Dodaj do ulubionych

Focus ST na drodze | Wideo

IP: *.xdsl.centertel.pl 15.10.10, 18:29
Pierwsze auto z nowej zasady Forda "One Ford One World"
Gdyby nie te światła z tyłu to bym powiedział że jest nawet ładny. Jedyne lekarstwo na to to chyba kupić w kolorze czerwonym wtedy dziwny kształt tylnych świateł nie rzuca się tak w oczy.
Obserwuj wątek
    • Gość: maga Re: Focus ST na drodze | Wideo IP: *.ghnet.pl 15.10.10, 18:47
      strasznie nie lubię filmów promocyjnych, zwłaszcza tych promujących auta sportowe. Są bezpłciowe, nic się tam nie dzieje, a slajdy to se mogę w internecie pooglądać. Jak chcą mi pokazać jakie to auto ma fajne właściwości jezdne to niech go przetargają po tej drodze, pokażą że cierpi. Bo to to se można do snu puścić. Rzygi straszne.
    • Gość: gen. Italia Re: Focus ST na drodze | Wideo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.10, 20:11
      Muzyczkę podłożyli żeby nie zaprezentować dźwięku silnika - taniego, 4-cylindrowego. Totalny zjazd w porównaniu ze starym dobrym 2.5 I5 Volvo.
    • Gość: amigas Re: Focus ST na drodze | Wideo IP: *.toya.net.pl 16.10.10, 10:15
      troche jak obrażona żaba wygląda;)
    • Gość: stef Re: Focus ST na drodze | Wideo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.10, 16:01
      zeszperowane to cos jest? mogłoby być bez turbo
    • Gość: as Re: Focus ST na drodze | Wideo IP: *.chello.pl 16.10.10, 17:47
      To już GolfR jest ładniejszy! straszna pokraka z tego Forka ;)
    • Gość: lolek Re: Focus ST na drodze | Wideo IP: *.raciborz.vectranet.pl 16.10.10, 17:59
      Jakoś nie jestem przekonany że utrzyma tytuł najlepiej prowadzącego się samochodu w tej klasie. Teraz ma o wiele większą konkurencję na rynku a wygląd nie za bardzo mi się podoba. Chociażby nowy Golf VI w wersji R też ma dwulitrowy silnik ale w osiągach przebija Forda moc 270KM przyśpieszenie w 5,5sdo setki Przekładnia DSG oraz napęd na cztery koła, sportowe zawieszenie i blokada mechanizmu różnicowego napewno wysuwają go na dzień dzisiejszy przed Forda
    • margrabia.g Re: Focus ST na drodze | Wideo 16.10.10, 19:04
      tyle, z konkurencją dla Golfa R jest raczej Focus RS, nie ST...
    • Gość: Nik Re: Focus ST na drodze | Wideo IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.10.10, 21:46
      ale dlaczego 5d..? przeciez to kupa. i bez 5 garów to nie ST...
    • Gość: art0 Re: Focus ST na drodze | Wideo IP: 109.243.252.* 16.10.10, 22:27
      @Nik
      1) poprzedni ST też był dostępny w wersji 5d.....
      2) mieszasz z błotem Forda za rezygnacje z R5 na korzyść R4 tak jakby chodziło o pożegnanie się ze small-blockiem. Tak jakbyś żałował że łozyska nie są od SKFa tylko jakiś chiński no-name :)

R5 to nic specjalnego. Akustycznie jest lepszy oczywiście od R4, ale i tak jest daleko z tyłu za sześciocylindrówkami.

3) pierwszy ST też miał 4 cylindry prosze pana :)

pozdrawiam

Art0
    • Gość: kali Re: Focus ST na drodze | Wideo IP: *.4-4.cable.virginmedia.com 16.10.10, 22:57
      Z przodu mozna dopatrzyc sie podobienstwa do nowych astonow martinow.
    • Gość: este Re: Focus ST na drodze | Wideo IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.10.10, 08:28
      Haha połączyli civica z meganem i wyszedł nowy st.

Ogólnie jestem sympatykiem tego modelu, ale zawsze będę twierdził, że współczesne auta to wypadkowa gustów całego świata, czyli generalnie wielkie g...no. Focus 1 wywołał burzę swoim wyglądem i rewolucję (wśród hatchbacków) tym jak jeździł, focus 2 to była nuda prawie jakby go Niemcy zrobili. A ten to jakaś porażka...
    • Gość: jelonek bambi Re: Focus ST na drodze | Wideo IP: 78.8.107.* 17.10.10, 09:28
      Prawie 250 KM i napęd tylko na 1 oś? Dziękuję, palenie gumy przy ruszaniu i problemy z trakcją na mokrym i śniegu mnie nie interesują. Jeżdżę S3 266 KM i pomimo ułomnego 4x4 (niestety tylko Haldex) robię każdą ośkę jak chcę. W zimie jeżdżę, w odróżnieniu od moich kolegów. Tylko 4x4
    • Gość: SzaKu Re: Focus ST na drodze | Wideo IP: *.pete.adsl.virginmedia.com 17.10.10, 11:00
      ford gowno wort i takie jest moje zdanie ;] pracuje w wyporzyczali samochodow ;] i najbardziej nie trawie FocUsoW hehhee pozdro ;] lepiej kupic leona 1,4 na turbinie ;]
    • Gość: gen. Italia Re: Focus ST na drodze | Wideo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.10, 10:21
      @ art0, 16.10.10, 22:27

Między I4 a I5 różnica jest zasadnicza - pierwszy oddaje moc pulsacyjnie a drugi ma zawsze aktywny suw pracy przynajmniej w jednym cylindrze. Poprawa kultury pracy jest ogromna, 6 gar pomaga w tych kwestiach ale już nie tak bardzo jak przejście 4 -> 5. I6 dodaje idealne wyważenie, za to V6 już niekoniecznie...
    • Gość: R Re: Focus ST na drodze | Wideo IP: *.chello.pl 19.10.10, 07:27
      Z Golfem R i tak nie ma szans, zresztą jak żaden Focus (nawet RS500 obrywa ;-)
    • Gość: art0 Re: Focus ST na drodze | Wideo IP: *.play-internet.pl 08.02.11, 21:11
      @gen. Italia

Ile czasu trwa cykl? Gdyby była mowa o dziesiątych częsci sekundy to przyznałbym rację. Ale jeśli mówimy o 100 zdarzeniach na sekundę to o jakiej "pulsacyjności" mówimy? Idąc w tą stronę można mówić o pulsacyjności przenoszenia momentu obrotowego na asfalt..... bo przecież opona ma lamelki (wyłączam z dyskusji slick'i), więc są niezerowe przerwy w dostarczaniu mocy silnika poprzez opony.

Różnica oczywiscie jest. Ale kto z nas jest w stanie ją zauważyć w czasie jazdy? To nie to samo co postawić szklankę wody na Lexusie vs wiadro na Wartburgu.

pozdrawiam

Art0

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka