Dodaj do ulubionych

I bardzo dobrze:

03.05.11, 11:46

katowice.gazeta.pl/katowice/1,35019,9527979,Gliwiccy_studenci_zatriumfowali_na_Silverstone.html
W ten sposob kiedys komus sie uda wiecej.
Konkretne zadanie, zamiast gledzenia przy tablicy.
Obserwuj wątek
    • swan_ganz tia..super; tylko co dalej? 03.05.11, 12:01
      Polska od niemal "zawsze" dysponowała świetnymi kadrami tylko nie bardzo jest gdzi ich potencjał w kraju wykorzystać... Co zrobią ze sobą ci młodzi inżynierowie jak juz studia skończą? Pójdą pracowac do montowni samochodów (bo przeciez nie fabryki, tak?) czy też będą smażyć frytki za tysiąc pińcet na miesiac?

"Dzięki" naszym polskim politykom ci ludzie, jeśli będą chcieili swoje zawodowe ambicje realizować to nie mają innego wyjścia niż emigracja... No tak się "jakoś" złożyło, że nie istnieje polski kapitał, który byłby zainteresowany rozwojem innym niż po przez drenowanie budżetu (te wszystkie "partnerstwa" publiczno-prywatne)
      Jedynym chlubnym wyjątkiem jest tu postać Czarneckiego, który wprawdzie ma jakies ubeckie skazy w życiorysie ale w jego przypadku to jest bez najmniejszego znaczenia bo on tworzył swój kapitał od podstaw, z dala od interesów z państwem i politykami...
      • nazimno Jezeli w kraju nie moga, to 03.05.11, 12:15
        niech jada tam, gdzie na nich bedzie zapotrzebowanie.

Jezeli jakies "wladze" czegos nie rozumieja, to ich problem i problem tych, ktorzy ich
        wybrali.

Kazdy ma prawo wybrac strefe "o niskiej koncentracji nierozumiejacyh".

• swan_ganz Re: Jezeli w kraju nie moga, to 03.05.11, 12:26
          > niech jada tam, gdzie na nich bedzie zapotrzebowanie.

no i tak pewnie zrobią bo juz udowodnili, że głupkami nie są... Tyle, że ja jako podatnik mam tu kłopot; po kiego ja wykładałem kase na ich wykształcenie skoro oni teraz pojada np; do Ciebie budować twoje PKB a nie moje? Jak wysyłam swoich klientów na jakieś konferencje to ja wiem po co ja to robię ale nie wiem po co finansowałem wykształcenie tym inzynierom choć głupi raczej nie jestem... Jak dla mnie to powinniśmy zlikwidować szkolnictwo wyższe bo i tak potem nie wykorzystamy potencjału tych wyedukowanych ludzi... Zostawmy tylko politologów bo to kierunek który gwarantuje dopływ świeżej krwi dla biurokracji.. Nie tylko oszczędzimy w ten sposób kupę kasy ale również przy okazji pokażemy, ze jesteśmy twardymi realistami...
          • nazimno Cooooo, politlogow? 03.05.11, 12:59
            Juz gorszej hodowli pasozytow nie mozna sobie wyobrazic.

Rosja ksztalci swietnych matematykow i fizykow i podobnie jak tenisistki,
            graja oni w najlepszych turniejach.

A dlaczego by nie u nas?
            Czy nasi poltycy lubia potulnych durniow?

• swan_ganz tak; politologow... 03.05.11, 13:24
              skoro społeczeństwo jest takie jakie jest; czyli promuje wręcz lance i dance a gardzi za to uczciwą i solidna pracą to politolodzy świetnie sie wpisza w oczekiwania narodu bo chyba oni sa żałośnie nieprzydatni po tych swoich studiach... Nawet ludzie którzy kończą Wyższe Szkoły Estetyki o kierunku manicure ( swoją drogą wiedziałeś wczesniej, ze dziś kosmetyczki kształci się na studiach zamist jak wcześniej w cechach rzemieślniczych?) nabywają jakichs konkretnych umiejętności i w jakiś sposób są w stanie poradzić sobie z własnym życiem zawodowym w przeciwieństwie do politologów, którzy zawodowo nie istnieją jeśli nie siedza na urzędzie...
              I skoro w naszym kraju kwitnąco wyglądają tylko i wyłacznie urzędy to po co mamy kształcić matematyków, inzynierów czy lekarzy skoro i tak potem nie wykorzystamy ich potencjału? Strat kasy; tylko politolodzy są nam potzebni w przewidywalnej przyszłości a co będzie potem to mnie lata bo przeciez nie będę żył wiecznie... :-)
              • nazimno No dobrze. 03.05.11, 14:21
                Ziemniaczki obrane przez ladna "politolozke" moze beda smakowac lepiej.
                Politolodzy beda tez klamac bardziej profesjonalnie w TV, bo to, co jest dzisiaj
                jest malo wyrafinowane.

Politologom uda sie przekonac nastepne pokolenie, ze "tak ma byc".

Bedzie cud-kraina.

Grzecznych, ulozonych, potulnych.
                Co to nie krytykuja, akceptuja kazda decyzje, wykonaja najbardziej absurdalne zadanie.
                • pacanek_ten_prawdziwy Re:No , no czy to znowu pomowienie ??? 07.05.11, 22:11

Hehe
                  Jeszcze niedawno w innym poscie podales :
                  www.sueddeutsche.de/auto/autodiebstahl-offene-grenze-nach-osten-hilft-autodieben-1.937012-2
                  No , ciekawy jestem czy to naprawde ich , czy tak jak zarzucasz czesto "sprowadzony"
                  • nazimno Czy wziales wszystkie tabletki? 10.05.11, 09:44
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka