Gość: sk IP: 192.156.102.* 09.03.11, 12:25 Fajnie. Poprosze teraz wsadzic ten silnik do Lancera i kupuje z miejsca :) Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: krawężnik Re: Mitsubishi Outlander z nowym dieslem IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.03.11, 12:32 Eeee, nie ma to jak 2,5 litra turbo benzyna, a nie jakieś śmierdziele... Link Zgłoś
Gość: qwe Re: Mitsubishi Outlander z nowym dieslem IP: *.u.itsa.pl 09.03.11, 12:38 diesle smierdza. ale naganiacze naganiaja a pozniej placz bo robi sie male przebiegi w miescie i filtr sie zapycha... dwumas siada. wtryski sie zapychaja. a sprzedawca opowiadal, ze mialo byc taniej. Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Mitsubishi Outlander z nowym dieslem IP: 82.160.64.* 09.03.11, 13:37 tylko benzyna, bez żadnych turbin dwumas i innych nie potrzebnych dupereli, które efekty oszczędności dają tylko na papierze. Link Zgłoś
adomas Re: Mitsubishi Outlander z nowym dieslem 09.03.11, 15:52 Właśnie z tym silnikiem sukces na tym polega, że ma bardzo niski jak na diesla stopień sprężenia. To daje niskie wibracje, większą kulturę pracy. Chciałbym zrobić jazdę próbną. Po 8 latach diesli mam już trochę dosyć, ale jeśli ten silnik likwiduje bolączki diesli to chętnie się przełamię. Link Zgłoś
Gość: tom Re: Mitsubishi Outlander z nowym dieslem IP: 83.142.123.* 09.03.11, 16:15 sk: Oczywiście do Lancera z napędem 4x4. :-) Link Zgłoś
Gość: rYcio Re: Mitsubishi Outlander z nowym dieslem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.11, 16:44 Outlander NIE MA REGULACJI kierownicy w dwóch płaszczyznach. Dlatego go NIE KUPIŁEM. Było mi żal... Link Zgłoś
Gość: kijek Re: Mitsubishi Outlander z nowym dieslem IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.03.11, 17:36 2,2 litra to w Polsce wyższa stawka akcyzy więc cena nie będzie atrakcyjna. Link Zgłoś
Gość: Bura suka Re: Mitsubishi Outlander z nowym dieslem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.11, 18:56 > 2,2 litra to w Polsce wyższa stawka akcyzy więc cena nie będzie atrakcyjna. Niestety, w dodatku - jeśli autko jest klepane w Japonii - dojdzie cło. Widocznie nasz rząd uważa, że bycie skansenem i złomowiskiem Europy to zaszczyt dla naszego kraju a normy euro to jakieś fanaberie... Link Zgłoś
popijajac_piwo Re: Mitsubishi Outlander z nowym dieslem 09.03.11, 19:58 Tylko turbo diesel. V10 lub V12 minimum. Cała reszta, zwłaszcza turbo benzyny, nadają się do kosiarek do trawy klasy kompakt. Link Zgłoś
Gość: gg Re: Mitsubishi Outlander z nowym dieslem IP: *.mokotowplaza.waw.pl 09.03.11, 20:31 "trafia _właśnie_ pod maskę Outlandera" ale nowinka... już conajmniej od grudnia ten silnik był dostępny przy zamawianiu - brałem go pod uwagę ale za duża różnica w cenie w porównaniu do diesla 2.0; powinni wyrzucić stary diesel 2.0 od VW i zaoferować 2.0 w technologii MIVEC Link Zgłoś
Gość: arek Re: Mitsubishi Outlander z nowym dieslem IP: *.play-internet.pl 09.03.11, 21:47 co za bzdury !!! blok nie może być z czystego aluminium !!! ewidentny brak podstawowej wiedzy :) Link Zgłoś
Gość: Hybryda Re: Mitsubishi Outlander z nowym dieslem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.11, 22:00 >diesle smierdza. ale naganiacze naganiaja a pozniej placz bo robi sie male przebiegi >w miescie i filtr sie zapycha... dwumas siada. wtryski sie zapychaja. a sprzedawca >opowiadal, ze mialo byc taniej. cslkowicie sie zgadzam. dzsiaij DIESEL to wielkie ryzyko. EGR, DPF pierdólki ekologiczne jak siada to koszty CHORE. kazdy by chcial miec beznyniaka ale ekonomie jazdy DIESLA....kupilme HYBRYD Toyota Camry Miasto 3.9 trasa 4.9. Zrobilem ok 110tys km juz. NIC nie jezdzi tak cicho i ekonomicznie a na autostradzie zapierdziela jak kazda benzynowka! Straszyli mnie ze jak sie cos zepsuje...buhahaha...moj kolega kupil X5. Juz mu DPF nawalil po 70tys kilometrów??? Dealer BMW teraz chce kij wie ile Link Zgłoś
adomas Re: Mitsubishi Outlander z nowym dieslem 09.03.11, 23:16 Czekam aż outlandera upodobnią do ASX, bo na razie jest koszmarny. co ciekawe ASX ma opcję silnika 1.8 DID MIvec 150 koni, a outlander ten nowy 2.2 albo stary volkswagena 2.0 TDI 140 koni. Czuję że szykuje się nowa wersja outlandera. Może będzie miała też kierownicę regulowaną w 2 płaszczyznach :) Link Zgłoś
Gość: gosc Tombo Re: Mitsubishi Outlander z nowym dieslem IP: *.xdsl.centertel.pl 10.03.11, 00:36 niestety osiągi kiepskie jak na 177KM/380NM. Niemal takie same przyspieszenie ma znacznie słabszy silnik 2.2 156KM/380NM, wiec najwyrazniej rozwijanie mocy w nowym silniku jest słabe,poniewaz ma zmienne fazy rozrzadu to moze chociaz spalanie bedzie ciekawsze Link Zgłoś
Gość: dieselman Re: Mitsubishi Outlander z nowym dieslem IP: *.adsl.inetia.pl 10.03.11, 02:13 Dobre silniki diesla skończyły się 10 lat temu, to co dziś się produkuje to yhmmmm Link Zgłoś
Gość: fytax Re: Mitsubishi Outlander z nowym dieslem IP: *.dynamic.chello.pl 10.03.11, 02:22 Mitsu ma absurdalne ceny części zamiennych co wyeliminowało samochody tej markiz obszaru moich zainteresowań. A co do silnika 1.8 D z ASXa to mimo niskiego stopnia sprężania krążą słuchy, żę na zimno terkocze jak traktor. A Outlander niby przyzwoity SUV, ale napęd tylko przez sprzęgło wiskotyczne. Wiem, że to nie są terenówki z prawdziwego zdarzenia, ale bez centralnego mechanizmu różnicowego to o kant d roztrzaś... A rankingu napędów 4x4 w Motodzienniku to się chyba nie doproszę :P Link Zgłoś
Gość: Autor Re: Mitsubishi Outlander z nowym dieslem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.11, 02:39 @fytax, a co, kupiłbyś nówkę i jeździł nią więcej niż 5 lat? do tego czasu nie powinno się w nim wiele sypać, więc olej ceny części zamiennych... no,chyba, że martwisz się o kolejnego właściciela... Link Zgłoś
adomas Re: Mitsubishi Outlander z nowym dieslem 10.03.11, 03:11 @fyfax, a jakie marki są w obszarze twoich zainteresowań? Link Zgłoś
mikealpha Re: Mitsubishi Outlander z nowym dieslem 10.03.11, 06:39 Ja mam Outlandera z USA. Wersja 3 litrowa benzyna V6. 220KM. Jestem zachwycony. Nie zamienilbym na zadnego diesla. Link Zgłoś
Gość: M. Re: Mitsubishi Outlander z nowym dieslem IP: *.ghnet.pl 10.03.11, 09:19 Taaa, i filtr cząstek stałych po kilkanaście tysięcy zł, chyba tylko w Hondzie są droższe niż w Mitsu... Link Zgłoś
Gość: inż Re: Mitsubishi Outlander z nowym dieslem IP: *.dynamic.chello.pl 11.03.11, 07:09 tylko Mitshubishi zapomina dodać że to nie jest ich konstrukcja lecz to silnik z grupy PSA (Peugeot-Citoren) która wykupiła udziały w Mitsu. Poprzednio Outlandera napędzał 2,0 TDI z VW, teraz mają 2,2 z Francji który w praktyce wyeliminuje tą wersję z polskiego rynku (akcyza) Link Zgłoś
gzesiolek Re: Mitsubishi Outlander z nowym dieslem 22.03.11, 14:17 inż, p...sz glupoty... z silnikiem PSA to Outek jest juz oferowany od lat bodajze 2, jak nie wiecej, a teraz wszedl nowy dieselek od Mitsu... tez 2,2 ale MIVEC... Link Zgłoś
Gość: desti Re: Mitsubishi Outlander z nowym dieslem IP: *.adsl.inetia.pl 27.03.11, 10:18 wsadzili by silnik 2.0 turbo z EVo jak to miało miejsce w pierwszej generacji Link Zgłoś
Gość: mm Re: Mitsubishi Outlander z nowym dieslem IP: 213.86.33.* 27.04.11, 16:41 inż i grzesiolek, obaj nie macie racji, ten 2,2 to nowy silnik mitsu ale wczesniej nie oferowano zadnego 2,2 tylko 2,0 disel z blokiem od VW bo reszta jest ich wlasna (skrzynia i osprzet) a 2,2 to byla benzyna. Link Zgłoś