Dodaj do ulubionych

Przejrzysty serwis

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.10, 16:12
Już widzę takie rozwiązanie w Polsce gdzie prawie każdy jest "mechanikiem" i czuje się "okradany" przez serwis. Pewnie ceny poszybowałyby w górę bo mechanik zamiast robić swoje musiałby cały czas tłumaczyć - a dokładnie tłumaczyć SIĘ - po co robi to a to. Już teraz w coraz większej liczbie serwisów z poczekalni widać hale naprawczą.
Z drugiej strony to tez mogłoby być zabezpieczenie dla serwisu ponieważ - sam byłem świadkiem - jak klient zarzucał serwisowi że "poobijali mu auto".

----------------
trynid.pl - auta na stokach u dealerów
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Przejrzysty serwis IP: 195.116.98.* 12.07.10, 16:34
      To podobne rozwiązanie jak w pizzeriach w których można obserwować jak powstaje nasza pizza,od formowania ciasta po pieczenie(tnij.org/motonokaut )
    • flugzeugwerke Re: Przejrzysty serwis 13.07.10, 13:57
      lolo, problem w tym, że w Polsce na prawdę jest poważny problem z uczciwymi warsztatami - śmiem twierdzić, że to większy problem niż "wrodzona"awaryjność aut. Ludzi na tyle asertywnych, że udaje im się nakłonić warsztat do "cofania" niezamówionych robót, jest niewiele. Jak również niewielu kierowców znakuje swoje podzespoły jadąc do ASO... Nawet korzystanie z polecanych warsztatów jest ryzykowne - a to jest trzech szefów, a to nowy pracownik itp.
      A jeśli klient przeszkadza przy naprawie bezpodstawną krytyką - to sam sobie szkodzi, bo przecież roboczogodziny lecą:)
      AB
    • Gość: lolo Re: Przejrzysty serwis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.10, 16:19
      @flugzeugwerke: Zgadzam się z tobą pod jednym warunkiem: gdyby robota była rozliczana za godzinę, a nie jak to jest do tej pory "za robotę". Każdy pyta się "ile to będzie kosztowało" i ... tyle ma kosztować, ani złotówki więcej.
      Tak czy inaczej komuś w końcu trza zaufać albo ... otworzyć własny serwis (tylko czy trza od razu kupować browar jak człowiek chce napić się piwa ?? :-)

------------------------
      trynid.pl - auta na stokach u dealerów
    • Gość: bartol Re: Przejrzysty serwis IP: *.home.aster.pl 09.05.11, 15:04
      Ludzie sami sa sobie winni.Ja co prawda mam Land Rover i niedawno tez szukałem serwisu dla auta bo trzeba było zrobić regeneracje maglownicy w discovery3.I w Autoreducie,takim dla mnie najporzadniejszym serwisie jak sie okazało cena była o 30% niższa niz jak pytałem w autoryzowanym serwisie.Wiec najlepiej jest po prostu znalezc dobry serwis.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka