Dodaj do ulubionych

Mercedes SLK: Speed Limit Killer

15.04.04, 01:18
"pokrywa asfalt niewidzialnym filmem"

Panie Włodarczyk, "film" to po angielsku (a to jest na Majorce język urzędowy, jak pamiętam) "błona" (bynajmniej nie dziewicza). I tak powinno brzmieć Pańskie zdanie. A film to najwyżej może się dziennikarzowi zbyt podekscytowanemu obiektem testu urwać w trakcie zmagań z ojczystym językiem.
Większej wytrwałości życzę. A samochodzik całkiem całkiem... ale stary SLK (np. 85-87 rok) przemawiał do mnie bardziej. Ja jednak jestem tradycjonalistą...
Obserwuj wątek
    • Gość: Kirek Re: Mercedes SLK: Speed Limit Killer IP: 213.25.92.* 15.04.04, 16:16
      Stylistyka owszem niezła. Trzeba jednak zauważyć, iż wnętrze samochodu, cała
      deska rozdzielcza, a szczególnie kierownica i tablica zegarów ewidentnie
      skopiowane z Alfy 156.
      • Gość: skodomaniak Re: Mercedes SLK: Speed Limit Killer IP: *.pl 15.04.04, 17:11
        Chyba ze Skody Octavii Deluxe??? Widziałem taki model na targach, Mercedes
        skopiował nawet zarysy nawiewów klimy. A fe!
      • Gość: JA Re: Mercedes SLK: Speed Limit Killer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.04, 10:39
        no, no. Nie chciałbym aby wnętrze mojej 156 tak wyglądło!!!!
    • Gość: jan.pawel.II Re: Mercedes SLK: Speed Limit Killer IP: *.stacje.agora.pl 15.04.04, 17:52
      > "film" to po angielsku (a to jest na Majorce język urzędowy,
      > jak pamiętam

Chyba musisz lepiej spojrzec na globus. Albo lykac orzeszki...
      JP II

Cave Adsum
      • Gość: Kaowiec Cudze chwalcie a Syrenka to pies IP: *.web.thalamus.se 15.04.04, 20:34
      • jan.kulczyk Re: Mercedes SLK: Speed Limit Killer 15.04.04, 20:53
        Fakt, oczywiście popie...liło mi się z Jamajką, jak zwykle (jestem słuchowcem) i teraz mi wstyd. Uwaga słuszna, tylko że "redaktór" na pewno rozmawiał z tym Helmutem po angielsku i.... tu patrz mój poprzedni post.
    • Gość: tomas Re: Mercedes SLK: Speed Limit Killer IP: 156.17.217.* 16.04.04, 10:20
      ale dlaczego czepiasz sie podstawek pod napoje?"?? gdyby były niżej to by Ci
      też nie pasowały, bo zasłaniały by np. ekran nawigacji, lub inne przyciski:)0
    • Gość: jerzy1927 Re: Mercedes SLK: Speed Limit Killer IP: *.pie.warszawa.sint.pl 16.04.04, 10:20
      Mercedes to może i fajny bolid, ale niestety ja wolę mojego AUDI TT.
      Nigdy nie ścigałem się z tym Mercedesem może warto spróbować.
      • x-darekk-x Re: Mercedes SLK: Speed Limit Killer 16.04.04, 11:29
        tt to niestabilne autko na plycie golfa, octavii i leona, a nadrabiajace
        glownie designem, ktory zdazyl sie juz opatrzyc. do samochodow pokroju z3/z4,
        boxster, slk1/slk2 troche mu brakuje.
    • Gość: frg zamienię malucha na merc slk pilne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.04, 13:21
      niech go kupi durczok za odszkodowanie od kwiatkowskiego
    • Gość: Luc Re: Mercedes SLK: Speed Limit Killer IP: 134.93.62.* 21.04.04, 17:38
      slk jest od 96 roku produkowany. Pomylilo ci sie z sl, ale to inna klasa byla.
    • Gość: AdM Re: Mercedes SLK: Speed Limit Killer IP: *.visp.energis.pl 21.04.04, 17:49
      wg mnie przeładowany brzydal. okropieństwo. brrrr.. Z4 za to jest piękny/a
    • Gość: Norbi Re: Mercedes SLK: Speed Limit Killer IP: 5.2.* / *.chello.pl 28.04.04, 11:23
      Karoseria - dalej wygląda jak samochód dla bogatszych emerytów ale
      przynajmniej się czymś odróżnia od obecnych samochodów. Moc - nic
      rewelacyjnego panie redaktorze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka