Gość: Gabi IP: 213.25.141.* 02.03.04, 12:20 Mam zamiar kupić skodę Superb z silnikiem 1,9 TDI 130 KM. Co wy na to? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Braził Re: Skoda Superb IP: *.chelm.sdi.tpnet.pl 02.03.04, 12:38 Popieram. A jak to się ma cenowo do np. Passata w tej samej wersji silnikowej ? pzdr Link Zgłoś
Gość: brook Re: Skoda Superb IP: *.isuzu.pl 02.03.04, 16:26 Ha...ostatnio zrobiłem sobie jazde próbną Superbem z takim motorem. Cóż, 130Km to wystarczająca moc choć wyraźnie odczuwalna jest tzw. turbo-dziura tzn. np. na dwójce wciskam gaz do dechy i ......1,2,3,4,5 sekund i nic sie nie dzieje, ale jak już sie rozkręci to jedzie przy czym silnik jednak jest troche za głośny. Samochód wygodny, obszerny, materiały wykończenia deski dobrej jakości, bagażnik duży tylko....właśnie otwór wejściowy do bagażnika jakiś taki mały, wąski i wysoko uswtawiona krawędź załadunku to chyba największy minus. Teraz mam Octavie i spokojnie wkładam do bagażnika dwa wózki dziecięce w Superbie właśnie ze względu na otwór byłoby to trudne jeśli nie niemożliwe. Właściwości trakcyjne o niebo lepsze niż Octavia. Gdybym miał wybierać pomiędzy Passatem a SB to chyba wybrałbym Passata(choć mniejszy w środku), ale to jednak VW. Cenowo zdecydowanie wygrywa SB, chociarz ja jeździłem egzemplarzem za jedyne 100 tys. zł. (bi-ksenony, itd...). W sumie ładne autko dla średnio-zamożnego businessmana. Link Zgłoś
dlatchego Re: Skoda Superb 02.03.04, 18:30 Gość portalu: brook napisał(a): > ładne autko dla średnio-zamożnego businessmana. w bialych skarpetkach. Link Zgłoś
dlatchego [...] 02.03.04, 18:26 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Link Zgłoś
meps Re: Skoda Superb 02.03.04, 23:39 Średnio zamożny businessman?? w Superbie ??? Co wy tu piszecie za pierdoły? W poważnej branży jakbyś podjechał skodziną, to byle stróż by cię drągiem pogonił.Biznesmeni jeżdżą Audi ,BMW i Mercedesami. Link Zgłoś