Dodaj do ulubionych

Ceny BMW EU a Polska

IP: *.bas.roche.com 26.03.04, 11:59
Witam Wszystkich.

Jestem obecnie w Bazyleii w Szwajcarii, wczoraj oglądałem program o cenach
aut i co mnie bardzo zdziwiło nowe BMW 5 w niemczech kosztuje 44 000 Euro a
cena w Polsce jest 58 000 Euro. Trochę mnie to ździwiło gdyż wszędzie w
gazetach moto krzyczą ze samochody u nas są średnio tańsze o 16% i zdrożeją.
I komu tu wierzyć?

Pozdrawiam
Artek
Obserwuj wątek
    • x-darekk-x Re: Ceny BMW EU a Polska 26.03.04, 12:23
      topowe wersje 7-ki sa w polsce o ponad 100.000 drozsze niz w eu!
      jakis obled.
    • Gość: A Re: Ceny BMW EU a Polska IP: 164.143.240.* 26.03.04, 14:07
      A co robisz w Roche'u?
      Permanentnie czy czasowo w zwiazku z Orionem?
      • Gość: venomik Re: Ceny BMW EU a Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.04, 10:32
        Permanentnie. Tyle że w Polsce w PGL.
    • Gość: bolo Re: Ceny BMW EU a Polska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.04, 14:18
      mała poprawka (oglądałeś pewnie DSF)
      najtańsze BMW 5 kosztuje w Niemczech 41 tys. Euro, a w Polsce 53tys Euro...
      • 01boryna Re: Ceny BMW EU a Polska 26.03.04, 16:21
        Gość portalu: bolo napisał(a):

> mała poprawka (oglądałeś pewnie DSF)
        > najtańsze BMW 5 kosztuje w Niemczech 41 tys. Euro, a w Polsce 53tys Euro...

Na stronie www.bmw.de znalazlem inna cene:
        520i Limusine 125kW 2.2l - 35 500 Euro

ecom.bmwgroup.com/ecom30v1/DE/BMW/de/pages/vse/index.jsp?process=vse
        to jest konfigurator dla piatki
        • Gość: bolo Re: Ceny BMW EU a Polska IP: *.interprojekt.pl / *.interprojekt.pl 26.03.04, 16:44
          hmm, mówię na podstawie tego co widziałem - facet pokazywał 2 karteczki: na
          jednej była cena w Niemczech , na drugiej w Polsce i tak stało jak napisałem :-)
    • Gość: jacek Re: Ceny BMW EU a Polska IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.04, 14:34
      jest to jedyny przypadek w wypadku firm europejskich gdzie samochody bmw u nas
      są droższe niż np.w Niemczech . dotyczy to każdego modelu np. 318.łatwo to
      sprawdzić ceny u dealera i w niemczech. W pozostałych przypadkach jest niestety
      inaczej u nas auta są jeszcze tańsze.
      • Gość: venomik Re: Ceny BMW EU a Polska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.04, 10:36
        Troche mnie to zaintrygowało i pochodziłem po sklepach z samochodami w bazyleii
        począwszy do fiata skończywszy na Lexusie całe spektrum od segmentu a
        skończywszy na prawdziwych limuzynach i nadal nie rozumiem czemu samochody są u
        nas droższe ? Co więcej nawet niektórych wersji wyposażenia w Polsce nie ma w
        sprzedaży ......

pozdrawiam
        Venomik
        • Gość: TR Auta potanieja IP: *.cable.mindspring.com 29.03.04, 00:17
          Po wejsciu do UE auta potanieja, ale.....glownie te co maja silniki powyzej 2,5
          litra,amerykanskie oraz samochody japonskie nie produkowane w Europie. Tak
          naprawde zeby uogolnic potanieje wszystko czego cena przekracza okolo 100000
          PLN, takze jesli masz ochote kupic Bmw 5 lub 7 czekaj do maja. Najbardziej
          powinna potaniec jednak Z4 i X5.....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka