Dodaj do ulubionych

KUPNO CITROENA XSARA

IP: *.feedback.pl / *.crowley.pl 18.04.04, 19:30
Mam zamiar kupić citroena xsara rocznik 98-99. Proszę o informacje o
awaryjności i cenach części do tego auta. Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: frax1 Re: KUPNO CITROENA XSARA IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.04.04, 20:28
      Jeżdżę takim autem i bardzo polecam. Silnik 1.8 niby nie za mocny ale wystarczy
      do dynamicznej i oszczędnej jazdy. Bardzo dobre zawieszenie, komfortowe i
      dobrze się prowadzi. Samochód praktycznie bezawaryjny, oprócz zawieszenia w
      którym wymieniony został sworzeń przy 27kkm, ale to wina warszawskich dróg.
      Kufer największy w klasie 408l. Komfort większy niż w niektórych autach klase
      wyżej z tego okresu. Do słabych punktów zaliczyłbym hamulce podatne na fading
      (aczkolwiek z dobrym ABS'em i całkiem skuteczne), dość słabe reflektory (H4,
      może te H1+H1 z vts i wersji od 1.8 16v w zwyż są lepsze), niespecjalne
      fabryczne audio (ale renault megane 2 ma gorsze), czasme haczy się wsteczny
      (ale to jest podobno normalne w Xsarach). Zuzycie paliwa 8-9 w mieście przy
      szybkiej jeździe (możliwe gdyż kręcąc auto do 3000obr. można jeździć dość
      szybko), na trasie z bagażnikiem na dachu z nartami od 6,2 do 8,5, bez nawet
      5,5 jest do osiągnięcia bez problemu. Klimatyzacja automatyczna dobrze trzyma
      temperaturę zarówno w lato i w zime, do tego cicha dmuchawa. Auto dobrze się
      prowadzi na trasie gdyż spokojnie można wyprzedzać nawet przy 140 i czuć
      jeszcze przyspieszenie.
      Generalnie polecam to auto, najchętniej kupiłbym teraz Xsare 2 vts albo z 2.0
      135km albo hdi 110km, bądź zadbaną I z 1.8 16v.
      Pozdrawiam
    • Gość: *HIL* Re: KUPNO CITROENA XSARA IP: *.feedback.pl / *.waw.cdp.pl 19.04.04, 12:45
      JESZCZE RAZ BARDZO PROSZĘ O KOMENTARZE NA TEMAT CITROENA XSARA. Z GÓRY DZIĘKUJĘ.
      • Gość: frax1 Re: KUPNO CITROENA XSARA IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.04.04, 15:07
        A skorzystałeś z wyszukiwarki?
        Pozdrawiam
    • kazik102 Re: KUPNO CITROENA XSARA 19.04.04, 14:42
      Jezdzilem przez rok. Bardzo przyjemne auto.
      Polecam
    • Gość: rafal Re: KUPNO CITROENA XSARA IP: *.wielun.sdi.tpnet.pl 19.04.04, 15:29
      Bardzo dobry samochod! Wlasnie chce sprzedac Xsare 2001 1.6 VTR, jestem z niej
      bardzo zadowolony więc kupuje nowego VTS. Jesli jestes zainteresowany kupnem
      napisz.
    • ak_1 Re: KUPNO CITROENA XSARA 19.04.04, 20:28
      Posiadam Xsare z konca 98 roku i bardzo ja sobie chwale. Co do awaryjności to w
      mojej miałem problem z bocznymi poduszkami powietrznymi, ciągle mrugała
      kontrolka bocznych poduszek (dosyć pospolity problem w 3 drzwiowych Xsarach) w
      ASO naprawili za 50zl. Niedawno wymieniłem skrzynie biegów bo rozsypał się
      wadliwy mechanizm różnicowy (kolejny często powtarzający się problem
      szczególnie w wersjach z silnikiem 1.4i). Poza tymi awariami to samochód
      sprawuje się bardzo dobrze.

Pozdrawiam AdamK.
    • angermax Re: KUPNO CITROENA XSARA 22.04.04, 10:36
      Po 68000 km w VTS II wymieniona końcówka drążka. Cały przebieg w Polsce. Wada
      złącza poduszki powietrznej w samochodzie używanym jest na pewno naprawiona (
      najpewniejsze jest lutowanie ). Spalanie średnie silnika 2.0 ok. 9 litrów przy
      stylu jazdy odpowiednim do możliwości auta i w większości w mieście. I
      najważniejsze: samochód bez cienia protestu wykonuje Twoje polecenia, a nie
      odwrotnie. Polecałbym dołożyć trochę i kupić rocznik od 2001 w górę,
      w "dwójkach" zmieniono trochę charakterystykę zawieszenia i pojawiły się nowe
      silniki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka