Dodaj do ulubionych

Karl Lagerfeld w spółce z VW

IP: *.xdsl.centertel.pl 02.01.11, 11:04
Jaka marka taki Style :)
Obserwuj wątek
    • Gość: ciekawy Karl Lagerfeld w spółce z VW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.11, 11:06
      VW to kompletne stylistyczne dno. Nowy passat wygląda jak kombajn do ziemniaków a golf jak podrasowany kredens babci Gieni. VW widząc w jakich jest tarapatach wynajął starego pedała do promowania tej paskundnej marki. Czy Lagerfeld pokaże nam swoją zmarszczoną? A może swojego małego zmarszczonego?
    • Gość: as Re: Karl Lagerfeld w spółce z VW IP: *.toya.net.pl 02.01.11, 11:13
      ciekawy - mozesz opowiadac w jakiej to strasznej jest sytuacji VW i jaki jest okropny stylistycznie a to zapewne znowu bedzie najlepej sprzedajaca sie marka w Europie a wkrotce pewnie i na swiecie...
    • Gość: MM Re: Karl Lagerfeld w spółce z VW IP: *.gdynia.mm.pl 02.01.11, 11:14
      Poziom wyrażania opinii na tej stronie jest naprawdę niski. Jednak ja spróbuję to zrobić kulturalnie. Jeśli chodzi o VW, ja - warte podkreślenia słowo - uważam, że najnowszy Passat jest stylistycznie ładny, zobaczymy jak będzie z awaryjnością. Co innego Polo i Golf, które wyglądają ponuro. Nie jestem i nigdy nie byłem fanem VW, ale to nie powód, by równać je z gównem i gloryfikować samochód konkurenta, którym aktualnie się jeździ.
    • Gość: Wombat Re: Karl Lagerfeld w spółce z VW IP: 94.75.121.* 02.01.11, 11:32
      MM - generalnie zgadzam się, może z wyjątkiem tego, że Passat jest ładny (wg mnie wygląda gorzej od poprzednika).

Powiem tak: VW to dobre, bardzo sensownie zaprojektowane (pod względem inżynieryjnym, nie stylistycznym) samochody - niestety, strasznie nudne. Nie powiem o nich złego słowa, ale nie budzą mojego pożądania, i tyle.

Co do samej serii Style - ten brązik na Polówce b. ładny, ale tak poza tym, jak to mawiają Niemcy, nichts interesantes.
    • norbuko Re: Karl Lagerfeld w spółce z VW 02.01.11, 12:03
      VW to VW tamto, tylko prawie każdy model VW jest w czołówkach sprzedaży, a firma nie nadąża z realizacją zamówień... Mało tego, większość ludzi, która kupuje używane auto najbardziej "pożąda" VW...
      Więc o co chodzi w waszych komentarzach? Kompleks chudego portfela? Czy sąsiad ma a wy nie?
      Gardzę takimi przykukami jak wy.
      Niemcy to potęga w dziedzinie motoryzacji od zawsze, wasze kompleksy tego nie zmienią - anonimowi znawcy.
    • fiatosgratos Re: Karl Lagerfeld w spółce z VW 02.01.11, 14:02
      Hehehe Prawda jest taka żę wszystkie nowe auta są takie same różnią się tylko wyglądem.
    • Gość: Czujny Re: Karl Lagerfeld w spółce z VW IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.01.11, 14:53
      Audi to audi tamto, a w czołówkach sprzedaży,
      VW to VW tamto, a poszczególne modele w czołówkach sprzedaży,
      Skoda to Skoda tamto, a poszczególne modele w czołówkach sprzedaży.

Wszystkie powyższe samochody to dno, paździerz i nuda.

Tak, to ja się pytam, jakie samochody są takie fajne, że nie są nudne i są w czołówkach sprzedaży. Co francuski czy włoski złom, a może jednostkowe sztuki takich Astin Martinów lub 20 letnich BMW.

Ale tu zakompleksieni ludzie piszą, nie tylko gimnazjum. Ciekawe skąd mają komputery i internet. Pewnie kafejki internetowe lub kompy, które dostali na komunię.
    • Gość: mix Re: Karl Lagerfeld w spółce z VW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.11, 15:02
      sranie glodnych kawalkow
    • stereoclub Re: Karl Lagerfeld w spółce z VW 02.01.11, 17:36
      Super reklama. Niedotrze jednak do 99,9% Polakow, bo trzeba znac 200 slow swiatowego jezyka.

Niemieckim posluguje sie ponad 120 000 000 ludzi w Europie, j. niemiecki to jezyk techniczy i biznesowy. Latwo sprawdzic w Berlinie lub Zürichu.
    • Gość: Psychopatyczny Fan Re: Karl Lagerfeld w spółce z VW IP: *.szczecin.mm.pl 02.01.11, 17:38
      I po co zatrudniać do reklamy jakiegoś tam Karla. I tak karzdy wie że Opel jest najlepszy !!!!!!!!!!!!!!
    • pi_rez Re: Karl Lagerfeld w spółce z VW 02.01.11, 18:21
      Polskim posluguje sie ponad 40 000 000 ludzi w Europie, j. polski to jezyk techniczy i biznesowy. Latwo sprawdzic w Warszawie lub Krakowie.

uwielbiam takich mądrych ludzi - jeszcze jak ktoś mi powie że polski anglista dogada się ze znającymi angielski azjatami to wypije z nim flaszke - zazdroszczę wam rzeczywistości w której żyjecie. obrazem tego jakim jezykiem jest język niemiecki jest ranking obrotów handlowych z zagranicą - w danii jest to lista szeroka i zrównoważona a w niemczech jest to short-list - głównie kraje w których uczy się języka niemieckiego jako języka "techniki i handlu"...
    • Gość: odi Re: Karl Lagerfeld w spółce z VW IP: *.gorzow.mm.pl 02.01.11, 18:26
      tak "karzdy" wie....buhahahah jaki kretyn!
    • dell68 Re: Karl Lagerfeld w spółce z VW 02.01.11, 20:46
      lampy przeciwmgłowe i przyciemnione szyby,
      łał ale szaleństwo jestem pod wrażeniem, nie spodziewałem się, ze samochód w standardzie może mieć przyciemnione szyby i halogeny. Jak tak dalej VW będzie się lansował to i może klimę manulną w standardzie będa dodawać.
    • Gość: lorek Re: Karl Lagerfeld w spółce z VW IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.01.11, 20:48
      VW jest pożądany owszem ale przez polaczków. Zakompleksionych wieśniaków, którzy pieprzą iż wszystko na "F" jest złe. Tymczasem zarówno francuzi jak i włosi po latach robienia tandety produkują naprawdę dobre auta. Pokutuje niestety stereotyp niezwyciężonego wieśwagena. O tym jakie to dobre auta krążą już legendy. Zwłaszcza poprzednie pastuchy z silnikiem 2.0 tdi były wybitnie bezawaryjne. Bardzo szybko VW zmieniło ten silnik, a przecież doskonałych rzeczy sie nie zmienia. Przypominam, że istniał na rynku chyba 4 lata zastąpiony przez 2.0 common rail. Jedynie Mitsubishi montuje tego gniota chyba z myśla, że klienci go nie zauważą. Przypominam też, że to FIAT dokonał zakupu 100- lecia i przejął ogromną firmę. A to znaczy, że ma kase i sprzedaje swoje auta.
    • stereoclub Re: Karl Lagerfeld w spółce z VW 02.01.11, 21:22
      Kto sie interesuje motoryzacja wie, ze dzisiejszy etap rajdu Dakar wygral Volkswagen Race Touareg. Trzecie miejsce rowniez.
    • stereoclub Re: Karl Lagerfeld w spółce z VW 02.01.11, 21:26
      pi_rez, nie chcialem urazic Twoich uczuc. Moj komentarz odczytales w zupelnie innym kontekscie. Artykul jest o reklamie i ja stwierdzam co napisalem powyzej.

"Super reklama. Niedotrze jednak do 99,9% Polakow"

Zreszta... po co ma docierac?
    • Gość: Czujny Re: Karl Lagerfeld w spółce z VW IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.01.11, 22:51
      A nie mówiłem, nie mówiłem

@lorek, to fiaty sprzedajesz, tak he, he.....

Alfa Romeo dopiero stanie na nogi jak ją VW kupi :)
    • Gość: Czujny Re: Karl Lagerfeld w spółce z VW IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.01.11, 22:56
      @lorek

Jeszcze samochód na F to rozumiem, że można Forda kupić, ale fiata czy francuza - no daj spokój, to by mnie chyba ludzie śmiechem zabili.
    • Gość: Wombat Re: Karl Lagerfeld w spółce z VW IP: 94.75.121.* 03.01.11, 00:07
      Czujny - proszę, odpuść sobie z tą nienawiścią i pogardą do włoszczyzny i francuzczyzny... Ja wiem, że z Francuzami ciężko się pracuje, ale to nie znaczy, że wszystko, co robią jest automatycznie nędzne. Nie musisz przelewać swoich osobistych niechęci na wszystko co z tymi nacjami związane. Ja sam w tym roku - o ile uda się manewr z lepszą pracą - będę się zastanawiał m.in. nad Xantią, która wśród starszych używek wg NIEMIECKICH statystyk niezawodności (m.in. TUV) plasuje się na wysokich miejscach, wyżej m.in. od tak u nas lubianej Vectry. I co? Automatycznie oznacza to,że z pewnością sprzedaję Citroeny? Otóż nie. Po prostu lubię oryginalne auta z charakterem, do tego uwielbiam komfort hydropneumatycznego zawieszenia, a akurat Xantia ma dobrą opinię nie tylko wg statystyk - mój znajomy ma (i to starą, rocznik '94) i nie ma z nią poważniejszych problemów.

pi_rez - studiowałem anglistykę i zdarzało mi się rozmawiać z Azjatami mówiącymi (lub też próbującymi mówić) po angielsku. I owszem, była to masakra... ale jakoś dałem radę.

Generalnie... Ludzie, czy naprawdę nie wolno mieć własnego gustu? Czy wy może nadal tkwicie mentalnie w wieku podstawówki czy też nawet przedszkola, gdzie każda inność jest bezlitośnie tępiona? Czy jeśli komuś VW nie podobają się z jakiegokolwiek względu, znaczy, że jest zakompleksiony??? A Wam kto dał prawo do jedynie słusznych poglądów? Czy to WY może jesteście tak zakompleksieni, że musicie reperować poczucie własnej wartości przed komputerami, chronieni anonimowością internetu? Teksty na poziomie pacanów z gimnazjum lub niżej, opluwające adwersarzy, czepiające się zupełnych bzdur... I po co? Nie lepiej dyskutować na cywilizowanym poziomie? Tak fajnie napluć na kogoś tylko dlatego, że ma inne zdanie??? Żałosne.

Ludzie są różni i lubią różne rzeczy. Pogódźcie się z tym.
    • Gość: Spokojnie Re: Karl Lagerfeld w spółce z VW IP: *.dynamic.chello.pl 04.01.11, 06:39
      Wiadomo że ile ludzi tyle opinii, ale jeśli chodzi o VW to statystycznie jest świetnie, Passat i Golf to najlepiej sprzedające się auta w swoich klasach, Polo jest w czołówce, do tego Golf to najczęściej sprzedawane auto w Europie. Dlaczego tak się dzieje??? właśnie z powodu m.in. spokojnej i stonowanej stylistyki. To jak z ubiorem, bardziej elegancki jest skromny strój niż krzykliwa szata
    • Gość: Wombat Re: Karl Lagerfeld w spółce z VW IP: 94.75.121.* 04.01.11, 11:29
      @ Spokojnie - widzisz, ale tu nie chodzi o to, żeby stylizacja była krzykliwa czy agresywna, tylko żeby nie była nudna. Żeby nikt nie zrozumiał mnie źle (choć w zasadzie nie mam co na to liczyć - umiejętność czytania ze zrozumieniem w naszym narodzie w zasadzie nie istnieje) - VW to dobre, praktyczne (może z wyjątkiem skromnego bagażnika Golfa) i sensownie skonstruowane samochody. Nie powiem nic złego na temat ich jakości - może poza tym nieszczęsnym 2.0 TDI na pompowtryskiwaczach, ale uznajmy to za wypadek przy pracy. Nie zmienia to faktu, że są po prostu nijakie. Wyobraź sobie tłum niczym nie różniących się od siebie ludzi, każdy tak samo ubrany (na szaro), każdy tak samo uczesany, ma takie same poglądy, słucha takiej samej muzyki (grzeczniutkiego popu)... Jaki byłby taki świat? Nieznośnie nudny. Tak samo, jak nudne byłyby ulice, gdyby każdy jeździł VW (oczywiście szarym lub srebrnym).

Dam Ci jeszcze przykład samochodu, który był w swoim czasie futurystyczny, awangardowy, do tej pory wygląda jak nic innego na świecie, a był i jest niezwykle piękny i elegancki. Był to Citroen DS - chyba jedyny w historii samochód, w którym udała się sztuka połączenia tych dwóch pozornych sprzeczności... Ale Flaminio Bertoni (gość, który go zaprojektował) udowodnił tym samym, że można. Tylko najwyraźniej teraz nikomu się nie chce...

Ideałem byłby samochód jednocześnie dobrze sprawujący się w codziennej eksploatacji i mający charakter, jakąś osobowość. niestety, tej drugiej cechy Volkswageny nie mają za grosz.
    • Gość: Spokojnie Re: Karl Lagerfeld w spółce z VW IP: *.dynamic.chello.pl 07.01.11, 07:24
      Jak świat światem wygląd był zawsze kwestią ocenną, kwestią gustu, to co podobało się jednemu inny uważał właśnie za nudne. I teraz proszę wskaż mi co VW miałby zrobić żeby nie być nudnym? przy uwzględnieniu oczywiście faktu że jest najlepiej sprzedającą się marką w europie? Produkcja aut to biznes, liczy się popyt, sprzedaż i kasa. Ludzie chcą właśnie takie VW - wynika to z masowego popytu, więc czy VW ma jakiś powód żeby inaczej stylizować swe auta?
    • Gość: desti Re: Karl Lagerfeld w spółce z VW IP: *.adsl.inetia.pl 09.01.11, 18:30
      ten styl to kompletne dno kurde to wyposażenie w większości aut jest standardem ale nie wieśwagenie beznadziejne to wozy i wszystkie na jedno kopyto śmierć dla wieśwagena do przesady nudnego
    • Gość: Boomer Re: Karl Lagerfeld w spółce z VW IP: *.dynamic.chello.pl 11.01.11, 07:02
      W zasadzie oba są bardzo ładne, w takim oświetleniu wyglądają niemal luksusowo ;-) nieźle też wygląda nowa paleta kolorów vw. ogółem spoko

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka