Dodaj do ulubionych

autogaz w trabancie 1.1 POLO

IP: *.lubin.dialog.net.pl 03.03.04, 18:26
Witam wszystkich i zwracam sie z goraca prosba do tych ktorzy mogliby
udzielic mi wskazowek jaka instalacje gazowa musialbym zalozyc w swoim
trabancie z silniczkem POLO aby wszystko bylo ok. Jaki jest koszt takiej
instalacji?
Obserwuj wątek
    • gaziarz Re: autogaz w trabancie 1.1 POLO 04.03.04, 16:49
      najzwyklejsza jak w ogole jest. Koszt 1000zl
    • cracovian Re: autogaz w trabancie 1.1 POLO 04.03.04, 16:59
      Tak z ciekawosci to ile to cudo pali, ze gaz trzeba zakladac?
      • Gość: CoDaCK Re: autogaz w trabancie 1.1 POLO IP: *.lubin.dialog.net.pl 08.03.04, 19:58
        W moim przypadku pytanie ile pali ze trzeba gaz zakladac nie ma sensu poniewaz
        robie tygodniowo okolo 4 tysiecy...
        • cracovian Re: autogaz w trabancie 1.1 POLO 09.03.04, 16:03
          W moim przypadku takie pytanie ma sens, bo sie pytalem z ciekawosci :-)

Nie wiedzialem, ze tyle da sie wyjezdzic w tygodniu Trabantem (na Polskich
          drogach?). Ciekawe ile masz juz kilometrow i ile planujesz nim pociagnac.

1.1 mojego ojca siedzi wiekszosc czasu w garazu, ma ok. 30 tys. km, a za 10 lat
          do stanow sobie ten wozik sprowadze jako 25-letni antyk - bedzie niezly odjazd.
    • Gość: Odin Re: autogaz w trabancie 1.1 POLO IP: *.telia.com 04.03.04, 17:48
      To juz wyjatkowe skapstwo (o ile nie jestes ekologiem),taki lekki samochod,
      po demontarzu silnika bylby jeszcze lzejszy,akurat by zamontowac pedaly i
      lancuch napedowy,moglby byc rowniez z tylnym napedem,-jak BMW .
      ________________________________________________________________________________
      • Gość: CoDaCK Re: autogaz w trabancie 1.1 POLO IP: *.lubin.dialog.net.pl 08.03.04, 20:00
        Byc moze cie to smieszy ale jak sie robi tygodniowo 3-4 tysiace km to kieszen
        bardzo szybko robi sie pusta....
        • Gość: Odin Re: autogaz w trabancie 1.1 POLO > CoDaCK IP: *.telia.com 09.03.04, 16:22
          Przepraszam Cie kolego za moj malpi humor,czasami mi sie to zdarza,-niestety.
          Pomyslalem tylko,ze Trabant pali tak malo a benzyna w Polsce kosztuje ok.60 %
          tego co w Szwecji,wiec pomyslalem ze nawet na benzynie jezdzisz prawie darmo.
          Pzdr.
          ________________________________________________________________________________
          • staruch5 Re: autogaz w trabancie 1.1 POLO > CoDaCK 09.03.04, 16:28
            nie jest prawda, ze cena benzyny w Szwecji to 60% ceny beznyny w Pl.Raczej jest
            to 70%.
            Trabant z tym silnikeim na pewno pali jakies 6l/100km w trasie z predkoscia
            100km/h (zgaduje).
            Porownujac Pl ze Szwecja jakos zapominasz zauwazyc, ze nasze zarobki sa na
            poziomie 1/4 Waszych ze wszystkimi tego konsekwencjami.
            Reasumujac - belkoczesz.
            • Gość: Odin Re: autogaz w trabancie 1.1 POLO > staruch 5 IP: *.telia.com 09.03.04, 17:46
              Masz racje,nie wziolem pod uwage roznicy zarobkow,-srednia krajowa to 22 000 sek
              ,ale wez pod uwage ze kiepska kielbasa kosztuje 60 sek/kg to bedzie ok 30 pzl/kg
              Nosniki energi mamy najtansze w uni,benzyna kosztuje miedzy 9 a 10
              sek/lt,energia elektryczna ktora ogrzewa sie domu z wszystkimi podatkami+VAT
              przekracza 1,00 sek/kilowatogodzine ,a wiec chyba nie belkocze,sa produkty
              tansze niz w Polsce ale jest duzo produktow drozszych niz w Polsce ,-
              wychodzi plus/ninus = zero.
              • staruch5 Re: autogaz w trabancie 1.1 POLO > staruch 5 09.03.04, 21:50
                Przepraszam za kontynuacje tematu nie Auto-Moto.

tak sie sklada, ze dosc dobrze sie orientuje w kosztach utrzymania w roznych
                krajach Europy, bo spedzilem w nich kilka lat. Nie wiem, co Ty chcesz udowodnic.
                odpowiem krotko.
                1. Moja mama zyje sobie bardzo dobrze jako emerytka w Szwecji i Bogu dziekuje,
                ze uciekla z Polski, gdzie moja tesciowa przymiera glodem!

2. Dlaczego tak wiele ludzi zmyka z Pl na Zachod, a tak malo osiedla sie w
                Polsce?

3. A jak tu i tam jest tak samo, to czemu nie wracasz?
                • Gość: Odin Re: autogaz w trabancie 1.1 POLO > staruch 5 IP: *.telia.com 10.03.04, 09:42
                  Zle mnie zrozumiales,ja nie mam zadnych powodow do narzekania,czemu nie
                  wracam ?,-wieksza czwsc zycia przezylem poza Polska,cala rodzina w Niemczech i
                  Szwecji ,, ale planuje emigracje ,do pld. Portugali w okolice Lagos-kilka lat
                  temu kupilem tam troche ziemi i chate do remontu,teraz jako emeryt moge sobie
                  na odrobine slonca pozwolic.Czy na tym forum pisze ktos z Portugali ?,pragne
                  nawiazac kontakt,moze jakas pomoc? gdyz Portugalskiego nie znam. Pzdr.
                  • staruch5 Re: autogaz w trabancie 1.1 POLO > staruch 5 10.03.04, 10:01
                    OK.
                    Zazdroszcze...
    • greenblack Re: autogaz w trabancie 1.1 POLO 09.03.04, 19:27
      4000 km tygodniowo, 571 km dziennie, czyli 200 tys. km rocznie. Toż to nawet
      TIRy nie robią takich przebiegów!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka