Gość: ANDY Re: Alfa Romeo 159 w Policji IP: 213.227.76.* 15.04.10, 09:45 Raport awaryjności: tnij.org/gi72 Alfa wcale nie tak zle... Link Zgłoś
Gość: cracoviak Re: Alfa Romeo 159 w Policji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.10, 10:01 a ja się cieszę. sam mam Alfę 159 z 1.9jtdm. szczerze. moi znajomi z subaru legacy i innymi avensisami nie wyjeżdżają z serwisu a mojej alfie nic. śmiać mi się chce z proletariackiego piania fanów aut niemieckich o zawodności Alf. ludzie! to że macie golfy II nie znaczy że nowe się nie psują. alfy faktycznie się koszmarnie psuły jeszcze kilkanaście lat temu. mieli zamknąć firmę. potem pojawiła się 156 i już lepiej. 147 nieźle. do produkcji 159 zatrudnili Niemca jako kierownika projektu i kazali zbudować mu konkurencję dla bmw3. udało się. a wiecie dlaczego? bo nie testowali i zbudowali auto na sprawdzonych podzespołach. silniki (szczególnie diesla) fiat ma świetne, jakieś skrzynie i takie tam od gm a cała reszta od boscha. i tak powstało świetne auto. lepsze od insigni która miała być piękna ale tak naprawdę to wszyscy wiemy że coś poszło nie tak. bo ona nawet ładna nie jest. wygląda jak pstrąg. Link Zgłoś
Gość: cracoviak Re: Alfa Romeo 159 w Policji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.10, 10:04 dzięki ANDY!!! i co dzieci! lepiej od mondeo, c-klasy, passata, legacki, accorda i avensisa! HA!!!! Link Zgłoś
Gość: Gienioo Re: Alfa Romeo 159 w Policji IP: 136.182.2.* 15.04.10, 10:50 159 bezawaryjna?? Z tej alfy cieszysz sie dwa razy. Bardzo jak ja kupisz i jeszcze bardziej jak ja sprzedasz. Link Zgłoś
Gość: :) Re: Alfa Romeo 159 w Policji IP: *.multimo.pl 15.04.10, 10:54 nasza policja w końcu zyska trochę prestiżu Link Zgłoś
Gość: Mechanik Re: Alfa Romeo 159 w Policji IP: *.152.147.59.dsl.dynamic.eranet.pl 15.04.10, 11:04 Kolejna nowa marka... po co stawiać na jedną markę, żeby mieć upust na serwis i części?! po co?! lepiej wydawać kasę na lewo i prawo, bez pomyślunku. PS przynajmniej wybrali awaryjny wózek, więc nie będą nim jeździć ;] Link Zgłoś
Gość: Deero Re: Alfa Romeo 159 w Policji IP: *.warszawa.mm.pl 15.04.10, 11:58 Ciekawe jakie jeszcze wyposażenie dodatkowe zażyczyła sobie Policja skoro Insignia 2.0 Turbo 220KM w cennikach zaczyna się od niecałych 106 tys. zł, więc przy tak dużym zamówieniu na pewno możnaby zejść poniżej 100 tys. zł za szt. Chyba, że ta cena uwzględnia już wyposażenie w wideorejestrator, niebieskie światełka itd. Link Zgłoś
Gość: sceptyk Re: Alfa Romeo 159 w Policji IP: 77.223.225.* 15.04.10, 13:02 Kiedyś wystarczyło uciekać dopóki im się paliwo w polkdu nie skończy. Teraz tylko do chwili, aż się alfa popsuje ;) Link Zgłoś
Gość: eee Re: Alfa Romeo 159 w Policji IP: *.elpos.net 15.04.10, 13:04 To mnie trochę dziwi bo Insignia nie była dużo droższa, jest znacznie nowszą konstrukcją, ale przede wszystkim jeździ ich dużo po naszych drogach więc nieoznakowany radiowóz nie zwracałby uwagi kierowców. Alfy Romeo są raczej rzadkością na naszych drogach. Link Zgłoś
Gość: wszechwiedzący Re: Alfa Romeo 159 w Policji IP: *.zone11.bethere.co.uk 15.04.10, 13:05 Skoda Octavia RS Link Zgłoś
Gość: Cuore Sportivo Re: Alfa Romeo 159 w Policji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.10, 13:06 Pomimo tego, iż jestem wielkim miłośnikiem AR wybór 159 trochę mnie dziwi. Jeżeli przymiemy, iż kryterium wyboru (poza tymi przedstawionymi w warunkach przetragu tzn. moc, itd) była cena, to faktycznie mogłoby się wydawać, iż Octavia czy też inne auta mogłyby być tańsze. Jeśli natomiast dodalibyśmy warunek, iż owe minimum 200KM musi pochodzić z silnika wysokoprężnego, 159 ze swoim 2.4 JTD i 210 KM jest cenowo bezkonkurencyjna. A wszyscy krytykujący awaryjność 159 zapewne mają "pewne" informacje od znajomego znajomego. Sam posiadałem niegdyś 147 i otwarcie przyznam, iż awaryjność była koszmarna. Ale 159 to już zupełnie inna bajka. Link Zgłoś
Gość: sachs Re: Alfa Romeo 159 w Policji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.10, 13:27 Koncepcja moze i by byla sluszna ale Insignia nie ma w ofercie chyba silnika diesla powyzej 200KM wiec raczej nalezy przypuszczac ze nie bylo okreslone w przetargu ze ma to byc diesel Link Zgłoś
Gość: mocho Re: Alfa Romeo 159 w Policji IP: 91.199.127.* 15.04.10, 13:38 Alfa Romeo... spotkamy się w serwisie na codzienna poranna kawkę.... Link Zgłoś
Gość: numero Re: Alfa Romeo 159 w Policji IP: *.adsl.inetia.pl 15.04.10, 14:07 Wszyscy co psioczą na Alfy tak na prawdę mają o tych samochodach takie pojęcie jak księża o seksie. Ale to może i lepiej, niech motoryzacyjni dyletanci jeżdżą wytłuczonymi panzerwagenami, w które pierdziało 4 helmutów - zostawiają tym samym prawdziwe samochody dla prawdziwych kierowców, którzy potrafią trafić sobie palcem do dupy. Żal. Link Zgłoś
Gość: Realista Re: Alfa Romeo 159 w Policji IP: *.bialapodlaska.vectranet.pl 15.04.10, 14:08 do wszystkich ignorantów-AUT- ALFA ROMEO 159 JEST NAJMNIEJ AWARYJNA NA RYNKU, ZALEDWIE U 8 % ODNOTOWANO JAKIEŚ USTERKI W RANKINGU DEKRA, to ścisła czołówka, niezawodne auto! dodaj do tego osiągi, piękno i masz auto doskonałe jakim jest 159 ! Link Zgłoś
Gość: Martini Re: Alfa Romeo 159 w Policji IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.04.10, 15:00 Smieszą mnie te wypowiedzi bezmyślne o awaryjności alfy... Model 159 ma znakomite notowania, auto jest szybkie z silnikiem TBO 200 KM robi setkę w 7,7 sekundy. Jest wysoce niezawodne. Brawo, dobra decyzja, będzie ładniej na ulicy. A właścicielom Pasatów Golfów czy innych sztampowych wozideł jeszcze szczena nie raz opadnie jak ich policja chwyci. Link Zgłoś
Gość: Gigia Re: Alfa Romeo 159 w Policji IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.04.10, 15:01 Brawo, Numero. Swietna wypowiedz. O to chodzi. Link Zgłoś
Gość: Lolek Re: Alfa Romeo 159 w Policji IP: *.chello.pl 15.04.10, 15:49 No to możemy spać spokojnie, 2/3 Alf po kilku miesiącach będzie stać w warsztatach. Rozumiem że przetargi to zło konieczne ale kiedyś kupowano auta Volkswagena i służyły (nawet służą) latami bez usterek Link Zgłoś
Gość: numero Re: Alfa Romeo 159 w Policji IP: *.adsl.inetia.pl 15.04.10, 16:42 Takie bajki to sobie wstaw między książki chłopcze. :D Link Zgłoś
Gość: Ajjj Re: Alfa Romeo 159 w Policji IP: *.adsl.inetia.pl 15.04.10, 16:50 Miałem Alfę 146 i jak ją sprzedałem to sobie obiecałem, że już nigdy nie dam się namówić na włoski samochód - a zwłaszcza Alfę Romeo. Stykło mi. Link Zgłoś
Gość: gość Re: Alfa Romeo 159 w Policji IP: *.olsztyn.vectranet.pl 15.04.10, 17:15 mysle ze po roku zostanie polowa, reszte rozbija policjanci. Link Zgłoś
Gość: Abrik Re: Alfa Romeo 159 w Policji IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.04.10, 17:17 Co za barany... Do ceny auta z salony należy doliczyć wyposażenie tj: - instalacje radiowe - dodatkowe instalacje pod videorejestrator - komputer policyjny - GPS - belka sygnalizacyjna + dodatki - oznakowanie pojazdu wg życzeń zamawiającego Znacie SIWZ przetargu? Może auta będą z kompletami opona na felgach i pakietami ubezpieczenia i assistance (sam w to nie wierze). Link Zgłoś
ready4freddy Re: Alfa Romeo 159 w Policji 15.04.10, 17:32 to ciekawe Lolku co piszesz, we Wloszech 159 to obecnie podstawowy radiowoz policji, karabinierow i duzej czesci drogowki autostradowej, nie mysle wiec, zeby "wciaz staly w warsztatach" Link Zgłoś
Gość: gizmi Re: Alfa Romeo 159 w Policji IP: *.chello.pl 15.04.10, 19:13 Do przetargu mógł stanąć ( i pewnie tak się stało) również każdy inny diler , ten od Skody RS również. Przestańcie biadolić. Link Zgłoś
lamps_frost Re: Alfa Romeo 159 w Policji 15.04.10, 19:40 Nareszcie! W końcu Policja dostanie w łapy auto, którym można ścigać nie tylko na prostej autostradzie. Prowadzenie tego auta to bajka. Świetny jakościowo (wątpisz - zorientuj się w temacie), niesamowicie precyzyjny układ jezdny, niska, szeroka, ciężka i mocna - idealne auto dla Policji. Zresztą w Top Gear był artykuł o aucie, które powinni sobie sprawić mundurowi - 159 też się tam znalazła. Gratuluję wyboru, na ulicach będzie bezpieczniej. Link Zgłoś
Gość: dfg Re: Alfa Romeo 159 w Policji IP: 194.126.165.* 15.04.10, 19:50 20 tyś tansza...ktoś ładnie musiał posmarować... Link Zgłoś