Dodaj do ulubionych

Lexusy i Subaru do serwisów

IP: *.adsl.inetia.pl 28.06.10, 19:28
"Amerykański urząd ds. bezpieczeństwa drogowego (NHTSA) nie ma litości dla producentów samochodów."

Powinno być:

"Amerykański urząd ds. bezpieczeństwa drogowego (NHTSA) nie ma litości dla producentów japońskich samochodów."
Obserwuj wątek
    • Gość: hans Re: Lexusy i Subaru do serwisów IP: *.chello.pl 28.06.10, 19:52
      subaru ma dobrą passę :)
      ostatnio brakuje im stylu, zrobili diesla z płonącym sprzęgłem i teraz kolejna historia
      chyba ciężko sprzedać nowe subaru...
    • Gość: Alfaholik Re: Lexusy i Subaru do serwisów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.10, 20:36
      Fiaty z lat 80. są lepiej spasowane od tych napompowanych, tandetnych toyot.
    • Gość: gość Re: Lexusy i Subaru do serwisów IP: 172.28.252.* 28.06.10, 21:11
      Myślałem, że fani Alfy mają trochę więcej obiektywizmu i wyrozumiałości.
    • Gość: a to ci dopiero Re: Lexusy i Subaru do serwisów IP: *.multimo.pl 28.06.10, 21:51
      myślałem, że nie znajdzie się nikt kto uwierzy w prowokacje gimnazjalisty...
    • Gość: pikuś Re: Lexusy i Subaru do serwisów IP: 94.254.221.* 28.06.10, 22:39
      Jakby ktoś nie wiedział to Subaru w 20 % należy do Toyoty :)
    • Gość: gość Re: Lexusy i Subaru do serwisów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.10, 22:48
      no inaczej japonskiej motoryzacji na amerykanskim rynku nie zwalczą jak ciągłymi bajkami że są to niebezpieczne dla życia i zdrowia auta, za komuny to tak nie wygladało jak teraz w USA, masakra
    • Gość: xx Re: Lexusy i Subaru do serwisów IP: *.home.aster.pl 28.06.10, 23:29
      Niestety - to klasyczna akcja obrony własnego rynku przed zagraniczną konkurencją. oczywiście wyłącznie japońskie samochody maja problemy, na które zwrócili uwagę amerykańscy kontrolerzy.
      Oczywiście wszystko w imię bezpieczeństwa amerykanów! To perfidna akcja - nikt tam przecież nikomu nie zarzuci że to działanie spowoduje ograniczenie wolnego rynku. Kiedyś to konsument wybierał, czym woli jeździć - teraz trzeba mu podpowiedzieć - najlepiej zgodnie z poprawnościa polityczną..
    • Gość: zainteresowany Re: Lexusy i Subaru do serwisów IP: *.chello.pl 28.06.10, 23:34
      Niech się Subaru wreszcie weźmie za padające skrzynie w modelach z dieslem, bo padają w 20-50tys. km. Wmawianie właścicielom na całym świecie, że nie umieją jeździć jest po prostu śmieszne...
    • Gość: karol Re: Lexusy i Subaru do serwisów IP: 217.97.193.* 28.06.10, 23:52
      Ja z moim nowym renault laguna takich problemów nie mam
    • Gość: Subarowiec Re: Lexusy i Subaru do serwisów IP: *.icpnet.pl 29.06.10, 00:01
      @zainteresowany:

No ale jak są tacy znawcy jak Ty co nie widzą różnicy pomiędzy skrzynią biegów a sprzęgłem to boję się o przyszłość motoryzacji

brrr

Męczą mnie takie bzdurne wpisy ludzi którzy Subaru widzieli na plakacie a o dieslu słyszeli z TVN Turbo...
    • Gość: abc Re: Lexusy i Subaru do serwisów IP: *.xdsl.centertel.pl 29.06.10, 00:20
      mam forestera z boxerem w dieslu i rzeczywiscie jak zbyt duzo gazu sie da to sprzeglo zaczyna smierdzieć. zawsze mozna zamowic z automatem.

• Gość: Nocturno Culto Re: Lexusy i Subaru do serwisów IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.06.10, 02:20
      Tak, Subaru diesel z automatem zawsze można zamówić, może np. u Brabusa to zrobią i koszt przeróbki będzie jedynie niewiele wyższy niż cena auta z salonu! Bo robić z Subaru w dieslu Subaru w dieslu i automacie w warsztacie Pan Zenek & Szwagier trochę strach.

Subaru niestety nie oferuje karkołomnej i stanowiącej techniczne Himalaje kombinacji Diesla z automatyczną skrzynią biegów. Na pewno nie chodzi tu jakieś problemy techniczne, w przypadku tej firmy to niemożliwe, a o chęć zachowania sportowego ducha, w końcu każde Subaru to WRC, nawet Impreza 1,5. A może nawet szczególnie ona.
    • Gość: buble gum Re: Lexusy i Subaru do serwisów IP: *.chello.pl 29.06.10, 06:53
      subaru juz dawno nie ma prestizu, a sportowy charakter dawno diabli wzieli, chyba ze za sportowe uznac te pojazdy do zludzenia przypominajace avensis, czy lanos
      a to, ze Japonczycy nie potrafia ozenic diesla z automatem to jakies zupelne kuriozum, ale trzeba zachowac cierpliwosc, bo na razie sa problemy ze zwyklym sprzeglem...
    • Gość: ja Re: Lexusy i Subaru do serwisów IP: *.torun.mm.pl 29.06.10, 07:14
      Akurat w wypadku automatu trzeba Subaru pogratulować, że zauważyli, że ich automat jest za słaby do diesla. Szkoda, że nie zauważyli tego samego w wypadku skrzyni manualnej. Zaoszczędzili przy tym sporo pracy twórczej dyrekcji Subaru Import Polska, bo porada typu "ruszanie bez gazu" w automacie by już nie działała.
    • brydzia183 Re: Lexusy i Subaru do serwisów 29.06.10, 08:09
      a miałem sobie takie coś kupić
    • Gość: sebas Re: Lexusy i Subaru do serwisów IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.06.10, 08:20
      Przecież polski przedstawiciel Subaru w żywe oczy wyśmiał kierowców diesla z manualem, że nie umieją jeździć. To że, sprzęgło się pali po 30tys, to ewidentnie ich wina, a nie tego fantastycznego auta :-) . Może Subaru powinno wraz z samochodem sprzedawać specjalistyczny kurs nauki jazdy ich dieslem z przekładnią :-)
    • Gość: wawamufin Re: Lexusy i Subaru do serwisów IP: 193.201.167.* 29.06.10, 09:24
      wycofali ze sprzedaży benzynę z turbo, teraz pewnie wstrzymają sprzedaż diesla - szkoda, taka fajna marka samochodów ale chyba są w ślepej uliczce
    • Gość: Puma Re: Lexusy i Subaru do serwisów IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.06.10, 09:32
      A co na to nasz urząd ds. bezpieczeństwa drogowego? Problemu nie widzi czy ma "więcej litości" ... dla producentów.
    • Gość: Centrala Re: Lexusy i Subaru do serwisów IP: *.ec.europa.eu 29.06.10, 09:38
      Tak to jest jak role inzynierów przejmują sprzedawcy i menadżerowie.
    • Gość: Leszek Re: Lexusy i Subaru do serwisów IP: 195.47.201.* 29.06.10, 10:00
      Jeżeli jest tu jakaś ochrona, to nie wykracza poza zwykłe zachowania runku. Natomiast prawda jest, ze Amerykanie są wyczuleni na punkcie wybuchajacych samochodów. Co najtragiczniejsze, to, że w przypadku tych wybuchajacych Fordów z lat '70 szefowie Forda policzyli sobie, ze taniej będzie wypłacać odszkodowania za spalone osoby, niz przesunąć bak o kilkanaście cm. To była niezła afera. Co do Subaru, to tak zjechali z jakością, że ja czepiałbym sie wszystkiego. W Polsce właściciele muszą uczyć się jeżdzić na nowo dostosowując sie do skrzyni biegów (żeby jej nie palić), która zupełnie nie pasuje do samochodów - różne modele. Wypowiadali się znani reporterzy "samochodowi", rzeczoznawcy, mechanicy, - "skrzynia jest do luftu", mówiąc w uproszczeniu. Subaru twierdzi, ze jest OK. Ja bym nie kupił takiego samochodu, w którym co 3-6 tys km musiałbym wymieniac skrzynię za ok 5 do 8 tys zł.
    • Gość: gość Re: Lexusy i Subaru do serwisów IP: 10.201.58.* 29.06.10, 10:40
      Leszku, masz rację co do Forda - uznali wtedy, że taniej będzie wypłacić kilka odszkodowań niż wzywać samochody do serwisów... Jeśli jednak chodzi o Subaru, to problem dotyczy sprzęgła i według użytkowników wytrzymuje ono ok. 30 tys. km.
    • Gość: Alfaholik Re: Lexusy i Subaru do serwisów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.10, 11:05
      28.06.10, 21:11
      Gość: gość:

Po prostu wkurza mnie już ogólna opinia dotycząca Alfy Romeo. Sąsiedzi kupili sobie te bezduszne auta z japonii (hondy, toyoty, albo te toyoty ze znaczkiem L) i co chwile wytykają mi, jak moja Alfa 159 jest prymitywna względem ich niby "wyższej" i "bezawaryjnej" technologi. Jak sąsiad, pan jurek, odstawił toyote do serwisu na 2 miesiące to siedziałem cicho, ale jak ja musiałem Alfe na 4 dni zostawić, to odrazu śmiech!

Więc odpłacam się tym samym!
    • Gość: qwe Re: Lexusy i Subaru do serwisów IP: *.u.itsa.pl 29.06.10, 11:24
      @Subarowiec i @xx: panowie, likwidujecie dysonans poznawczy [pl.wikipedia.org/wiki/Dysonans_poznawczy] snujac teorie spiskowe badz obrazajac innych.
    • Gość: Subarowiec Re: Lexusy i Subaru do serwisów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.10, 13:19
      snuje teorie spiskowe twierdząc że ludzie którzy się tu wypoiwdają nie mają takiego samochodu, zgroza;)

99% z piszących tu widziało Subaru na zdjęciach a o dieslu słyszało z netu i to mnie denerwuje, na codzienn używam nawet nie jednego Diesla Boxera i ani w śniegu ani w korku sprzęgło mi nigdy nie śmierdziało...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka