Dodaj do ulubionych

polo, jazz czy yaris?

16.11.10, 11:59
Które auto wybrać jako drugie w rodzinie? Samochód służyłby głównie do jazdy po mieście i pod miastem ;) Najważniejsze dla mnie cechy : to bezpieczeństwo, niezawodność, komfort jazdy - mam zamiar pojeździć nim 6-8 lat. Nie interesuje mnie wielkość bagażnika. Podróżuję głównie ja i dziecko (6 lat).
Obserwuj wątek
    • dr.buzz Re: polo, jazz czy yaris? 16.11.10, 12:05
      nowe?
      • dreana Re: polo, jazz czy yaris? 16.11.10, 14:03
        Tak, chodzi o nowe.
        • dr.buzz Re: polo, jazz czy yaris? 16.11.10, 14:06
          to dla mnie wybor oczywisty - Polo...pod kazdym wzgledem leje te imitacje samochodow na leb...
          • v-6 Polo, n/t. 16.11.10, 14:14
            • dreana Re: Polo, n/t. 16.11.10, 14:21
              A dlaczego polo? Mogę prosić o rozwinięcie... :)
              • dr.buzz Re: Polo, n/t. 16.11.10, 14:26
                wyglada jak samochod nie jak zabawka, ma najnowsza/najnowoczesniejsza konstrukcje, najlepiej sie prowadzi, jest najbardziej komfortowy, najobszerniejszy, najlepiej wyciszony, najlepiej wykonany...malo?
                • v-6 Re: Polo, n/t. 16.11.10, 14:30
                  dr.buzz napisał:

> wyglada jak samochod nie jak zabawka, ma najnowsza/najnowoczesniejsza konstrukc
                  > je, najlepiej sie prowadzi, jest najbardziej komfortowy, najobszerniejszy, najl
                  > epiej wyciszony, najlepiej wykonany...malo?

... i jeszcze możesz mieć do niego bardzo dobry automat, a warto.
                  Pozdrawiam
                  v-6
    • egolit Re: polo, jazz czy yaris? 17.11.10, 10:55
      A ja Ci polecę JAZZ-a.
      Wszystkie 3 auta są fajne (to tak ogólnie).
      Na początek podziękowałbym WW (ze względu na markę i ich ilość ;). Yarisek jeździ pełno z L-ką, więc zosteje JAZZ. Oczywiście weź moje wcześniejsze zdanie trochę z przymróżeniem oka, bo jak wcześniej pisałem wszystkie są OK. JAZZ też ma super bezstopniową automatyczną skrzynię i z tego co wiem jest taki nieststy nie do kupienia w Polsce. Ale u sąsiadów podobno auta są duuużo tańsze (nowe).
      Może sprecyzuj, na czym Ci zależy, bo porównywanie aut tak sobie nie ma sensu.
      Reasumując, na razie nic nie podpowiem bo każdy zakup z proponowanych aut będzie dobry.
      • maks-777 Re: polo, jazz czy yaris? 17.11.10, 11:04
        Polo z DSG, nie ma nic lepszego do jazdy po mieście niż automat,
        • thorgal10 Re: polo, jazz czy yaris? 17.11.10, 13:06
          Witam,

Miałem podobny dylemat.

Kupiliśmy hondę jazz (sierpień 2010).

Aby wyposażyć VW polo podobnie do jazz, trzeba więcej zapłacić. Na VW polo długo się czeka - bardzo duże zainteresowanie.

Toyota dobra, ale już wspomniane "L-ki" + mnóstwo przedstawicieli handlowych.

Pozdrawiam,
    • fredoo Re: polo, jazz czy yaris? 18.11.10, 14:22
      Kupuje się aby się podobał a jakość jest taka sama. Ja bym wybrał tą mała "alfę" nie pamiętam jak sie nazywa.
      • egolit Re: polo, jazz czy yaris? 18.11.10, 22:49
        no fajna ta alfa MITO. Nie jechałem ale widziałem. Tylko cenowo znacznie odbiega od tych trzech aut. Jeżeli wziąć wszystkie 3 auta z takim samym wyposażeniem do WW jest kilka tysiączków droższy od japończyków.

Jak już wcześniej wspomniano między wierszami - KAŻDY WYBÓR Z 3 POWYŻSZYCH BĘDZIE DOBRY
    • carfan Re: polo, jazz czy yaris? 18.11.10, 20:10
      Bezpieczeństwo wg. EuroNCAP
      dorośli (kierowca, pasażer) - Jazz 78%, Polo 90%, dzieci - Jazz 79%, Polo 86%.
      Yaris wg. nowych norm nie ma w teście.
    • elfkabezhaltera Yaris i a/t 18.11.10, 23:58
      Gdybyś patrzyła pod kątem automatycznej skrzyni biegów, to Yaris odpada. W Polsce nie sprzedają z automatem, ale z nędzną imitacją Multi-cośtam. Nie wiem, czy w ogóle w Europie są nowe yaris z "prawdziwym" automatem.
      • daniel.jed Re: Yaris i a/t 19.11.10, 09:59
        Kup sobie coś ładnego. MiTo jak masz kasę, lub Fiestę jak jej masz mało.
        • dr.buzz Re: Yaris i a/t 19.11.10, 11:40
          mito ladna? a wg jakich kryteriow? bo wg moich to jedno z najochydniejszych aut na rynku...
          • frequentflyer Re: Yaris i a/t 19.11.10, 12:50
            Ohydna to jest twoja ortografia.
    • zespolna Re: polo, jazz czy yaris? 19.11.10, 14:49
      Ja wybrałbym polo. Może trochę bardziej usterkowe od Hondy czy Tojki (na pewno nieduża różnica), ale za to zamienników więcej i naprawy tańsze.
      • susie2 Re: polo, jazz czy yaris? 22.11.10, 10:57
        Kosztów napraw nie brałam pod uwagę. Kupuję nowe... auto ma jeździć, a nie stać w serwisie ;) Mi nie zależy na tym jak wygląda... Ma być bezpieczne dla mnie i dla dziecka z tyłu, nie psuć się i żeby silnik był... taki jakby to określić... elastyczny? (tzn chodzi mi o to, żebym w trakcie wyprzedzania, nie musiała co chwila zmieniać biegu). Wiem, że automat rozwiązuje ten problem, ale nie wiem, czy nie wolę tradycyjnie ;)
        • kinman Re: polo, jazz czy yaris? 22.11.10, 19:40
          czy polo, jazz czy yaris to i tak w każdym z nich przyda się na zimę karta pomocy bo przecież zima ślisko może będziemy potrzebowali holowania.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka