Dodaj do ulubionych

Mazda 6 F/L | Pierwsza jazda

• Gość: gieroj9 Re: Mazda 6 F/L | Pierwsza jazda IP: *.chello.pl 03.10.10, 12:37
      lifting fajny tez mam 6 poprzednią po lifcie i 5 letnie auto rdzewieje i żadna gwarancja na to nie pomoże
    • swmarco Mazda 6 F/L | Pierwsza jazda 03.10.10, 13:17
      do m.ok.
      chodziło mi o to,by dyskusja była na argumenty,myslę,że każdy/może większość?/
      ma świadomość utraty wartości.w moim przypadku chodziło raczej,by nowe auto
      nie różniło się bardzo od starego i nie wzbudzało niepotrzebnej frustracji.Gwarantuję
      że kupuję wyłącznie dla siebie i przyjemności swojej d.,co do reszty się zgadzam
      -wystarczyłoby poddać lepszej kontroli to,co się sprowadza ,żeby choć stare miało akceptowalny stan tech.a to co nie nadaje się tam było też złomem w PL
    • swmarco Mazda 6 F/L | Pierwsza jazda 03.10.10, 13:18
      co do Polo to może jest ok,ale nie bardzo dla 5 os.rodziny.....
    • Gość: Hyundai rlz!!! Mazda 6 F/L | Pierwsza jazda IP: *.derby24.pl 03.10.10, 14:43
      Hyundai i30 Premium 1.6 Ben 126 KM , Kolor nadwozia, Stone Black. - Magdalena z LZ; PRZESTAŃCIE WSPOMINAĆ O TYM BADZIEWIU I SYFIE JAKIM JEST VW POLO...!
    • Gość: m Mazda 6 F/L | Pierwsza jazda IP: *.centertel.pl 03.10.10, 16:53
      Polo to nie syf...małe zgrabne autko które nie kosztuje majątku i nie pali jak smok...syfem są samochody francuzkie i włoskie...oni nie produkują tak dobrych jakościowo aut jak japońce i niemcy...
    • Gość: Az Mazda 6 F/L | Pierwsza jazda IP: *.chello.pl 03.10.10, 19:27
      Godny konkurent dla Accorda, niestety cena dość poważna. Wpadki z rdzą to porażka, niestety słabe benzyniaki (5 lat temu było ok, teraz to trochę za mało). Zwłaszcza 2.5 V6 odstaje ... mniejsze porażają zużyciem paliwa. Generalnie auto dla fascynata mazdy, konkurencja wypada trochę lepiej.

stawkiOC.pl
    • Gość: gość Mazda 6 F/L | Pierwsza jazda IP: 172.28.252.* 04.10.10, 11:57
      Az, cena współmierna do wyposażenia i jakości, która za 100 tys. km nokautuje europejskie modele. Co do "paliwożernych" silników, Mazdy turbodiesle są najbardziej oszczędne w klasie (2.2 185 KM spala w mieści 8 l przy agresywnej jeździe). 2.5 ma 4 gary i podobnie jak 2.0, spala tyle samo jak te wszystkie nowe turbopiździki, o ile nie mniej - duża pojemność, więc nie trzeba się wysilać. No i rdza trapiła poprzedni raczej model... Zresztą każdy producent musi czymś skracać żywotność swoich aut, hahaha.
    • Gość: Gosc Mazda 6 F/L | Pierwsza jazda IP: 80.229.115.* 04.10.10, 12:54
      @ m : ale mnie to cieszy że auto tyle traci, zarabianie kasy jakoś mi przychodzi i stać mnie na to, a tak jak wszystko w życiu nic nie jest wieczne. Wiec dla mnie się opłaca, przyjemnosc z jazdy, bezpieczenstwo, ładny lakier.
    • Gość: galapagos Mazda 6 F/L | Pierwsza jazda IP: *.raciborz.vectranet.pl 04.10.10, 19:50
      wygląda całkiem nieźle , ale jak na samochód tej klasy to mogli wsadzić trochę wiecej systemów poprawy bezpieczeństa. Passat B7 ma już tak jak Volvo system samoczynnego wychamowania pojazdu w razie wtargnięcia pieszego na jezdnie oraz nowy system wykrywania zmęczenia u kierowcy. Bardziej właśnie w tym kierunku powinni zmierzać
    • Gość: m Mazda 6 F/L | Pierwsza jazda IP: *.centertel.pl 04.10.10, 22:50
      Gosc

Ciebie może stać na nowe drogie auto...ale ja mówie o 80 % Polaków których nie stać...jak ktoś z nich kupuje na kredyt nowe auto tylko po to żeby szpanować sąsiadowi to jest idiota :) Nowe auto traci na wartości 50 % po 3 latach + drogie ASO gdzie wymiana oleju kosztuje 500 zł a żeby wymienić żarówke trzeba jechać do ASO bo nie ma do niej dostepu ... a w ASO zapłacisz 150 zł za wymiane żarówki gdzie w moim Polo z 1999 r. kupuje żarówke za 10 zł i sam wymieniam za darmo...Ja k ktoś myśli że kupi nowe i nie dołoży do niego złotówki przez 5 lat to sie myli...nowe auto to skarbonka bez dna...nie dość że ładujesz na dzień dobry 50 tys.zł to jeszcze głupi przegląd kosztuje 1500 zł...gdzie w moim Polo z 1999 przegląd kosztuje 100 zł...Dlatego nigdy nie kupie nowego nie dlatego że mnie nie stać tylko dlatego że wole te pieniądze wydać lepiej niż utopić w blache która jeździ tak samo jak moje zadbane Polo z 1999 r.
    • Gość: asdf Mazda 6 F/L | Pierwsza jazda IP: *.isinfo.pl 08.10.10, 13:26
      Hill assist i awaryjne przy hamowaniu dopiero teraz wymyslili ??? O bosz !!! A ja myslalem, ze mazda to fajne, nowoczesne auta. Jak sie czlowiek moze pomylic. No i ten dizel 2.2 litra ktory nie ma nawet 130 KM??? Skad oni go wzieli ? Ze szrotu ? 2.2 litra powinno miec dzisaj w okolicy 200 KM (a malo wysilona wersja 170KM). To chyba w jakichs starych peugeotach 806 czy cos montowali 2.2 hdi 130 KM, ale to bylo cos kolo 1995 roku.
    • wirecki Mazda 6 F/L | Pierwsza jazda 14.10.10, 22:52
      Ale ten czas leci, dopiero co ekscytowałem się Mazdą 6 2.5 MZR 170 KM pokazaną w teście na www.autosalonpomorski.pl. Auto godne uwagi, ale cena zbyt wygórowana by mogło powalczyć w swoim segmencie z Passatem, Accordem czy Avensisem jak równy z równym.

htttp://www.autosalonpomorski.pl
    • Gość: adomas Mazda 6 F/L | Pierwsza jazda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.10, 23:36
      o widzę, że pojawił się BEN na forum, co pisze sam do siebie.
    • Gość: Gość: tomek Mazda 6 F/L | Pierwsza jazda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.10, 22:08
      ulter: poczytaj sobie lepiej o awaryjności insigni, bo ja myślałem żeby kupić to auto, ale na szczęście się opamiętałem, w polskich ASO nawet nie wiedzą jak to naprawiać, tarcze hamulcowe po 5000 km do wymiany, pali jak smok, niska sprawność silnika, skrzypią plastiki, ludzie wyjeżdżają z salonu i się psuje po 10km. Co by nie było ale mazdy raczej w rankingach bezawaryjności są na pozycji, której opel pewnie nigdy nie osiągnie.
    • Gość: stanczyk Mazda 6 F/L | Pierwsza jazda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.10, 15:34
      Where is MPS...?!?
    • Gość: sie masz Mazda 6 F/L | Pierwsza jazda IP: *.dip.t-dialin.net 31.10.10, 18:53
      Wykapany Citroen

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka