Dodaj do ulubionych

VECTRA GTS - GÓWNO NA MAKSA

IP: *.teta.com.pl 15.03.04, 12:15
Posiadam to coś i już poprostu trafia mnie szlag. NIGDY WIĘCEJ OPLA
mam Vectra GTS 2.2 disel. Nowe z salonu.Wszystko jest super poza małymi
mankamentami.
Po pierwsze
auto ściąga w prawo, byłem już w sumie 5 razy w serwisie a tak
naprawde to 3 razy w jednym i 2 razy w drugim. Dzisiaj zostawiam w trzecim.
Dowiedziałem się, że ten problem ma jakieś 30% posiadaczy Vectry C. I nie
wiedzą jak to naprawić.
centralny zamek czasami dziala czasami nie.

Poza tymi mankamentami jest wszystko fajnie, auto jest naprawde bardzo dobrze
wyciszone, super silniczek, świetnie się prowadzi. ALE K...A MAĆ ściąga w
prawo !!!!!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: konrad Re: VECTRA GTS - GÓWNO NA MAKSA IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 15.03.04, 12:20
      Sprawdz na wsdzelki wypadek czy oby nie sprzedali ci nowego bitego.
      • Gość: Blacha Re: VECTRA GTS - GÓWNO NA MAKSA IP: *.teta.com.pl 15.03.04, 12:24
        Ale jak?
        Poza tym spotkałem już kilku właścicieli tego wspaniałego auto i jakieś 30 %
        ma ten sam problem.(dokładnie 7 osób)
        • greenblack Ewenement na skalę światową! 16.03.04, 13:09
          Gość portalu: Blacha napisał(a):

> Ale jak?
          > Poza tym spotkałem już kilku właścicieli tego wspaniałego auto i jakieś 30 %
          > ma ten sam problem.(dokładnie 7 osób)

To by znaczyło, że masz około 21 spośród Twoich znajomych ma nową Vectrę. Sekta
          jakaś czy co?

Słaba prowokacja...
          • Gość: venivv dobre :)) - nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.04, 22:33
          • Gość: Blacha Re: Ewenement na skalę światową! IP: *.teta.com.pl 18.03.04, 10:03
            Żadna prowokacja, poprostu spedzilem w serwisie opla jakies 20 dni, przez ten
            czas poznalem troche ludzi ktorzy tam zostawiali swoje vectry,
            Po drugie: moj znajomy pracuje w serwisie autoryzowanym Opla, powiedzial mi ze
            dzwonili do centrum w Niemczech i uzyskali odpowiedz ze pracuja nad tym. ;)
    • fafik75 Re: VECTRA GTS - GÓWNO NA MAKSA 15.03.04, 12:42
      witam,
      ciekawa informacja,
      tak się składa że jestem dziennikarzem motoryzacyjnym,
      skąd jesteś ? chętnie poprowadziłbym "własne śledztwo"
      dotyczące vectry... mam też pewne sygnały od uzytkowników tego auta,
      co ty na to ? zgadzasz się na prezentacje problemu na łamach gazety: "Giełda
      Samochodowa"
      pozdr rafał, tel red. 032/60 84 317 (katowice)
      • Gość: Blacha Re: VECTRA GTS - GÓWNO NA MAKSA IP: *.teta.com.pl 15.03.04, 12:45
        Jak najbardziej się zgadzam co więcej mam kolegę który również kupił ten
        zajeb... samochód i obecnie poprzez PIH założył sprawę w sądzie
        • Gość: cc Re: VECTRA GTS - GÓWNO NA MAKSA IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 15.03.04, 18:52
          Ściąga, no cóż - da się zrobić. Ale żeby zaraz gówno na maksa?? przesadzasz.

acha! parę dni temu czarna vectra (czy gts jest z dti?), nowiutka, ruszała
          sprzed supermarketu. był zgrzyt, czarny dym z rury, kle-kle-kle-kle i pssst...
          zgasł. no to gościu jeszcze raz i znowu psst... w końcu zapalił (było 0/-1
          stopnia)
    • Gość: robert Re: VECTRA GTS - GÓWNO NA MAKSA IP: *.aster.pl 15.03.04, 19:15
      sprawdź założenie opon. Może zamiana kół miejscami pomoże. Zdaża się że koła
      (niesymetryczne) sa załozone na "lewą stronę". To mała przypadłość, ale potrafi
      zatruć zycie. Zamiana miejsc powinna wtedy wyjaśnić sprawę.
      • Gość: robert oops, sorry za ortografie - oczywiście "zdarza":) IP: *.aster.pl 15.03.04, 19:18
        a nie "zdaża", chyba że ktoś "zdanża" bo się spieszył aby coś "załanczać":)
      • Gość: E6x Re: VECTRA GTS - GÓWNO NA MAKSA IP: 62.80.60.* 15.03.04, 20:55
        jak geometria jest ok - to na 99% sa opony - jak nie masz wiecej jak 5tkm na
        tacho mozesz zmieniac po przekatnej. Radze uzbroic sie w cierpliwosc- sam to
        przerabialem.
        pzdr
        • Gość: malmar Re: VECTRA GTS - GÓWNO NA MAKSA IP: *.srem.sdi.tpnet.pl 16.03.04, 20:49
          A jak mam więcej niż 5 tyś to nie można przełożyć? Jakie są zasady zamiany kół?
    • Gość: venivv żadnych problemów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.04, 20:46
      użytkuję od pół roku GTS 3.2 - żadnych problemów (kłopoty miałem z zimowymi
      alufelgami, miały śruby dystansowe, były problemy z wyważeniem - była to wina
      felg, zbyt tanie:), po założeniu DOTZ - wszsytko OK)

pozdrawiam
      • Gość: OGI OPEL KLUB IP: 62.233.164.* 16.03.04, 00:30
        Zapraszam na forum OPEL KLUB POLSKA

www.opelklub.pl
      • Gość: dc Re: żadnych problemów IP: *.aster.pl / *.acn.pl 18.03.04, 05:19
        Czy otrzymał Pan od stacji serwisowej propozycję "darmowego przeprogramowania
        silnika" (oczywiście w imieniu producenta - rzecz dotyczy tylko modelu 3.2, w
        opisywanym przeze mnie przypadku zakupionego równo rok temu, w marcu 2003). Czy
        Pan na nią przystał, a jeżeli tak to czy obserwuje Pan jakieś zmiany w osiągach
        samochodu lub jakiekolwiek inne objawy przeprogramowania?
        Będę wdzięczny za odpowiedź.
    • Gość: Wio! Nowa VECTRA AWARYJNA IP: *.telkab.pl / *.telkab.pl 16.03.04, 08:25
      Nowa Vectra jest strasznie awaryjna. Znajomy miał rok i pędzał do warsztatu
      ładnych parę razy: blokował się alarm, wysiadł wszechwładny w tym wózku
      komputer, potem coś zaczęło walić w przednim zawieszeniu. Ożenił go i w zamian
      wziął od nich Astrę 2.

Ale to jeszcze NIC. Jeden znajomy w ciągu jednego roku był u Opla około 60
      (słownie: sześćdziesiąt) razy. Samochód w ciągu spędził w warsztacie jakieś 9
      miesięcy swego żywota. Sypało się wszystko po kolei i to po wielokroć:
      wszechwładny komputer, zawieszenie, znów komputer, i znów, i jeszcze raz i
      jeszcze wiele razy, alarm blokował wszystko, zawieszenie dudniło....dużo by
      pisać!
      • ozlem PO RENAULT KOLEJ NA OPLA??? 16.03.04, 11:21
        ...jak to sie dzieje, ze w firmie jeździ takich vectr nowych sztuk ok 100 i ich
        statystyczna awaryjnośc nie odbiega znacząco od uzytkowanych w tejże samej
        firmie Mondeo, a na forum raz dwa znajduje sie paru gości, co to nie tylko sami
        maja nowe vectry, ale tez maja kupę znajomych, którzy też maja vectry i proszę
        prosze wszystkim sie te vectry psują...

Po nagonce na Lagunę przyszła kolej na Vectrę?

Gość portalu: Wio! napisał(a):

> Nowa Vectra jest strasznie awaryjna. Znajomy miał rok i pędzał do warsztatu
        > ładnych parę razy: blokował się alarm, wysiadł wszechwładny w tym wózku
        > komputer, potem coś zaczęło walić w przednim zawieszeniu. Ożenił go i w
        zamian
        > wziął od nich Astrę 2.
        >
        > Ale to jeszcze NIC. Jeden znajomy w ciągu jednego roku był u Opla około 60
        > (słownie: sześćdziesiąt) razy. Samochód w ciągu spędził w warsztacie jakieś 9
        > miesięcy swego żywota. Sypało się wszystko po kolei i to po wielokroć:
        > wszechwładny komputer, zawieszenie, znów komputer, i znów, i jeszcze raz i
        > jeszcze wiele razy, alarm blokował wszystko, zawieszenie dudniło....dużo by
        > pisać!
        • Gość: bolo Re: PO RENAULT KOLEJ NA OPLA??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.04, 11:28
          ten sam koleś w innym wątku pisał o strasznie awaryjnym nowym Saabie 9-3, który
          nota bene ma też jego znajomy i już 20 razy był nim w warsztacie :-))))))
          • jtull Re: PO RENAULT KOLEJ NA OPLA??? 16.03.04, 15:43
            Dokaldnie mysle to samo..tu wszsyscy maja znajomych lub znajmoi maja znajomych
            ktorych auto bylo w serwisie wieksza czesc swego zywota...Sam mam Vectre GTS 2,2
            diesel...zapalala elegancko przy -16 stopniach celcjusza, przez kilka dni nie
            ruszana z hotelowego parkingu, w zasadzie nie mam z nia zadnych
            problemow...Procz takich jak:
            - cos sie stalo ze skrzynia beigow, nie chciala wchodzic jedynka i przez krotki
            moment wsteczny (trzeba bylo uzyc wiekszej sily niz na poczatku), ale jakos
            wszystko sie naprawilo
            - zepsol sie raz panel od automatycznej klimy..naprawili mi to w ciagu kilku
            godzin...

Tak naprawde wiekszosc aut nie jest bardzo awaryja, a to ze ktos kupuje Mondeo,
            Vectre czy Avensisa tak naprawde zalezy tylko od tego ktore auto bardziej mu sie
            podoba!
        • Gość: venivv Re: PO RENAULT KOLEJ NA OPLA??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.04, 22:41
          ja mam dwie Vectry GTS w firmie (3.2 i 1.8) - nic przez pół roku się nie
          zdarzyło, dwie astry classic 1.4 - 2 lata bez awarii, jedną astrę II 1.6 - pół
          roku OK, 2xMondeo (1.8 i 2.0 automat) , GolfIV 1.6 i Passat 1.9TDI - też
          wszystko OK (no - w Passacie popsuł się czujnik od spryskiwacza, pewnie
          dlatego, że był kupowany w marcu 2003 jako rocznik 2002 - sie zabrudził przez
          pól roku bezczynności w salonie) - ciekawe jak sie to ma do mitu awaryjności
          niemieckich samochodów.
          • Gość: Wio! Opel, Saab... IP: *.telkab.pl / *.telkab.pl 17.03.04, 23:23
            Niestety tak to jest z maszynami, że jedne chodzą dobrze a drugie nie. Nie ma
            tu żadnej nagonki! Cieszy fakt, że innym te bryczki jeżdżą i sie nie psują. Ot
            po prostu pisze się o problemach. Jeśli komuś chodzi wozik ok niech się cieszy!
            Mój (odpukać) też chodzi mi Ok choć nie jestem szczęśliwym posiadaczem Vectry
            ani 93!

Polecam (jeśli macie znajomych w serwisach ) pogadać tak od serca o problemach
            tych modeli. A może się okaże, że są tak marginalne, że tylko się cieszyć????

Wio!
    • Gość: carlos maszyna gwizda a kieowca piz.....a IP: 212.160.99.* 24.03.04, 14:04
      jak ktoś nie potrafi właściwie eksploatować samochodu to niech kupi sobie
      bryczke w dwa konie. Może wtedy sobie poradzi z problemami awaryjności
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka