Dodaj do ulubionych

Alfa Romeo 159 w Policji

IP: *.chello.pl 14.04.10, 19:23
czyli po 132, 160 zł
Obserwuj wątek
    • Gość: Kamas Re: Alfa Romeo 159 w Policji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.10, 20:10
      Nie rozumiem, żali m było kilku groszy na nowocześniejszą Insignię. 159 jest fajne dla człowieka z klasą, dla którego nie liczy się praktyczność i awaryjność. Policja powinna wziąć coś bardziej niezawodnego, może Toyota Avensis, lub Mazda6??
    • Gość: hhh Re: Alfa Romeo 159 w Policji IP: *.tktelekom.pl 14.04.10, 20:26
      Widze ze upodobania sie nie zminieja, wydają 16 mln na gnębienie i narodu, zamiast wziąć się za coś naprawde sensownego....
    • Gość: ..... Re: Alfa Romeo 159 w Policji IP: *.rzeszow.vectranet.pl 14.04.10, 20:29
      @Kamas
      Po czym wnosisz, że 159 jest awaryjna? Jeździłeś taką? Nie podali co prawda, ale jeśli jest to 2.4 JTD to te silniki są nie do zabicia... Jeśli chodzi o ogólną bezawaryjność to 159 cieszy się też dość dobrą opinią. Wystarczy, że się dba o serwis, tak samo jak z innymi. A z tego co się orientuję to Toyota nie ma takiej wersji która spełniałaby podane kryteria, tak samo Mazda.
    • fiatosgratos Re: Alfa Romeo 159 w Policji 14.04.10, 20:32
      Polska policja chce ja włosi mieć same lamborghini i alfy, jak na razie o lambo mogą zapomnieć ale alfa czemu nie!!!!
    • Gość: Dunk8 Re: Alfa Romeo 159 w Policji IP: 109.207.48.* 14.04.10, 20:50
      A czy te radiowozy beda oznakowane czy trzeba bedzie puszczac gaz jak sie zobaczy taka alfe w lusterku
    • Gość: Daniel Re: Alfa Romeo 159 w Policji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.10, 21:22
      Lepsze to niż te smutne Ceedy, przynajmniej będzie piękniej na ulicy:)
    • Gość: rtr Alfa Romeo 159 w Policji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.10, 21:32
      nie wiem czy to jest dobry wybor - nie widze powodu dla ktorego
      policja biednego kraju musi wozic sie limuzynami klasy D
      Mozna bylo kupic rownie szybke kompakty za mniejsze pieniadze tak by bylo
      oszczedniej i tak samo skutecznie.
      Nie interesuje mnie ze sa ladniejsze od Kia bo to nie jest konkurs
      pieknosci a samochody nie sa nabywane za wypracowane srodki ale z podatkow
      rowniez moich
      Ponizej 100tys mozna bylo kupic chocby Seaty Exeo 2.0T to daje 40
      samochodow wiecej
    • Gość: gość Re: Alfa Romeo 159 w Policji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.10, 21:35
      Sprawdzone w Italii to dlaczego u nas jakieś insignie mają testować !
      W końcu drogówka będzie porządnie wyglądać a nie jak drehy w passatach
    • rock-and-roll Re: Alfa Romeo 159 w Policji 14.04.10, 21:36
      alfy będą się pięknie w serwisach prezentowały co pozwoli nam znowu na drogach poszaleć bezkarnie :-)))
    • Gość: gosc Re: Alfa Romeo 159 w Policji IP: *.cpe.marton.net.pl 14.04.10, 21:59
      mogli wzorem brytyjskiej policji poprosic np o lancery evo, spelnily by wymagania z nawiazka
    • Gość: xyz Re: Alfa Romeo 159 w Policji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.10, 22:02
      To ja już wiem że te Białostockie alfy będą ganiać na wyjeździe na Augustów (Jurowce-Katrynka). A ograniczenie na ekspresowej (bodajże) ustawione już chyba tradycyjnie do 70km/h. Nic tylko fotki cykać.
    • wasli Re: Alfa Romeo 159 w Policji 14.04.10, 22:10
      Nie no odwaliło im!
      Czemu oni nie jeżdżą mocnymi Golfami, Civicami, Astrami itd.?! Kogo niby przewożą z tyłu? Aż mi gul skacze jak oglądam uwaga pirat i widzę Audi A6, Saaba 9-5 i szereg Passatów. Audi i Saab niby stare, ale kiedyś kupiono je jako nowe. I pewnie nikt nie zwraca uwagi, ile policja (państwo) straci na późniejszej sprzedaży 159ek.

Dobrze o tyle, że takich Alf jest mało i mają charakterystyczne, okrągłe światła. Łatwo będzie znaleźć na trasie :)
    • Gość: aaa Re: Alfa Romeo 159 w Policji IP: *.chello.pl 14.04.10, 23:11
      Przecież jasno jest napisane, że wygrała najtańsza oferta, więc po co głosy o tym że policja będzie się wozić drogimi Alfami - najwyraźniej w segmencie aut z mocnymi silnikami Alfy nie są droższe od konkurencji, albo dealer mocno zszedł tutaj ze swojej marży.
    • Gość: marcin Re: Alfa Romeo 159 w Policji IP: *.swiecie.vectranet.pl 14.04.10, 23:33
      Duży samochód jest potrzebny do instalacji całego osprzętu. Tu nie stosuje się technologi nagrywania wideo typu nokia n95. A Insignia w czym niby jest nowocześniejsza ? Wsiadania do tyłu samochodu to masakra i bez skrępowanych rąk. Silniki diesla 2 generacji od fiata, w alfie już 3 generacja a i benzynowe w alfie to zupełnie inna bajka. Niestety wśród wielu ludzi panuje opinia wyższości aut niemieckich nad innymi. Mnie to cieszy bo dzięki temu jeżdżę autkiem francuskim z 2007, bardzo dużym i wygodnym od pierwszego polskiego właściciela w cenie bitego, sprowadzanego niemca oczywiście z 110 tyś przebiegu od emerytowanego lekarza, który jeździł dieslem tylko do kościoła
    • Gość: jaro Re: Alfa Romeo 159 w Policji IP: *.e-wro.net.pl 14.04.10, 23:37
      No tak, ale widac rozpisali tak przetarg, ze ta najtańsza i tak była droga. Jakby kupili na przykład takie octavie RS to by bardzo dużo zaoszczędzili a mieliby bardzo szybkie samochody o dość dobrej niezawodności po o wiele niższej cenie. A miejsca w niej tyle samo co w alfie, na 3 osoby z tyłu wystarczy. Nie mówie, ze bagażnik chyba nawet większy. Dogoniliby takim autem 95% samochodów.
    • Gość: thomass Re: Alfa Romeo 159 w Policji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.10, 00:20
      Przynajmniej łatwo będzie ich rozpoznać unikając przy tym mandatów
    • Gość: Gość Re: Alfa Romeo 159 w Policji IP: *.olsztyn.vectranet.pl 15.04.10, 00:43
      Jak kogo beda wozic ? A kamerzysta z TVN Turbo to gdzie ma sie z tym wszystkim pomiescic ?
    • swan_ganz Re: Alfa Romeo 159 w Policji 15.04.10, 00:49
      dobrze, że tym razem to na alfy padło bo tego szajsu jeździ u nas stosunkowo mało więc w sumie to bez znaczenia czy je oznakuja czy tez nie.. :-)
      Newricy człowiek by sie nabawił jakby znowu jakies mondziaki wzieli albo paski...
    • Gość: bogus Re: Alfa Romeo 159 w Policji IP: *.nsystem.pl 15.04.10, 01:12
      gadanie i gadanie... parametry sa podane jakie samochody maja spelniac. a czy samochod bedzie mial nazwe na literke a, b czy c decyduje cena.
    • Gość: numero Re: Alfa Romeo 159 w Policji IP: *.adsl.inetia.pl 15.04.10, 02:04
      "dobrze, że tym razem to na alfy padło bo tego szajsu jeździ u nas stosunkowo mało więc w sumie to bez znaczenia czy je oznakuja czy tez nie.. :-)"
      Ale czemu od razu szajsu? Ten samochód niczym nie ustępuje niemieckiej konkurencji, a ma trochę więcej charakteru i finezji.
    • Gość: zasadny Re: Alfa Romeo 159 w Policji IP: *.adsl.inetia.pl 15.04.10, 07:38
      Wiadomo, że alfy się psują, także nie ma co się bać ;) te 120 egzemplarzy pewnie w trybie 60 na służbie a 60 w naprawie... Już bardziej sensowne wydaje mi się ustawienie strażnika na tej: goo.gl/HfPb wieży strażniczej: niech wypatruje piratów i daje cynk patrolom na motocyklach. Tylko żeby go nie przewiało...
    • Gość: LeonFR Re: Alfa Romeo 159 w Policji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.10, 08:18
      Miesiąc temu zamieniłem Leona na 159, teraz będę jeździł radiowozem, moja jest srebrna w sedanie więc może uda mi się czasem mandatu uniknąć :)
    • Gość: Andrzej Re: Alfa Romeo 159 w Policji IP: 78.133.218.* 15.04.10, 09:07
      Wy chyba tutaj nie widzieliscie jak jezdzą Alfy......szybkie,zwinne,i te 159 juz są niezawodne.....apropo.....poczytajcie jakie są wyniki testów bespieczejstwa.....lepsze od BMW3!
      • Gość: yyyyy Re: Alfa Romeo 159 w Policji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.10, 09:36
        mozna bylo kupi RS6 albo M5 sa szybsze i bezpieczniejsze.
        To sa samochody ktore maja jedynuie dogonic tych co przekraczaja predkosc.
        Powinny byc bezpieczne i odpowiednio szybkie ale na boga dlaczego takie
        drogie?
        Nie jestesmy bogatym krajem! i trzeba bylo kupic 200konne samochody duzo
        taniej
        Drania mnie opinie dzieci wypisujace ze Alfy s ladne - ale qrwa za czyje
        pieniadze gownierze bo nie za wasze!

• Gość: Andy Re: Alfa Romeo 159 w Policji IP: 213.227.76.* 15.04.10, 09:41
      http://www.uzywane.mojeauto.pl/raport2010/wynik_wyszukiwania.php?s=0&klasa=Klasa+%C5%9Brednia&ord=bez_usterek&up=0&marka=&liczba_badanych=&bez_usterek=&nieznaczne_usterki=&powazne_usterki=&usterki_zagrazajace= - macie raport awaryjnosci

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka