Gość: m IP: *.e-wro.net.pl 15.10.10, 16:42 Moje 11-letnie polo w idealnym stanie ma wiekszy bagaznik i to za 1/10 ceny tego plastikowego pudla... Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: pawel Re: Mazda BT-50 i Ford Ranger IP: *.xdsl.centertel.pl 15.10.10, 16:56 Mazda na rysunkach jako koncept wyglądała rewelacyjnie img813.imageshack.us/img813/5449/20805304.jpg wersja produkcyjna....niby podobna ale wygląda....no właśnie chodzi o to, że nie wygląda ciekawie. Z tej dwójki bardziej przemawia do mnie Ford. Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Mazda BT-50 i Ford Ranger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.10, 17:51 Do mnie takie pojazdy nie przemawiają, ale o ile na Forda mogę patrzeć, to Mazda rzeczywiście wygląda, jak złośliwa karykatura chińskiego dizajnu. Warto porównać zdjęcia ze szkicami z linku pawła, bo dopiero porównanie idei z wynikiem daje obraz skali porażki. Link Zgłoś
Gość: gTRlolgej Re: Mazda BT-50 i Ford Ranger IP: *.e-wro.net.pl 15.10.10, 17:53 idz pan w chu... z takimi rysunkami na 40 calowych felgach nielubie tych wizji... Link Zgłoś
Gość: Busster Re: Mazda BT-50 i Ford Ranger IP: *.gemini.net.pl 15.10.10, 18:32 Ford ma doświadczenie w robieniu "roboczych" samochodów i to widać, a Mazda, no cóż - wygląda przeokropnie. Nawet nie śmieszy, tylko raczej zniesmacza, lub żenuje. __ mobile-site.pl/ - o telefonach i telegadżetach Link Zgłoś
Gość: :) Re: Mazda BT-50 i Ford Ranger IP: *.multimo.pl 15.10.10, 18:46 kompletnie kretyńska wizja z takich rysunków nigdy nic nie wynika... ani czy auto będzie ładne ani czy brzydkie... ale tak na moje oko te wizje podpadają mi pod coś większego i ten profil nawet ciekawy taki konkurent dodga RAM i nissana titan Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Mazda BT-50 i Ford Ranger IP: 178.73.63.* 15.10.10, 18:58 Nie ważne jak wygląda...Ważne,że to MAZDA więc przeżyje forda i inne VW razem wzięte. Poza tym linia boczna do pomylenia z L200,a z Miśka jakos nikt sie nie śmieje.Przód i tył standardowe dla pojazdów tego typu-nie widzę w Maździe nic śmiesznego. Link Zgłoś
Gość: Motorized Re: Mazda BT-50 i Ford Ranger IP: *.ingram.com.pl 15.10.10, 19:58 Podobają mi się te lampy - zarówno z przodu jak i z tyłu, ale ogólnie ten typu samochodów to samochody typowo użytkowe. motorized.pl/ Link Zgłoś
Gość: J.M. Re: Mazda BT-50 i Ford Ranger IP: *.dsl.bell.ca 16.10.10, 03:00 Pragne przypomnieć szanownym redaktorom, że Ford ciągle posiada spory pakiet akcji Mazdy. Pragnę również przypomniec szanownym redaktorom, że na rynku USA/Kanada Ford sprzedaje ten typ pickup trucka od wielu lat. Jest to najmniejszy pickup truck z oferowanych modeli przez Ford Motor Company. Link Zgłoś
Gość: wietrzywue Re: Mazda BT-50 i Ford Ranger IP: *.chello.pl 16.10.10, 04:31 hehe zawsze modele produkcyjne są podobne od dupy strony do rysunków koncepcyjnych. Tutaj jest świetny przykład jak można z fantazją spieprzyć wizję artysty.. Z drugiej strony... artysta chyba też był na dopalaczach i poleciał mocno w przyszłość rysując tak futurystyczną linię auta z tego segmentu (chodzi raczej o funkcjonalnosć, niezawodność i poczucie siły) Link Zgłoś
Gość: ffffff Re: Mazda BT-50 i Ford Ranger IP: *.multimo.pl 16.10.10, 13:32 wielkie kola w ogole nieproporcjonalne auto to wedlug was jest wizja artysty? Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Mazda BT-50 i Ford Ranger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.10, 14:15 Wizje samochodów rysowane farbami, a nie tuszem, zawsze tak wyglądały. Robiąc tego typu wizjonerskie "obrazy" stylista przesadza i przerysowuje, podkreślając o co mu chodzi. Jeśli takie koncepcje uznaje się za sensowne i możliwe do przeniesienia w wystarczającym zakresie do rzeczywistości, pracuje się nad nimi dalej. Styliści, którzy projektują realną bryłę już wraz z konstruktorami, mają za zadanie pogodzenie ognia z wodą i zrobienie użytecznego, możliwie taniego w produkcji samochodu, z jak najmniejszym odstępstwem od ducha wstępnej koncepcji. Tutaj nie zachowano ducha koncepcji, ale zrobiono jego maksymalnie złośliwą lub nieudolną parodię. Link Zgłoś
Gość: wodnik Re: Mazda BT-50 i Ford Ranger IP: *.raciborz.vectranet.pl 16.10.10, 18:19 W porównaniu kabiny z paką wygląda bardzo nieproporcjonalnie, konkurencję to faktycznie rozśmiesza, i jak na nowe trendy to ma dosyć duży silnik w porównaniu np. z Amarokiem któremu spokojnie wystarcza silnik 2,0 BiTDI i mocą 163KM oraz napędem na cztery koła. Z tego segmentu ma jedną z największych ładowności bo prawie tonę, a na pakę mieszczą się dwie europalety położone jedna za drugą. Po za tym Amarok na IAA w Hanowerze dostał tytuł Pick Up of the Year. Link Zgłoś
Gość: goś Re: Mazda BT-50 i Ford Ranger IP: *.home.otenet.gr 16.10.10, 22:16 I znowu marny PR holcwagena... Ludzie, nie dajcie się nabrac na te tanie wkrety w komentarzach. Super marka, co sie ucieka do takiej taktyki. Link Zgłoś
Gość: Czujny Re: Mazda BT-50 i Ford Ranger IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.10.10, 10:41 Mazdy, te badziewne japończyki to badziew dla buractwa, który to badziew wygląda jak koreańskie samochody 20 lat temu. Po co to kupujecie. To tylko nadmuchana wydmuszka. Link Zgłoś
Gość: Czujny Re: Mazda BT-50 i Ford Ranger IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.10.10, 10:44 Na Świecie liczy się tylko niemiecka i czeska motoryzacja. Reszta to szajs. Link Zgłoś
Gość: Ambitny Re: Mazda BT-50 i Ford Ranger IP: *.chello.pl 17.10.10, 13:18 Nie widze powodow kupowania samochodow o uroku Tarpana i osiagach Warszawy. A takie wlasnie sa pickupy - samochody robocze do wozenia trzody chlewnej. -------------------- Zobacz profil F1 2010 - Gra na Facebooku. Najświeższe informacje o F1 2010 - symulacji Formuły 1 firmy Codemasters. www.facebook.com/pages/F1-2010-Gra/149181418444071?ref=sgm Link Zgłoś
Gość: trn Re: Mazda BT-50 i Ford Ranger IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.10, 15:56 @ Ambitny Miałem okazję pojeździć trochę nissanem navarą (2,5d - 190KM) i jak na wagę tego samochodu to zbiera się on całkiem nieźle. Link Zgłoś
Gość: urys Re: Mazda BT-50 i Ford Ranger IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.10.10, 21:51 chyba pickupa a nie pikapa. Pikapa to ni chu ni du Link Zgłoś
Gość: Maxx Re: Mazda BT-50 i Ford Ranger IP: *.chello.pl 19.10.10, 07:25 Ford ma przód trochę podobny do VW Amaroka ale i tak moim zdaniem Amarok ma ciekawszy design i wygląda po prostu lepiej Link Zgłoś
serwis.tk Re: Mazda BT-50 i Ford Ranger 18.01.12, 16:04 To ma wozić słomę z pola i cement na budowę . Nie musi mieć "dizajnu" .Coś a`la tarpan i starczy . Link Zgłoś