Dodaj do ulubionych

Motodziennik: Następca Hondy NSX

IP: *.slubice.vectranet.pl 08.02.11, 08:27
POZDRAWIAM PANA JACKA
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Motodziennik: Następca Hondy NSX IP: *.multimo.pl 08.02.11, 08:40
      ranking ciekawy ale IMO:
      A)jest oklepany yaris - a ja polecam Clio
      B) polo - grande punto
      C) Corolla / honda tutaj zgoda, oklepana ale dobre
      D) Vectra / mondeo / Passat - Skoda Octavia!
    • Gość: sailor Re: Motodziennik: Następca Hondy NSX IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.11, 08:44
      trzymanie cen przez corollę e 12 to już legenda , ciężko kupić dobre auto a jak już się trafi to krzyczą za nie jak za zboże -)) co do vektry to osobiście podoba mi się wersja liftback ale małe zastrzeżenia to hamulców , klocki w tym aucie są zdecydowania za małe i dzięki temu zbyt szybko się zużywają , sam używam mondeo MK3 w kombii i jest to bardzo wygodne auto ( ma wady ale ....)
    • Gość: Mariusz Re: Motodziennik: Następca Hondy NSX IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 08.02.11, 08:46
      Wreszcie ktoś odważył się zakwestionować jakość króla polskich miast Passata i księcia polskich wsi Polo :-)
    • Gość: zimmny Re: Motodziennik: Następca Hondy NSX IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.11, 08:47
      &olo
      monotematczny jesteś, i gdzie ty widzisz ręce w kieszenieach p. Jacka??
      Bardzo fajny ranking. Stereotypy są nieśmiertelne i "passat kombi w dieslu" (wypowiadane zazwyczaj jednym ciągiem) będzie jeszcze długo ideałem dla większości rodaków. Ale dzieki temu reszta, ta niestereotypowa, za niewielki pieniądze może sobie kupić dobry samochód na F ;-)
    • Gość: pawel Re: Motodziennik: Następca Hondy NSX IP: *.xdsl.centertel.pl 08.02.11, 08:52
      #gość
      Skoda Octavia to nie jest segment D :)
    • Gość: chs Re: Motodziennik: Następca Hondy NSX IP: 192.193.245.* 08.02.11, 08:59
      ostatnio miałem wątpliwą przyjemność przejechać ok. 1000 km toyotą yaris 2 generacji... po tej podróży do następujących wniosków:
      - samochód dla kobiet - i to tych które nie nawidzą prowadzić
      - zegary są na środku, żeby nie rozpraszały uwagi niedzielnego kierowcy.
      - no i oczywiście super rajdowe własciwości samochodu : krótki, wąski i wysoki czyli 3 cechy które pozwolą wejść w każdy zakręt z dużą szybkością...

Wiem, że jest to miejski samochodzik, ale czy nie można zrobić czegoś takiego w sposób, który nie dyskwalifikował by go przy podróży przekraczającej 50km?
    • Gość: Fragu Re: Motodziennik: Następca Hondy NSX IP: *.ip.netia.com.pl 08.02.11, 09:00
      Nie ma to jak motodziennik z rana:)
    • Gość: Puciek12 Re: Motodziennik: Następca Hondy NSX IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.11, 09:01
      D) Vectra / mondeo / Passat - Skoda Octavia!

Ośmielę się nie zgodzić z Twoim porównaniem.
      Skoda Oktavia jest gabarytowo podobna do w/w ale zbudowana jest na powiększonej płycie podłogowej Golfa. I jest zaliczana do segmentu o stopień niższego niż Vectra/ Mondeo/ Passat. Jednak jeśli brać pod uwagę stosunek ceny do jakości/wielkości to Skoda jest bardziej interesującą propozycją.

Pozdrawiam
      Piotrek/Puciek12
    • Gość: MarekW Re: Motodziennik: Następca Hondy NSX IP: *.plock.mm.pl 08.02.11, 09:02
      No to rozpęta Pan piekła Panie Jacku - pozdrawiam.
      @gość - Skoda Octavia ma się nijak do Vectry/Passata/Mondeo bo to nie ta klasa samochodów, chociaż VW upiera się przy pozycjonowaniu octavi o oczko wyżej.
      Honda Legend - świetne auto ( napę 4x4 z możliwością przekazania całego momentu obrotowego na 1!! koło), chociaż jak się pytałem o wyprzedaż rocznika to dowiedziałem się , że cena nie ulegnie zmianie :( ( coś ok. 250 tys)
    • mameluch Re: Motodziennik: Następca Hondy NSX 08.02.11, 09:04
      @olo, a pisanie całych postów Caps Lockiem jest kulturalne?
    • Gość: bj Re: Motodziennik: Następca Hondy NSX IP: *.StrefaWiFi.kolnet.eu 08.02.11, 09:06
      No cóż, mamy teraz jasność, że używane Polo to syf :)
    • augusthorch Re: Motodziennik: Następca Hondy NSX 08.02.11, 09:09
      @olo: Ja żadnych rąk w kieszeniach nie widzę. I BEZ KRZYKÓW MI TU!
    • Gość: zimmny Re: Motodziennik: Następca Hondy NSX IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.11, 09:10
      @ puciek
      Ładować Octawie do jednego worka z Mondeo czy Passatem to tak jakby Renault Thalia (czy jak to sie pisało) porównywac z golfem czy focusem. Wyciągnięcie trochę płyty podłogowej i dołożenie dużego bagażnika to nie wszystko. Najważniejsze w/g mnie cechy dużego samochodu czyli ilość miejsce z tyłu i rozstaw kół ciągle pozostaja na poziomie golfa a nie passata.
    • Gość: zimmny Re: Motodziennik: Następca Hondy NSX IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.11, 09:13
      @puciek
      sorrki, za wrzut ;) miał być do gościa ale jakoś się omskło
    • Gość: Jarni Re: Motodziennik: Następca Hondy NSX IP: *.ip.netia.com.pl 08.02.11, 09:16
      Panie Jacku malutka prośba. Może pan przedstawić ranking samochodów do 20-25 tys. zł z segmentu C lub D? Auto dla osoby świeżo po studiach które ma być rozsądne w kosztach utrzymania, silnik diesla lub benzyna z możliwością wstawienia instalacji LPG, dobrą ochroną antykorozyjną. Często mowa o autkach sporo droższych a patrząc przez pryzmat osób które uważają iż wydawanie sporych pieniędzy na danym etapie życia jest nie wskazane, taki ranking mógłby bardzo pomóc.

Pozdrawiam
    • Gość: Turbokozik Re: Motodziennik: Następca Hondy NSX IP: *.ip.netia.com.pl 08.02.11, 09:24
      @olo
      No i niezbyt kulturalne jest też inwektywami obrzucanie człowieka...
    • Gość: mk Re: Motodziennik: Następca Hondy NSX IP: *.aster.pl 08.02.11, 09:24
      Świetny ranking!! Szczególnie podoba mi się pogrom VW.
      NSX to dopiero trzyma cenę - kilkunastoletni egzemplarz zazwyczaj kosztuje ponad 200 tys. zł.
      Honda Legend to naprawdę świetny samochód!! Ma ESP które nie przyhamowuje poszczególnych kół jak samochód straci przyczepność ale przyśpiesza te koła co wpływa pozytywnie na osiągi i na komfort. W sumie jak ktoś ma taki samochód to nie do ścigania, a jak już wpadnie w poślizg to nie będzie myślał o komforcie ale jest taka innowacja.
    • Gość: Szaweł Re: Motodziennik: Następca Hondy NSX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.11, 09:30
      zaraz fani vw zaczną pisać, ze to nie prawda ze ich auta się psują :)
    • Gość: gość Re: Motodziennik: Następca Hondy NSX IP: *.multimo.pl 08.02.11, 09:40
      Skoda Octavia aspiruje do segmentu D, ni jak ma się tutaj porównanie skody do aut w segmentu C w której nie dostrzegam konkurencji dla tego samochodu. W obecnych czasach klasy samochodów się zacierają a sąsiednie segmenty nakładają się na siebie.
    • Gość: omax Re: Motodziennik: Następca Hondy NSX IP: 178.73.48.* 08.02.11, 09:41
      Witam. Toyotę Yaris to raczej plasuje się w tym segmencie co VW Polo czyli w B. W segmencie A jest Toyota Aygo.
    • Gość: brachu Re: Motodziennik: Następca Hondy NSX IP: *.play-internet.pl 08.02.11, 09:43
      Panie Jacku nawrocil sie Pan!
      nie sadzilem ze kiedykolwiek uslysze z Panskich ust krytyke vw. wszyscy wiedza ze pozytywna opinia o polo, golfie i passacie to tylko wynik marketingowcow, kiedy w rzeczywistosci kazdy kto kupil taki samochod pluje sobie w brode.
      brawo Panie Jacku!
    • a4_capone Re: Motodziennik: Następca Hondy NSX 08.02.11, 09:53
      Tu się nie zgodzę. Tak jak nie porównywałbym Octavki z Passatem tak i nie porównywał bym jej na pewno z Golfem. Jest gdzieś pomiędzy, ale bliżej Paska. Ja mam 190cm I jak sobie ustawie wygodnie fotel z przodu to potem jest jeszcze dla kogoś o moich gabarytach kupe miejsca. Poza tym octavka jakość i poziom wyposazenia ma blizej segmentu D. Jezdzilem duzo nowym golfem i nową octavką i nie ma czego tu porównywać :)
    • Gość: Danyy Re: Motodziennik: Następca Hondy NSX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.11, 09:56
      Już 1,5h po udostępnieniu dzisiejszego motodziennika, a do tej pory żadnej krytyki pod względem rankingu. Zawiodłem się na fanatykach VAGu? a może jeszcze śpią;) cieszę się że niemiecki taczki się tak cenią, przynajmniej konkurentów za grosze się kupuje ;)
    • Gość: Zenek Re: Motodziennik: Następca Hondy NSX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.11, 10:02
      olo nie podoba sie nie oglądaj, proste

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka