Dodaj do ulubionych

Suzuki Vitara 3d 2.4 | Za kierwonicą

IP: *.4web.pl 17.06.11, 17:01
Niech wezmą przykład z Fiata Cinquecento/Seicento, w kwestii konstrukcji przednich foteli i "wygodności" wsiadania na tylną kanapę w aucie 3D. W 126p też było całkiem nieźle, natomiast u konkurencji, nawet tej dużo większej, bardzo często tragedia ze względu na oparcie, które jest jedyną uchylną częścią przedniego fotela.
Obserwuj wątek
    • Gość: Hutch Re: Suzuki Vitara 3d 2.4 | Za kierwonicą IP: *.play-internet.pl 17.06.11, 17:28
      O ja pierdykam. Vitara Suv'em? SUV to Caddie Escalade, Lincoln Navigator, Audi Q7 i im podobne. Reszta to co najwyżej Euro Suv.
    • Gość: anijala Re: Suzuki Vitara 3d 2.4 | Za kierwonicą IP: *.dynamic.chello.pl 17.06.11, 18:17
      o rany dzięki za test , aczkolwiek za szczegółowy to on nie jest :))))

Uwielbiam swojego Jima, ale wkurza mnie jak muszę nim pojechać 200 km w trasie, dlatego szukam czegoś większego co się w koleinach po tirach zmieści a jednocześnie będzie małe sprytne na miasto, którym będzie można w zaspie zaparkować i po błocie się przejechać. Czyli Jim, ale ciut szerszy... i z mocniejszym silnikiem.

3D Vitara 2,4 jest na mojej shortliście, w zasadzie jako jedyna. Testowałam jeszcze Juka, ale taki z napędem na 4 kosztuje chore pieniądze i sprzedają go tylko w automacie (!!!!). Rav4 3d - forgret - zjechała do poziomu "bulwarówek" milion lat temu. Piszecie o pajero 3d - ups nie wiedziałam że takie robią, własnie wygooglałam - 205 kpln z silniekiem 3,2 - więcej niż wrangler???? Kto te ceny wymyśla.... Tak więc dla singli który nienawidzą kombi pseudoterenowek zwanych suvami - GV 3d to jedyny wybór ..... zanim dozbieram na zakup to może do końca roku będzie jakiś lifting?? Jakby te tylne lampy wymienili na normalne było by super :))))
      pozdrawiam!
      A.

• kosmiczny_swir Re: Suzuki Vitara 3d 2.4 | Za kierwonicą 17.06.11, 18:23
      @Hutch - nie czepiaj sie Vitary. Vitara to jeden z niewielu dostępnych samochodów o dobrej dzielności terenowej. Jeździłem starą Vitarą (krótka, import z USA, 2.0 automat i reduktor). Przez błotnistą łakę szła jak przecinak i jeszcze wyciągneliśmy szybowiec z kartofilska. Inny ciężki SUV by tam po prostu ugrzązł po osie. Vitara, zwłaszcza w krótkiej wersji to naprawdę dobre auto w teren, może nie na radjy przeprawowe, ale na jeżdżenie po bezrożach to auto idealne.
    • Gość: klecinianka Re: Suzuki Vitara 3d 2.4 | Za kierwonicą IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.06.11, 19:00
      Ja mam 3dzrwiową wersję z 2007 roku, diesel, tak, tak przez krótki czas można było kupić taki unikat w polskim salonie. W De dalej w ofercie jest diesel... lepszy niż benzyna, bo to małe autko ma apetyt na paliwo, ale jest niezawodna. Zima-dzika radość, w mieście jazda i parkowanie to bułka z masłem, w trasie...no cóż demon prędkości to to nie jest, ale miałam już szybki samochód.
      Tam, gdzie mieszkam, przebudowa drogi i zamkniety przejazd zmusiły wszystkich do jeżdżenia 3. najbardziej zakorkowaną drogą w tym kraju. Ja jeżdzę polem:) ewentualnie polem i przez uskok, dla GV to pestka, nawet nie zmieniam przełożeń napędu.
      To bardzo fajne, zwinne auto, szczególnie, gdy lubi się wyjeżdzać w góry lub ma się domek z trudnym dojazdem.
      I jeszcze ten śmiszny kolor, nie widać na nim kurzu!!!!!!
    • Gość: klecinianka Re: Suzuki Vitara 3d 2.4 | Za kierwonicą IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.06.11, 19:03
      @anijala

Właśnie z Jimem to ten problem, w dalszą drogę jest za ciasny, niewygodny...
    • Gość: A. Re: Suzuki Vitara 3d 2.4 | Za kierwonicą IP: *.dynamic.chello.pl 17.06.11, 19:05
      nie to że się czepiam, ale czy w artykułach "za kierownicą" chodzi o to że autor opisuje własne wrażenia z jazdy czy daje przedruk z niemieckiej gazetki? Bo tak się składa ze na zdjęciach jest niemiecki egzemplarz (fota z zegarami - słodkie "verbrauch" mające oznaczać chwilowe zużycie paliwa, że o blachach nie wspomnę. Ani o tym że na zdjęciach jest 3d 2,4 w automacie a opis mówi o manualu....
    • Gość: irmscher44111 Re: Suzuki Vitara 3d 2.4 | Za kierwonicą IP: *.007.c85.petrotel.pl 17.06.11, 19:11
      Miałem Vitare przez 2 lata rok produkcjii 2008 zrobiłem nią 50 tys km Auto ogolnie ok ale od kiedy sie przejechałem CRV to Vitarka poszła . . . a teraz jestem szczesliwym posiadaczem H Crv
    • Gość: Hutch Re: Suzuki Vitara 3d 2.4 | Za kierwonicą IP: *.play-internet.pl 17.06.11, 19:15
      @kosmiczny_swir
      Ja nie czepiam się auta, skądinąd fajnego ale nazewnictwa. To nie jest SUV!!!
    • osmiol Re: Suzuki Vitara 3d 2.4 | Za kierwonicą 17.06.11, 19:46
      a co to jest ta tytułowa "kierwonica"?
    • Gość: berdys Re: Suzuki Vitara 3d 2.4 | Za kierwonicą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.11, 20:44
      klecinianka@ to prawda, jechalem nim kiedys na chorwacje :D

BTW Jimny ma ta zalete, ze starsze modele sa naprawde tanie - mozna podpiac plug i zima odsniezac. Juz pare razy widzialem takie zastosowanie dla tego auta- raz nawet niezarejestrowanego brytola- wlasciciel stadniny go kupil za 3 tysiaki- dorobili plug i smiga az milo ;)
    • sselrats Re: Suzuki Vitara 3d 2.4 | Za kierwonicą 17.06.11, 22:11
      Oczywiscie, termin SUV zostal ukuty w Polsce wiec powyzsi tu forumowicze najlepiej wiedza czy Vitara jest SUV czy nie. Moze by troche oswiecili Amerykanow bo tam Vitara (Sidekick) JEST SUV-em.
    • tomesio Re: Suzuki Vitara 3d 2.4 | Za kierwonicą 17.06.11, 22:14
      SUV to SUV i nic tego nie zmieni
    • Gość: Gość Re: Suzuki Vitara 3d 2.4 | Za kierwonicą IP: *.olsztyn.vectranet.pl 18.06.11, 12:25
      nie słyszałem nigdy o stałym napędzie 4x4 bez centralnego mechanizmu różnicowego. Takie cudo nie pojeździłoby długo po mieście.
    • Gość: XrY Re: Suzuki Vitara 3d 2.4 | Za kierwonicą IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.06.11, 14:03
      @Hutch

A suv to niby 9-osobowy van, z zawieszeniem podwyzszonym o 10mm? i najlepiej niech ma naped na tyla os, jak polowa hamerykanskich Suv`uf.
    • Gość: tom: Re: Suzuki Vitara 3d 2.4 | Za kierwonicą IP: 83.142.123.* 19.06.11, 15:41
      Gość:
      Właśnie miałem napisać to samo. Co to za bzdura z tym stałym napędem 4x4 bez centralnego mechanizmu różnicowego w słabszych Vitarach ??? :-o
    • Gość: A. Re: Suzuki Vitara 3d 2.4 | Za kierwonicą IP: 89.79.230.* 22.10.11, 15:03
      a własnie sobie taką kupiłam. po przesiadce z jima lekki szok technologiczno - wielkościowo - silnikowy (1,3 vs 2,4 :-)), ale mam nadzieję że szybko ogarnę i będę śmigać równie pewnie jak Jimem.
      Minus? Przez jakiś czas będzie szkoda gdzieś w krzaki pojechac bo lakier taki ladny....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka