Gość: m IP: *.centertel.pl 20.07.10, 15:40 Co z tego że rabat wynosi 4 tys.zł skoro autko kosztuje majątek czyli np. 57 tys.zł a powinno 45 tys.zł ? Prawidłowy tytuł to : Fikcyjne Rabaty ;-) Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: gość Re: Wakacyjne rabaty IP: 195.116.98.* 20.07.10, 15:51 Te rabaty to tylko upust o kilka tysięcy,dla osoby zdecydowanej na kupno auta to nie jest kwota która wpłynie na jej decyzję.No ale z drugiej strony samochód to nie spodnie,nie będzie nigdy przeceny 50%(tnij.org/fajneubrania ) Link Zgłoś
Gość: m Re: Wakacyjne rabaty IP: *.centertel.pl 20.07.10, 16:21 ...a szkoda...bo samochody są w Polsce strasznie drogie w stosunku do siły nabywczej Polaków...Polak zarobi 2000 zł gdy autko kosztuje 40 000 zł...Niemiec zarobi 2000 euro gdy to samo autko kosztuje w Niemczech 12 000 euro czyli 6 jego wypłat a Polaczka kosztuje to 20 wypłat....KOSZMAR ! Link Zgłoś
Gość: m Re: Wakacyjne rabaty IP: *.centertel.pl 20.07.10, 16:23 Rabaty powinny sięgać 30% ...a nie marne 2-5%...nic dziwnego że większość woli kupić zadbane używane autko 60% taniej... Link Zgłoś
Gość: Dupcator Re: Wakacyjne rabaty IP: 91.198.179.* 20.07.10, 16:32 Taaa, tylko znajdź w Polsce zadbane auto 2-3 letnie. Jeśli już są takie "okazje" to najczęściej są to rozbitki. Oczywiście zdarzają się dobre egzemplarze ale to trzeba mieć szczęście. Link Zgłoś
Gość: m Re: Wakacyjne rabaty IP: *.centertel.pl 20.07.10, 17:00 Owszem...nie jest łatwo ale kto szuka ten znajdzie...Lepiej dobrze poszukać i kupić zadbanego 2-3 latka za 25 tys.zł niż utopić 50 tys.zł w nowe i nie mieć co jeść ;-) Link Zgłoś
Gość: m Re: Wakacyjne rabaty IP: *.centertel.pl 20.07.10, 17:04 ...albo co gorsze wziąć 50 tys.zł kredytu na nowe ...po 2 latach stracisz pracę bank zlicytuje twoje 2 letnie autko za 25% ceny nowego...nie będziesz miał ani auta,ani kasy i jeszcze kilka rat zostanie do spłaty...lepiej kupić 3 letnie zadbane za 50% ceny nowego niż brać kredyt na nowe ! HAHA Link Zgłoś
Gość: Longin Re: Wakacyjne rabaty IP: *.warszawa.mm.pl 20.07.10, 17:44 Ja kupiłem sobie Polo z 1999 i śmigam po mieście za grosze. Wprawdzie autobusem, bo auto było bite i zostawia trzy ślady (da się jechać, ale ciągle trzeba kontrować kierownicą), ale to zawsze lepiej niż na piechotę. A jak wezmę kredyt, to tylko w Getin, wszędzie na forach piszą, że tam najlepsze warunki! Podobno można spłacać w naturze (cokolwiek to znaczy). Link Zgłoś
Gość: lolo Re: Wakacyjne rabaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.10, 19:42 Wcale się nie dziwię że ceny w Polsce są zawyżone ( z reszta nie tylko na auta ). Przecież Polacy wszystko kupują na promocji, okazyjnie, po rabatach itp., itd. Ile jest ludzi którzy po prostu wchodzą i kupują bo ... im się spodobał produkt ? Przecież to takie nie ... polskie. Dlatego nie ma co się dziwić że importerzy najpierw wystawiają kosmiczną cene cennikową auta, a potem robią na niego promocję. Dla mnie mega kosmosem jest robienie promocji na model który dopiero co wszedł do sprzedaży i nie jest żadnym liftem tylko zupełnie nowym modelem. A historia zna takie przypadki :-) ------------------------- trynid.pl - auta na stokach u dealerów Link Zgłoś
Gość: m Re: Wakacyjne rabaty IP: *.centertel.pl 20.07.10, 20:14 Longin Moje Polo z 1999 jest zadbane i pojeździ jeszcze z 10 lat w przeciwieństwie do twojego co sie psuje HAHA...a kredyt w Getin biorą Frajerzy którzy przepłacają za nowe bo wartość nowego po 3 latach to 50% wartości nowego a do tego płacisz odsetki od kredytu więc tracisz podwójnie HAHA jeleni szukaj w lesie HAHA :-) Link Zgłoś
Gość: mm Re: Wakacyjne rabaty IP: *.adsl.inetia.pl 20.07.10, 23:45 ostatnio sprzedalem polo "igla - jak nowe" napisalem, ze nic nie stuka, nic nie puka i od razu sie ludzie rzucili. Wystarczy napisac, ze pojezdzi jeszcze z 10 lat i juz kazdy chce. No ale wlanie oleju z lozyska, zawieche, zeby nie skrzypiala i zamalowanie rdzy troche mnie kosztowalo. Ciekawe kiedy nabywca zauwazy, ze bylo bite:) Link Zgłoś
Gość: m Re: Wakacyjne rabaty IP: *.centertel.pl 21.07.10, 09:51 Pełno jest takich handlarzy oszustów jak Ty....jednak gdyby moje Polo miało zamalowaną rdzę to by wyszła...ale jeżdżę już 4 lata i nic nie wychodzi...Moje Polo ma dobrą blache, jest bezwypadkowe i zadbane...dałem za nie 12 tys.zł...a nowe kosztuje 45 tys.zł....czyli zaoszczędziłem 33 tys.zł i mam dobre autko które pojeździ jeszcze 8-10 lat....zazdrościsz? Link Zgłoś
Gość: m Re: Wakacyjne rabaty IP: *.multimo.pl 21.07.10, 10:32 nowe nie kosztuje bo nowe ma wspólną głównie nazwę... ale ja obstaje przy swoim i chce resztę ludzi sprowadzić do swojego poziomu Link Zgłoś
Gość: poklejony Re: Wakacyjne rabaty IP: 57.66.197.* 21.07.10, 10:39 A moje polo, to w ogole ma pelny wypas, 200 koni i robi mi dobrze na swiatlach:) Link Zgłoś
Gość: o0 Re: Wakacyjne rabaty IP: *.static.kutno68.tnp.pl 21.07.10, 10:44 masz starą polówkę dla dziadków i działkowiczy człowieku, czym ty się podniecasz obwiesiu, ; / FACEPALM Link Zgłoś
Gość: mistrzkierownicy Re: Wakacyjne rabaty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.10, 11:35 Nowe auto jest na pewno bardzo bezpiecznym rozwiązaniem. Tym bardziej, że rynek używanych aut został zalany przez samochody popowodziowe i trzeba być wyjątkowo czujnym. Jeśli dysponowałbym teraz gotówką na zakup auta, nie wahałbym się przed kupnem nowego pojazdu. Kilka procent obniżki to nie dużo-ale biorąc pod uwagę ( tak jak ktoś już wcześniej napisał), ze auto to nie spodnie- te kilka procent to kilka tysięcy-a to chyba nie jest mało. Poza tym nowe auto-wiąże się z niższym ubezpieczeniem. www.skip.com.pl Link Zgłoś
Gość: m Re: Wakacyjne rabaty IP: 178.56.3.* 21.07.10, 12:07 mistrzkierownicy 90% ludzi nie stać na nowe auto a nawet jeśli stać to nie kupi bo szkoda przepłacać...nowe traci na wartości po 3 latach aż 50% !!! Lepiej kupić zadbane 3 letnie za 50% ceny nowego !!! 3 letnie autko posłuży nam długie lata ... a nowe to tylko mnoży koszty bo co z tego że dostaniesz rabat 2 tys.zł skoro trzeba go serwisować w drogim ASO pod groźbą utraty gwarancji? ! a moje Polo z 1999 r. jeździ jak nowe,nic się nie psuje, rdzy nie ma...a głupie gadanie zakompleksionych małolatów że to auto dla dziadków mnie nie obchodzi...bo to tylko głupie gadanie a liczą się fakty....nie sztuka utopić w nowe auto 50 tys.zł + 4 tys.zł w drogie ASO a potem nie mieć co jeść ...wolę mieć dobre autko za 12 tys.zł i w kieszeni 30 tys.zł niż utopić 50 tys.zł w blache która jeździ tak samo haha! Link Zgłoś
Gość: m Re: Wakacyjne rabaty IP: 178.56.3.* 21.07.10, 12:15 równie dobrze spotkałem się z opinią że nowa Fabia to auto dla starych dziadków w słomkowym kapeluszu tzw.kapeluszników....HEHE...i co? o nowym można to samo powiedzieć :) to tylko głupie gadanie i plotki... :) z gadania nic nie ma..liczy się kasa...lepiej mieć zadbane Polo za 12 tys.zł które jeździ jak nowe niż nowe za 50 tys.zł a potem się wieszać gdy braknie co jeść albo na rate kredytu :-) ale z was FRAJERZY że utopiliście tyle kasy w blache...wiecie co byście mogli za to kupić? ile laptopów,wycieczek zagranicznych,telewizorów,komórek,aparatów fotograficznych .... wasze nowe auto za 3 lata będzie warte 50% ... a ktoś od was kupi i będzie się nim jeszcze cieszył ponad 10 lat :) daliście duuuuupy haha Link Zgłoś
Gość: bosz Re: Wakacyjne rabaty IP: *.static.kutno68.tnp.pl 21.07.10, 12:51 m - mistrz tępej prowokacji dla ubogich mentalnie, fakt. że ciebie nie stac zakompleksieńcu nie oznacza, że każdy musi kupować nudne wageny za maks 10 kola... idz spać dziecko Link Zgłoś
Gość: tiro Re: Wakacyjne rabaty IP: *.static.kutno68.tnp.pl 21.07.10, 12:53 twój stary dal dupy, skoro ci dal tego gruchota i sam wybulil na szmelc, FRAKU z LUMPKA Link Zgłoś
Gość: m Re: Wakacyjne rabaty IP: *.centertel.pl 21.07.10, 13:12 LUMPKA to masz w majtkach ... daliście ciała koledzy i przepłaciliście ...żal wam duuupe ściska?:P Link Zgłoś
Gość: m Re: Wakacyjne rabaty IP: *.centertel.pl 21.07.10, 13:13 FRAJERZY kupili nowe i teraz zazdroszczą że można kupić o 60% tańsze autko dobrej jakości HaHAHAHA Leje z was FAGASY :P:P;-) Link Zgłoś
Gość: g Re: Wakacyjne rabaty IP: 87.204.210.* 21.07.10, 16:19 m, nie podniecaj się tak, wakacje niedługo się kończą :) Mam nowe auto (i30), zapłaciłem za nie 10 tys., reszta się spokojnie spłaca w pięcioletnim kredycie. Pozostałe oszczędności pracują na odsetki (już zarobiły na gpw 25% całości odsetek) :) Mam też używaną vectrę b z 1998, mimo różnicy klas vectra nie ma szans z i30. Link Zgłoś
Gość: m Re: Wakacyjne rabaty IP: *.centertel.pl 21.07.10, 17:31 g twoje i30 za 3 lata straci na wartości 50% czyli około 25 tys.zł a na odsetkach od kredytu stracisz z 5 tys.zł czyli w sumie 30 tys.zł...taki z ciebie gracz na GPW jak z koziej duuupy fujarka Hehehehehehee Link Zgłoś
Gość: Ted Re: Wakacyjne rabaty IP: *.tktelekom.pl 21.07.10, 20:30 m a używane nie tracą na wartości? ile dzisiaj jest warte Twoje super polo kupione kilka lat temu? 7k PLN? Policz sobie ile to % :-) Miałem uzywaną Alfę Romeo 2,4JTD 140KM, kupioną za 36,5k, max wersja wyposażenia, 4 letnie auto - serwisowałem ją w ASO, wszystkie części oryginalne etc. Po 3 latach i całych 30 tysiącach km zrobionych przeze mnie (w sumie na liczniku 135kkm) ciężko było ją sprzedać za 20k. Wiadomo, syndrom marki, 95% Polaków woli cokolwiek, byle z Niemiec. Przelicz % :-) Teraz kupiłem max wyposażone nowe Pajero IV. Z ceny 213990PLN dało się urwać 40 tysiaków, czyli zapłaciłem 173900PLN, do tego bardzo dobry leasing na 3 lata. Po 3 latach i przebiegu > 100 tysięcy (teraz więcej jeżdżę) sprzedam je spokojnie za 120 tysiaków. To nic, że akurat wtedy wszystko będzie do wymiany i przy okazji narażone na awarie - koszty ogromne. Ktoś kupi atrakcyjna używkę 50% taniej niz z salonu, jak piszesz. W kieszeni zostaje mi jescze 6k VATu - celowo nie brałem kratki. Znowu przelicz % :) Jeżdżę przez 3 lata nowym samochodem, z gwarancją i paradoksalnie tracę mniej niż na używanym i przede wszystkim wiem ile wydam! Nadal kupno używki jest tak mocno opłacalne? (auta i tak serwisuje w ASO, kupuje pełne pakiety ubezpieczeń, nie jest to dla mnie jakaś konieczność z okazji kupna nowego samochodu). Link Zgłoś