28.02.11, 15:33
Jestem chyba zmuszona zakupić nową nawigację, gdyż stara często wprowadza mnie w błąd i na środku autostrady mówi: bitte wenden (proszę zawrócić).

Zastanawiam się też nad inną opcją: czy jeśli zmienię w nawigacji głos z damskiego na męski, to zacznie gadać do rzeczy? :)

Jaką nawigację polecacie?
Obserwuj wątek
    • qqbek Re: Nawigacja 28.02.11, 15:38
      pyskata.1 napisała:

> Jaką nawigację polecacie?

W Polsce zdecydowanie dowolną, byleby wyposażoną w najnowszą Automapę.
      W Europie może być jakiś TomTom czy cuś, byle z dobrymi mapami.
      • pyskata.1 Re: Nawigacja 28.02.11, 15:46
        Dziękuję :)
    • kontik_71 Re: Nawigacja 28.02.11, 15:48
      A moze zamiast kupowac nowa nawigacje, sprawdz czy do pbecnej sa nowsze mapy?
      • pyskata.1 Re: Nawigacja 28.02.11, 16:38
        Masz rację, choć na mój rozum to z mapami ma to niewiele wspólnego, gdy ta miła Pani każe mi zawracać na autostradzie, która istnieje już dziesiątki lat.
        • szymizalogowany może mieć... 28.02.11, 16:40
          >choć na mój rozum to z mapami ma to niewiele wspólnego...każe mi zawracać na >autostradzie, która istnieje

wydaje mi się że tym razem choć raz kontik może mieć rację i to ma związek z mapami hehe
        • nazimno Moze zmierzasz w "niewlasciwym kierunku"? 28.02.11, 16:42
          Moze "ten glos" ma racje?
    • kontik_71 A tak swoja droga... 28.02.11, 16:51
      To najprawdopodobniej wcale nie jest feler ani zla mapa.. Chyba wygladalo to ta:

Jechalas autostrada i nie zjechalas w odpowiednim momencie, po pewnym czasia nawigacja stwierdzila, ze dalsza jazda w tym kierunku jest zlym wyjsciem i powiedziala Ci, ze masz zawrocic.. poniekad w "domysle" przy najblizszej okazji. A moze do tego wzdłuż autostrady biegla droga i jej sie "wydawalo", ze jestes na zwyklej drodze. Czy przy nastepnym zjezdzie dostalas dobra wskazowke, ze powinnas zjechac, zakrecic w lewo i wjechac ponownie na autostrade?
      • pyskata.1 Re: A tak swoja droga... 28.02.11, 17:14
        Ona mi często każe zawracać tam gdzie nie wolno ...... kilka razy jeździłam już w kółko.
        • kontik_71 Re: A tak swoja droga... 28.02.11, 17:17
          A co to w ogole jest za nawigacja?
          • szymizalogowany Unitra Diora chyba Elemis na mapie... 28.02.11, 17:27
            ...Wydawnictw Szkolnych i Pedagogicznych chyba jak jej każe jeździć w kółko.
            • pyskata.1 Re: Unitra Diora chyba Elemis na mapie... 28.02.11, 17:38
              Nie. Taka przyczepiana do szyby :)
              • szymizalogowany Może to nie nawigacja się popsuła tylko... 28.02.11, 17:46
                > Nie. Taka przyczepiana do szyby :)

... szyba jest do wymiany? ;)
          • qqbek Re: A tak swoja droga... 28.02.11, 18:13
            kontik_71 napisał:

> A co to w ogole jest za nawigacja?

Powiem tak:
            W moim wypadku to mobilny komputerek, kupiony lat temu 3, który pozwala mi (pomimo posiadania nędznego 400MHz procesorka) przejechać przez miejsca bliżej mi nieznane... a do tego gadać przez telefon i oglądać zdjęcia na ekranie większym, niźli ten dołączony do aparatu fotograficznego.
            Jak się codziennie jeździ z A do B, wracając czasami zahaczywszy o C, to po prostu rzecz zbędna. Jeżeli zaś chodzi o przejazd przez miasta mi bliżej nieznane (np. Poznań, Wrocław) okazuje się toto urządzenie nieodzownym wręcz.
            • szymizalogowany Muszę bronić kontika hehe 28.02.11, 18:16
              napisał "za" a nie "ta" buhehe
              • qqbek Re: Muszę bronić kontika hehe 28.02.11, 18:29
                szymizalogowany napisał:

> napisał "za" a nie "ta" buhehe

Fakt... ale nie zmienia to postaci rzeczy... nawigacja przydaje się w większych miastach, których zbyt dobrze nie znamy.
                Jeżeli chodzi o resztę - dłuższe trasy i wiochy, preferuję zwykłe mapy... przynajmniej można sobie muzyki posłuchać bez wpierniczania się durnych komunikatów w tle.
    • lew_ Re: Nawigacja 28.02.11, 17:17
      Mam 2 navigacje,obie Tom Tom,jedna kupiona 4 lata temu za 500 €,druga rok temu za 150 €,obie dzialaja dobrze,jesli masz te Navi zepsuta kup sobie Tom Tom taka ja mam i bedziesz zadowolona.
      • szymizalogowany Taki milioner z dupy że nie ma zabudowanej? 28.02.11, 17:31
        tylko popyla na jakimś srom-tomie czy innym gó...e z super marketu na sprężynie przylepionej do szyby? a obok się pewnie dyndają dwie pluszowe kostki do gry hehe
    • lew_ Re: Nawigacja 28.02.11, 17:35
      heheheh polski usrany chwalipieta jezdzacy furmanka ciagnaca przez szkape ,a chwaalcy sie BMW heheheheeh
      • pyskata.1 Re: Nawigacja 28.02.11, 17:40
        lew_ napisał:

> heheheh polski usrany chwalipieta jezdzacy furmanka ciagnaca przez szkape ,a
        > chwaalcy sie BMW heheheheeh

Nie jestem polski chwalipięta ..... tym bardziej usrany.
        • lew_ Re: Nawigacja 28.02.11, 17:42
          To nie bylo do ciebie ,pyskata ......czy my sie poznalismy na forum praca??? Cos mi sie wydaje ze juz wiem kim jestes:)
          • pyskata.1 Re: Nawigacja 28.02.11, 17:44
            Nie na forum Europa :P
            • szymizalogowany o i tak nie jest ulubione forum... 28.02.11, 17:51
              naszego "Onana Barbarzyńcy". Pstrykamy Szukaj, autor lew_ i takie oto mondrości wyskakują hehe (jest tego więcej):

forum.gazeta.pl/forum/w,15128,60139132,60440144,Re_chcielibysmy_a_nie_da_sie_pomocy.html
              Lakierunkg nur hehe
              • pyskata.1 Re: o i tak nie jest ulubione forum... 28.02.11, 18:07
                Coś wolno odpisuje, myślisz, że pisze jedną ręką? :>
                • qqbek Re: o i tak nie jest ulubione forum... 28.02.11, 18:08
                  pyskata.1 napisała:

> Coś wolno odpisuje, myślisz, że pisze jedną ręką? :>

Zakładamy (zapewne szymi też, stąd liczba mnoga), że tak :)
            • lew_ Re: Nawigacja 28.02.11, 17:57
              pyskata.1 napisała:

> Nie na forum Europa :P
              Tak,na europa.... jak leci Twoje forum>??
              • pyskata.1 Re: Nawigacja 28.02.11, 18:00
                Super, choć dawno tam nie byłam ale mamy teraz fajne laski ;))) Młode ;)))
                • qqbek Re: Nawigacja 28.02.11, 18:08
                  pyskata.1 napisała:

> Super, choć dawno tam nie byłam ale mamy teraz fajne laski ;))) Młode ;)))

W sam raz dla "Onana Barbarzyńcy"... żeby tylko nie spuścił się na sam widok kobiecych majtek ;)
                  Co do listy polecanych nawigacji nie zmieniam zdania :)
                • lew_ Re: Nawigacja 28.02.11, 18:11
                  pyskata.1 napisała:

> Super, choć dawno tam nie byłam ale mamy teraz fajne laski ;))) Młode ;)))
                  Tzn juz tam nie chodzisz,na przez ciebie zalozone forum??
                  • pyskata.1 Re: Nawigacja 28.02.11, 19:03
                    lew_ napisał:

> Tzn juz tam nie chodzisz,na przez ciebie zalozone forum??

Nie mam czasu, naprawiam samochód i dużo podróżuję. Wprawdzie nie z własnej woli ale nawigacja tak mnie prowadzi :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka