Dodaj do ulubionych

To był sfrustrowany smutas.

IP: *.tvsat364.lodz.pl 12.05.04, 19:52
Opowiem historyjkę, jaka mi się przydarzyła ostatnio.
Jechałem ulicami mojego miasta, a przede mną stare szare Volvo na zgierskich
numerach bez świateł stopu. Zdarza się. Jechałem za nim przez kilka
skrzyżowań. U innych stopy się świeciły, a u niego - nie.
No to robię to co każdy kulturalny kierowca zrobić powinien. Na następnym
skrzyżowaniu ze światłami zjechałem na sąsiedni pas, zrównałem się z nim,
opuściłem prawą szybę i mówię: stopu pan nie ma!
A co on na to?
Każdy normalny kierowca wie, że brak stopu jest niebezpieczny, że bogu-ducha
winny kierowca może zareagować za późno, może walnąć w tył. I to bez własnej
winy. Każdy normalny podziękuje, przeprosi, uśmiech za uśmiech.
A ten smutas mówi: TO CO?
Rozumiecie: TO CO?
Biedny, sfrustrowany smutas. Żal mi go.
Obserwuj wątek
    • Gość: warszawiak Niepojęte!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.04, 20:10
      Takiego idioty jeszcze na tym forum nie widzialem. Przebiles wszystkich. A nie
      sadzisz. ze facet po prostu mial wazniejsze sprawy niz brak stopu (moze
      chwilowy, moze godzine wczesniej mu bezpiecznik padl). Nie masz czym sie
      podniecac tylko brakiem czyjegos stopu? No po prostu poziom umyslowy ucznia
      szkoly specjalnej :(
      • mejson.e5 Re: Niepojęte!!! 12.05.04, 23:10
        Gość portalu: warszawiak napisał(a):

> Takiego idioty jeszcze na tym forum nie widzialem. Przebiles wszystkich. A nie
        > sadzisz. ze facet po prostu mial wazniejsze sprawy niz brak stopu (moze
        > chwilowy, moze godzine wczesniej mu bezpiecznik padl). Nie masz czym sie
        > podniecac tylko brakiem czyjegos stopu? No po prostu poziom umyslowy ucznia
        > szkoly specjalnej :(

Takich wyzwisk używać do kogoś, kto chciał komuś może uratować życie!
        Tobie to lata dopóki nie władujesz się komuś w kuper jak Cię zaskoczy brak
        stopu. Mam nadzieję, że Twoje dziecko bedzie wtedy przypięte prawidłowo.

Ty nie musisz...
      • Gość: dolphin Re: Niepojęte!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.04, 23:21
        grzeczna uwaga naszego przedmówcy nie jest chyba niczym złym, nie uważasz ??? a
        idiotą to najwyraźnie jesteś ty skoro masz tak płytkie podejście do
        bezpieczeństwa na drodze...
        > No po prostu poziom umyslowy ucznia
        i tu chyba o własnej osobie pisałeś...
        pozdr.

• Gość: 206 Re: Niepojęte!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.04, 23:23
        jak sama wypowiedź wskazuje jesteś typowym przedstawicielem głupkowatej rasy
        warszawiaków (durnych krawaciarzy), którzy na drodze zachowują się jak święte
        krowy !!!
        • mejson.e5 Warszawiacy 12.05.04, 23:43
          Gość portalu: 206 napisał(a):

> jak sama wypowiedź wskazuje jesteś typowym przedstawicielem głupkowatej rasy
          > warszawiaków (durnych krawaciarzy), którzy na drodze zachowują się jak święte
          > krowy !!!

Najgorsze jest generalizowanie i wygłaszanie lekkich opinii.
          Jeżdżę codziennie w krawacie po Warszawie i nie zachowuję się jak święta krowa.
          Co wiecej - WIĘKSZOŚĆ ludzi, których spotykam w Warszawie jeździ bezpieznie i
          kulturalnie, niezależnie od tablic, jakie mają na samochodach.
          Niestety najwyraźniej widzi się tych chamskich i niebezpiecznych, stąd wrażenie,
          że Warszawa jest nimi przesycona.
          Ale to tylko pierwsze wrażenie.

Proszę 206 - nie wrzucaj wszystkich do jednego worka, tylko oceniaj każdego
          indywidulanie.

Chociaż na Warszawiaka powyżej nie chciałby natknąć się na drodze.
          Pewnie trąbi tak samo ładnie jak pisze...

Pozdrawiam wzystkich,

Mejson
          • Gość: 206 Re: Warszawiacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.04, 23:55
            popełniłem gafę, ale jak widze tego typu wypowiedzi to mnie szlag trafia. co do
            kultury na drodze warszawiaków, no cóż, sam staram się być uprzejmym na drodze
            i kulturalnym, ale mam wyjątkowego pecha do warszawskich tablic, zawsze trafiam
            na jakiegoś palanta w limuzynie, któremy wydaje się że drogi są jego i nie
            obowiązują go jakiekolwiek zasady.
            pozdr.
            • mejson.e5 Gafy 13.05.04, 00:00
              Gość portalu: 206 napisał(a):

> popełniłem gafę, ale jak widze tego typu wypowiedzi to mnie szlag trafia. co do
              >
              > kultury na drodze warszawiaków, no cóż, sam staram się być uprzejmym na drodze
              > i kulturalnym, ale mam wyjątkowego pecha do warszawskich tablic, zawsze trafiam
              >
              > na jakiegoś palanta w limuzynie, któremy wydaje się że drogi są jego i nie
              > obowiązują go jakiekolwiek zasady.
              > pozdr.

Nie ma sprawy - kazdy popełnił kiedyś gafę.
              W "Zasadach savoir-vivre" podawali staromodny przykład gafy:

-Pani wygląda najwyżej na trzydziestkę!
              -Mam dwadzieścia osiem...

A co do palantów na drodze - pamiętaj:
              IDIOTÓW PUSZCZA SIĘ PRZODEM!
              Lepiej mieć szczęśliwego głupca z przodu niż wściekłego na plecach...

Pozdrawiam,

Mejson
            • Gość: uny Re: Warszawiacy IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 13.05.04, 13:54
              może zauważasz tylko limuzyny i pech chce że są na warszawskich numerkach.
              wyluzuj bo ci jakaś żyłka pęknie
      • Gość: M4b Re: Niepojęte!!! IP: 217.8.168.* 13.05.04, 12:42
        Warszawiak, proszę jako rodowity mieszkaniec tego miasta - nie używaj tej
        ksywki bo wstyd przed całym krajem przynosisz.
        normalny człowiek podziękuje w takiej sytuacji, i poczyni dalsze kroki -
        zjedzie na pobocze, sprawdzi co się dzieje ( na tyle ne ile może to zrobić na
        poboczu), i zdecyduje co dalej - na najbliższej stacji kupno żarówek,
        wywieszenie trójkąta z informacją "BRAK STOPU" i pomalenku turlamy się do
        domku , wizyta u alektryka itp. Ale takie odzywki i totalna olewka to przejaw
        inteligencji na poziomie niedorozwiniętego pantofelka.
        Innych pozdrawiam, Ciebie nie ...
      • Gość: g@mdan Re: Do tych co myślą... IP: *.tvsat364.lodz.pl 15.05.04, 16:27
        ... tak jak ten co podpisuje się "warszawiak".
        Piszę, że myślą, ale wiem że to przesada.
        Kierowcy dzielą się na takich co myślą i bezmyślnych.
        Ci pierwsi wiedzą, że życie może być piękne bo postępuję tak jak chciałym, aby
        postępowali inni.
        Ci drudzy postępują tak, aby "dobrze było mnie". Nie są w stanie pojąć, że
        wtedy szkodzą innym lub szkodzą z premedytacją.
        Wtedy wszystkim jest źle.
        No i jest źle.
      • k_r_m Re: Niepojęte!!! 15.05.04, 16:34
        Gość portalu: warszawiak napisał(a):

> Takiego idioty jeszcze na tym forum nie widzialem. Przebiles wszystkich. A
        nie
        > sadzisz. ze facet po prostu mial wazniejsze sprawy niz brak stopu (moze
        > chwilowy, moze godzine wczesniej mu bezpiecznik padl). Nie masz czym sie
        > podniecac tylko brakiem czyjegos stopu? No po prostu poziom umyslowy ucznia

Poziom szkoły specjalnej jest dlaciebie poza szczytem marzeń.

Reprezentujesz za to poziom typowego warszawiak, tak samo ograniczony.

• Gość: M4b Re: Niepojęte!!! IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 15.05.04, 18:52
          Nie uogólniaj bo sprowadzasz się do tego samego poziomu co idiota podpisujący
          się "warszawiak" ... Zapewne Warszawę to on zna z pocztówek i mapy wiszącej w
          jego klasie w Zbiorczej Szkole Gminnej w Parzydupach Gnojnych.
          Zapraszam do Warszawy i poznania prawdziwych Warszawian (nie warszawiaków).
          Zaznaczam - prawdziwych, nie tych co to w pierwszym pokoleniu mają meldunek i
          są chlubą rodzinnej wsi.
      • arturos01 Re: Niepojęte!!! 15.05.04, 19:38
        Nie podpisuj się jako mieszkaniec miasta, w którym mieszkam, w którym mieszkają
        moi rodzice i mieszkali moi dziadkowie. Przyjechałeś z jakiejś wiochy mieszkasz
        pewnie trzy miesiące w Warszawie i już wg. ciebie jesteś wielki warsiawiak(tak
        nie którzy mowią :)).
        Przez takich kretynów jak ty którzy piszą tego typu głupie komentarze Warszawa
        i warszawiacy mają złą opinie w całej Polsce.
        Szkoda, że mieszkasz w tym samym mieście co ja.
        Koledze z Łodzi bardzo wspołczuje, bo trafił na takiego gościa jak "warszawiak".
        Pozdro
    • krakus.mp Re: To był sfrustrowany cham! 13.05.04, 10:37
      Cześć.
      Parę lat temu, na Pl.sczepańskim w Krakowie miałem okazję zamienić dwa zdania z
      pewnym znanym satyrykiem.
      Dialog:
      Krakus.mp: Gdzie Pan tu się wpycha? Jedzie Pan pod prąd!!!
      Satyryk: Spie...laj! Wolno mi!
      Koniec.
      Pozdrawiam.
      • Gość: M4b Re: To był sfrustrowany cham! IP: 217.8.168.* 13.05.04, 12:46
        Czyżbyś spotkal tego takiego wąsatego blondyna z mocno przerzedzonymi wiecznie
        tłustymi dośc długimi rozczochranymi kłakami co to jego sztandarowym dowcipem
        jest od 15 lat naśladowanie Wałęsy ?
        Myślę że wszyscy wiedzą o kogo chodzi a ten gościu ma to do siebie ze właśnie
        tak się na drodze zachowuje ...
        • krakus.mp Re: To był sfrustrowany cham! 13.05.04, 12:48
          Gość portalu: M4b napisał(a):

> Czyżbyś spotkal tego takiego wąsatego blondyna z mocno przerzedzonymi
          wiecznie
          > tłustymi dośc długimi rozczochranymi kłakami co to jego sztandarowym dowcipem
          > jest od 15 lat naśladowanie Wałęsy ?
          > Myślę że wszyscy wiedzą o kogo chodzi a ten gościu ma to do siebie ze właśnie
          > tak się na drodze zachowuje ...

No pewnie że jego!
          • Gość: m4b Re: To był sfrustrowany cham! IP: 217.8.168.* 13.05.04, 12:59
            Witamy w klubie :) Mnie kiedyś swoim Jeepem Cherooke usiłował zepchnąć ze
            skrzyżówania ... Lewoskręt, ulica odchodząca to wąska jednopasmówka, a
            ów "artysta" się bardzo spieszył - skręt z pasa dla jadących prosto i
            usiłowanie wbicia się na siłę, ja żeby nie zostać zepchniętym na lewo w
            samochody jadące z naprzeciwka musiałem się zatrzymać na środku skrzyużowania
            przed praidłowo jadącymi ... Dobrze że nikt mi nie przywalił w bok ...
            • krakus.mp Re: To był sfrustrowany cham! 13.05.04, 14:20
              Gość portalu: m4b napisał(a):

> Witamy w klubie :) Mnie kiedyś swoim Jeepem Cherooke usiłował zepchnąć ze
              > skrzyżówania ... Lewoskręt, ulica odchodząca to wąska jednopasmówka, a
              > ów "artysta" się bardzo spieszył - skręt z pasa dla jadących prosto i
              > usiłowanie wbicia się na siłę, ja żeby nie zostać zepchniętym na lewo w
              > samochody jadące z naprzeciwka musiałem się zatrzymać na środku skrzyużowania
              > przed praidłowo jadącymi ... Dobrze że nikt mi nie przywalił w bok ...

Po Krakowie też taki jeździ,co uważa się za wielkiego satyryka.
              Ma (miał) PT Cruisera. Hmmmm! Jak mu tam było.....Ale plama!
              Kiedyś widziałem jak "szalał" na alejach i przejechał na czerwonym ze dwa razy!
          • art_0 Re: To był sfrustrowany cham! 13.05.04, 18:25
            Ale ze mnie "satyryczny ignorant". Nadal nie wiem o kim piszecie....

Art
            • mejson.e5 Satyryk 13.05.04, 23:00
              Nie miałem okazji go spotkać na drodze ale widzę, że nie mam czego żałować.
              Jego dowcipy już dawno mnie mierziły i kojarzyły się poziomem z imieninami cioci.

art_0!
              Naprawdę nie rozpoznałeś Jerzego K.?

Mejson
              • art_0 Re: Satyryk 13.05.04, 23:47
                No i juz teraz wiem. Ale mialem zacme....BTW: nigdy goscia nie lubilem.

Art
                • Gość: hmmm Re: Satyryk IP: *.media4.pl 15.05.04, 22:34
                  pzecież KRYSZAK to osoba znana a nie przestepca, wiec po co ukrywać jego
                  nazwisko?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka