Gość: wawamufin Re: Lexusy i Subaru do serwisów IP: 193.201.167.* 29.06.10, 14:02 @ subarowiec odpowiem Ci, że nie tylko widziałem subaru diesel (jest to łatwe, bo nie jest to auto tak ekskluzywne jak wmawiają sobie nawzajem subarowcy) ale nawet jeździłem 2 dni outbackiem :) - byłem poważnie zainteresowany kupnem tego auta, całe szczęście podjąłem inną decyzję i kupiłem A4 quattro, a do suba ostatecznie zniechęciły mnie 3 rzeczy: brak automatu, raczej tandetne wykończenie i niestety też arogancja subarowców i poczucie wyższości wynikające nie wiadomo z czego Link Zgłoś
Gość: qwe Re: Lexusy i Subaru do serwisów IP: *.u.itsa.pl 29.06.10, 14:05 @Subarowiec: "na codzienn używam nawet nie jednego Diesla Boxera" i czego to dowodzi? Jedynie tego, ze Tobie nie walnelo sprzeglo. Sorry, w dzisiejszych czasach auto to taki sam produkt jak kazdy inny, jezeli psuje sie ponad miare to nie oznacza to, ze ludzie sa do bani, tylko produkt. Proste. Owszem, moze produkt wymaga specjalnego traktowania i uzywania, ale jezeli nie ma o tym mowy w instrukcji (nie zapominajmy, ze to nie jest towar spod lady, lecz produkt w oficjalnym obrocie, instrukcja powinna opisywac przypadki brzegowe) to ktos dal ciala. Zaklinanie rzeczywistosci przez SI Polska i fanboyow Subaru tego nie zmieni a tylko dalej pograza marke PRowo. Dlatego cieszy mnie, ze od 19 lipca zaczyna dzialac ustawa o pozwach zbiorowych. Link Zgłoś
Gość: qwe Re: Lexusy i Subaru do serwisów IP: *.u.itsa.pl 29.06.10, 16:56 @wawamufin: fanbye subaru zachowuja sie jak fanboye apple. klapy na galy i jaazdaaa. Link Zgłoś
Gość: Subarowiec Re: Lexusy i Subaru do serwisów IP: *.icpnet.pl 29.06.10, 20:26 @qwe: mnie też bo w końcu wszyscy zobaczą jaka naprawdę jest skala problemu;) Do Ciebie qwe to samo pytanie czy posiadasz taki samochód? @wawamuffin: miłego użytkowania Audi, Subaru jest innym samochodem nie dla każdego(nie mówię że najlepszym), tylko czy to poczucie wyższości Subarowców było w schowku tego Outbacka czy jak bo nie rozumiem. Co do wykończenia się zgadzam, IMHO kolor ani plastik nie jeżdżą, ale i tak kiedyś kupię sobie alfe;) Jak ktoś ceni sobie design, dodatkowe bajery i to żeby fura robiła mu kawę wyżej ponad właściwości trakcyjne to są inne marki i dobrze. Link Zgłoś
Gość: qwe Re: Lexusy i Subaru do serwisów IP: 85.222.55.* 29.06.10, 23:49 @Subarowiec: a co to ma do rzeczy czy posiadam czy nie? wypowiadam sie na temat bo mam do czynienia z marketingiem, zachowaniem konsumentow i PRem i to ciekawa obserwacja jak SI Polska pieknie sie pograza. Co ma do tego posiadane auto? Nic. To, ze uwazasz, ze to auto nie dla kazdego. No coz, koncesji na posiadanie tego auta nie ma, wiec nie masz racji. W branzach z ktorymi mam do czynienia w przypadkach gdy jest obawa, ze uzytkownik moze cos skaszanic to jest to a) zaznaczane w papierachm, b) w procesie sprzedazy jako wsparcie uczestniczy zespol inzynierow c) uzytkownik przechodzi szkolenia. Gadanie, ze ludzie sie z tym nieumiejestnie obchodza jest czysta demagogia, sa auta posiadajace skrzynie manualne i rownie soory moment do przeniesienia. i co? i nic. nie mowiac juz o heavy duty automatach przenoszacych do 700-800nm [getrag, aisin]. jak sie chce to mozna. jak nad procesem projektowania kontrole przejmuja ksiegowi to wychodzi jak zawsze. Link Zgłoś
Gość: kość Re: Lexusy i Subaru do serwisów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.10, 00:09 aż się dziwię, że tak mało aktywni są fanboye Subaru na forum pod tym właśnie artykułem. Czyżby powoli docierało, że Subaru dało ciała (akcja przywoławcza w US, sprawa sprzęgła? Link Zgłoś
Gość: qwe Re: Lexusy i Subaru do serwisów IP: 85.222.55.* 30.06.10, 00:35 @Subarowiec: roboczo zaloz, ze jezdze jakas skodzina, moze byc roomster. latwiej bedzie Ci opluwac kolejnego przeciwnika. i zlikwidować dysonans poznawczy. przeciez skodziarz g&wno wie tak naprawde o samochodach. niech se gada. nie? Link Zgłoś
Gość: wawamufin Re: Lexusy i Subaru do serwisów IP: *.chello.pl 30.06.10, 06:47 @subarowiec jezeli faktorem/decydującą cechą miałaby być trakcja, to kupiłbym bmw 3, w outbacku mamy poprawną trakcję może do 80 km/h - w lecie, powyżej to może zwykle legacy ale outback przestaje byc w zakręcie neutralny i bezpieczny, powiedziałbym, że w obk chodzi raczej o komfort, bo trochę się buja jak wańka wstańka:) a co do poczucia wyższości a może nawet arogancji użytkowników subaru - oczywiście nie jest to ich cecha generalna ale często widoczna, wystarczy choćby poczytać forum subaru:) Link Zgłoś
Gość: Subarowiec Re: Lexusy i Subaru do serwisów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.10, 15:18 @qwe: równie dobrze ja mogę zacząć mówić że w A4 sie hamulce za szybko kończą nie mam samochodu nie wiem się nie wypowiadam jak ktoś mądry powiedział " błogosławieni Ci którzy nie mają nic do powiedzenia i nie chcą tego faktu ubrać w słowa". Jeżeli wszytskie Subaru jest do d... i sprzęgła padają dlaczego mi sie nigdy nic takiego nie przytrafiło korki zima i inne cuda i nic. Za mistrza kierownicy się nie uważam wręcz przeciwnie. Mówiąc że auto jest nie dla każdego miałem na myśli że jest to pojazd specyficzny (mało gadżetów, elektroniki, delikkatnie mówiąc niewyszyukany design etc, a w zamian za to bezawaryjność + fenomenalaa trakkcja bez względu na warunki) Ośkę czy innego elektrocudacznego haldexa można katować bo albo koła się uślizgną albo komputer pomyśli za nas w Subaru takiego rozwiązania nie ma. @qwe bzdura nigdzie nikogo nie opluwam po prostu IMHO jeżeli ktoś nie ma Subaru Diesla to raczej kiepsko może się wypowiadać o tym czy auto jest lub nie awaryjne bo zna je tylko z internetu. Ja się o skodzinach nie wypowiadam nie mam nie wiem nie komentuję proste?? @wawamufin: Twoje prawo mamy wolny rynek każdy kupuję co chce:) BMW3 to miejski kompakt Outback to rodzinna uterenowiona kolumbryna raczej ciężko porównywać. Wiem natomiast co się dzieje z BMW M3 na torze jeśli stanie w szranki z sportowym kompaktem Subaru. Żeby nie być gołosłownym (www timeattack pl/) Na bank są aroganccy użytkonicy Subaru jak i użytkownicy BMW Skody czy Tarpana c'est la vie:) Link Zgłoś
Gość: balcer Re: Lexusy i Subaru do serwisów IP: *.mplus.pl 30.06.10, 17:18 @ Subarowiec: Outback jest takim samym kompaktem jak BMW 3. Moim zdanie o wielkości samochodu świadczy jego rozstaw osi, BMW ma 2 cm mniejszy od Outbacka. Rzeczywiście wielka różnica... Link Zgłoś
Gość: Subarowiec Re: Lexusy i Subaru do serwisów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.10, 17:52 @balcer a to że Outback ma 5cm większy prześwit jest 20cm dłuższy, 4 cm większy rozstaw kół, 20cm wyższy, to nie ma żadnego znaczenia dla prowadzenia samochodu? BMW3 można porównać ilością miejsca w środku z nową Imprezą Outback jest dużo większy. Polecam usiąśc z tyłu w Outbacku i BMW3 z foteleum ustawionym pod siebie Link Zgłoś
Gość: qwe Re: Lexusy i Subaru do serwisów IP: 85.222.55.* 01.07.10, 00:42 @subarowiec: jest po prostu cos mocno nie tak a sprawa nie wydaje sie deta przez media sadzac po zagranicznych forach. i tyle, zadnych podtesktow. trudno mowic tutaj o jakies fenomenalnej trwalosci. Link Zgłoś
Gość: utur Re: Lexusy i Subaru do serwisów IP: *.adsl.inetia.pl 05.07.10, 01:59 do mojego wymarzonego C5 www.citroen.pl/citroen-c5/ to im daleko Link Zgłoś