Dodaj do ulubionych

Mercedes Gullwing od Sbarro

15.03.11, 15:26
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: Prześmiewca Re: Mercedes Gullwing od Sbarro IP: *.StrefaWiFi.kolnet.eu 15.03.11, 15:37
      Te felgi to chyba jednak coś w stylu "wiejskie alumy model 2000".
    • Gość: BOB Re: Mercedes Gullwing od Sbarro IP: 77.236.26.* 15.03.11, 15:46
      ŁO KUR a cóż to za wynalazek? :) tujning w stylu KWI
    • Gość: azik Re: Mercedes Gullwing od Sbarro IP: *.echostar.pl 15.03.11, 16:43
      Dżizas... Co za wieś o_O
    • Gość: prozack Re: Mercedes Gullwing od Sbarro IP: *.toya.net.pl 15.03.11, 17:02
      Lansik. Back to the future style:) I to jeszcze przed back to the future. Szacunek:)
    • Gość: Wombat Mercedes Gullwing od Sbarro IP: *.aster.pl 15.03.11, 18:15
      Wg mnie jest zwyczajnie ohydny. Ale ciekawi mnie to, że ewidentnie wykorzystuje elementy poszycia W126, czyli kolejnej S-klasy, która przecież pojawiła się dopiero 3 lata później...
    • Gość: terefererikitiki Mercedes Gullwing od Sbarro IP: *.adsl.inetia.pl 15.03.11, 18:48
      OMG, niedawno pokazaliście Rollce - Royca zrobionego na podstawie BMW 5, jakby nie patrzeć tak się kojarzy własnie z takimi wynalazkami. Na allegro można znaleźć inne podobne gadżety, smutne jest to że coraz trudniej jest znaleźć na allegro oryginały takich klasyków. Tutaj boczna linia i okno przypominają Chargera, przód leci na inne wynalaxki amerykańskie a dolny spojler i wykonanie rzeczywiście wskazują na to że projekt wykonano w stodole. No i ta elektryka na siedzeniach ---> OMG, jak pilot do telewizora, widziałem kiedyś prawie identyczne siedzenia wstawione do jakiegoś bardzo mocnego hatchbacka, gdzie właściciel miał na głowie białą czape, tam to był do zaakceptowania, ale tutaj to troche niebardzo wygląda ...
    • red_moto Mercedes Gullwing od Sbarro 15.03.11, 20:49
      Wombat, też się zastanawiam, dlaczego niektóre elementy pochodzą z W126. Być może właściciel dodał je w czasie renowacji.

Pozdrawiam i dziękuję za lekturę,
      Marcin Sobolewski
    • Gość: Tomcat Mercedes Gullwing od Sbarro IP: 94.75.88.* 15.03.11, 21:06
      A to link do opisu auta na stronie autora ? Franca Sbarro:
      sbarro.perso.neuf.fr/voitures/Shahin/shahingb.html
    • Gość: gość Mercedes Gullwing od Sbarro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.11, 22:11
      Czyli autor trochę zamącił tą pisaniną o latach 70., bo to jest auto z 83 oparte na SEC-u, czyli coupe W126.
      Natomiast rzeczywiście jak wynika z opisu, niektóre wersje miały starszy silnik M100 z poprzedniego modelu. Chociaż w wersji amerykańskiej ten silnik był mocno wykastrowany ze względu na normy emisji spalin i niewiele mocniejszy od 5-litrówki. Nowsze silniki nie miały już takich różnic w mocach między Europą i USA.
    • Gość: RPWL Mercedes Gullwing od Sbarro IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.03.11, 22:14
      Oczy bola od patrzenia na to paskudztwo...
    • Gość: maxmaniak Mercedes Gullwing od Sbarro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.11, 00:16
      Co to jest? Czy są jakieś granice dobrego gustu.
      Ilekroć gdy widzę takie auto myślę: Nie już gorzej być nie może.
      A potem pojawiają się takie kwiatki.
    • blue911 Mercedes Gullwing od Sbarro 16.03.11, 01:51
      Co za szkarada?!!!! Kto to wymyslil - Hinduski projektant???!!!!
    • Gość: gość Mercedes Gullwing od Sbarro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.11, 08:16
      szpetny jak teściowa o poranku
    • ignatz Mercedes Gullwing od Sbarro 16.03.11, 08:16
      Oj, coś im nie wyszło :-)
    • Gość: p Mercedes Gullwing od Sbarro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.11, 08:23
      Nie wiem czy to oryginalne Sbarro - śmiem wątpić. Tak czy inaczej wygląda jak kompletny paździerz. Deska rozdzielcza jest z W116, ale jej wpasowanie woła o pomstę do Karla Benza. Bryła nadwozia przypomina bardziej W126, choć np. przedział silnika jest żywcem wyjęty z W116 (łącznie z wlotami powietrza na podszybiu). Kąty słupków przednich i wpasowanie deski mogą świadczyć o połączeniu dwóch nadwozi - W116 i W126 w jedną (koszmarną) całość. Oryginalny Sbarro nie powinien mieć słupków środkowych. Jakość wykonania jakby auto zbudowane było przez nietrzeźwych nastolatków. Toż to twór doktora Frankensteina.
    • Gość: dfgd Mercedes Gullwing od Sbarro IP: *.adsl.inetia.pl 16.03.11, 08:41
      powiem szczerze, że gdyby to postawić na normalnych, dopasowanych designem, ofsetem i rozmiarem, felgach, całość byłaby całkiem interesująca. Jakość wykonania... hmmm... to auto ma 40 lat... być może ktoś chciał za starego mercedesa zrobić sobie nowszego i oddał to do Sbarro, i wyszło jak wyszło...
    • tomwpr Mercedes Gullwing od Sbarro 16.03.11, 08:47
      zmieniono mu felgi na takie z za dużym ET lub węższe, w oryginale koła nie chowały się tak w samochodzie - niestety przez to dużo stracił ten samochód na wyglądzie, patrzcie oryginał www.auto-blog.pl/wp-content/gallery/sbarro-shahin-1000/sbarro_shahin_ouvert_ferme.jpg
    • panihalinka Mercedes Gullwing od Sbarro 16.03.11, 10:42
      Wszystko się zgadza - Sbarro, największy obciachowiec motoryzacji, budujący jeden koszmar za drugim i mieniący się "stylistą" (widzieliście jego szkice? ten facet nie umie rysować). Sbarro wyróżnia się tym, że ma dużo kasy (nie ze stylistyki) i radośnie ją wydaje na rzeczy które lubi a których nie umie. I tak już od 30 lat. Facet założył szkołę projektową i co roku w Genewie pokazuje jakąś nową pokrakę... To jest Piotr Rubik designu samochodowego.
    • Gość: Hoody Mercedes Gullwing od Sbarro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.11, 12:27
      Przód jako żywo przypomina Ładę ;P
      Mała blacharka trochę szpachli i przypominałby samochód...
    • Gość: Gosc Mercedes Gullwing od Sbarro IP: 212.159.240.* 16.03.11, 13:52
      Zachwycajcie sie jak tylko chcecie, ale mnie i tak bardziej podoba sie 10-cio (moze juz 11-to) letnie Polo pana "m".

A tuning potrafie zaprojektowac (a moze i zrobic) duzo lepszy. Na razie idzie mi jak z tym lemurem, ale jeszcze kilka prob...
    • Gość: q Mercedes Gullwing od Sbarro IP: *.adsl.inetia.pl 16.03.11, 14:17
      Czy Wy w ogóle wiecie co to jest spoiler ? Bo w artykule jest słowo o masywnych spojlerach, a ja nawet maluteńkich nie widzę.
    • Gość: Gosc Mercedes Gullwing od Sbarro IP: *.gel.usherbrooke.ca 16.03.11, 16:13
      jak ktos wczesniej napisal, model pochodzi z 83 roku a nie z 76 i jest oparty na w126 (500SEC).
    • mrburger Mercedes Gullwing od Sbarro 16.03.11, 17:32
      Co do spojlerów - nie mogę dojrzeć żadnego ;) I mówiąc szczerze raczej bym to "działanie artystyczne" zaklasyfikował jako tzw. "wieś tuning" niż "nowatorski design" ale na jakimś polskim podrzędnym lotnisku: www.sky4fly.net/lotnisko/lodz.php mógłby robić za awionetkę Miśka Koterskiego na przykład ;)
    • Gość: rt Mercedes Gullwing od Sbarro IP: *.zone3.bethere.co.uk 16.03.11, 23:56
      w latach 80 byscie sie posikali na jego widok

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka