedaj w cholerę i kup sobie malucha. Starczy
      ci na paliwo na ładnych parę lat.
      • Gość: bartek Re: olej opałowy do nowego TDI IP: *.ruch.com.pl / *.ruch.com.pl 17.02.04, 08:11
        fajnie, szkoda tylko ze nie na temat... i ten język z rynsztoka, pozdrawiam
    • Gość: marcinc3 Re: olej opałowy do nowego TDI IP: *.elblag.dialog.net.pl 17.02.04, 08:16
      z tego co wiem to na pewno opal b dobrze znosza silniki mercedesa beczka kaczka
      w 124 bmw 524 td co do nowych to nie wiem ale mysle ze te nowej generacji to
      nie zniosa ale to moze tylko propaganda ile razy lejemy na stacji opal
      odbarwiony i nic sie niedzieje
    • Gość: Braził Re: olej opałowy do nowego TDI IP: *.chelm.sdi.tpnet.pl 17.02.04, 09:11
      Umarł bym ze śmiechu gdyby okazało się że olej opałowy jest teraz lepszy bo bez
      biokomponentów
      pzdr
      • andre_234 Re: olej opałowy do nowego TDI 17.02.04, 09:37
        O qrna!!
        To możliwe!!
        Ale jajka!!
        Dobrze że na gazie jeżdżę.
        pzdr
    • Gość: Braził Re: olej opałowy do nowego TDI IP: *.chelm.sdi.tpnet.pl 17.02.04, 11:47
      Jakie biododatki są grożniejsze?
      Do oleju napędowego czy do benzyny?
      Mnie się wydaje że łatwiej spaskudzić ON ojejem z "pierwszego tłoczenia" ;-)
      niż benzynę alkoholem etylowym. ( mnie nie szkodzi)
      pzdr
    • Gość: Jarek Re: olej opałowy do nowego TDI IP: 217.8.186.* 17.02.04, 12:05
      Szerokiej drogi:

www.vtuning.com/bmw.html
      • Gość: jajco Re: olej opałowy do nowego TDI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.04, 13:00
        Słoma z butów na maksa. Opał do samochodu za ponad 150 tys.
        • Gość: Jarek Re: olej opałowy do nowego TDI IP: 217.8.186.* 17.02.04, 13:55
          Stare przysłowie pszczół mówi:

"Oszczędzają bogaci i nam się opłaci"

;-))))))
    • Gość: Gabriel Re: olej opałowy do nowego TDI IP: *.ipt.aol.com 17.02.04, 13:51
      Pewnie ten ktos zaklada, ze w Pomrocznej olej opalowy jest czystszy i zawiera
      wszystkie te dodatki, ktore normalnie dodaje sie do oleju napedowego.
      Polecam literature firmy Bosch na takie tematy,albo co jeszcze lepsze sondaze w
      serwisach firm ,ktorych samochody posiadaja silniki diesla wyposazone w
      nowoczesne systemy wtrysku.
      Np."dzien dobry co mam zrobic? Przez nieuwage zatankowalem ok.10 litrow
      benzyny,w baku mialem ok.15 litrow oleju.Przejechalem kawalek i auto dalej juz
      nie chce.Ile to bedzie kosztowac? Czy jestescie w stanie to zreperowac?"
      Oczywiscie dotyczy to wylacznie nowej generacji systemow wtrysku.
      Pompy rzedowe (np Mercedesy 123,124) pompuja nawet stary olej po frytkach,
      jezeli elementy uszczelniajace to przezyja i filtr paliwowy dziala prawidlowo
      to stara "beczka" smierdzi jak McDonald, ale pompie nic nie grozi.
      Pozdrowienia.
    • Gość: kos Re: olej opałowy do nowego TDI IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.02.04, 09:08
      a moze ktos z posiadaczy nowych samochodow z silnikiem diesla opisze swoje
      doswiadczenia z jazdy na o.opalowym; od jak dawna, jaki przebieg, osiagi, ew.
      awarie, itd
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka