Gość: lord Chevrolet Orlando | Pierwsza jazda IP: 93.179.209.* 28.03.11, 22:19 Za jakiś tydzień będe go miał wersja LT 1.8.Podziele sie wrażeniami i zobacze ile to pali w mieście.A mieszkam w dużej aglomeracji .Zobaczymy czy wtopiłem bo miałem zamiar kupić zafirke 1.6(dla mnie by wystarczyło)ostrzegali mnie przed paliwożernymi silnikami 1.8 zobaczymy.Najwyżej go opchne za rok. Link Zgłoś
Gość: swiete slowa Re: Chevrolet Orlando | Pierwsza jazda IP: *.dynamic.chello.pl 28.04.11, 22:26 jestes za bardzo podniecony i nie szpanuj !!! Link Zgłoś
Gość: Tad Re: Chevrolet Orlando | Pierwsza jazda IP: *.gdynia.mm.pl 12.06.11, 20:30 No i jak, Lord. Kupiłeś już , czy tylko marzysz o Chevrolecie ??? Link Zgłoś
Gość: poziomka Chevrolet Orlando | Pierwsza jazda IP: *.ip.netia.com.pl 07.04.11, 16:06 Jutro będę miał LT+ i powiem że auto jest naprawdę fajne. Silnik 1.8 od opla insygni a płyta podłogowa od zafiry IV. Tylko cena jak od Daci by renault. Fajnie się prowadzi z zewnątrz bardzo ładne a w środu dużo miejsca i też ładne wykończenie. Ja przy tej cenie jestem zadowolony....aaaaa i silnik 1.8 141KM bez turbo pali tyle co 1.4 z turbo 130KM w reno scenic. Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Chevrolet Orlando | Pierwsza jazda IP: *.sycomp.pl 02.06.11, 21:59 No bardzo fajny jest. Ale bagażnik to jakaś porażka. DOść że objętość jest mizerna to konstrukcja już wogóle beznadziejna. Przyjrzyjcie się jak nisko zamocowali roletę. Można było to zrobić spokojnie kilka cm wyżej bo i do szyby daleko i do górnych krawędzi oparć siedzeń też. Przez to znacznie ograniczyli pojemność bagażnika i jego możliwości załadunkowe. Chodzi mi oczywiście o bagażnik z zamkniętą roletą. Reszta jak najbardziej super. Link Zgłoś
Gość: Tad Re: Chevrolet Orlando | Pierwsza jazda IP: *.gdynia.mm.pl 12.06.11, 20:28 Dla niektórych najważniejsza jest roleta , schowki , dziury na kubki . Auto to nie bar piwny ! -Takiego auta i z takim wyposażeniem za tak niską cenę nigdzie we wschodniej Europie nie kupicie . Orlando jest super ! Link Zgłoś
milewidziany Re: Chevrolet Orlando | Pierwsza jazda 17.06.11, 09:20 Ależ szaleją na tym forum handlowcy Chevroleta. Link Zgłoś
Gość: lord Chevrolet Orlando | Pierwsza jazda IP: 31.133.17.* 26.06.11, 00:11 Posiadam od od prawie 3 miesięcy wersje LT 1.8 141KM.Spalanie typowe po mieście w dużej aglomeracji (Krótkie trasy do 10km) w granicach 10,5l/100 tak przynajmniej komputer podaje.Na upartego można zejść poniżej 10l przy naprawdę spokojnej jeżdzie, ale to nie jest jazda.Trasy jeszcze nie miałem, dopiero będę miał( ok 700km) to wtedy mogę coś więcej powiedzieć . Nie jest podatny na podmuchy boczne, dość żwawy.W środku dość wyciszony aczkolwiek zawieszenie mogłoby być bardziej wyciszone, ale można się przyzwyczaić nie jest to wada.A co do wad niema ich za wiele a jeśli już to są to pierdoły .Jedna podstawowa wada to taka że przy energicznej jeżdzie miałem problem z wrzuceniem 3 biegu. Jest to na tyle istotne że stwarza to sytuacje na drodze bardzo niebezpieczne szczególne kiedy chce się uciec z jakiegoś zagrożenia.To tyle jeśli chodzi o poważne wady.Reszta to banały typu roleta która naprawdę mogła by być trochę wyżej,brak koła zapasowego(trzeba zapłacić dodatkowo za koło i stelaż pod koło)Samochód godny polecenia bardzo dobrze się prowadzi, wrażenie jakby się jeżdziło dużym masywnym autem . A co najważniejsze dużo ludzi się zanim ogląda :-)Pozdrawiam przyszłych posiadaczy. Link Zgłoś
Gość: Sobek Re: Chevrolet Orlando | Pierwsza jazda IP: *.zone11.bethere.co.uk 17.07.11, 23:44 Witam! Od tygodnia jestem posiadaczem Orlando w wersji 2.0VCDI LT 163KM w automacie. Jestem zaje zadowolony z wyboru tego auta (wczesniej jezdzilem C4 Grand Picasso 1.6Hdi VTR+ ze skrzynia zautomatyzowana EGS) i wierzcie mi ze nie ma porownania! Pod wzgledem prowadzenia, osiagow, komfortu to Citroen jest bez szans! Jedyne co C4 ma do zaoferowania to bardzo duzy bagaznik w porownaniu z Orlando. Pomimo ze Chevrolet jest o 6 cm dluzszy i o 6 cm szerszy to bagaznik ma o ponad 100 l mniejszy! Dziwne? na poczatku tez bylem w szoku ale to co zabrano z bagaznika oddano pasazerom. I tak nic w przyrodzie nie ginie! Automat dziala perfekcyjnie - jak w aucie ze snow, czego nie mozna powiedziec o C4 ale to pewnie ma zwiazek z moca silnika. Polecam auto kazdemu kto rozwaza jego zakup - naprawde nie bedziecie zalowac! Moj samochod to wersja RHD gdyz mieszkam w UK. Link Zgłoś
Gość: olsen Re: Chevrolet Orlando | Pierwsza jazda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.12, 07:11 Sobek jak widzę masz duże doświadczenie z tym autem ,Ja jestem posiadaczem tego modelu od niedawna ,jest dla mnie ok. i potwierdzam to co piszesz ,a jak sobie poradziłeś z tak mocno swiecącą w nocy nawigacją no i napisz coś więcej gdyż jezdzisz kilka miesiecy , pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: p Chevrolet Orlando | Pierwsza jazda IP: *.bialystok.vectranet.pl 02.08.11, 20:10 panowie nie podniecajcie sie za bardzo przejechalem nim jusz 6 tys km. non stop w serwisie. bicie na kierownicy,sciaga w prawo caly czas,na 1 i 2 biegu podczas wolnej jazdy niesamowite drgania calego samochodu,zawieszenie do bani,zdecydowanie nie polecam 2.0 163 km Link Zgłoś
Gość: Sobek Re: Chevrolet Orlando | Pierwsza jazda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.11, 21:59 piep... gosciu! od razu widac ze nie wiesz o czym piszesz. Kup sobie tourana i walnij sie w leb! Link Zgłoś
Gość: kuba Re: Chevrolet Orlando | Pierwsza jazda IP: *.86.21.95.dynamic.jazztel.es 29.04.13, 22:59 witam mam ten sam problem bicie kierownicy przy chamowaniu , drgania calego auta, wymienili półoś i dalej drgania ale mniejsze. Mam pytanie jak ci to rozwiazali Link Zgłoś
Gość: Gość rob Re: Chevrolet Orlando | Pierwsza jazda IP: *.181.175.153.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.09.11, 18:32 Orlando LT+ jest w moim posiadaniu od miesiąca. To naprawdę piękny i solidny samochód, wspaniale się prowadzi, jest bardzo wygodny i jak na prawie SUVa jest ogromny. To prawdziwa gablota, robi duże wrażenie, a w środku to majersztyk elegancji, prostoty i funkcjonalności - XXI wiek. Jak dla mnie jest imponujący. Nie potwierdzam żadnych uwag poprzedników. Jako pewne niedociągnęcie dodam jedynie, że sporo pali w mieście (ok. 11l/100km). Ale jak na tak wielką brykę to jest OK. . Dla ciekawości powiem że aktualnie w Polsce jest jedynie 150 nowych Orlando, oraz auto zdobyło tytuł samochodu roku c2011 pisma Playboy. Pozdrawiam wszystkich posiadaczy HEJ Link Zgłoś
Gość: TOMEK Re: Chevrolet Orlando | Pierwsza jazda IP: *.toya.net.pl 24.05.12, 23:12 Mam Orlando 1.8 LT+ z LPG. Ogólnie auto ok. Pali średnio 10-11 litra LPG. To jest na duży plus.... Mógłby się trochę lepiej zbierać, być bardziej wyciszony no i te stuki z zawieszenia na dziurach są niemiłe dla ucha, no ale za tą cenę nie ma co wybrzydzać.... Mam przejechane 8 tys. w 1,5 miesiąca. czasem występuje problem ze wskazówką od paliwa. po prostu się wyłącza, a na wyświetlaczu pojawia się "zatankuj paliwo". Fajnie, że można przeglądać fotki na ekranie od navi...jak i ustawić sobie tapetę..., ale to taki gadżecik.... Ogolnie jest to tańsza wersja Zafiry...Jak na samochód poniżej 70 tys. to nie ma konkurencji na rynku w tej chwili.... Prędkość max - 200...przy 110-120 dość głośno w środku. (brakuje szóstego biegu)!!! Przy większych prędkościach tj. 140-170 wydaje mi się że jest ciszej. Link Zgłoś
Gość: Floryda Chevrolet Orlando | Pierwsza jazda IP: *.bialystok.vectranet.pl 07.09.11, 00:24 1.8 benzyna, 141KM, wersja ciutponadpodstawowa, 5000 km juz za mną, mi się bardzo podoba i z zewnątrz i w środku i wrażenia w czasie jazdy, mógłby z deka mniej palić ok.10l w mieście, na trasie już 6,5l ale w końcu jest kawałek samochodu. Mało żwawy to fakt ale daleko mu do zawalidrogi. Stosunkowo wysoko zawieszony co na naszych drogach i upodobaniach do wyjazdu za miasto dla mnie ma wielkie znaczenie. Rzeczywiście nisko osadzona roleta dziwi i ogranicza bagażnik. Za to trzeci rząd siedzeń to nie ściema i duże chłopy po 190cm z tyłu spokojnie pojadą ale na ustawionych prosto oparciach drugiego rzędu, na położonych w trzeciej pozycji za mało miejsca na kolana w trzecim rzędzie chyba że dla niższych osób. Wolałbym krótsze skoki lewarka skrzyni biegów ale cóż są inne i trzeba się przyzwyczaić. Koło zapasowe rzeczywiście mogłoby być w standardzie ale cóż finanse finanse. Jak dla mnie świetne auto. Jestem bardzo zadowolony. Link Zgłoś
Gość: pawlak Chevrolet Orlando | Pierwsza jazda IP: *.bialystok.vectranet.pl 07.10.11, 15:52 witam. szukam opinii o chev orlando ale z silnikiem Diesla 2.0 163 km Link Zgłoś
Gość: kamil Re: Chevrolet Orlando | Pierwsza jazda IP: *.eimperium.pl 08.12.11, 21:48 Witam, autko mam od 10 dni (LT+) z gazem.Długo się zastanawiałem czy kupić nowy czy używany.Obejrzałem z 40-50 aut 7-osobowych i niektóre były fajne np.Fordy Cmax2011r smax , galaxy ale cena zwalała z nóg.Inne marki do mnie nie przemawiały- elektroniczne wyświetlacze, brak klimy,nawigacji itp.Do tego dochodziły jesczez używane najczęsciej diesle z bardzo małym przebiegiem( wszystkie na 99% cofane liczniki) ale koszty przyszłych napraw mnie zniechęciły(sprzegło,turbiny itd.).Więć zdecydowałem się Chevy i jak narzie jestem tylko zadowolny.Duży komfort jazdy no i jezdzę na lpg.Teraz mam autko na parę dobrych lat.Pzdr Link Zgłoś
Gość: zaz Chevrolet Orlando | Pierwsza jazda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.11, 10:14 Witam. Kupiłem Orlando 1.8 (odebrałem ok. 20 grudnia0 w wersji LT+ z fabryczną instalacja LPG. Jeżdżę dotychczas po mieście, przejechałem 300 km. Mam podejrzenia odnośnie instalacji gazowej, chyba ma jakąś małą pojemność. Cały gaz wyszedł po przejechaniu 190 km. Czy to jest OK czy nie? Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: Chevrolet Orlando | Pierwsza jazda IP: *.com.pl 03.01.12, 22:53 Moje Orlando to takze LT+ z fabrcznym LPG. Tankowalem dzisiaj gaz do pelna po odebraniu auta i zatankowalo sie 'tylko' 24l. Jesli jest tak jak piszesz to na tym gazie moze 'wyjsc' tylko 200 km. Sprawdze jak sie bedzie jezdzilo. Przy okazji: auto na gazie ciche, jestem (pozytywnie) zaskoczony jak dobrze jezdzi. Link Zgłoś
Gość: kamil Re: Chevrolet Orlando | Pierwsza jazda IP: *.eimperium.pl 08.01.12, 23:29 Tankuje do zbiornika ponad 40 L.Na trasie około 9-11L gazu, w mieście 11-12 Link Zgłoś
Gość: airto Chevrolet Orlando IP: 78.155.127.* 19.03.12, 19:22 Mam Orlando od równo 2 miesięcy. 1,8LT+ z LPG. Przejechałem 5.000 km. Zalety: wysoki komfort jazdy, cichy (do 130-140 km/h), świetna instalacja LPG firmy BRC zakładana w firmie Czakram - dziwna nazwa nota bene (przy alei Krakowskiej w Warszawie) - niskie zużycie gazu (9-10,5 l) po pierwszych 2.000 km (wcześniej litr więcej), obszerne wnętrze, wybitna zwrotność, wspaniała sztywność nadwozia i znakomite trzymanie się drogi na zakrętach, oryginalny design (na zewnątrz) i oplopodobny design wewnątrz, sprawdzony od lat, choć unowocześniany regularnie oplowski silnik bez turbosprężarki, łagodnie włączające się do działania jednakże bardzo skuteczne systemy kontroli trakcji - sprawdzone zimą, niebywale elastyczny 5 bieg (spokojnie od 60 km/h), cena (zapłaciłem 71.000 z lakierem metallic, LPG, zimowymi oponami Pirelli i wykładziną bagażnika), made in Korea - wybitna jakość montażu (np. świetne spasowanie elementów wnętrza), większość elementów tożsamych (w tym cała elektronika)z Oplami Astrą 4 i Insignią, a więc łatwość serwisowania i znalezienia zamienników (po gwarancji), wybitna sztywność nadwozia (mieszkam pod miastem i codziennie dojeżdżam 500 m drogą gruntową) Wady: trochę stukające zawieszenie na bardzo dziurawych drogach lub polnych, umiarkowane przyspieszenie, brak 6 biegu (dość głośny powyżej 140 km/h), brak bluetootha (dla mnie bez znaczenia, bo używam słuchawki przewodowej), stosunkowo mały bagażnik licząc do wysokości rolety (szczególnie w porównaniu do nowej Zafiry) - jeżdżę bez rolety, słaba widoczność do tyłu (na szczęście są czujniki parkowania), nawigacja fabrycznie tylko z mapami Polski i krajów bałtyckich - rozwiązanie na polskich stronach forum Opla Insignii - p.t. navi 900, słabe oświetlenie wnętrza nocą, drobny bląd w oprogramowaniu, który powoduje czasami komunikat - pusty bak, natychmiast zatankuj (ustępuje samorzutnie po kilku minutach) - jest znany GM i korygowany przy przeglądzie wgraniem nowego oprogramowania. Na niemieckim forum Orlando, znaleziono już rozwiązania dla braku bluetootha i słabego oświetlenia (www.orlando-forum.de). Bluetooth - www.orlando-forum.de/board5-alles-rund-um-den-orlando/board7-car-hifi-sound/123-navi-radio-und-bluetooth-im-ltz/. Oświetlenie wnętrza (szczegółowy opis ze zdjęciami) - www.orlando-forum.de/index.php?page=LexiconItem&id=5 Oświetlenie wnętrza (druga wersja) - www.orlando-forum.de/board5-alles-rund-um-den-orlando/board8-innenraum/312-frage-zur-innenbeleuchtung/ Bezcenne: zachowanie innych kierowców (głupie to, ale niestety prawdziwe, co dostrzegam jeżdżąc tą samą trasą Seatem Cordobą małżonki)- widząc wielkość (a co za tym idzie myśląc pewnie o zamożności właściciela auta) większość ustępuje, nie spycha światłami z lewego pasa, wpuści z podporządkowanej itp. . Zupełnie inaczej kierowcy zachowują się w stosunku do niedużego Seata. Tak, tak, głupota ludzka nie zna granic. Oryginalność - bardzo mało Orlando na ulicach. Link Zgłoś