Dodaj do ulubionych

Samochody z innej bajki - Mitsuoka

• swan_ganz Re: Samochody z innej bajki - Mitsuoka 19.06.11, 12:38
      przerobiona tojotka karolla za blisko dwieście koła w zielonych?
      www.sgcarmart.com/new_cars/newcars_listing.php?MOD=Mitsuoka
      Używki trochę tańsze ale niewiele więc nie ma się co łudzić, ze kiedykolwiek obejrzymy te auta na naszych ulicach
    • amenominakanushi-pan-poczatku Re: Samochody z innej bajki - Mitsuoka 19.06.11, 12:38
      Zastanawiam się dlaczego w UK tak łatwo sprzedają się te samochodziki:
      www.figs4u.co.uk/
      Może dlatego, że są kompletnie inne od micr, picanto iQ i yarisów?
    • Gość: Mariano Re: Samochody z innej bajki - Mitsuoka IP: *.home.aster.pl 19.06.11, 12:50
      K.....a, jakim prawem ten "ałtor" narzuca innym swoje ograniczone postrzeganie świata? Samochody te, tak dobre i drogie wina, są dla znawców, a nie dla dzieciaków jeżdżących autobusem i marzących o Porsche.
    • poki442003 Re: Samochody z innej bajki - Mitsuoka 19.06.11, 12:51
      Wydźwięk artykułu trochę zbyt negatywny, może rzeczywiście większości tych autek brakuje tego czegoś, ale z drugiej strony komu się podoba micra czy nowa corolla? A tak, dzięki retro-odświeżeniu, wyglądają przynajmniej oryginalnie.
    • Gość: DUHH Re: Samochody z innej bajki - Mitsuoka IP: *.adsl.inetia.pl 19.06.11, 13:10
      Autor artykułu pewnie wozi się jakimś pastuhem tedeji, ałdi a4, fiatem "pónto" albo innym plebsowozem i wszystko co nie wygląda na oklepane i nudne, jest dla niego jakąś formą zniewagi.
    • Gość: Gość Re: Samochody z innej bajki - Mitsuoka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.11, 13:35
      Jak mówi stara maksyma "De gustibus est non disputandum" - o gustami się nie dyskutuje, autor tego artykułu o tym zapomniał. Dla mnie Mitsuoka Viewt jest super, a pomysł godny naśladowania. Połączenie klasycznych kształtów starych limuzyn Jaguara (i kultowego koloru BRG) z wielkoseryjną i niezawodną japońską techniką (Nissan Micra) ma same plusy. Auto jest łatwo zaparkować w mieście, jest tanie w użytkowaniu i serwisie oraz przyciąga wzrok :-).
    • Gość: rt Re: Samochody z innej bajki - Mitsuoka IP: 92.24.196.* 19.06.11, 13:39
      jak autor wspomnial firma ISTNIEJE od 1968 jest 10 producentenm samochodow w japonii ... ile naszych samochodow produkujemy w polsce chocby mialy byc to wołgi "oldskilowa" chlodnica syrenki??????
    • Gość: Winta Re: Samochody z innej bajki - Mitsuoka IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.06.11, 13:57
      Z gowna tortu nie zrobisz, tyle w temacie.
    • Gość: chór wujów Re: Samochody z innej bajki - Mitsuoka IP: *.internetia.net.pl 19.06.11, 15:32
      Dwa ostatnie "dadzą się zjeść", chociaż chętnie obejrzałbym je z drugiej strony i od środka...
    • Gość: Gienek z Łazienek Re: Samochody z innej bajki - Mitsuoka IP: 178.73.36.* 19.06.11, 19:17
      RT: Lepszy taki biznes niż pisanie bzdur i do tego z błędami ortograficznymi. Mam nadzieję, że Twoja nauczycielka języka polskiego wzięła pod uwagę zaświadczenie lekarskie, które - jak mniemam - dostarczyłeś. Poza tym - sam jesteś "polaczkiem". Nie pluj tak, bo sobie dres zabrudzisz.
    • Gość: ; Re: Samochody z innej bajki - Mitsuoka IP: *.multimo.pl 19.06.11, 22:48
      i oni znajdują na to klientów?

swoją drogą to na bazie mx5 całkiem fajne :)
    • Gość: Habla Habla Re: Samochody z innej bajki - Mitsuoka IP: *.adsl.inetia.pl 19.06.11, 23:30
      Pamiętajcie, że po wyborach kolejna podwyżka akcyzy na auta z silnikami powyżej 2 L. Smacznego.

fakty.interia.pl/galerie/polska/tusk-i-dobra-zywnosc/zdjecie/duze,1475243,9,269
    • Gość: 55 Re: Samochody z innej bajki - Mitsuoka IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.06.11, 23:39
      Normalka, w Polsce nie kupuje sie aut powyzej 2L... wiec co mnie to.
    • Gość: pirx Re: Samochody z innej bajki - Mitsuoka IP: *.b-ras2.lmk.limerick.eircom.net 20.06.11, 00:55
      ładne - dziwne ale ładne
    • jpsi Re: Samochody z innej bajki - Mitsuoka 20.06.11, 06:17
      wypadaloby podac, ze zrodlem tego zdania przepisanego slowo w slowo jest Top Gear.

"Firma powstała w 1968 roku i obecnie jest 10. największym producentem aut w Japonii, po Toyocie, Nissanie, Hondzie i sześciu innych firmach"
    • Gość: Wombat Re: Samochody z innej bajki - Mitsuoka IP: *.aster.pl 20.06.11, 08:06
      Śmiszne te Mitsuoki. Raczej bym czegoś takiego nie kupił (z proporcjami mają problemy), ale fajnie, że taka firma istnieje. A Viewt mi się nawet podoba :-)

@ GaryS - mi podoba się i Micra przerobiona na starego Jaga (Viewt) i Seat Alhambra przerobiony na Audi (naprawdę świetna robota), więc się nie unoś ;-)
    • Gość: gość Re: Samochody z innej bajki - Mitsuoka IP: *.t-mobile.pl 20.06.11, 09:36
      Mitsuoka Le Seyde - widziełem go przed laty na żywo na ulicy , w ruchu , coś niesamowitego , zjawiskowego , przepiękny kawał motoryzacji, zadający szyku gdziekolwiek sie nie pojawi i cokolwiek by obok nie postawić. Wszystko w około nagle staje sie banalne , szare i nudne. Coś jak powrót do przeszłości , rewelacja !
      Opinię autora pozostawiam bez komentarza.
    • Gość: Gość Re: Samochody z innej bajki - Mitsuoka IP: *.dynamic.chello.pl 20.06.11, 11:42
      co za debil opisywał te zdjęcia??
    • Gość: Karacz Re: Samochody z innej bajki - Mitsuoka IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.06.11, 12:36
      @gosc Masz ten tez napewno ci sie spodoba... slubowoz na omedze B... taki stylowy... ten slubowoz ktory zrobil jakis zenek ze smrodowa wnosi tyle do motoryzacji co firma mitsuoka, czyli nic.
      link dla ciebie do tego wspanialego i stylowego samochodu
      allegro.pl/excalibur-sprzedam-wynajme-i1668408795.html
    • Gość: ; Re: Samochody z innej bajki - Mitsuoka IP: *.multimo.pl 20.06.11, 13:49
      weźcie się uspokójcie to są jakieś pomyłki

firma taśmowo produkująca takie "cuda"? bez przesady nie wyobrażam sobie aż takiego kiczu i tandety co innego prawdziwe zabytki albo wierne powtarzam wierne repliki a takie "coś"

ludzie nie umiecie wypośrodkować albo przysłowiowy nudny golf albo barokowa tandeta udająca nie wiem co? jak już coś robić to porządnie...
    • Gość: ; Re: Samochody z innej bajki - Mitsuoka IP: *.multimo.pl 20.06.11, 14:03
      AUTOR MA GUST WY GO NIE MACIE PRZYKRO MI

A TO SUPERAUTO OROCHI POWINNI PODRASOWAĆ POWIEDZMY SILNIK OD CORVETTE I NOWY PRZÓD PLUS ATRAKCYJNA CENA :) CIEKAWE CO BY Z TEGO WYSZŁO

RESZTĘ MODELI NIE DA SIĘ URATOWAĆ, A STARSZE MODELE RZECZYWIŚCIE WYGLĄDAŁY DUŻO LEPIEJ (NO POZA LUSTERKAMI)

en.wikipedia.org/wiki/File:Mitsuoka_Galue_I.jpg
    • Gość: ; Re: Samochody z innej bajki - Mitsuoka IP: *.multimo.pl 20.06.11, 16:55
      chociaż teraz patrzę i sam nie wiem to też nie najgorsze
    • Gość: ; Re: Samochody z innej bajki - Mitsuoka IP: *.multimo.pl 20.06.11, 17:01
      autokult.pl/images/2010/08/Himiko-Classic-ST-3.jpg
    • Gość: Habla Habla Re: Samochody z innej bajki - Mitsuoka IP: *.adsl.inetia.pl 20.06.11, 18:00
      @tom

Odnośnie podniesienia akcyzy z 2008r.

Prezes Samaru do Tuska:

www.twoja-firma.pl/wiadomosc/16789338,prezes-samaru-do-tuska-podwyzka-akcyzy-to-blad.html

Plany wprowadzenia kolejnej podwyżki ujawnił Witold Lisicki z Ministerstwa Finansów. Uważajcie teraz jazda bez trzymanki. Gościu jest absolwentem wydziału ogrodniczego na SGGW!!! Jest naczelnikiem Wydziału Informacji i Promocji Ministerstwa Finansów. Wiecie jak on uzasadnia podwyżkę?

"Zmiana stawki akcyzy jest wynikiem spowolnienia gospodarczego w Europie...Rada Ministrów podjęła szereg kroków zmierzających do ograniczenia do minimum negatywnych skutków tych zjawisk oraz przeciwdziałania następstwom kryzysu".

Czujecie to?

Kolejny strzał.

"Uzasadnieniem do objęcia wyższą akcyzą...jest fakt, że nabywcami tych samochodów są przede wszystkim ludzie zamożni"

"(...) którzy w czasie kryzysu mieliby problem z podstawowymi potrzebami, a właśnie o takich musimy przede wszystkim w tej chwili zadbać".

Źródło: auto moto nr 3/2009, specjalnie odszukałem. Podwyżka będzie po wyborach, zobaczycie.

Apel ode mnie. Jeśli tak macie dbać o samochodziarzy, to ja na was (PO) szczam szerokim strumieniem ciepłego moczu i zaznaczam, że nie mam przerostu gruczołu prostaty.
    • bimota Samochody z innej bajki - Mitsuoka 20.06.11, 20:52
      HA, HA... FAJNE ! :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka