Dodaj do ulubionych

Nadjeżdża VW Golf VII

• Gość: chajtek Re: Nadjeżdża VW Golf VII IP: *.mia.three.co.uk 30.07.11, 22:22
      Fakt golf wyglada zawsze podobnie. Ale to pewnie dobrze przemyslana strategia VW. Po co zmieniać coś co się dobrze sprzedaje. Jeżdzilem z miesiac Golfem VI i wierzcie mi nie ma nic wspólnego z poprzednikami. Jakość materiałów wewnętrzu jest najlepsza w klasie C. Silnik 1.6 Dizel jest bardzo ekonomiczny a jednocześnie nie ustępuje benzynie pod żadnym powodem. Do puki nie musiałem tankować to nie wierzyłem że to dizel.
    • Gość: Badyl Re: Nadjeżdża VW Golf VII IP: *.dynamic.chello.pl 30.07.11, 22:28
      Czekam na adidas edition.
    • rydzo Re: Nadjeżdża VW Golf VII 30.07.11, 22:30
      Znaleźli się specjaliści za dychę!
      70% z Was leje olej mineralny.
      To czym Wy musicie jeździć skoro takiej taniochy używacie?

Jak Cię stać na dobre auto i nimi jeździłeś to krytykuj.
      A nie trzymasz w garażu Matiza albo Poloneza i nagle w nowym Golfie wszystko widzisz do niczego ...

95% z Was w Golfie VI nie siedziało a mimo to wypisujecie mądrości jakbyście byli szefami tego projektu w VW.

Idiotów nie brakuje jak widać...
    • piesior666 Re: Nadjeżdża VW Golf VII 30.07.11, 22:37
      A jak sie beda cwiartki spawaly ? Konstruktorzy mysla o polskim rynku uzywanych Golfow ?
    • bijelodugme Re: Nadjeżdża VW Golf VII 30.07.11, 22:47
      @momk napisał:
      "Większy rozstaw osi... trzeba po prostu powiedzieć, że będzie dłuższy od poprzednika bo producenci się chwalą, że przez zwiększenie rozstawu osi mają najobszerniejsze wnętrze ale już nie powiedzą, że auto jest większe. "

A na pewno wiesz co to w ogóle jest rozstaw osi? Sądząc po twoim poście to nie do końca. Większy rozstaw osi nie musi oznaczać wcale dłuższego auta.
      • Gość: 5 Re: Nadjeżdża VW Golf VII IP: *.dip.t-dialin.net 30.07.11, 22:48
        Rozstaw osi o 8 cm, a szerokosc kabiny o 2 cm wieksza. Wiekszy bagaznik i wiecej miejsca na tylnim siedzieniu. Sporo drobnych zmian, miedzy innymi; jeszcze lepsze wygluszenie - nowe uszczelki i klejone szyby, zmodernizowane aktywne zawieszenie.
        Nowy golf jest lzejszy o ca. 100 kg i tanszy w produkcji o 20%.
    • Gość: trr Re: Nadjeżdża VW Golf VII IP: *.adsl.szeptel.net.pl 30.07.11, 22:51
      Ludzie to tylko samochód. Nie ma co się podniecać.
      Jak tylko VW zrobi jakiś dobry silnik, do tego Golfa, a cena będzie na dobrym poziomie to może go kupię. Na dzień dzisiejszy VW nie ma żadnego silnika, który budził by moje zaufanie. Jak dla mnie za dużo było wpadek z TSI i TDI w ostatnich latach... Już wole wolnossące motory japońskie... przynajmniej mozna spokojnie wyjechać na wakacje! Wracając do tematu, nie jest to może Citroen, jeżeli chodzi o dobry styl, ani tak mało awaryjny jak Toyota, ale z grubsza ujdzie. Jeżeli tylko wielkość bagażnik zaczną mierzyć bez wyjmowania koła zapasowego i bedzie tam realne min. 350 L , to będzie OK.
    • alfa146 Re: Nadjeżdża VW Golf VII 30.07.11, 22:59
      Ciekawe że vw nic sobie nie robi z krytycznych uwag co do silników 1,4 tsi które borykają się z wielema poważnymi usterkami.
      A to podstawowy silnik w golfie. Ostatni został oceniony fatalnie przez Auto-Świat.
      Nie mówiąc już o niedopracowanych filtrach DPF w któer trzeba inwestować już po paru miesiącach od kupna nowego auta.
      Może inżynierowie zajęli by się bardziej niezawodnością a nie nowymi przetłoczeniami karoserii?
      ps. jeżdzę 10 letnim bezawaryjnym japońcem.
      • Gość: 5 Re: Nadjeżdża VW Golf VII IP: *.dip.t-dialin.net 30.07.11, 23:13
        Przestan sobie zaprzatac glowe tym co wypisuje Auto-Świat. To typ dziennikarstwa zabiurkowego, albo przepisuja obce atrykuly, albo cytuja jako swoje teksty z forow internetowych. Ponad 15 czesci silnika zostalo przeprojektowanych, niektore z nich maja juz innego producenta. Niestety w dalszysm ciagu serwis wlewa raz na 2 lata olej LL :(
    • Gość: ; Re: Nadjeżdża VW Golf VII IP: *.multimo.pl 30.07.11, 23:15
      czy ja wiem stylistyka golfa VI taka fuu moim zdaniem nie... trochę za kanciasty tylko z tyłu tak to fajny V trochę brzydka

ale co z tego czy inne auta takie fantastyczne?
    • Gość: wirz Re: Nadjeżdża VW Golf VII IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.07.11, 23:23
      @5 Nie wysilaj sie wymieniajac jakie zmieny zajda w nowej generacji... 95% uzytkownikow tego portalu powie ,ze nic sie nie zmienilo bo bedzie podobny do obecnego... tak to jest jak sie ocenia po obrazkach...
    • Gość: A Re: Nadjeżdża VW Golf VII IP: *.unitymediagroup.de 30.07.11, 23:25
      Eetam, Opel Astra ladniejszy.
    • alfa146 Re: Nadjeżdża VW Golf VII 30.07.11, 23:29
      gość 5, co znaczy że serwis wlewa olaj LL raz na 2 lata, możesz rozwinąć?

Jakoś wierzę Auto Swiatowi tym bardziej że są niemieccy.
      Jak robili test Passata na 100tyś km. to suchej nitki na nim nie zostawili.
      Masakra jakaś.
      • Gość: 5 Re: Nadjeżdża VW Golf VII IP: *.dip.t-dialin.net 30.07.11, 23:52
        Po prostu Long Life. Jesli przebieg jest mniejszy od 15 tys to jest wymieniany po 2 latach. Volkswageny z czarnymi, sadzastymi rurami wydechowymi pracuja na tym oleju. Ten olej po wymieszaniu z bezyna tworzy dziwna miksture, ktora po spaleniu jest b. lepka. Najprawdopodobniej jest to jedna z przyczyn niektorych usterek sinikow tsi.

Auto-Świat probuje w ten sposob zdobyc zaufanie polskich czytelnikow.
    • Gość: janki Re: Nadjeżdża VW Golf VII IP: *.tktelekom.pl 30.07.11, 23:50
      mam od pol roku golfa 6 sluzbowo, przedtem mialem focusa 2 jakies 2 lata. jesli chodzi o wykonanie to focus mocno ustepowal, prowadza sie mysla oba pewnie i podobnie tutaj bym nie wskazal faworyta. kwestia wygladu, golfow malo jezdzi a focusow mnostwo juz sie mocno opatrzyly i jakos golfik bardziej mi lezy. narazie nie mam do niego jakis wiekszych zastrzezen.
    • Gość: alfa146 Re: Nadjeżdża VW Golf VII IP: *.aster.pl 31.07.11, 00:14
      gośc 5, jeśli jest tak jak mówisz to mamy tutaj do czynienia ze zwykłym złodziejstwem.

Jak autoryzowany serwis może wlewać raz na 2 lata olej?
      Mimo że jest to tak zwany LongLife to każdy wie że częsta wymiana oleju
      wychodzi silnikowi na zdrowie.
      Ja czasem wymieniam wzorem amerykańskim międzyprzeglądowo.
      Dużo mnie to nie kosztuję ale dbam o swoją bestię :)
      Faktycznie jeśli ludki które nie wiedzą jak się obchodzić z samochodem go zaniedbują to może być problem.
      Ale niestety psujących się się na potęgę silników ze stajni VW po roku użytkowania nic nie usprawiedliwi.
      • Gość: 5 Re: Nadjeżdża VW Golf VII IP: *.dip.t-dialin.net 31.07.11, 00:31
        To jest b dobry olej, ale trzeba go wymienic zaraz po rocienczeniu benzyna. Olej wymieniam w lutym, a na dolewki stosuje castrol 5w50. Jakos u mnie to zdaje egzamin.
        Oleju 0w30 nie polecam ze wzgledu na tuleje zmian faz rozrzadu. Tam decyduja pierwsze 2 sekundy po starcie, czyli istotna jest pozostalosc po oleju z dnia poprzedniego. Krotszy czas dotarcia oleju 0w30 nie ma znaczenia, bo juz jest za pozno - tuleja sie zaciera i lancuch rozciaga.
    • Gość: bobik Re: Nadjeżdża VW Golf VII IP: *.ip.netia.com.pl 31.07.11, 00:26
      Golfem będą jeżdziły nasze prawnuku. Tylko nie VII ale XXXVII. W wyglądzie na pewno nic się nie zmieni.
    • Gość: Kierowca Re: Nadjeżdża VW Golf VII IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.11, 00:51
      Jaki to "kompakt" jak to auto będzie miało prawie 4,5 metra długości? Przypominam, że Golf I miał 380 cm, a Golf II niecałe 4 metry... Jak rozumiem Golf 8 generacji będzie wielkości Mercedesa 123/124? I po co te auta takie wielkie?
      • Gość: 5 Re: Nadjeżdża VW Golf VII IP: *.dip.t-dialin.net 31.07.11, 01:00
        Spokojnie kierowco, niemieckie Auto-Zeitung zapewnia, ze nowy golf pozostanie przy ~4,20m. Rozstaw kol sie troche zwiekszy przy zachowaniu szerokosci auta ~1,80m.
    • samiec_alfa_romeo Re: Nadjeżdża VW Golf VII 31.07.11, 01:10
      Trudno odmówić mu praktyczności jednak nie ufam VW który w dzisiejszych czasach rozpada się po 150 tys. km. Osobiście uważam, że w tej klasie najlepszym wyborem jest Alfa Romeo Giulietta - większa od golfa i znacznie bardziej dynamiczna, ma więcej bajerów. No ale to prawie klasa premium.

VW to auta bez polotu dla ludzi bez polotu. Ale nie każdy musi mieć przecież polot.
      • Gość: RAUBER ty masz płot a nie polot IP: *.devs.futuro.pl 21.08.11, 23:52
        Alfa to jeździdła które mają dwa wyróżniki: odpustową "polotową" stylistykę i wysoką awaryjność. Właśnie patrzę za okno na podjazd sąsiada, jego AR stoi na końcu zastawiona Vectrami. Nie ma sensu pchać się do miasta kombi, tą małą AR 147 byłoby łatwiej. A jednak to włoskie dziwadło stoi w kącie i straszy na podjeździe.

• Gość: Autor Re: Nadjeżdża VW Golf VII IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.11, 04:00
      @alfa146, wymianę oleju masz co 15 tys., pierwszy 'duży serwis' po 2 latach albo po 30 tys. km, jeżeli przez dwa lata nie zrobisz 15 tys. km to wtedy dopiero pierwszy raz wymienią olej...

jeżdżąc w jakimś ichniejszym systemie LongLife zamiast po 15 tys. km masz ponoć wymieniać co 30 tys. km, ale też z warunkiem, że nie rzadziej niż raz na dwa lata...

nie ma to nic wspólnego z rozumowaniem, że jadę ile chce, np. 80 tys. km rocznie a olej wymieniam co dwa lata...
    • wookiee.chewbacca Re: Nadjeżdża VW Golf VII 31.07.11, 06:42
      Rzygać mi się od tego jęczenia i utyskiwania. Choć by nie wiem jak się starać i jak piękny by był samochód to właściciele 10-letnich złomiszczy i rdzewiaków zawsze będą krytykować. Sami mają pierdzące graty zostawiające chmurę czarnego dymu za sobą i części podwozia na drodze, a krytykują jakby co najmniej chociaż raz w życiu kupili nowy samochód. Zobaczcie jak syficie wokół siebie. Spójrzcie na dowolny parking sklepowy. Każde miejsce obszczane czarnym olejem z waszego śmierdzącego złomu.
    • przeciw_debilom Re: Nadjeżdża VW Golf VII 31.07.11, 07:35
      Nuda, nuda i nuda.
      Dla starych niemcow i facetów bez wyobraźni i marzeń.
      Oczywiście wszystkie auto-moto-gazety należące do niemieckich koncernów medialnych będa szczały po nogach i nowy Golf wygra o 1-2 pkty z alfą, czy renault.
      Beznadzieja...
      A co do standardów - pierwsze zawieszenie wielowahaczowe w klasie średniej wprowadził Ford. A jakie standardy wyznaczył Golf?
    • Gość: andel Re: Nadjeżdża VW Golf VII IP: *.dynamic.chello.pl 31.07.11, 08:14
      Audi A3 - typowy burakowóz
    • Gość: kierowca Re: Nadjeżdża VW Golf VII IP: *.ip.jarsat.pl 31.07.11, 08:36
      VW / GOLF synonim jakości ??!!?? skończył się niestety, jeżdżę VI kombi od 11 miesięcy i po 40 tyś koło dwumasowe do wymiany ( nie zapitalam, gdyby kotoś pytał ) dolny zawias w przednich drzwiach kierowcy był od nowości zamontowany od tylnych drzwi na jednej śrubie ?!?! oparcia foteli przednich skrzypią przy minimalnym poruszaniu się, wiecie jakie mamy drogi, całe szczęście że jest gwarancja, choć dla mnie powinna trwać z 5 lat bo pewnie jeszcze sporo niespodzianek czeka od tego synonimu jakości.
    • fragles102 Re: Nadjeżdża VW Golf VII 31.07.11, 08:49
      hahahahaha wyglądu nigdy się nie POzbędą hehe
    • Gość: fragles102 Re: Nadjeżdża VW Golf VII IP: *.play-internet.pl 31.07.11, 09:04
      To niymcy odgapili hybrydę >?umieją to zrobić?
    • fragles102 Re: Nadjeżdża VW Golf VII 31.07.11, 09:08
      Myślałem że całkiem od gapią cały samochód od INFINITI i NISSANA a tu popatrz tylko atrapka i światełka
    • jeszw Re: Nadjeżdża VW Golf VII 31.07.11, 09:35
      W Gazecie jest tylu niedoucznych speców od motoryzacji (ale nie tylko w niej), których stać tylko na oklepane banały: "wyznacza standardy" - co to jest, przecież na rynku jest wiele samochodów, w których znacznie wcześniej niż w Golfie wprowadzono innowacyjne rozwiązania, a których w tym samym samochodzie dotąd nie ma. A poza tym, import szrotów spowodował, że golf, ale i inne volkswageny (nawet nowe) to dla wielu symbol przysłowiowej wiochy - jedźcie na wieś, a zobaczycie ilu kawalerów szpanuje poobijanymi i brudnymi volkswagenami!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka