Dodaj do ulubionych

Chevrolet Orlando | Pierwsza jazda

IP: *.multimo.pl 21.12.10, 18:25
niech okrzepnie troche na rynku ( 1 rok ),pojawia sie specjalne edycje wyposazeniowe ( np na lato, z klima, promocyjne pakiety itp ) - i wtedy bedzie mozna kupowac jako drugie auto. Szkoda, ze tak slabiutko jest z dostepnoscia automatow na pl rynku. Chcesz kupic automata , to faceta w salonie az skreca , bo nie ma na stanie takiego auta a chcialby Cie wypchnac z nowym autem juz zaraz !
Obserwuj wątek
    • Gość: andrew Re: Chevrolet Orlando | Pierwsza jazda IP: 46.112.167.* 21.12.10, 18:34
      niestety to nie bmw, więc nie wróżę mu sukcesu wśród polaczków
    • Gość: chevy maniak Re: Chevrolet Orlando | Pierwsza jazda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.10, 20:55
      chevroletnaswieta.pl
    • Gość: olo Re: Chevrolet Orlando | Pierwsza jazda IP: *.acn.waw.pl 21.12.10, 21:34
      troszkę napompowany kompakt , nic specjalnego
    • Gość: ptak Re: Chevrolet Orlando | Pierwsza jazda IP: 91.193.160.* 22.12.10, 01:59
      Coby nie mówić, cena doskonała.
    • Gość: ENERGETYK Re: Chevrolet Orlando | Pierwsza jazda IP: 3.1.* / 10.70.4.* / unknown 22.12.10, 07:49
      A mi się podoba - na pewno dla rodziny z powiedzmy 3 dzieciaków to dobre rozwiazanie w dobrej cenie - na peno lepsze niż zafira czy scenic albo inny kompakt z podniesionym dachem...
    • Gość: Karol Re: Chevrolet Orlando | Pierwsza jazda IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 22.12.10, 08:00
      Prawde mowiac Chevrolet Celebrity Wagon z koncowki lat 80 tych byl ladniejszym i duzo bardziej uniwersalnym samochodem. Max 8 osob (wowczas co prawda przestrzeni bagazowej prawie nie bylo), ale juz przy 6 osobach pojemnosc bagaznika wynosila 1132 litry. Gdy podrozowalo sie w dwie/trzy osoby pojemnosc wzrastala do bagatela 2123 litrow, zachowujac idealnie plaska podloge w bagazniku, co doskonale wystarczalo pod 2 osobowy materac ;o). A i radzil sobie przy tym calkiem niezle z pociagnieciem na haku 1,5 tonowej lodzi. I co najwazniejsze, to wszystko przy wymiarach normalnego osobowego kombi.
      www.youtube.com/watch?v=zR-uuvKzo_g
      • Gość: swite slowa Re: Chevrolet Orlando | Pierwsza jazda IP: *.dynamic.chello.pl 28.04.11, 22:38
        to bzdury , te auto to zupelnie inna klasa aut
    • Gość: Uuuu Re: Chevrolet Orlando | Pierwsza jazda IP: 46.112.11.* 22.12.10, 08:33
      @Berdys: Prawdziwy facet automatu się brzydzi!
      Drugie auto? Pewno masz kupę kasy.... ciekawe, że im więcej ktoś ma kasy tym gorzej jeździ... Pełno jest pajaców w furach z automatem co na zimę w rowie lądują, albo dostają Karnego kutasa za nieciekawe parkowanie....
    • Gość: bubi Re: Chevrolet Orlando | Pierwsza jazda IP: 194.169.228.* 22.12.10, 08:50
      Hmmm, tańszy klon zafiry... Fajnie, że jest - zawsze to większy wybór - ale szału nie ma.

@autor
      "jedyny na Polskim rynku samochód oferowany w standardzie w wersji siedmioosobowej"

Tzn. za dodatkowe miejsca płacą nawet ci, którzy ich nie potrzebują, a woleliby większy bagażnik :-P

No i może i w standardzie, ale taka dacia MCV nawet w najwyższej wersji i z dopłatą z dodatkowe 2 miejsca jest tańsza - a co ważniejsze: wygodniejsza dla siedmiu osób. W trzecim rzędzie mieszczą się bowiem komfortowo pasażerowie o nawet ponadprzeciętnych wymiarach.

Oczywiście: wyposażenie sporo słabsze, mniejsze osiągi oraz wygląd dla wielu taki sobie - ale stąd tez duża różnica cenowa.

W sumie: dla każdego coś miłego :-)
    • Gość: Turbokozik Re: Chevrolet Orlando | Pierwsza jazda IP: 195.114.174.* 22.12.10, 09:00
      @Uuuu: Automaty są już w pojazdach wojskowych, przemysłowych, ciężarówkach itd. Tam gdzie prawdziwi faceci jeżdżą... ;). I niech ci Amerykanie wchodzą coraz mocniej do Europy (a szczególnie do Polski) to może wreszcie coś się ruszy w kwestii motoryzacji. A nie przeciętny Rodak musi dziadować ileś lat na kredytach na dacię z korbkami i bez klimy. W USA przeciętne auto jest wyposażone tak, że u nas do Hi Lux Super Torpeda się nazywa i jest tam wciąż autem przeciętnym, narzędziem do przemieszczania się anie wyznacznikiem statusu. Nikogo nie dziwią dwa auta w rodzinie (i autostrady ;). No bo dlaczego mimo tego, że więcej zarabiają, auta u nich są dużo tańsze niż EU? Bo jest odpowiednia polityka państwa!!!
    • Gość: chór wujów Re: Chevrolet Orlando | Pierwsza jazda IP: 87.99.20.* 22.12.10, 09:26
      Autko ładne, ale fotograf "detalista"... Sesja zdjęciowa składa się głównie ze zdjęć detali, zwłaszcza szczegółów deski rozdzielczej, widok ogólny potraktowano trochę po macoszemu, a reszta wnętrza - zwłaszcza opisany system siedmiu foteli - w ogóle nie miała okazji "zaistnieć"...
    • Gość: ciekawy Re: Chevrolet Orlando | Pierwsza jazda IP: 217.116.98.* 22.12.10, 09:50
      hmm... ciekaw jestem co to za Volkswagen Touare i ze mozna go kupic za 59tys PLN... chyba w kredycie 50/50
    • Gość: usanczyk Re: Chevrolet Orlando | Pierwsza jazda IP: 194.169.228.* 22.12.10, 13:08
      @turbokozik - "W USA przeciętne auto jest wyposażone tak, że u nas do Hi Lux Super Torpeda się nazywa i jest tam wciąż autem przeciętnym"

ROTFL !!!
      • Gość: swiete slowa Re: Chevrolet Orlando | Pierwsza jazda IP: *.dynamic.chello.pl 28.04.11, 22:34
        ale my nie jestesmy w usa
    • Gość: berdys Re: Chevrolet Orlando | Pierwsza jazda IP: *.multimo.pl 22.12.10, 18:18
      Uuuu* No to juz nie moj problem czy automaty sa dla bab czy dla ciot- ja lubie i jest to najwygodniejszy sposob na jazde po polskich drogach. Moglbym nawet jezdzic Sandero- byle miala automat. Nie ma- wiec nie jezdze. Ogolnie- malo mnie interesuja obiegowe opinie.
    • Gość: Piotrek Re: Chevrolet Orlando | Pierwsza jazda IP: 178.73.63.* 24.12.10, 00:15
      Paskudny klocek... :-/
    • Gość: realista Re: Chevrolet Orlando | Pierwsza jazda IP: *.dynamic.chello.pl 27.12.10, 09:07
      no ja juz sprzeaje swe parchy i szykuje kasiore na to pudelko ;), w sumie to chyba wybiore benzyne, choc diesel kusi, ale roznica w cenie i nie watpliwy zapas momentu w klekocie moze sie nigdy nie zwrocic, dochodza problemy filtrami czastek stalych (ja mam 45% przebiegu po miescie), pewnie z kolem dwumasowym, no ale zobaczymy, mam nadzieje, iz bede mogl pojezdzic tym pudelkiem w takiej wersji jaka sobie wybralem. Bo co mi po topowej wersji z automatem, jak chce kupic LTZ z benzyniakiem. Moze szpenie z GM'a potraktuja to priorytetowo i wrzuca kilka pudelek do salonow, ja prosze o LTZ benzyne, gdzies w Wawie. ;) A wracajac do meritum, pojazd dla mnie idelany, obym nie zmienil zdania po macaniu i jezdzie probnej.
    • pandzik Re: Chevrolet Orlando | Pierwsza jazda 28.12.10, 18:14
      Cena podstawowej wersji rzuca na kolana.
    • Gość: Walek Re: Chevrolet Orlando | Pierwsza jazda IP: 80.50.230.* 29.12.10, 11:03
      Przecież to DAEWOO czyli BADZIEWOO ;-)
    • Gość: desti Re: Chevrolet Orlando | Pierwsza jazda IP: *.adsl.inetia.pl 02.01.11, 09:38
      Bardzo tani jak na diesla 71tyś za tyle to chodzą kompakty z dieslem a więc to musi być badziewie
    • Gość: Robo Re: Chevrolet Orlando | Pierwsza jazda IP: *.home.aster.pl 20.01.11, 20:00
      Więcej można przeczytać na chevroletorlando.pl
    • Gość: jaro Re: Chevrolet Orlando | Pierwsza jazda IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.02.11, 12:42
      Mam nadzieję, że chevrolet dopracował elektronikę, która dość często zawodzi. Od auta dla 7 osób wymagam by faktycznie taka liczba pasażerów mogła wygodnie nim podróżować. Mam nadzieję, że nie zobaczymy powtórki 7 osobowej captivy gdzie na dwóch siedzieniach ostatniego rzędu ciężko zasiąść dziecku - o dorosłej osobie nie ma mowy. Ale życzę chevroletowi powodzenia bo wygląd zewnętrzny i wewnętrzny całkiem interesujące.
    • Gość: Gość Re: Chevrolet Orlando | Pierwsza jazda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.11, 14:34
      Jakoś nikt z komentatorów nie zauważył, a producent nie nagłaśnia, że ten wspaniały tani SUV wprowadzany na polski rynek NIE MA KOŁA ZAPASOWEGO o:))!
      W mojej opinii GM ma kiepskie rozeznanie co do stanu polskich dróg. Życzę szczęścia właścicielowi Orlado, który skasuje oponę na polskiej drodze w obszarze bez zasięgu sieci telefonii komórkowej ( a takie jeszcze u nas są). Nic tylko autko na plecy i do serwisu, Ha, Ha...
    • Gość: gosc Re: Chevrolet Orlando | Pierwsza jazda IP: *.mobistar.be 11.03.11, 10:03
      jutro jestem umowiony na probna jazde tym autem.wizualnie mi sie podoba.na rynku belgijskim dostepne jest wiekszosc aut w automacie,a na manuala musialem czekac miesiac.cena belgijska z full wyposazeniem,bez skory,bo za nia nie przepadam i w manualu to 20500euro-w porownaniu do innych vanow ciekawa-reszte opini wyraze po jutrzejszej jezdzie...
    • Gość: GOŚĆ Re: Chevrolet Orlando | Pierwsza jazda IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.03.11, 13:04
      Czy ktoś już jeździł Orlandem? Jak wrażenia i inne uwagi? Podziel się krytycznie
    • Gość: gosc Re: Chevrolet Orlando | Pierwsza jazda IP: *.158.217.155.pat.umts.dynamic.eranet.pl 22.03.11, 20:43
      Muszę przyznać, że jest to naprawdę bardzo ciekawe auto. Nie jestem fanem chodzenia po salonach ale tym razem było inaczej. Faktycznie jest to multifunkcjonalne auto które przypadnie do gustu nawet najbardziej wybrednym. Udało mi się przejechać wersją z silnikiem benzynowym. Samochód prowadzi się bardzo pewnie, jednak fatycznie praca zawieszenia na drobnych nierównościach jest dość głośna. Silnik wydaje się być odpowiedni, jednak prosi się o benzyniaka z turbiną, bo w tym przypadku w celu zapewnienia dobrych osiągów musimy użyć wysokich obrotów. Fotele bardzo komfortowe i rewelacyjny wygląd jak dla mnie powala na nogi. Z mankamentów mogę się przyczepić do kiepskiej widoczności, do której po prostu trzeba się przyzwyczaić. Najmilszym akcentem była cena. Przy zakupie na działalność ( jest jakiś specjalny rabat ) wersję LT+ ( bardzo bogato wyposażona z aut. klimą i nawigacją ) handlowiec wyliczył mi za 69800zł. Wizyta zakończyła się zamówieniem samochodu także uważajcie ;) Biorąc pod uwagę fakt, żę za wersje Octavii Kombi 1.4 TSI ambiente ( klima manualna!! ) musiałbym zapłacić 71000 to nie ma nad czym się zastanawiać. Gadanie że Chevrolet to Deawoo i badziewie potiwerdza tylko fakt braku świadomości niektórych internautów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka