Dodaj do ulubionych

jakie V8 do 30tys zl (nie bmw, ani audi) ?

13.06.11, 20:12
szukam ciekawego V8 mozliwie nieduzej pojemnosci
3-4,5litra
moze byc amerykanskie ale ciekawa europa tez bedzie interesujaca
jakies sugestie ?

rodzaj nadwozia bez znaczenia w zasadzie, najmniej interesujace bedzie kombi
wiek auta raczej tez bez znaczenia
Obserwuj wątek
    • dr.hab Re: jakie V8 do 30tys zl (nie bmw, ani audi) ? 13.06.11, 21:01
      Tym samochodem, ktory powinien spelnic wszystkie Panskie warunki (tj V8, nie Audi ani BMW, cena do 30k, niebanalny model, silnik do 4,5L oraz wiek bez znaczenia) powinien byc Mercedes C140 CL420 , czyli wersja coupe modelu W140 o poj.4,2L.
      Ladne lata wstecz mialem ten samochod (co prawda w wersji z silnikiem 5,0L ale to niemal bez znaczenia) i moge go szczerze poddac pod rozwage.
      • dr.buzz Re: jakie V8 do 30tys zl (nie bmw, ani audi) ? 14.06.11, 10:35
        w Europie nikt nie produkuje V8, procz BMW, Audi i Mercedesa, nie liczac takich egzotykow jak Porsche, Ferrari, czy Jaguar - ale to sie nie umywa do pierwszych trzech...
        • loyezoo Re: jakie V8 do 30tys zl (nie bmw, ani audi) ? 16.06.11, 20:23
          dr.buzz napisał:

> w Europie nikt nie produkuje V8, procz BMW, Audi i Mercedesa, nie liczac takich
          > egzotykow jak Porsche, Ferrari, czy Jaguar - ale to sie nie umywa do pierwszyc
          > h trzech...

Land Rover,Volvo,Lancia (wiek nie ma znaczenia dla autora)Z amerykanów to praktycznie w każdej marce znajdzie się v8 ale zależy co potrzeba, w sensie - sportowy,limuzyna,suv,van etc.
          • dr.buzz Re: jakie V8 do 30tys zl (nie bmw, ani audi) ? 16.06.11, 22:56
            ja pisze o Europie, a ty mi z ameryka wyskakujesz...

Land Rover dobry dla lesnikow, volvo nie produkuje V8, lancia rowniez...
            • loyezoo Re: jakie V8 do 30tys zl (nie bmw, ani audi) ? 20.06.11, 08:19
              `dr.buzz napisał:

> ja pisze o Europie, a ty mi z ameryka wyskakujesz...
              >
              > Land Rover dobry dla lesnikow, volvo nie produkuje V8, lancia rowniez

Volvo XC90 V8 Awd,Lancia Thema 8.32.Jak wspomniałem autora nie interesował rocznik.

P/S o Amerykanach napisałem do autora postu, a nie do ciebie.Pzdr.
              • dr.buzz Re: jakie V8 do 30tys zl (nie bmw, ani audi) ? 20.06.11, 09:27
                jeszcze raz powtorze - ani vovlo ani lancia nie produkuja V8...

• loyezoo Re: jakie V8 do 30tys zl (nie bmw, ani audi) ? 21.06.11, 13:06
                  dr.buzz napisał:

> jeszcze raz powtorze - ani vovlo ani lancia nie produkuja V8...

Ja też powtórzę.Jest Volvo i Lancia V8.Nigdzie nie bylo napisane o aucie produkowanym teraz,co też wspominałem.Ponieważ dalej nie chce mi sie polemizować,pogadaj z wójkiem google lub z wikipedia.Pzdr.
                  P/S modele ci podałem
        • hunaga Re: jakie V8 do 30tys zl (nie bmw, ani audi) ? 17.06.11, 07:22
          z europejskich to najlepiej by mi pasował Maserati Shamal
          maja ceny ok 30tys ale euro
          a budżet nie ten niestety
          • dr.buzz Re: jakie V8 do 30tys zl (nie bmw, ani audi) ? 17.06.11, 07:49
            droga tandeta...
        • dr.buzz Re: jakie V8 do 30tys zl (nie bmw, ani audi) ? 22.06.11, 08:03
          > w Europie nikt nie produkuje V8, procz BMW, Audi i Mercedesa, nie liczac takich
          > egzotykow jak Porsche, Ferrari, czy Jaguar - ale to sie nie umywa do pierwszyc
          > h trzech...

czytaj ze zrozumieniem...
    • fuiio Re: jakie V8 do 30tys zl (nie bmw, ani audi) ? 14.06.11, 19:43
      efektywny zakup za te pieniazki to lexus sc400 lub ls 400 w zaleznosci od potrzeb.te samochody nie miewaja problemow z elektronika jak w mercedesie czy innych wiekowych europejczykach,sa trwale ,nieawaryjne choc jesli chodzi o serwis nie nalezy przesadzac z oszczednoscia.Graty na allegro z racji duzej podazy (i malemu popytowi-to dobry znak) sa dostepne doslownie za grosze tj silnik ok 1000pln skrzynia ok 1000pln,inne rzeczy tez za bezcen..
      • szymizalogowany albo GS400/430 Mark II... 14.06.11, 20:52
        bedzie taniej niz SC400 a w cenie LS400 - jedyny problem z gs400 to taki ze ich malo jest bo w gejropie nie byly sprzedawane

mozna tez poszperac za GS430 Mark II
    • toreon Re: jakie V8 do 30tys zl (nie bmw, ani audi) ? 17.06.11, 09:15
      Rover 75
    • hunaga Re: jakie V8 do 30tys zl (nie bmw, ani audi) ? 17.06.11, 09:49
      namierzylem ciekawy egzemplarz: www.tinyurl.pl/?z5BKYrdR
      jestem ciekaw jak to jezdzi
      jak dobrze pojdzie to w nastepnym tygodniu pojade obejrzec ten wynalazek
      szkoda tylko ze naped przedni

• szymizalogowany ale karakan... 17.06.11, 09:59
        masz chyba coś do jeżdżenia oprócz tego kasztana na te 90% czasu kiedy on będzie nie sprawny do jazdy hehe?

może zainwestuj w takie coś: home.clara.net/peterfrost/tat603sf.jpg

też fał-łosiem i od naszych braci knedlikufff hehe
        • milos75 Re: ale karakan... 17.06.11, 10:21
          Nie no, Tatra 603 to prawdziwe cudo :-)

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/eb/Tatra_603_IMG_6762.JPG
          A zamiast tej Lanci to juz bym wolał coś amerykańskiego choćby Mustanga czy Camaro jak nie masz kasy na porządne jeżdżące auto klasy MB, BMW czy Lexa :-)
        • hunaga Re: ale karakan... 17.06.11, 11:40
          szukam auta ktore bedzie sluzylo do okazjonalnych wyjazdow dla przyjemnosci
          na codzien mam samochod wygodny a szukam czegos egzotycznego zeby od czasu do czasu pojezdzic czyms innym niz masowka
          • ulubiony19 Re: ale karakan... 21.06.11, 23:55
            A może Mustang z przedostatniej serii w wersji GT- V8 4.6 300 KM. Na pojeżdżawki może być.
            Hitem byłoby coś na kształt Maserati Quattroporte (4. generacja, a silnik 3.2 V8). Dreszcze bym miał już od samego mówienia czym jeżdżę:) Niech mówią co chcą, dla mnie odkąd pamiętam, to auta dla smakoszy.
            Thema 8.32? Tu już urywa łeb. Najwyższa klasa i kupa inżynierskiej pasji. Aż dziw, że jeszcze nie mówi w ojczystym języku. Poza tym nie wierzę, że mógłbyś kupić takie auto:)
            Szkoda, że tak pojemność ograniczasz, bo Porsche 928 nie daje o sobie zapomnieć.
            Cadillac jeszcze wchodzi w grę (DeVille na przykład...)
            • papak Re: ale karakan... 23.06.11, 15:35
              Ciekawostka opel omega b z silnikiem v8 z corvetty -istny potwór a wygląda jak stateczne kombi volkswagen passat w8 dziwadło dziwnie tanio można kupić i z napędem 4x4 i największe dziwadło jakie widziałem suzuki cappucino (najprawdopodobniej) dwumiejscowy kabriolecik wielkości punto z silnikiem v8 o pojemności 1600ccm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka