Gość: kuna IP: *.cas-kit.golden.net 13.08.01, 21:56 jesli masz tez napisz co o niej sadzisz.... Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Tom Re: dopiero co kupilem CITROENA XANTIE IP: 129.73.45.* 13.08.01, 22:10 Stary nie obraz sie, ale o pytanie o wlasnosciach tego samochodu to jest juz nieco za pozno? Takie nalezaloby zadac przed zakupem, a nie po. yakie jest moje skromne zdanie. Pozdrawiam. Link Zgłoś
Gość: kuna Re: dopiero co kupilem CITROENA XANTIE IP: *.cas-kit.golden.net 13.08.01, 23:07 Gość portalu: Tom napisał(a): pytanie moje raczej nie bylo skierowane do ludzie ktorzy mysla to czy owo o tym samochodzie tylko do posiadaczy tego autka. Tak sie stalo ze go sobie sprowadzilem z innego kraju. Nie mialem czasu nawet poczytac i zawieszeniu hydropneumatycznym. Tak wiec moze ktos wie jakiego przeswitu sie uzywa na jakiej predkosci. Tak czy inaczej dzieki ze mnie uswiadomiles :-)))))) Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: dopiero co kupilem CITROENA XANTIE IP: *.adsl.econophone.ch 13.08.01, 23:37 tez mam xantie,do jazdy normalnej uzywaj ustawienia posrodku, po trudnej drodze podwyzsz o jeden.Skrajne ustawienia nie sa uzywane do jazdy ale do np.ulatwiena dostepu (gora) lub jak nie jezdzisz dluzszy okres.Jesli masz przycisk obok wajchy Activa)to mozesz zmienic twardosc zawieszenia(sport lub komfort).Co za motor masz w srodku?Tomek Link Zgłoś
Gość: kuna Re: dopiero co kupilem CITROENA XANTIE IP: *.cas-kit.golden.net 13.08.01, 23:42 Dzieki za list mam 2 litry. wlasnie przyprowadzilem do ze Szwajcarii. ma pelen wypas. Ale jeszcze nie jezdzilem bo nie bylo czasu i ten przeswit , wielkie dzieki. Slyszalem ze jak sie uzywa nie tego co trzeba to cos sie schrzani. Jeszcze nie wiem co zrobic by podczas postoju nie schodzil samochod na dol. Jak zapale to sie od razu podnosi. mam ksiazke obslugi ale jest po niemiecku... Link Zgłoś
Gość: Slawek Re: dopiero co kupilem CITROENA XANTIE IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.01, 15:53 Gość portalu: kuna napisał(a): > Dzieki za list > mam 2 litry. wlasnie przyprowadzilem do ze Szwajcarii. ma pelen wypas. Ale > jeszcze nie jezdzilem bo nie bylo czasu i ten przeswit , wielkie dzieki. > Slyszalem ze jak sie uzywa nie tego co trzeba to cos sie schrzani. Jeszcze nie > wiem co zrobic by podczas postoju nie schodzil samochod na dol. Jak zapale to > sie od razu podnosi. mam ksiazke obslugi ale jest po niemiecku... 1.pytanie- ktory rocznik- jak 93 to moga byc pewne problemy z pompa LHM 2.czy ma hydroaktiv 3.jesli jest po 1994 roku nie powinna opadac 4.dowiedz sie o dobrego i kumatego mechanika w swojej okolicy ( w Lodzi moge ci dwoch polecic) , bo po wizycie w serwisie mozna sie zrazic. Wymien pasek rozrzadu, wszystkie plyny, sprawdz gruszki - i wio. Na stronie www.citroen.autko.pl masz instrukcje do XA po polsku. 5. silnik 2,0 8v ma troszke slaba glowice, i po 130-200kkm nalezy ja zrobic ( koszt ca 800zl), 2,0 16v nie ma takich problemow. Poza tym te motory maja niezle osiagi i wielka trwalosc. pzdr Slawek Link Zgłoś
Gość: jasiek Re: dopiero co kupilem CITROENA XANTIE IP: 172.27.44.* / 212.222.117.* 14.08.01, 08:48 Hej, Poczytaj sobie watki na forum: Citroen gowno na kolkach koniec citroena w polsce zalety citroenow vs wady. Pozdrawiam i zycze szczescia z xantia. jasiek ps. co do zachwytu nad hydroaktiwem - przejdzie. Link Zgłoś
Gość: Jarek Jezdze juz kilka lat Cytrynami IP: 192.168.10.* / *.unregistered.formus.pl 16.08.01, 11:39 Mi jakos zachwyt na hydroactivem nie przemija. A propos nawet "Deutsche aus Mercedes" pracuja nad hydroactivem tylko ze do aut najwyzszej klasy i za "troche" inne pieniedze. Ponadto w temacie zapachow wydzielanych przez auto (cyt "gowno na kolkach") uzaleznilbym to od higieny osobistej wlasciciela. Jezdze juz kolejna Cytryna i moje kilkuletnie doswiadczenia z ta marka zachecaja mnie do zakupu kolejnej Cytryny. Witamy w klubie "miekkiego zawieszenia". Pozdr Link Zgłoś
Gość: kuna Re: Jezdze juz kilka lat Cytrynami IP: *.cas-kit.golden.net 16.08.01, 18:48 Gość portalu: Jarek napisał(a): > Mi jakos zachwyt na hydroactivem nie przemija. > A propos nawet "Deutsche aus Mercedes" pracuja nad hydroactivem tylko ze do aut > > najwyzszej klasy i za "troche" inne pieniedze. > Ponadto w temacie zapachow wydzielanych przez auto (cyt "gowno na kolkach") > uzaleznilbym to od higieny osobistej wlasciciela. > Jezdze juz kolejna Cytryna i moje kilkuletnie doswiadczenia z ta marka > zachecaja mnie do zakupu kolejnej Cytryny. > Witamy w klubie "miekkiego zawieszenia". > Pozdr To racja wiele firm pracuje nad miekkim zawieszeniem i rezultaty marne. Mnie tez to skusilo do zakupu. juz sobie smigami i zeczywsice rewelka. pozdrawiam wszystkich z klubu "miekkiego zawieszenia" i dzieki za pomoc~!!!! ;-))))))) Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: dopiero co kupilem CITROENA XANTIE IP: *.exbud.com.pl 16.10.01, 10:27 Gość portalu: jasiek napisał(a): > Poczytaj sobie watki na forum: > Citroen gowno na kolkach > koniec citroena w polsce > zalety citroenow vs wady. > Pozdrawiam i zycze szczescia z xantia. > jasiek > co do zachwytu nad hydroaktiwem - przejdzie. Czy miałeś kiedykolwiek jakiegokolwiek Citroena?? czy siedziałeś i jeździłeś takim autem czy jak papuga powtarzasz opinie ogladając auto tylko przez szybę (swojego Panzervagena)??? PS Zawsze mnie zastanawia fakt, że najwięcej mają do powiedzenia na temat tych aut ludzie którzy nigdy nie mieli z nimi styczności. Paweł (Citroeny BX,XM,ZX) PS2 Gratulacje dla kolegi - posiadacza Xantii. Napisz co to jest wg Ciebie ten pełny wypas, bo jeśli to twój pierszy Citroen to nie koniecznie wiesz w co te auta moga byc wyposażone, Dresom się to nawet nie ŚNI :-)))) Link Zgłoś
Gość: maciek Re: dopiero co kupilem CITROENA XANTIE IP: *.gpw.com.pl 14.08.01, 09:08 zajrzyj tu: www.citroen.autko.pl Pozdrawiam, Maciek Link Zgłoś
Gość: Tom Ok Re: dopiero co kupilem CITROENA XANTIE IP: *.siedlce.sdi.tpnet.pl 16.10.01, 10:32 2.0 16V? Miłej jazdy! To bardzo sympatyczny silnik, który daje dużo frajdy z jazdy. Ciekaw jestem czy masz automatyczną klimę - jeśli tak to jak Ci działa regulacja temperatury? Pozdrawiam Tom Ok (też Cytryna tyle, że szczebel niżej) Link Zgłoś