Dodaj do ulubionych

OKRADLI mnie

24.03.04, 18:24
niestety padlem ofiara zlodzieja na podziemnym parkingu pod budynkiem w
ktorym mieszkam (W-wa) - skradziono mi radio Pioneer:

model: DEH-P5100R/XP/EW
nr seryjny: UHPR016737EW

dodatkowo zestaw sluchawkowy, ladowarke samochodowa do tel.kom., garnitur i
kurtke

niech to SZLAG - QRFA jego mac
Obserwuj wątek
    • Gość: K Re: OKRADLI mnie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.03.04, 20:39
      Jedź w sobotę na Wolumen, tam na pewno znajdziesz swoje radio. Kto zostawia
      sprzęt w samochodzie???
      • kollector Re: OKRADLI mnie 25.03.04, 00:32
        Gość portalu: K napisał(a):

> Kto zostawia sprzęt w samochodzie???

z tego co mi wiadomo większoś kierowców zostawia panele w schowkach w
        samochodzie, a jeśli nie tam to w schowkach na drzwiach, powszechną praktyką
        przy radiach z tzw. "kieszenią" (kto tego jeszcze używa?!) jest "ukrywanie"
        odbiornika pod siedzeniem (a czasem w bagazniku).
        Do czego zmierzam - złodziej po wybiciu 3 szyb w 3 róznych samochodach odejdzie
        z minimum 3 kompletnymi radioodbiornikami samochodowymi
        Sorry, ale tak jest!
    • Gość: verte Re: OKRADLI mnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.04, 20:42
      vasi napisał:

> niestety padlem ofiara zlodzieja na podziemnym parkingu pod budynkiem w
      > ktorym mieszkam (W-wa) - skradziono mi radio Pioneer:
      >

Mam nadzieję,że nowego nie kupisz sobie na giełdzie.Nie macie monitoringu i
      kamery w podziemnym garażu.
      • rwrw2 Re: OKRADLI mnie 24.03.04, 21:16
        No to ja zjeżdżam do garażu zabrać panel od radia. A gdzie to było, może na
        Kabatach.
        Pzdr
        • Gość: Kris Re: OKRADLI mnie IP: *.starman.ee / *.starman.ee 24.03.04, 21:55
          No to ja zjeżdżam do garażu zabrać panel od radia.

No pewnie,potem mozesz chociaz panel sprzedac,zawsze to pare groszy...
          • Gość: rwrw2 Re: OKRADLI mnie IP: *.crowley.pl 24.03.04, 22:10
            No przecież nie będe całego radia wywlekał, tymbardziej, że mam ochronę
            osiedlową. A jak tam w Estonii-też kradną?
            • Gość: Kris Re: OKRADLI mnie IP: *.starman.ee / *.starman.ee 25.03.04, 17:53
              Gość portalu: rwrw2 napisał(a):

> No przecież nie będe całego radia wywlekał, tymbardziej, że mam ochronę
              > osiedlową. A jak tam w Estonii-też kradną?
              Aha!Najczesciej narkomani,mnie swisneli dwa razy lusterka(wkladki,lekko sie
              zdejmuja)w moim MB!Potem mozesz kupic z ogloszenia lub na szrocie ,jak sie ma
              szczescie to swoje.
              Zrobili z tego niezly biznes,oskubia w dzien kilkanascie mercow,i juz jest
              popyt!Nowy komplet kosztuje ok 100 eur,uzywane ,u narkomana 5-10,na szrocie 15-
              30 eur,wygrawerowalem numer rej na lustrach,niech biora nikt nie kupi!
              A wewnatrz tez lepiej nic nie zostawiac!
        • vasi Re: OKRADLI mnie 25.03.04, 08:26
          rwrw2 napisał:

> No to ja zjeżdżam do garażu zabrać panel od radia. A gdzie to było, może na
          > Kabatach.
          > Pzdr

na Ursynowie dranie mnie skubneli
    • mar_elx na Wolumenie nie znajdziesz 25.03.04, 07:31
      a to dlatego, że złodzieje się wycwanili i radia kradzione w Warszawie
      sprzedają w innych miastach i odwrotnie. Poza tym, kilka tygodni temu był nalot
      policyjny na Wolumenie i skonfoskowano kilkaset radioodtwarzaczy, więc teraz
      handlarze są ostrożniejsi i jest ich jakby mniej.

A co do monitoringu - to zobaczysz na nim albo gnojka w bejzbolówce, który
      wygląda identycznie, jak tysiace jego koleżków - jest nie do rozpoznania - albo
      (czego ci życzę) swojego sąsiada. Ale wtedy z pewnosią sąsiad trzyma sztamę z
      obsługą monitringu (administracja, dozorca, zarząd wspólnoty mieszkaniowej...)
      i odpala im działkę.
      • remo29 Re: na Wolumenie nie znajdziesz 25.03.04, 08:33
        Coraz częściej się zastanawiam, czy jest sens zamykać drzwi. Chociaż panel mam ze sobą, to i tak łebek wytłucze mi szybę, żeby sprawdzić czy panela nie ma w schowku, albo pod fotelem. Wybita szyba=kilkaset zlotych w plecy. Żeby maksymalnie nie ułatwiać może wystarczy włączony alarm. Nie po to, żeby złodzieja wystraczyć (nawet gołębie już sie tego nie boją), tylko żeby nie myślał, że ma dużo czasu. A i ja wiedziałbym czy mam strzelać czy tylko rzucać maciami :)
        • Gość: cwanygapa nie ma jak szuflandia IP: *.tpi.pl 25.03.04, 11:13
          a ja uważam, że przerobienie panelu na szuflade u nas w polskiej syfkrainie
          jest nadal sensowne. Jeżeli ci wstyd chodzić z radiem za rączkę to kup sobie
          plecak..no chyba że stać was na ciągłe wymiany szyb i kupowanie radia, ja noszę
          radio w plecaku i nie narzekam - można się przyzwyczaić..
          • remo29 Re: nie ma jak szuflandia 25.03.04, 11:20
            > [...] można się przyzwyczaić..

I potem jak w tym dowcipie o Eskimosie: "co to ja miałem zrobić..." :))
          • vasi Re: nie ma jak szuflandia 25.03.04, 15:35
            Gość portalu: cwanygapa napisał(a):

> a ja uważam, że przerobienie panelu na szuflade u nas w polskiej syfkrainie
            > jest nadal sensowne. Jeżeli ci wstyd chodzić z radiem za rączkę to kup sobie
            > plecak..no chyba że stać was na ciągłe wymiany szyb i kupowanie radia, ja
            noszę
            >
            > radio w plecaku i nie narzekam - można się przyzwyczaić..

kiedys tez praktykowalem wyjmowanie calego radia ale zrobilem sie wygodny i
            zaprzestalem tego robic - teraz mam nauczke, taka mamy rzeczywistosc i nic nie
            poradzimy - niestety - jedyna metoda to nic nie zostawiac w samochodzie, jak
            juz zainteresuje sie nami amator cudzej wlsnosci to tylko za szybe trzeba
            bedzie zaplacic lub za wkladki do zamka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka