Gość: Pete IP: *.nycmny.east.verizon.net 19.04.10, 21:48 ja mam 9-3 aero 2.8 V6. W Polsce oczywiscie niedostepny. Heh nie wiecie co tracicie. Po zmapowaniu komputera i dodaniu sportowego filtra skromne 300 KM. Sama frajada. TURBO jest rewelacyjne! Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: jełop Re: Nowe ceny Saaba 9-3 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.10, 22:30 Auta za taką kasę nie mogą mieć panelu środkowego wykonanego z czegoś na kształt zmielonej obudowy odkurzacza. Link Zgłoś
Gość: Franek Re: Nowe ceny Saaba 9-3 IP: *.xdsl.centertel.pl 19.04.10, 22:59 Za pewne nie mają. Pete zdaję sobie sprawę co tracę, ale wchodzi tutaj wkład pieniężny. Mogę tylko pozazdrościć. Samochód musi być cudem! SAAB... :) PS: Słyszałem że marzenia się spełniają :D Link Zgłoś
cracovian Re: Nowe ceny Saaba 9-3 20.04.10, 03:26 300 KM to sobie mozesz w co drugim samochodzie za te pieniadze znalezc i jeszcze na tylna os wszystkie te konie puszcza... Za dwa lata gora bedziesz siedziec u dilera co tydzien naprawiajac glupoty. Tylko gdzie tego dilera teraz znalezc... Link Zgłoś
Gość: szym Re: Nowe ceny Saaba 9-3 IP: *.adsl.inetia.pl 20.04.10, 04:37 @cracovianin - ja mam 9-3 z 1998r. 185KM zmapowane na 240. W samochodzie wymieniam filtry, płyny, rzadziej klocki, tarcze, coś w zawieszeniu i łańcuch rozrządu. I... tyle, same elementy eksploatacyjne. Pozostaje mi jazda. Nie siedzę u dilera:-) a nie minęły dwa, a dwanaście lat, auto ma 230.000 przebiegu i nie zdarzyła mu się poważna usterka Link Zgłoś
Gość: Saab_Fan Re: Nowe ceny Saaba 9-3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.10, 08:07 Rewelacyjne ceny Link Zgłoś
turbokozik Re: Nowe ceny Saaba 9-3 20.04.10, 08:26 Kumpel ma 900 1.8T 180KM i ciągle u Obuchowicza w Michałowicach siedzi. Ciągle coś, ciągle kurw...coś ;) Piękne coupe, jasne skóry, bez drewienek co warto podkreślić, tylko plastik a'la carbon, full opcja bez navi i zawsze coś, zawsze.... Link Zgłoś
Gość: autor Re: Nowe ceny Saaba 9-3 IP: 80.54.248.* 20.04.10, 08:30 auto dla ludzi z klasą :) Piękna linia, jak tylko będzie mnie stać kupię Saab'a :) Link Zgłoś
Gość: saaba Re: Nowe ceny Saaba 9-3 IP: *.adsl.inetia.pl 20.04.10, 09:10 Pewnie dlatego Obuchowicz ma średnią opinię w saab klub polska. Link Zgłoś
Gość: szym Re: Nowe ceny Saaba 9-3 IP: *.adsl.inetia.pl 20.04.10, 09:13 Z tego co pamiętam, to auto w testach niezawodności w swoich rocznikach (choc mówię tu o 9-3 I serii) rozpoczyna pierwszą dziesiątkę. Czyli całkiem nieźle. Pewnie ja mam wyjątkowo szczęśliwy egzemplarz. Na pewno nie zamierzam się tym martwić. Link Zgłoś
Gość: tommmmm Re: Nowe ceny Saaba 9-3 IP: 217.153.131.* 20.04.10, 09:47 o rany moj saab 93 2002 rok tez mega awaryjny! musialem po 8 latach wymienic srodkowy wydech za 120 zloty bo sa zamienniki :) i sprzeglo bo sie zuzylo po 8 latach! I.... o rany to wszystko. Taaaaak...strasznie awaryjne auta haha nastepne kupione auto tez bedzie Saabem Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Nowe ceny Saaba 9-3 IP: 195.33.34.* 20.04.10, 10:33 Z tymi samochodami to jak z większością innych - jak się kupuje szrot 100 razy klepany, to się ma potem pretensje że awaryjny mimo że "to przecież SAAB!". Miałem 3 saaby. Pierwszy to był wypadek przy pracy, ale sam sobie byłem winien że takie gówno kupiłem, dwa kolejne były na spokojnie, świadomie i z rozwagą.. Jedynie części eksploatacyjne teraz + drobne sporadyczne rzeczy, które w 13 letnim cabrio raz na jakiś czas przecież muszą się pojawić. Generalnie wszystkim życzę tak małej (odpukać) usterkowości samochodu! Link Zgłoś
Gość: 900 Re: Nowe ceny Saaba 9-3 IP: *.orco.cz 20.04.10, 10:45 Ja mam 900 i potwierdzam - Saab to cudowny samochód ale... zawsze coś, zawsze k..rwa coś z czym trzeba jechać do serwisu.. Link Zgłoś
Gość: Griffin Re: Nowe ceny Saaba 9-3 IP: 170.65.192.* 20.04.10, 10:49 Osmioletni 9-5 Aero SportKombi 2.3T 230KM. 160tys km przejechane. Pelna opcja. Jezdze nim dwa lata. Filtry, oleje, klocki - wiadomo, trzeba wymieniac. Zadnych problemow przez te dwa lata. Samochod bajka, duzy, wygodny, dynamiczny i bezpieczny. Nastepne auto to tez bedzie Saab. Link Zgłoś
Gość: Aaa Re: Nowe ceny Saaba 9-3 IP: *.chello.pl 20.04.10, 11:28 Griffin ale to bardzo zawodny wóz, dodatkowo ani dynamiczny, ani dobrze trzymający się drogi. Może pomyliłeś auta? Link Zgłoś
Gość: Griffin Re: Nowe ceny Saaba 9-3 IP: 170.65.192.* 20.04.10, 12:00 Widac ze nigdy nim nie jezdziles Link Zgłoś
Gość: Griffin Re: Nowe ceny Saaba 9-3 IP: 170.65.192.* 20.04.10, 12:07 6,9s 0-100km/h i 350 N?m przy 1900rpm i Twoim zdaniem nie jest dynamiczny? Link Zgłoś
Gość: 900 Re: Nowe ceny Saaba 9-3 IP: *.orco.cz 20.04.10, 12:11 To prawda, 9-5 (szczególnie pierwszej generacji jak ten Griffin'a) należy do najbardziej awaryjnych. Wygląda na kolejny psalm wielbiciela marki, albo na to, że właściciel jest wyjątkowym szczęściarzem (tj. wszystko co miało się zepsuć zepsuło się poprzedniemu właścicielowi:) ) Link Zgłoś
flugzeugwerke Re: Nowe ceny Saaba 9-3 20.04.10, 13:33 Ja w 9-3 raz na 340tys.km wymieniam sprzęgło... elektrozaworek i jakieś gumowe przewody podciśnienia, dolot, czujnik ciśnienia oleju, plus eksploatacyjne sprawy w normalnych terminach. Odpryski na masce po kamieniach pokrywają się nalotem i... i nic. Nieźle jak na 12-latka:) @turbokozik - nie ma czegoś takiego jak 900 1,8T A jak ktoś jeździ do Michałowic to... no cóż, ja tam nie jeżdżę :) Jak kto jeździ, tak ma. Po za tym w Polsce nie jest to problem jakiejś tam marki czy konkretnego typu auta, tylko problem braku uczciwych warsztatów, skoro nawet ASO często wykazują się brakiem kompetencji. Link Zgłoś
Gość: Gośc Re: Nowe ceny Saaba 9-3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.10, 14:03 Ja mam rocznego saabika w dieslu 180 koni.Musze powiedziec ze rewelacja.Buta ma niesamowitego a spalanie przy tym smieszne.Moja wersja to aero CUDOOOOOOOOOOOOOOOOO:) Link Zgłoś
Gość: mha Re: Nowe ceny Saaba 9-3 IP: *.bsh-bng-013.adsl.virginmedia.net 20.04.10, 14:32 ile lat ma ta 900? i czego sie spodziewasz po tak starym aucie? ilu wlascicieli i jak dbali o auto? chociaz w sumie moja zona ciagle jezdzi 900 z 1997 i nic nigdy sie nie popsulo, wymiana tylko filtrow plynow i wydechu moja 9 5 ma sie bardzo dobrze Link Zgłoś
ionen Re: Nowe ceny Saaba 9-3 20.04.10, 15:08 >> 900 Dlaczego twierdzisz, że 9-5 jest autem awaryjnym? Fakt, że ma problemy z odmą ale jak się dba to nic się nie psuje. Miałem 9-5 dużo się interesowałem tymi autami. Teraz mam Passata i to co psuje się w tych podobno bezawaryjnych niemieckich panzerwagenach woła o pomstwę do nieba!!! Przykład: tuleja na maglownicy - wyrabia się już w okolicach przebiegu 30-50 tyś km. Jak ktoś ma szczęście to padnie mu jeszcze na gwarancji, jak ma pecha to płaci 5 tyś. zł za nową maglownicę bo tulei samej nie da się wymienić. Wierz mi, że przy tym bolączki 9-5 to mały pikuś. Generalnie te auta wymagają dużej dbałości wymiany oleju co 10 tyś km, dobrych świec. Ale jak się dba to odwdzięczają się 100 krotnie komfortem, bezpieczeństwem, zarówno biernym jak i czynny oraz dymamiką. Ja więcej błędu nie zrobię i następne auto na pewno nie będzie szwedzkie Saab albo Volvo! Link Zgłoś
Gość: 900 Re: Nowe ceny Saaba 9-3 IP: *.orco.cz 20.04.10, 15:18 900NG cabrio z 96r. czego się po nim spodziewam? że dożyję dnia, w którym będę mógł powiedzieć, że minął już cały miesiąc a ja nie byłem ani razu w serwisie. Samochód sprowadzony rok temu z Europy (nie dobity na polskich drogach), przebieg 119.000 km (teraz 130000) potwierdzony w serwisie jako autentyczny), niektóre z napraw z ostatniego roku: bendiks, kostka rozrusznika, zbiornik płynu na spryskiwacze, rolki paska klinowego (+ sam pasek ale to część eksploatacyjna), sprzęgło, silnik mechanizmu składania dachu (cabrio), silniki wycieraczek reflektorów, pęknięty przewód płynu chłodniczego, simmering (wyciekał olej), sterownik (rezystor) dmuchawy klimatyzacji climatronic, taśma kierownicy, wahacze przednie, "łapa" skrzyni biegów, łączniki stabilizatorów zawieszenia plus parę innych o których już zapomniałem i niech tak zostanie. Z nowości do naprawy mam nieszczelność układu klimatyzacji, pilota zamka centralnego i wymianę prawej podpory półosi. Jestem drugim właścicielem i wydaje się, że pierwszy dbał (wnętrze samochodu jak nowe, sprawdzałem przed kupnem w wybranym przeze mnie warsztacie, w którym nie wykryto w aucie żadnych większych usterek). Albo ja mam skopany egzemplarz albo właściciele Saabów nie są w stanie przyznać (w końcu to taka elitarna marka) że te wozy się psują.. Jakby nie było, nadal uwielbiam ten samochód za jego klimat i za to, że ma świetną dynamikę oraz właściwości jezdne, obawiam się tylko, że nadejdzie taki dzień kiedy powiem sobie "dość".. Link Zgłoś
Gość: 900 Re: Nowe ceny Saaba 9-3 IP: *.orco.cz 20.04.10, 15:53 do ionen: Nie twierdzę, że 9-5 jest najbardziej awaryjny ze wszystkich samochodów ale prawdopodobnie jeden z najbardziej awaryjnych Saabów. Passat to dla mnie też nieporozumienie:) Nie lubię po prostu mantry że Saab'y w ogóle się nie psują, zresztą rankingi niezawodności nie uwzględniają Saabów w ścisłej czołówce. Link Zgłoś
Gość: malkontent Re: Nowe ceny Saaba 9-3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.10, 15:59 Jak idiota w 2006 roku sprzedałem pełnoletniego krokodyla i kupiłem kilkuletniego 9-5 Aero. To był najgłupszy pomysł od chwili kiedy żona Lincolna powiedziała: "Abraham, dość tego siedzenia w domu, idziemy do teatru". W ciągu 3 lat w wymianę części typu kolektor wydechowy, alternator itp, że o drobiazgach typu zepsute szyby, lusterka, wyłamujące się reflektory nie wspomnę, wydałem blisko 50% ceny zakupu auta. Tak więc, drogi Saabie, musiałbym upaść na głowę żeby kupić nowy, jednorazowy samochód za ciężkie pieniądze. Nowy cennik też mnie do tego nie przekona, miałem w życiu kilka aut ale tak kiepskiej jakości jak produkt GM zrobiony z Vectry z logo Saaba - nigdy i więcej mieć nie będę. Link Zgłoś