Gość: Honda IP: *.zhdk.ch 15.02.11, 15:30 Citroen i Alfa moim zdaniem są najlepsze. Taki maluch powinien mieć styl, a tego odmówić im nie można. Tylko co z niezawodnością? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: zenek ziemniak Re: Top Five I Klasa Mini Premium IP: *.adsl.inetia.pl 15.02.11, 16:09 "Luksusowy maluch" pipa i ściema. Nic nie przeskoczy faktu że te zabaweczki mają króki rozstaw osi, są małe, krótkie a przez to czuć że jedzie się małym badziwiem. Jak do tego tylko przeciętny silniczek w zakresie 120 KM i parę bajerów we wnętrzu nic jak dla mnie nie tłumaczy że sa to autka stanowczo za drogie i niepraktyczne. Ot - klasa podkolorowanego Polo czy Fabii za 70 tysięcy !!!! minimum. Przegiecie Link Zgłoś
Gość: fff Re: Top Five I Klasa Mini Premium IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.02.11, 16:13 Takie auta maja przyszlosc... sa przeciez bogatsi ludzie ktorzy moga sobie na nie pozwolic... maja tam swoja s-classe w garazu ale nie jezdzi nim do miasta bo ciezko zaparkowac... Link Zgłoś
Gość: fan Re: Top Five I Klasa Mini Premium IP: *.acn.waw.pl 15.02.11, 17:12 i to jest esencja motoryzacji zrobic najmniejsze auto zeby bylo najdrozsze!! ale aston juz pokonal wszystko jest mistrzem!! toyota iq z nowym znaczkiem kosztuje 170tys!!!!! Link Zgłoś
Gość: sss Re: Top Five I Klasa Mini Premium IP: *.adsl.inetia.pl 15.02.11, 17:36 Proponuję Fiacika 500 0.9 TripleAir jako entry Porsche za 230 tysi Link Zgłoś
Gość: m Re: Top Five I Klasa Mini Premium IP: *.dynamic.chello.pl 15.02.11, 19:09 nie ma po co kupować takich drogich aut, lepiej kupić 10 letnią Corsę i resztę wydać na kapustę kiszoną bo tańsza od schabu! Ot co! Taki jestem muzg! Link Zgłoś
Gość: m Re: Top Five I Klasa Mini Premium IP: *.dynamic.chello.pl 15.02.11, 19:43 przepraszam za moje posty ale biedny jestem i tylko na kapustę mam, dlatego jadem pluję! wybaczcie rodacy! już będę cacy! niedługo się rozpendze moim picipolo i sprawdzę na ścianie czy poduszki są jeszcze ok i czy mam bezpieczny wóz ... adios kamratos tajnos burakos Link Zgłoś
Gość: gen. Italia Re: Top Five I Klasa Mini Premium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.11, 19:56 Żeby który chociaż V6 miał, to mógłby się premium nazywać. Jak onegdaj Mazda MX-3, wcale zresztą duży ten silnik nie był, 1.8 wszystkiego. Żenada, motoryzacja na psy schodzi za sprawą Globalnego Ocipienia. Link Zgłoś
Gość: ..... Re: Top Five I Klasa Mini Premium IP: *.rzeszow.vectranet.pl 15.02.11, 21:07 @gen. Italia Niestety czas małych V6 się skończył, prawdopodobnie na dobre. Pseudo-ekolodzy się zatroszczyli żeby przeciętny zjadacz chleba nie miał szansy słuchać dobrze brzmiącego silnika tylko kosiarki. Samemu mi się marzy Alfa GTV 2.0 V6 TB... Link Zgłoś
Gość: HAHHAA Re: Top Five I Klasa Mini Premium IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.02.11, 21:13 @..... o widze ,ze taki pasjonat jestes ze nawet silnik sobie wybrales zeby mniejsze OC bulic. Link Zgłoś
Gość: RPWL Re: Top Five I Klasa Mini Premium IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.02.11, 21:53 Dla kogos kto traktuje samochod jako przedmiot do przemieszczania sie (z koniecznosci lub z zasady) te samochody sensu nie maja. Ale jesli kogos stac na mocnego malucha to czemu nie? Ja bym nie kupil zadnego, zbyt racjonalny jestem ;-P A jesli mialbym wybrac to moim typem jest chyba Audi A1, Abarth, Lancia i Mini - kazde z nich jest na swoj sposob stylowe, a to doe mnie nie pasuje. DS3 to modny gadzet, tez nie pasuje. Mini ma potworne braki w ergonomii - kokpit jest nie do przyjecia. W dodatku swego czasu czesto bywalem w fabryce, ktora je produkuje (Oxford) - nieopisany burdel... Link Zgłoś
Gość: mohamet Re: Top Five I Klasa Mini Premium IP: *.nplay.net.pl 15.02.11, 22:08 @ RPWL Skrobnij coś więcej o tym Oxfordzie, bo to ciekawe.. Swoją drogą Mini raczej niezawodne są, coś mi się tak zdaje, ale lepiej niech mnie ktoś uświadomi. Natomiast co do Mini kokpitu, ostatnio jakiś filmik tu był - Człowiek palcem uginał, wyginał elementy deski rozdzielczej Miniaka.. trochę słabo. Jak to wygląda w rzeczywistości ? Link Zgłoś
Gość: mohamet Re: Top Five I Klasa Mini Premium IP: *.nplay.net.pl 15.02.11, 22:10 PS. Mój typ to Abarth 500 esseesse :) Link Zgłoś
red_puma Re: Top Five I Klasa Mini Premium 16.02.11, 05:29 Moje zdanie na temat malych aut klasy premium jest nastepujace. Te male zabaweczki sa przeznaczone w glownej mierze dla Pan, choc nie jeden facet by sie jednym z takich autek chetnie od czasu do czasu po bujal. I choc patrzac na dni powszednie, to odziwo zauwazylem , ze coraz czesciej kobiety upatruja sobie sredniej wielkosci SUV-y. Tak wiec, patrzac na ceny nowych malych autek zapewne wzialbym bardzo powaznie pod uwage Dacie Dustera. Cena podstawowego Dustera z silnikiem 1.5 dci wynosi 39.900 i pozostalo by mi jeszcze ok 30.000 na bajery. Tak wiec, decyzja nalezy wylacznie od gustu i punktu patrzenia, ktore zmienia sie wraz z miejscem siedzenia. A wszyskie opinie sa tu wazne, by moc w przyszlosci podjac trafna decyzje. Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Top Five I Klasa Mini Premium IP: *.dynamic.chello.pl 16.02.11, 06:55 Citroen i Alfa mają maluchy w klasie premium? Dobre sobie. Co do Alfy można się sprzeczać, choć każdy kto widział jej wykończenie w środku ten się dwa razy zastanowi czy to jest premium, ale Citroen to już lekka przesada. Zgodzę się że Mini i A1 to premium. Prędzej VW Lupo będzie modelem premium niż Citroen, żeby mieć szlachetną krew trzeba pochodzić z dobrej stajni ... Link Zgłoś
Gość: van der Cyc Re: Top Five I Klasa Mini Premium IP: *.adsl.inetia.pl 16.02.11, 09:59 @ Maciek Siedziałeś w DS3 albo C3 Exclusive? Lepszego wykończenia i materiałów chyba nie ma w całym segmencie B. Pisać patrząc tylko na zdjęcia to sobie możesz. Link Zgłoś
Gość: a. Re: Top Five I Klasa Mini Premium IP: 109.255.101.* 16.02.11, 10:22 @Maciek Niestety Maciek, ale nie mozesz oceniac wnetrz samochodow po prospektrach. Van ma racje. Link Zgłoś
Gość: m Re: Top Five I Klasa Mini Premium IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.02.11, 12:37 To nie zmienia faktu, ze citroen to tylko citroen! HAHA Link Zgłoś
Gość: m Re: Top Five I Klasa Mini Premium IP: *.dynamic.chello.pl 16.02.11, 19:20 a kapusta to nie schab! ale tańsza HAHA, więc zasuwam ją kiogramami HAHA Link Zgłoś
Gość: stanczyk Re: Top Five I Klasa Mini Premium IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.11, 21:19 ..wszystkie dają rade , jak mawia motłoch :) ...ale troche dużo se producenty życzą za te wynalazki.. Link Zgłoś
Gość: m Re: Top Five I Klasa Mini Premium IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.11, 23:28 moje polo jeździ na gaz powstajacy z fermentacji kapusty w beczce zamontowanej w bagażniku. A jak się już ukisi to mam na obiad. Moja rodzina jest ze mnie dumna ze taki jestem zaradny!! Ha i co cwaniaczki? Po co przepłacać na stacjach benzynowych? ja oszczędzam 300% procent normy rocznej! Link Zgłoś
qropatwa Re: Top Five I Klasa Mini Premium 17.02.11, 11:38 Abarth to kolejne bardzo trafione nawiązanie do historii - może tak, tylko, że strasznie schrzanione. Samochód la ludzi którzy zupełnie nie czują proporcji nadwozia. Zawsze cisnę z takich osób. BO TO MIKROVAN. Stara 500, którą posiadam, jest pięknym NISKIM samochodem, ujmującym swoimi mikro wymiarami. A ta nowa LOCHA ma chyba z 1.80 wysokości. Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Top Five I Klasa Mini Premium IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.03.11, 14:29 ......aby ocenić wnętrze to tak jak wcześniej opisywali poprzednicy - naprawdę trzeba wsiąść i dotykać i nie tylko to co jest przed nami ale także pod ,obok ,nad itd , spasowanie, jakość , a jeśli o ten typ samochodów to moje stanowisko jest takie że lubię tego typu auta ,gdyby wszyscy jeździli golfem , pasatem byłoby szaro na ulicach . .....tylko - cena naprawdę jest nie adekwatna do realistycznych zarobków bo to w tym jest problem . Link Zgłoś
Gość: mech Re: Top Five I Klasa Mini Premium IP: *.adsl.inetia.pl 20.04.11, 18:04 tutaj nalezy głosować jedynie poprzez wygląd , bo raczej nie osiągi i ekonomia bo calość wyjdzie smiesznie gdyż konie konmi ale najszybsze będzie a1 oraz alfa TB ze względu na doładowanie , najekonomiczniejsze nie będzie nic a jedyny którego mozna zagazować to citroen i mini , więc jak ktos będzie kupował je za około 7-8 lat gdy ich cena będzie około 2-2,5 tys euro to wszystkie doładowane wersje będą do niczego ze względu na koszty remontu , swoją drogą cisnienie spręzania w tych małych turbo benzynkach jest tak wysokie ze lać jedynie 98 do niego + silniki długo nie pociągną. jak wiadomo TSI jest doładowanym FSI przez co brak podcisnienia wyeliminował problem głowicy i wtrysków bo mamy nadcisnienie ale nadal dąże do całości że tam zastosowane układy zasilania paliwem są zbyt czułe na nasze paliwo które często jest niskiej jakosci , wiec wsumie pasowało by przejsc na paliwa syntetyczne których w polsce jeszcze nie ma jedynie trwaja testy , wynalazki itd Link Zgłoś