Dodaj do ulubionych

Centra czy bosh???

03.12.10, 19:38
Centra czy Bosh???ktory akumulator polecacie??
a moze jakis inny??
Obserwuj wątek
    • plubas Re: Centra czy bosh??? 03.12.10, 19:50
      witaj ja polecam hopeccke, Banner a najlepiej Moll i należy to zakupić w specjalistycznym renomowanym zakładzie mającym autoryzacje w/w firm, gdzie masz właściwy dobór dobrze uformowany aku itd.
      pozdrawiam
      • carfan Re: Centra czy bosh??? 13.12.10, 19:34
        Chyba na auto świecie był test. Wygrał Moll, Bosh taki sobie, Centra raczej nie. Baner o dziwo też niezbyt. Wszystko jednak zależy od linii produktowej. Coś a coś.
    • jasiek-23 Re: Centra czy bosh??? 03.12.10, 20:08
      a ja moge polecic warte.Bosch to f-ma ktora ma inny standard na niemcy a inny na rynki wschodu w tym polske.Potrafiaa swiadomie wciskac wadliwe akumulatory..
      • bill.cosby Re: Centra czy bosh??? 05.12.10, 01:09
        Masz jakieś uzasadnienie tych informacji? Jakieś linki wiarygodne czy coś w tym stylu?
        • yasiek-23 Re: Centra czy bosh??? 13.12.10, 20:45
          mam.znajomy pracuje w boschu i mowil ,ze na bezczela niemcy wepchali buble a pozniej nie zamykaly sie drzwi z reklamacjami..
    • wielki_czarownik Bosch nie 03.12.10, 20:14
      Mam takowego (Silver) i nie jestem jakoś wybitnie zadowolony. OK do -20 się trzymał, ale potem było kiepsko i zeszłej zimy musiałem dziada podładować, mimo że był w miarę nowy. Za to znajomi chwalą Centrę Futurę.
    • tocqueville Re: Centra czy bosh??? 03.12.10, 20:40
      centra
    • wolfgang87 Re: Centra czy bosh??? 03.12.10, 23:26
      centra jest ok, bosh - nie wiem
    • bimota Re: Centra czy bosh??? 04.12.10, 18:20
      Cokolwiek procz Centry.
      • pocieszne Re: Centra czy bosh??? 14.12.10, 02:31
        bimota napisał:

> Cokolwiek procz Centry.

wlascicielem Centry jest EXIDE Technologies S.A.
        nie lubisz amerykanskich produktow ?
        • bimota Re: Centra czy bosh??? 14.12.10, 11:41
          Nie lubie jak ktos na podstawie krotkiego "badania" organoleptycznego okresla jakim pradem aku. byl ladowany i odrzuca reklamacje twierdzac, ze innym niz podane w instrukcji z dokladnoscia do dziesiatytch czesci volta (i chyba nizsze niz standardowo podaje alternator).
    • lupota Re: Centra czy bosh??? 05.12.10, 08:15
      Bez znaczenia. Tylko każda firma ma kilka linii . Są tańsze i droższe . A o akumulator trzeba po prosu dbać. I nie pomoże nawet najdroższy jak jest źle eksploatowany . Chodzi mi o ładowanie, krótkie przebiegi , długie postoje .
      • bimota Re: Centra czy bosh??? 05.12.10, 11:28
        Czyli co 5 min. jazdy godzina postoju... ;)
    • rat.med Re: Centra czy bosh??? 05.12.10, 17:29
      Centra Futura 60A do Laguny z 95`r,benzyna+gaz, auto eksploatowane na max-a, jesli auto stoi 2doby (słownie : dwie doby) na -20*C to odpala bez problemu. Jedyny problem to rozrusznik ktory dzieki temu akumulatorowi zakreci :)
      Wczoraj kupilem taki sam akumulator dla "dziewczyny"do Colta 1.5 DID z 2005r.
      Masz kase to kup najdrozszy na rynku- chcesz dobry to kup Centre Future.
      Pozdrawiam.
    • wicekpl Re: Centra czy bosh??? 05.12.10, 18:26
      Miałem kiedyś Bosha zdaje się silvera-wytrzymał 3 lata po nim centra-5 lat i nadal super(ten sam samochód) a wiec polecam Centre :-)
      • yasiek-23 Re: Centra czy bosh??? 13.12.10, 20:56
        Zgadzam sie z ktoryms tam z przedmowcow,ze akumulatory majaa rozne linie.wiec bosch na pewno ma jednaa linie na niemcy a innaa na wschod w tym Pl..jesli ktos chce dobrego boscha to najblizszy sklep pewnie beedzie we Frankfurt O.
        • autkowy Re: Centra czy bosh??? 14.12.10, 12:41
          na zmiane kupuje do autek bosche i varty o porownywalnych parametrach. Varta sprawuje sie lepiej o 1-2 lat dluzej.
          • loyezoo Re: Centra czy bosh??? 16.12.10, 08:54
            ZAP.Pozdrawiam

p/s sprzęty Bosh-a wrzuć do kosza,częste powiedzenie mechaników i nie bez powodu.
    • nom73 Re: Centra czy bosh??? 17.12.10, 23:02
      Ja mam 7 letniego Tudora 45Ah, od nowości. Wydaje mi się, że akumulatory, które "idą" na pierwszy montaż są trwalsze. Pierwsza Centra w Maluchu wytrzymała 7 lat, później co 3-4 lata musiałem wymieniać akumulator. :-)
    • totutotu Re: Centra czy bosh??? 22.12.10, 23:07
      Delkor z pierwszego wyposażenia służył 7 lat. Centra Plus, ze średniej półki, po 3 latach w sposób nagły przestała działać. Definitywnie. Kiedyś akumulatory psuły się powoli - stopniowo zmniejszały się prądy rozruchowe. Obecnie uszkodzenie następuje nagle - mój akumulator przestał działać podczas próby rozruchu po 5-minutowej przerwie w jeździe. Wyżyłowane konstrukcje przy najmniejszym błędzie w montażu padają zdecydowanie przedwcześnie. Co niestety jest na rękę producentom. Ale tylko pozornie - kolejny akumulator jest już innego producenta.
    • sven_b Re: Centra czy bosh??? 29.12.10, 11:41
      Ani jeden ani drugi. Albo Moll albo Yuasa.
    • cbool91 Re: Centra czy bosh??? 31.01.11, 11:38
      Wg mnie Bosh jest bardzo dobry
      superfuryy.blogspot.com/
      • jerzyk.eu Re: Centra czy bosh??? 03.02.11, 12:22
        U mnie Bosch dostał zwarcia i przy okazji spalił się alternator.
        • nazimno Odwrotna kolejnosc tez jest mozliwa. 03.02.11, 18:00
          Spalil sie alternator, spowodowal zwarcie i akumulator zdechl.
          • jerzyk.eu Re: Odwrotna kolejnosc tez jest mozliwa. 03.02.11, 18:12
            Chyba raczej nie. Stało się to na postoju. Gdyby najpierw padł alternator pewnie miałbym pożar a co najmniej popalone kable.
        • nie-tak Re: Centra czy bosh??? 06.02.11, 01:22

jerzyk.eu napisał:

> U mnie Bosch dostał zwarcia i przy okazji spalił się alternator.
          • morderator Re: Centra czy bosh??? 06.02.11, 09:38
            nie-tak napisała:

> Ja jestem tylko kobietą, w dodatku brunetką.

przefarbuj sie na blond, ten kolor włosów będzie lepiej pasował do stanu Twojego umysłu
      • nie-tak Re: Centra czy bosh??? 06.02.11, 01:25
        cbool91 napisał:

> Wg mnie Bosh jest bardzo dobry
        > superfuryy.blogspot.com/
    • conveyor Re: Centra czy bosh??? 06.02.11, 12:41
      Mam slowenskiego TAB-a i jest dobrze.
    • fredoo Re: Centra czy bosh??? 06.02.11, 13:17
      Zdecydowanie ZAP czyli Sznajder. Jakość światowa a wyrób polski z Piastowa z konkurencyjnej cenie.
      • celicaman Re: Centra czy bosh??? 07.02.11, 10:19
        Wybacz, ale sznajder mnie akurat rozczarował. Po 3 latach był do wywalenia. Zdecydowanie lepsza juz jest Centra. O Yuas'ie nie wspomnę, dwie które uzytkowałem wytrzymały ponad 6 lat kazda.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka