Gość: airmatic IP: 91.193.41.* 01.10.10, 13:18 Czasem punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia. Tymczasem gdy chodzi o Exeo - wolę GO nie widzieć i W NIM nie siedzieć Bo wiele aut jest bardziej emocjonalnych. Choćby Accord, 508 i C5 Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: misio Paryż 2010 | Exeo po poprawkach IP: *.galt.com.pl 01.10.10, 13:20 multitronic=multisyf! Link Zgłoś
Gość: gość Re: Paryż 2010 | Exeo po poprawkach IP: *.era.pl 01.10.10, 14:32 Seat brnie w swoją złą politykę już od kliku lat , nie wiem kto za tym stoi ani czy jest z siebie dumny ale szanse Seata na stanie się poważnym graczem na rynku zmniejszaja się z dnia na dzień. A zaczęło sie tak pieknie pod skrzydłami VW , pierwsze Toledo , Leon - auta które pięknie wyglądały i równie dobrze jeżdziły. Ta marka początkowo zapowiadała się na głównego gracza na naszym rynku, co było potem ... ryzykowny design i ceny które poszybowały ostro w górę. Na wyniki takiej strategii nie trzeba było długo czekać , załamanie sprzedaży a miejsce na rynku zajete przez konkurenta z własnej stajni - Skodę. Design starają się poprawić i widać powrót do klasycznych linii ale ceny są nadal zaporowe - jak tak dalej pójdzie to marka, która sie tak świetnie zapowiadała podzieli losy amerykańskiego Pontiaca. Link Zgłoś
Gość: crn Re: Paryż 2010 | Exeo po poprawkach IP: *.adsl.inetia.pl 01.10.10, 14:37 Te nowe multi dają radę. Jednak DSG było by faktycznie lepsze. Link Zgłoś
Gość: pikolo Re: Paryż 2010 | Exeo po poprawkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.10, 14:55 Trudno zrozumiec ludzi kupujących atua koncernu VAG od momentu kiedy podstawą stała się tam .... szkoda. Jak wiemy szkoda jest, nieważne słusznie czy nie, postrzegana często jako synonim buractwa spod zanku kury i kapelusznika. A sprzedawalne modele vw, seat i audi mają technikę ze szkody (silniki i napęd na przód). Czyli albo szkoda albo szkoda z pudrem. Link Zgłoś
Gość: ;;;;;; Re: Paryż 2010 | Exeo po poprawkach IP: *.multimo.pl 01.10.10, 18:48 seat jest z góry przegrany... tandetniejszy pseudo sportowy Volkswagen... seat nigdy taki super nie był, przed przejęciem przez VW to było DNO, że volkswagen postanowił z tego dna zrobił markę sportową okej, ale z mniejszym prestiżem niż vw co dla sportowej marki jest idiotyczne... szczególnie jak taka marka nie ma wcale sportowej historii... jak tak chcą sportową popularną markę to niech kupią pontiaca i wysmażą jakiegoś muscle cara no i na rynku USA mieli by łatwiej... wtedy to miałoby ręce i nogi, a taka fajna marka by przetrwała... Link Zgłoś
hansman Re: Paryż 2010 | Exeo po poprawkach 01.10.10, 18:50 akurat bardzo dobrze, ze nie ma tam DSG biorac pod uwage awaryjnosc tego rozwiazania. Inna sprawa, ze gama silnikow na obecna chwile stosowanych w Exeo wcale nie potrzebuje DSG, ani nie wplynie znaczaco na przyspieszenie, ani na zmniejszenie zuzycia paliwa. Exeo to bardzo dobra, sprawdzona konstrukcja na bazie Audi A4 B7 z eliminacja podstawowej wady, czyli silnikow diesla na pompowtryskiwaczach. Sam bym chetnie przesiadl sie do Exeo, ale ma jedna wade - brak napedu na 4 kola :) Zreszta VW szybko sie tym rozwiazaniem nie podzieli w sedanach ani w Octavii ani w EXEO... Link Zgłoś
harrysilver Re: Paryż 2010 | Exeo po poprawkach 01.10.10, 21:01 @gosc Zgadzam sie, niestety. Ja tez nie rozumiem decyzji podejmowanych od kilku lat przez koncern. Auta coraz brzydsze, coraz gorsze, coraz drozsze. I co gorsze coraz mniej wiem do kogo maja trafic, skoro Skoda zdobywa (slusznie, czy nie) coraz lepsza pozycje na rynku. Byl pomysl, by byla to marka tanich aut sportowych, ale czy ktos w koncernie jeszcze o tym mysli? Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Paryż 2010 | Exeo po poprawkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.10, 21:02 Właściwie chciałem kupić to Exeo , ale przekroczyło już 100 000 zł I kupiłem niewiele droższą Mazdę 6 z ...normalnymi klamkami . Link Zgłoś
Gość: rumpa Re: Paryż 2010 | Exeo po poprawkach IP: *.tvsat364.lodz.pl 01.10.10, 21:18 Seat strzelił sobie w kolano przez klonowanie. Toledo i Leon, to dużo mniej udane klony niezłej Alteii. Obecnego Leona można jeszcze przełknąć, ale Toledo było mega porażką - Altea z doklejonym kuferkiem. Nie wiem co się stało z projektantami, którzy stworzyli pieszego Leona oraz 2 generacje Toledo? Te autka wyglądały świetnie w porównaniu z tym, co Seat teraz wypuszcza. Link Zgłoś
Gość: gość Re: Paryż 2010 | Exeo po poprawkach IP: 172.28.252.* 01.10.10, 21:27 hansman, tylko weź pod uwagę, że automat to wygoda, a Multitronic to straszny szmelc. Link Zgłoś
Gość: bull Re: Paryż 2010 | Exeo po poprawkach IP: *.dip.t-dialin.net 01.10.10, 21:41 Siedzialem w tym aucie w Autostadt w pawilonie seata, beznadzieja. Twarde plastiki, kiepskie spasowanie i ciasnota. Sorry, ale skoda wygrywa. Link Zgłoś
Gość: Ambitny Re: Paryż 2010 | Exeo po poprawkach IP: *.static.ptr.magnet.ie 01.10.10, 22:26 Exeo calkiem niezle, ale odradzam wersje 200 KM benzyna (albo nawet po chip tunigu 260 KM). Wogule sie nie prowadzi. Jak Exeo to tylko 1.8, idealny silnik dla tego auta. -------------------- Zobacz profil F1 2010 - Gra na Facebooku. Najświeższe informacje o F1 2010 - symulacji Formuły 1 firmy Codemasters. www.facebook.com/pages/F1-2010-Gra/149181418444071?ref=sgm Link Zgłoś
Gość: pytam się Re: Paryż 2010 | Exeo po poprawkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.10, 02:11 pikolo: Ty jesteś pryszczu taki głupi czy tylko udajesz. Pewnie jesteś z tych co kupuje używki której poprzednim właścicielem był rodowity niemieck o imieniu Ahmed, albo nowe japońce przepłacając 30% ceny za sypiące się samochody składane w dziwnych fabrykach w EUROPIE?? Link Zgłoś
Gość: tiamat Re: Paryż 2010 | Exeo po poprawkach IP: 109.74.100.* 02.10.10, 02:27 @ bull To w jakimś innym Seacie musiałeś siedzieć. W tym, z którym ja miałem styczność (polski salon) plastiki były miłe w dotyku i ogólnie (pod względem 'materiałowym') samochód sprawiał wrażenie jak najbardziej pozytywne. Żaden ekskluziw, ale i nie jakaś bieda - przyzwoity standard dla tej klasy. Jedyne minusy: ciasne ('dopasowane') wnętrze, mały bagażnik i zabudowa komory silnikowej uniemożliwiająca samodzielną wymianę żarówek bodajże z prawej strony Link Zgłoś
Gość: gość2 Re: Paryż 2010 | Exeo po poprawkach IP: *.ip.netia.com.pl 02.10.10, 11:17 piszę, bo nie mogę tych komentarzy .... wszyscy znawcy. Ludzie jak można porównać Exeo do Octavii - jakaś pomyłka, wydaje się, że niby tak, ale to nie ta sama płyta podłogowa i nie ta sama jakość, nie ta sama klasa - jestem posiadaczem zorówno Exeo i żona Octavii 2 (Exeo 2.0 tdi 143, Octavia 140km PD) - to 2 różne bajki. Zmianę na niemców wymusiła ekonomia - g..wniane pseudoeuropejskie-amerykańce, które sypały się jak najtańsze gów.o - pod względem awarii przerobiłem w nich już chyba wszystko, co można było. Japońca bym i może kupił, ale jak kiedyś w Hondzie usłyszałem ile trzeba czekać na diesla to powiedziałem, że im chyba rozum odjęło - jak się głębiej zastanowić to zakup bez sensu ekonomicznego . Pomyślałem, a może Insignia (brnąc dalej w marke) - dla klienta detalicznego za gotówke cena to żart - jak się dowiedziałem, że leasingi mają nawet 27% rabatu to się wk...iłem, kroplę przechyliła oferta promocyjna dla pracowników kilku wybranych firm, bodajże 17/18% - kupuję za gotówe auto za 110000 - warte po trzaśnięciu drzwiami 80000 - shit. C5 i jego cena - sorry, 406 kasa w śmieci, Renault Laguna szkoda słów. Passat będzie nowy, starego nie brałem pod uwagę, na marki Premium mnie nie stać. Rozważałem jeszcze nowego Avensisa, ale tak jakkoś wyszło. W salonie mazdy za 6 z wyprzedaży rocznika z jakimś tam pakietem z xenonami krzyknięto mi 115ooozł. Wole odgrzewany kotlet od Audi niż marketingowe g.wno konkurencji. Istotnie na tylnej kanapie to jest mało miejsca, ale kiedy ja tam kogoś mam - 1% czasu jazdy. Skrzynia nie jest ideałem -1,2 coś haczy, za to kultura pracy nowego Tdi 143 CR - po przejechaniu 30000km - poezja. Wykończenie złe?- tandeta, a gdzie jest lepsze w tej klasie? Prawda jest taka, że dla Niemców jest to hicior - pojeżdżą co najmniej 2-3 lata i u nas się tego naciągnie jak stanieje - oczywiście "oryginalne" przebiegi i bez :( wypadkowe. Ktoś powie to już lepiej A4 B7 - 2-3 latka kupić - OK, ale z PD, a nie CR, a to różnica. Co do gamy Seata - trawię tylko nową ibizę, Leona i Exeo, reszta to jakiś szit. Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Paryż 2010 | Exeo po poprawkach IP: 80.229.115.* 02.10.10, 12:16 Exeo ma wszystko co potrzebne że polubić to auto na dłużej, ludzie chcą fajerwerków a później się szybko przekonują że wydali kupe pieniędzy na to co im nie jest potrzebne. Również dobe są produkty Skody, koncern Skody tak poszedł do góry w sprzedaży i zyskach że szefostwu VW się to nie spodobało i szef Skody wyleciał. Było wiele artykułów w niemieckich gazetach opisujących nawet i lepszą jakość wnętrza S. Superb niż E klasa, wielkością budy to samo co BMW 5. Link Zgłoś
Gość: piki Re: Paryż 2010 | Exeo po poprawkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.10, 12:56 W znaczacej opini szkoda i produkty szkodo-podobne (seat, VW, audi) to obciach. VAG strzelił sobie w kolano zachowując nazwę szkoda, a nastepnie pakując ten sam przedni napęd ite same silniki do seata, VW i audi. Klinet ma więc do wyboru - kupić auto z kurą i napisem szkoda i kryc wstyd pod kapeluszem lub parasolem, lub przepłacić za to samo technicznie auto z logo VWm seta czu audi. To tak jakby BMW produkował wartburgi i tabanty na tych samych podzespołach. Podjadę po ciebie wartburgiem, trabantem, pobiedą ..... jak to brzmi (-; ? Link Zgłoś
Gość: do goscia Re: Paryż 2010 | Exeo po poprawkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.10, 13:07 Pisanie o szkodzie superb to już dziwactwo. Oprócz nazwy, kury, parasola auto jest uznawane za najbardziej rachityczny kształ w klasie. Zaprojektowane jakby "na złość". Ktoś kto to kupi musi odwracac wzrok aby sie nie denerwowac. Ktoś kto kupi klona pod nazwą audiA4 tez ma w plecy bo wie, że za technikę za szkody (ten sam silnik i napęd na przód) przepłacicł 50 tys i jesze dostła bęcka w postaci multitronika. I jeden i druigi płacze (-; A Exeo - także rachityzm i to z klamkami a'la stary polonez i multotronikiem na złość zamiast normalnym automatem. Link Zgłoś
Gość: gość Re: Paryż 2010 | Exeo po poprawkach IP: 195.116.98.* 02.10.10, 14:19 Kształt tego nowego Seata nie jest nowoczesny,wyglądem przypomina auta z drugiej połowy lat 90-tych(skocz.pl/marzenie2010 ) Link Zgłoś
Gość: hm Re: Paryż 2010 | Exeo po poprawkach IP: *.jmdi.pl 02.10.10, 15:48 VAG chyba nie wie co zrobić z SEAT-em. Nie wiadomo nawet jak to wycenić, bo nie może być droższy od Passata, a z drugiej stony zestawianie go z Superbem tez nie ma sensu, bo Skoda właściwosciami użytkowymi nokautuje SEATa. Link Zgłoś
Gość: morfeo Re: Paryż 2010 | Exeo po poprawkach IP: *.xdsl.centertel.pl 02.10.10, 16:52 Większość komentarzy mnie podbudowała . Nie kupować chłopaki Exeo bo ja bardzo lubię jezdzic fajnymi samochodami , których jest mało na ulicach . Link Zgłoś
kretby Re: Paryż 2010 | Exeo po poprawkach 02.10.10, 20:00 Nie wiem jak u was ale plastiki i ich spasowanie to wielki minus w nowych seatach. Już nawet te produkowane przed 2003-4 tak się nie rozsypywały. Link Zgłoś
Gość: Maxx Re: Paryż 2010 | Exeo po poprawkach IP: *.chello.pl 03.10.10, 09:54 To jest problem Seata - Volkswagen kładzie na tą markę lagę. Skrzynia multitronic z Audi to jedna z najbardziej awaryjnych skrzyń biegów na rynku. VW ma świetne dwusprzęgłowe przekładnie DSG 6 i 7 biegowe i montuje je nawet w ibizie, ale dla Exeo szkoda ich marnować Link Zgłoś