Gość: tmk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.11, 14:23 zacieram już ręce na komentarze typu " wieśniacki " "wieśwagen" "dla dresiarzy " itp:) muszę was zmartwić to świetne auto a w limitowanej edycji po prostu jeszcze lepsze. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Gosc Re: VW Golf GTI Edition 35 IP: *.dynamic.chello.pl 10.05.11, 14:43 Genialny samochód. Jeśli chodzi o auta kompaktowe typu GT (licząc tylko te popularnych marek), to dla mnie liczą się tylko Golf GTI / R, Focus STI / RS i Misiek EVO. I koniec. Reszta typu Subaru (wygląda jak koreańskie "Lanosy": Ceedy, i30, Lacetti) czy wszelkie francuskie to NIE TO, nędza po prostu. A wcale nie są dużo tańsze. Megane RS jest drogie, a Subaru STI horendalnie drogie. Ten Golf ma styl i jest autem KULTOWYM ! Link Zgłoś
Gość: GarryMur Re: VW Golf GTI Edition 35 IP: *.kki-bci.pl 10.05.11, 15:22 Nie przepadam za Golfami, ale zdecydowanie nie zaliczam się do używających nazwy "wieśwagen" etc. Ten Golf całkiem ok, chociaż stylistycznie też mi nie zawrócił w głowie. Poczekajmy z osądami do premiery. __ www.tanie-latanie.net/ Link Zgłoś
Gość: brachu Re: VW Golf GTI Edition 35 IP: *.play-internet.pl 10.05.11, 15:23 musze spelnic prosbe sachsa i wkleic to: www.auto-swiat.pl/1-test-dlugodystansowy-volkswagena-passata-20-tdi-czyli-nasz-wieczny-pacjent moto.pl/MotoPL/1,88571,9053179,Pol_miliona_Passatow_do_serwisow.html www.auto-swiat.pl/1-volkswagen-passat-b6-gdzie-ta-niemiecka-jakosc moto.pl/MotoPL/1,90109,9345899,Nowa_Jetta_do_serwisow.html moto.pl/MotoPL/1,88571,9393839,Volkswagen_Jetta_na_cenzurowanym.html www.auto-swiat.pl/1-volkswagen-touran-ponadprzecietnie-awaryjny Link Zgłoś
Gość: vtz Re: VW Golf GTI Edition 35 IP: *.dynamic.chello.pl 10.05.11, 15:52 Dalej mu się odrywają tylne koła na zakrętach, czy już VW dorosło do nowych zawieszeń? Trochę strach byle zakręt na 3 kołach brać, gdy nawet starsze konstrukcje zwykłych (nieusportowionych) samochodów dają radę normalnie. Link Zgłoś
Gość: lolo Re: VW Golf GTI Edition 35 IP: *.stacje.agora.pl 10.05.11, 16:20 nie znacie się, tylko honda type R to dobry samochód, reszta do niczego się nie nadaje Link Zgłoś
Gość: Gość Re: VW Golf GTI Edition 35 IP: 194.145.229.* 10.05.11, 16:29 @ lolo Tak zaje... sportowy ten type R że ma z tyłu belkę skrętną :D Link Zgłoś
Gość: tmk Re: VW Golf GTI Edition 35 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.11, 16:40 @ lolo dokładnie obecna generacja type R jest beznadziejna! czego nie mogę powiedzieć o 7 generacji która faktycznie była b.dobrym autem Link Zgłoś
Gość: tmk Re: VW Golf GTI Edition 35 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.11, 16:52 @ fiatosgratos na jakiej podstawie tak sądzisz? jeździłeś obydwoma autami? ja miałem to szczęście i porównując oba stwierdzam że jedynymi plusami focusa jest wygląd oraz zachowanie w zakręcie na skręconych kołach. tyle. focus znacząco przegrywa silnikiem to archaiczna konstrukcja z wielką turbodziurą (silnik pamięta rok 1984!!! z modelu volvo 740t5) pali gumę do trzeciego biegu i tak naprawdę nie jest jakoś kosmicznie szybki do setki , 300 koni przydaje się dopiero od 4 biegu w górę. Link Zgłoś
Gość: pat Re: VW Golf GTI Edition 35 IP: *.unknown.vectranet.pl 10.05.11, 16:53 fiatosgratos: na tego Golfa to i Focus ST starczy, RS go rozniesie ;-). Link Zgłoś
Gość: miz Re: VW Golf GTI Edition 35 IP: *.unknown.vectranet.pl 10.05.11, 16:55 @ tmk z tą turbodziurą to żeś pojechał :D... Jeździłem 230 konnym C30 T5 i tak responsywnego hothatcha to dawno nie widziałem. Silnik T5 w 740 miał pojemność 2.3 i jest zupełnie inną konstrukcją niż obecne T5 o pojemności 2521 cm3. Link Zgłoś
Gość: tmk Re: VW Golf GTI Edition 35 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.11, 16:58 @ miz zapraszam do przejażdżki rs'em też się zdziwiłem ...:) Link Zgłoś
Gość: miz Re: VW Golf GTI Edition 35 IP: *.unknown.vectranet.pl 10.05.11, 17:01 @tmk Nie trzeba było przerabiać na gaz.. Link Zgłoś
Gość: tmk Re: VW Golf GTI Edition 35 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.11, 17:02 @miz oczywiście porównując z silnikiem 2.0tsi Link Zgłoś
Gość: loniek Re: VW Golf GTI Edition 35 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.11, 17:07 super auto , nie wszyscy chcą jeździć autem aż tak rzucającym się w oczy jak RS, według mnie focus rs wygląda jednak trochę śmiesznie.. prawda jest taka że żaden inny producent aż tak nie obwiesił spoilerami swojej szybkiej wersji (golf gti , type r , cupra r , 3 mps , nie wspominając o rs3 zjadającego focusa na śniadanie) Link Zgłoś
Gość: hehe Re: VW Golf GTI Edition 35 IP: *.ssp.dialog.net.pl 10.05.11, 17:25 Cel: mieć fundusze na edycję 50. Link Zgłoś
Gość: pat Re: VW Golf GTI Edition 35 IP: *.unknown.vectranet.pl 10.05.11, 17:36 loniek: Mieszasz pojęcia. Alternatywą dla Golfa GTI (200 koni), Type R (200 koni), Cupry (240 koni) i tym podobnych jest 225 konny Focus ST. I on nie jest obwieszony spoilerami. RS ma 305 koni w standardzie, w wersji RS500 350 koni i te spoilery mają tutaj przy napędzie na przód usprawiedliwienie.. Link Zgłoś
Gość: gość Re: VW Golf GTI Edition 35 IP: *.187.249.75.ip.abpl.pl 10.05.11, 18:33 SzmelcWagen górą, hehehe Link Zgłoś
Gość: Gość Re: VW Golf GTI Edition 35 IP: *.cdma.centertel.pl 10.05.11, 19:24 a gdzie fotele w kratę ? ; O Link Zgłoś
fiatosgratos Re: VW Golf GTI Edition 35 10.05.11, 19:31 Niewątpliwie VW to dopracowany samochód do perfekcji ale brakuje tej dzikości to co jest lubiane w hothatach a właśnie taką dzikośm ma Focus Link Zgłoś
Gość: normalny80 Re: VW Golf GTI Edition 35 IP: *.adsl.inetia.pl 10.05.11, 20:03 Ta cała niechęć, a wręcz nienawiść do "niedrogich" czy "usportowionych" samochodów które mają jakiekolwiek spojlery, jest śmieszna i żałosna. Cuchnie taką amerykańszczyzną (motoryzacja z tego kraju jest "anty-aerodynamiczna"). Ciekawe, że takie samochody jak ferrari, lamborghini, porsche itp. które przecież w 90% przypadków służą do prymitywnego lansu po mieście przez spasionych burżujów, są obładowane "kiczowatą i tandetą" aerodynamiką, która absolutnie do niczego nie służy, ale mało kto powie złe słowo na taki "wiejski parowóz" do lansu, dlaczego?? no bo przecież ma DUŻY silnikkkkkkkkkk, ma DUŻĄ mocccccccccc, jak również DUŻO kosztujeeeeeeeeeeee. Ale co tam, mega wloty, kosmiczne zderzaki, szpojlery, to pewnie im się przydaje podczas lansu po mieście... A jak tylko wychodzi jakiekolwiek usportowione coupe, czy hothatch, który gdzieś tam ma spojler albo jakiś zderzak który wyraźnie różni się od innych plebsowozów, to już cała banda oszołomów jedzie z koksem i zaczyna pluć jadem. Ciemnogród. Po prostu... ciemnogród. Ale idę o zakład, gdyby tego typu samochód miał DUŻY silnik np. V8 lub większo-cylindrowy, do tego DUŻO koni np. z 400 KM i kosztował DUŻO tzn. z 20 razy więcej, to ciemnogród śliniłby się na jego widok choćby miał dwa razy więcej szpojlerów itp., a jednocześnie służył głównie do tego samego, czyli... do lansu. Czy ludzie to idioci?? Link Zgłoś
Gość: maras_69 Re: VW Golf GTI Edition 35 IP: *.pruszkow.mm.pl 10.05.11, 20:39 @brachu ty kur@@@acw...u, szukasz tylko art o niemieckich autach i wklejasz te "fachofe" niusy z brukowców... kompleksy mozna leczyć... Link Zgłoś
Gość: norbuko Re: VW Golf GTI Edition 35 IP: *.pruszkow.mm.pl 10.05.11, 20:41 @brachu www.bezkompleksu.pl/ Link Zgłoś