Dodaj do ulubionych

Dojazd W-wa Bielany ze Śląska

14.05.10, 16:21
Muszę tam dojechać samochodem w piątek w godzinach porannych (9-10).
Czy jechać przez Warszawę, czy lepiej skręcić wcześniej na Grodzisk
Mazowiecki i jechać przez Błonie a potem przez wioski? Proszę o
podpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • elfkabezhaltera Re: Dojazd W-wa Bielany ze Śląska 14.05.10, 19:11
      Jestem Bielaniakiem :)
      Kiedy wracam do siebie gierkowską, to zjeżdżam w Nadarzynie i jadę na Pruszków.
      W Pruszkowie wjeżdżam na Aleje Jerozolimskie (czy jak sie one na tym odcinklu
      nazywają) i jadę cały czas prosto, aż do ronda Zesłańców.

Przed rondem trzeba się umiejętnie ustawić do tunelu - czyli po drugim wiadukcie
      zjedź na trzeci pas od lewej (tak aby nie wylądowac na kolejnym wiadukcie).

Tunelem na Prymasa Tysiąclecia i prosto (tu już trzyumam się dwóch lewych pasów
      i jade wiaduktami) aż do Broniewskiego - tam mi najwygodniej zjechać.

W które konkretnie miejsce na Bielanach?
      • kann2 Re: Dojazd W-wa Bielany ze Śląska 14.05.10, 21:10
        Dziękuję za radę. Ale to też pakowanie się w Warszawę, czego
        chciałbym uniknąć.

Ja potrzebuję dojechać na ul Wóycickiego. To chyba już nie Bielany,
        ale Młociny. Dlatego myslałem, że lepiej dojechać tam od strony
        Łomianek, skręciwszy wcześniej z Gierkówki na Grodzisk M.
        • dewulot1 Re: Dojazd W-wa Bielany ze Śląska 14.05.10, 21:51
          Jak juz koniecznie chcesz uniknac "pakowania sie w Warszawe" to z
          Blonia zlap trase gdanska i przez Lomianki wjedziesz do pierwszej
          napotkanej wioski czyli na Bielany.
    • elfkabezhaltera I tak źle i tak niedobrze 15.05.10, 02:20
      O tej porze i tak gdzieś we wjazdowym korku utkniesz. Czy w Łomiankach czy w
      Alejach ...
      A tak przynajmniej od Zesłańców powinieneś mieć luźno (bo głowny ruch do centrum).
      Ale może ktoś zna jakis sprytny dojazd od zachodu?
    • toreon Re: Dojazd W-wa Bielany ze Śląska 18.05.10, 10:37
      Generalnie każda inna wersja niż pchanie się przez zakorkowane Janki i Raszyn
      mają sens. Ale musisz wziąć pod uwagę, że skręcając z Katowickiej do Grodziska
      postoisz troch wraz z tirami w korku na pasie do skręcania. Być może więc
      bardziej opłaca się pojechać nieco dalej, zawrócić i wówczas skręcić w prawo.
      Potem w warto pojechać na Błonie, z Błonia przez Ożarów do Warszawy - Połczyńska
      powinna być mniej zakorkowana niż al. Krakowska.
      Jeśli znasz dobrze tereny bliżej Warszawy, polecam skręcić w Broniszach na
      Babice Stare i dalej już wiadomo - w Arkuszową i na Bielany
      • kann2 Re: Dojazd W-wa Bielany ze Śląska 18.05.10, 16:57
        Bardzo dziękuję wszystkim. Na pewno zatem skorzystam z objazdu.
        Myślę pojechać dalej i skręcić na Pruszków, a stamtąd ustawię sobie
        trasę w nawigacji, bo nie znam w ogóle okolic Warszawy.
        • expedit54 Re: Dojazd W-wa Bielany ze Śląska 18.05.10, 19:50
          Kanna2 ja często tę trasę pokonuje w sposób przedstawiony na mapie, i wydaje mi
          się że dla Ciebie to też byłoby najlepsze rozwiązanie. Nie pchasz si w Warszawę
          a jedziesz w tych godzinach przeważnie "wbrew korkom"

http://maps.google.com/maps?f=d&source=s_d&saddr=Nadarzyn,+Polska&daddr=pruszk%C3%B3w+to:bronisze+to:babice+nowe+to:52.287273,20.876169+to:Estrady+to:woycickiego+warszawa&hl=pl&geocode=FUzkGgMd8349ASmRU8Ir_DYZRzEr7xRA5OWOeQ%3BFegOHAMdbpA9ASl3D9CZjjUZRzGvz7fKokmLuQ%3BFXi6HAMdrfs9ASkBtQH7TzUZRzF3bjtk5XcLYQ%3BFQk9HQMdxRo-ASnbEgwoYLUeRzHDz4Bxi-ZTHw%3B%3BFSb_HQMdcJw-AQ%3BFUocHgMdlwU_ASnT2_bU-ckeRzGHPfcZs4zN8A&mra=dme&mrcr=3,4&mrsp=4&sz=15&via=5&sll=52.286012,20.879045&sspn=0.018744,0.043731&ie=UTF8&ll=52.178985,20.836258&spn=0.163367,0.259552&z=12
          • expedit54 Re: Dojazd W-wa Bielany ze Śląska 18.05.10, 19:51
            A myśałem że się wklei :))
            Spróbuj tu tiny.pl/htrlb
            • elfkabezhaltera Wypróbuję 18.05.10, 22:15
              Czeka mnie niedługo kurs do Łodzi - wypróbuje te trasę w drodze powrotnej na Bielany
            • kann2 Re: Dojazd W-wa Bielany ze Śląska 19.05.10, 17:53
              Bardzo dziękuję. Własnie o czymś takim myslałem. Ustawię sobie w gps.
              • expedit54 kann2 byłeś, jechałeś...jak się podobała trasa? 28.05.10, 18:08
                kann2 napisał:

> Bardzo dziękuję. Własnie o czymś takim myslałem. Ustawię sobie w gps.
                • kann2 Re: kann2 byłeś, jechałeś...jak się podobała tras 28.05.10, 23:46
                  Jechałem. Udało się, ale odcinkami droga była gorzej niż fatalna
                  (Ożarów Maz.) - aż wstyd, że to tak blisko stolicy. W każdym razie w
                  większe korki nie wpadłem i do Warszawy praktycznie nie wjeżdżałem,
                  bo ta ulica jest zupełnie peryferyjna, Czyli tak, jak chciałem.

Jeszcze raz dziękuję.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka