Dodaj do ulubionych

raz odpala, raz nie, w czym problem??

28.03.11, 12:59
mam taki problem, opiszę wam konkretne sytuacje:
-odpala, jadę w jedno miejsce, potem znowu w drugie miejsce, jak chce wracać on już nie odpala, nawet nie kręci, słychać tylko takie terkotanie
-ruszam, po chwili wrzucam dwojkę a samochod zaczyna zwalniać aż w końcu gaśnie, tak trzy razy i potem już nie chce w ogole odpalić-to mi się zdarzyło raz
-jadę 40 km w jedną stronę, tam na miejscu odpala i wracam te 40 km, potem chcę jechać i już nie odpala
za każdym razem po naładowaniu akumulatora samochod odpali, chociaż jak podłączam to widać że nie jest do końca rozładowany, elektryk sprawdzał i mowi że akumulator w czasie jazdy jest doładowywany, wymienił mi klemy bo się ledwo trzymały i twierdził, że to może być przyczyna moich problemow, było dobrze przez dwa dni a potem znowu to samo
samochod to lancer kombi 2.0 diesel,97 rok, co to może być waszym zdaniem?
Obserwuj wątek
    • dark13 Re: raz odpala, raz nie, w czym problem?? 28.03.11, 13:36
      Wszystko sie sprowadza do tego ze cos rozladowuje akumulator
      Dla mnie mozliwosci sa 3
      - uszkodzony akumulator
      -brak odpowiedniego ladowania
      - jakies zwarcie w instalacji

Ja kiedys mialem podobny problem i sie okazalo ze przyczyna byl uszkodzony wentylator chlodnicy .
      • asiula1306 Re: raz odpala, raz nie, w czym problem?? 28.03.11, 13:59
        dark13 napisał:

> Wszystko sie sprowadza do tego ze cos rozladowuje akumulator
        > Dla mnie mozliwosci sa 3
        > - uszkodzony akumulator

akumulator ma rok, jest dobrej firmy, można to jakoś sprawdzić?

> -brak odpowiedniego ladowania

sprawdzali to dwa razy, akumulator jest ładowany

> - jakies zwarcie w instalacji

też o tym myślałam, czasami świruje mi radio-cd, włącza się i wyłącza, mogłoby powodować takie coś?

>
        > Ja kiedys mialem podobny problem i sie okazalo ze przyczyna byl uszkodz
        > ony wentylator chlodnicy .
        • asiula1306 Re:sorry, odpisałam z drugiego konta 28.03.11, 14:00
        • dark13 Re: raz odpala, raz nie, w czym problem?? 28.03.11, 14:26
          Akumulator moze byc ladowany w chwili sprawdzania ale w czasie jazdy moze byc juz inaczej .
          Wszystko o czym napisalem jest do sprawdzenia i kazdy srednio rozgarniety elektromechanik da sobie z tym rade.
          • asiula1306 Re: raz odpala, raz nie, w czym problem?? 28.03.11, 14:37
            ok, dzięki :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka