Gość: *HIL* IP: *.feedback.pl / *.crowley.pl 18.04.04, 19:30 Mam zamiar kupić citroena xsara rocznik 98-99. Proszę o informacje o awaryjności i cenach części do tego auta. Z góry dziękuję. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: frax1 Re: KUPNO CITROENA XSARA IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.04.04, 20:28 Jeżdżę takim autem i bardzo polecam. Silnik 1.8 niby nie za mocny ale wystarczy do dynamicznej i oszczędnej jazdy. Bardzo dobre zawieszenie, komfortowe i dobrze się prowadzi. Samochód praktycznie bezawaryjny, oprócz zawieszenia w którym wymieniony został sworzeń przy 27kkm, ale to wina warszawskich dróg. Kufer największy w klasie 408l. Komfort większy niż w niektórych autach klase wyżej z tego okresu. Do słabych punktów zaliczyłbym hamulce podatne na fading (aczkolwiek z dobrym ABS'em i całkiem skuteczne), dość słabe reflektory (H4, może te H1+H1 z vts i wersji od 1.8 16v w zwyż są lepsze), niespecjalne fabryczne audio (ale renault megane 2 ma gorsze), czasme haczy się wsteczny (ale to jest podobno normalne w Xsarach). Zuzycie paliwa 8-9 w mieście przy szybkiej jeździe (możliwe gdyż kręcąc auto do 3000obr. można jeździć dość szybko), na trasie z bagażnikiem na dachu z nartami od 6,2 do 8,5, bez nawet 5,5 jest do osiągnięcia bez problemu. Klimatyzacja automatyczna dobrze trzyma temperaturę zarówno w lato i w zime, do tego cicha dmuchawa. Auto dobrze się prowadzi na trasie gdyż spokojnie można wyprzedzać nawet przy 140 i czuć jeszcze przyspieszenie. Generalnie polecam to auto, najchętniej kupiłbym teraz Xsare 2 vts albo z 2.0 135km albo hdi 110km, bądź zadbaną I z 1.8 16v. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: *HIL* Re: KUPNO CITROENA XSARA IP: *.feedback.pl / *.waw.cdp.pl 19.04.04, 12:45 JESZCZE RAZ BARDZO PROSZĘ O KOMENTARZE NA TEMAT CITROENA XSARA. Z GÓRY DZIĘKUJĘ. Link Zgłoś
Gość: frax1 Re: KUPNO CITROENA XSARA IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.04.04, 15:07 A skorzystałeś z wyszukiwarki? Pozdrawiam Link Zgłoś
kazik102 Re: KUPNO CITROENA XSARA 19.04.04, 14:42 Jezdzilem przez rok. Bardzo przyjemne auto. Polecam Link Zgłoś
Gość: rafal Re: KUPNO CITROENA XSARA IP: *.wielun.sdi.tpnet.pl 19.04.04, 15:29 Bardzo dobry samochod! Wlasnie chce sprzedac Xsare 2001 1.6 VTR, jestem z niej bardzo zadowolony więc kupuje nowego VTS. Jesli jestes zainteresowany kupnem napisz. Link Zgłoś
ak_1 Re: KUPNO CITROENA XSARA 19.04.04, 20:28 Posiadam Xsare z konca 98 roku i bardzo ja sobie chwale. Co do awaryjności to w mojej miałem problem z bocznymi poduszkami powietrznymi, ciągle mrugała kontrolka bocznych poduszek (dosyć pospolity problem w 3 drzwiowych Xsarach) w ASO naprawili za 50zl. Niedawno wymieniłem skrzynie biegów bo rozsypał się wadliwy mechanizm różnicowy (kolejny często powtarzający się problem szczególnie w wersjach z silnikiem 1.4i). Poza tymi awariami to samochód sprawuje się bardzo dobrze. Pozdrawiam AdamK. Link Zgłoś
angermax Re: KUPNO CITROENA XSARA 22.04.04, 10:36 Po 68000 km w VTS II wymieniona końcówka drążka. Cały przebieg w Polsce. Wada złącza poduszki powietrznej w samochodzie używanym jest na pewno naprawiona ( najpewniejsze jest lutowanie ). Spalanie średnie silnika 2.0 ok. 9 litrów przy stylu jazdy odpowiednim do możliwości auta i w większości w mieście. I najważniejsze: samochód bez cienia protestu wykonuje Twoje polecenia, a nie odwrotnie. Polecałbym dołożyć trochę i kupić rocznik od 2001 w górę, w "dwójkach" zmieniono trochę charakterystykę zawieszenia i pojawiły się nowe silniki. Link Zgłoś