Gość: ben IP: *.khw.pl 25.08.10, 15:55 Ogladałem ibizę ale wybrałem alfę mito. Ma styl, nieco mniej kosztuje a prawie wszystko włącznie z kontrolą trakcji i innymi elektronicznymi gadżetami jest w standardzie Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Gosc Seat Ibiza SC | Za kierownicą IP: *.ikb.de 25.08.10, 15:59 moze to i blad seata, ze nazywa to auto 'sport-coupe', ale moze to i blad redakcji, ktora oczekuje od auta z silnikiem 1.6 tego 'sport-coupe'... szczerze nie znam pojazdu z 1.6, ktory by sie w miare szybko poruszal :) ps. no chyba, ze to rajdowe S1600 Link Zgłoś
Gość: m Re: Seat Ibiza SC | Za kierownicą IP: *.adsl.inetia.pl 25.08.10, 20:17 1.6 105KM ? Takie proporcje były już w latach dziewięćdziesiątych ! Siara maksymalna. Oni chyba nie mają możliwości technicznych ku robieniu silników MOCNYCH ..na tym półwysepku iberyjskim moje Polo lepsze, tańsze i nieprzepłacone. Link Zgłoś
Gość: pigwa Re: Seat Ibiza SC | Za kierownicą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.10, 22:00 Za 2tyś. więcej można kupić Polo 1.2TSI z 7biegową DSG. 105KM i 175Nm, lepsze przyśpieszenie, niższe zużycie paliwa. Klima półautomatyczna tańsza o 1.5tyś. niż tutaj manualna. Jak data Ibiza ma konkurować z Polo? Link Zgłoś
Gość: m Re: Seat Ibiza SC | Za kierownicą IP: *.adsl.inetia.pl 25.08.10, 22:39 Najlepsze jest moje 11letnie Polo , które jest zadbane i posiada skrzynię biegów nowszą od DSG, a zamiast oleju silnikowego jest kujawski. Poza tym moje Polo lepiej trzyma się drogi bo jest czterośladem. Link Zgłoś
Gość: m - prawdziwy Re: Seat Ibiza SC | Za kierownicą IP: *.adsl.inetia.pl 25.08.10, 22:59 Nie podszywaj się pode mnie id.ioto skończony. Mama Ci na główkę usiadła przy porodzie ? Zdecydowanie tak ! Zazdrościsz mi ? Co.. Twój wynalazek pewnie pali 7-10l/ 100km ? Link Zgłoś
Gość: p** w gaz, lewy pa Re: Seat Ibiza SC | Za kierownicą IP: *.adsl.inetia.pl 25.08.10, 23:54 Auto bardzo ładne. Tylko tyle.. niestety. Kto kupi TO auto z TAKIM MOTOREM - Ten frajer N.o.1 ! Aż się prosi aby wyrzucić spod maski ten silnik do kosiarki i wstawić coś naprawdę mocnego. Np od Leona Cupry R. Taki SWAP mógłby być ok. Przód stylizowany trochę na SUBARU IMPREZĘ Suma sumarum: GOKART stylizowany na lamborghini Link Zgłoś
Gość: PoloTeam Re: Seat Ibiza SC | Za kierownicą IP: *.chello.pl 26.08.10, 07:14 Seat jest brzydszy nawet od Fabii o nowym Polo nie wspominam. Zamias kupować to auto lepiej wziąć Polo 1,2 TSI 105 KM z DSG. Jak wiadomo łączenie starych technologii (1,6) z nowymi (DSG) się nie sprawdza Link Zgłoś
Gość: Ass Re: Seat Ibiza SC | Za kierownicą IP: *.static.tkt-net.pl 26.08.10, 08:15 @Gosc "moze to i blad seata, ze nazywa to auto 'sport-coupe', ale moze to i blad redakcji, ktora oczekuje od auta z silnikiem 1.6 tego 'sport-coupe'... szczerze nie znam pojazdu z 1.6, ktory by sie w miare szybko poruszal :) ps. no chyba, ze to rajdowe S1600" Gosc, tak szybko zapomniales o hondzie civic i crx? wszystko silniki właśnie 1.6.. toż to rakiety nie samochody z tym silnikiem.. nie musi byc nawet vti, zwykłe 125 konne esi wystarczalo zeby zmasakrowac tę ibizę.. Link Zgłoś
Gość: m - prawdziwszy Re: Seat Ibiza SC | Za kierownicą IP: 88.220.76.* 26.08.10, 10:09 ale jestem niedorozwój . przepraszam was. Link Zgłoś
Gość: m Re: Seat Ibiza SC | Za kierownicą IP: 88.220.76.* 26.08.10, 10:10 skąd mogę wiedzieć, że na Półwyspie Iberyjskim nie składają silników made in Seat. nie znam googli i jestem znafcą. ale nikt mi nie podskoczy Link Zgłoś
hansman Re: Seat Ibiza SC | Za kierownicą 26.08.10, 11:18 Ta Ibiza jest na prawde bardzo fajna, ale benzyna tylko w wersji FR, a diesel z silniczkiem 140 KM w CR (wychodzi jakies 65 k PLN i za te kwote w polskim salonie mozna dostac co najwyzej KIA Ceed z silnikiem 1.6 CRDI 105 KM). Inna sprawa, ze jak kogos stac wylozyc na takie malenstwo tyle kasy, to moze i woli pokusic sie na Audi A1. Link Zgłoś
Gość: Ibiza Re: Seat Ibiza SC | Za kierownicą IP: *.chello.pl 27.08.10, 07:34 Po co kombinować, wystarczy kupić Ibizę z nowoczesnym silnikiem TSI z VW i po sprawie! Link Zgłoś
Gość: Szperacz Re: Seat Ibiza SC | Za kierownicą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.10, 16:54 www.carnews24.pl/testy/seat-ibiza-sc-1-6-style-dsg-idea-ekspresji/ Tutaj znalazlem test tego samego autka. Jest trochę więcej informacji. Co sądzicie? Link Zgłoś
Gość: geniu Re: Seat Ibiza SC | Za kierownicą IP: *.raciborz.vectranet.pl 29.08.10, 14:39 Jak mozna do nowego autka ze skrzynią DSG władować stary silnik, przecież to nie ma sensu. Też bym wolał VW Polo 1,6 TDI Blumotion gdzie spalanie mamy od 3-4,6 litra gdzie za dopłatą ok 2500 zł mamy półautomat klimę i zestaw radiowy , a jeżeli komuś podaoba się ten kolor to po dopłacie 660 zł mamy pomarańczową magme. Link Zgłoś
Gość: fin Re: Seat Ibiza SC | Za kierownicą IP: *.kalisz.mm.pl 01.09.10, 21:32 co wy macie z tym polo ? są znacznie lepsze auta w tej cenie 0_o Link Zgłoś
Gość: mk Re: Seat Ibiza SC | Za kierownicą IP: *.ghnet.pl 02.09.10, 12:23 ciekawe, ze ci z carnews twierdza ze dsg idealnie reaguje i wspolpracuje z tym silnikiem, ciekaw jestem gdzie lezy prawda niby zgadzam sie ze stary silnik i nowa skrzynia moga zle dzialac razem, ale zeby takiego bubla proponowac? Link Zgłoś
Gość: mk Re: Seat Ibiza SC | Za kierownicą IP: *.ghnet.pl 02.09.10, 12:29 heh a tak btw wszedlem z ciekawosci na stronke seata i tego 1,6 juz nie ma nawet w ofercie, teraz daja 1,2tsi z dsg Link Zgłoś
Gość: Ambitny Re: Seat Ibiza SC | Za kierownicą IP: 89.167.148.* 03.09.10, 12:03 ja to jestem ciekaw, jak sie beda zachowywac skrzynie DSG za jakies 5-7 lat - jak sie zaczna sypac i ile trzeba bedzie wylozyc na naprawe. Pewnie wiecej niz auto warte. -------------------- Zobacz profil 'F1 2010 - Gra' na Facebooku. Najświeższe informacje o F1 2010 - symulacji Formuły 1 firmy Codemasters. www.facebook.com/pages/F1-2010-Gra/149181418444071?ref=sgm Link Zgłoś
Gość: ars Re: Seat Ibiza SC | Za kierownicą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.10, 22:44 Ambitny@ to samo pytanie zadają - co będzie się dziać z doładowanymi silnikami (nie tylko TSI). Te wszystkie rozwiązania są już od kilku lat na rynku. DSG pojawiła się w 2003 roku w Golfie R32 o ile pamiętam. Przez te 7 lat montuje się je w wielu modelach VAGa. Należy pamiętać, że technologia nie stoi w miejscu. Ta branża idzie ostro do przodu i konstruowane są coraz doskonalsze skrzynie, silniki, itd. Nie bałbym się o te skrzynie bardziej, niż o inne elementy auta. Link Zgłoś
Gość: Ambitny Re: Seat Ibiza SC | Za kierownicą IP: *.dsl.in-addr.zen.co.uk 04.09.10, 15:18 ars: Ja sie jakby nie obawiam o skrzynie zakladajac czas eksploatacji na 7 lat i 130000 km. ale jak bedzie starszy, mysle ze taniej bedzie go wrzucic do rzeki, niz naprawic. -------------------- Zobacz profil F1 2010 - Gra na Facebooku. Najświeższe informacje o F1 2010 - symulacji Formuły 1 firmy Codemasters. www.facebook.com/pages/F1-2010-Gra/149181418444071?ref=sgm Link Zgłoś
Gość: m Re: Seat Ibiza SC | Za kierownicą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.10, 22:17 dzisiaj bylem w biedronce moim 11 letnim polo i rodzina kupila 110 opakowan parowek po 6 zeta, no i nie wlazly do bagaznika ! musze sprzedac to gowno i kupic polo kombi ! Link Zgłoś