Dodaj do ulubionych

Nadjeżdża Mazda CX-5

IP: *.play-internet.pl 02.08.11, 11:29
Oba świetne i szwabska konkurencja znowu zostaje w blokach, ale dlaczego nie ma zdjęć tyłu CX-5? :(
Obserwuj wątek
    • Gość: wiki Re: Nadjeżdża Mazda CX-5 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.11, 11:50
      podoba misię cx-5 ale lepiej trójka po liftingu
    • Gość: mk Re: Nadjeżdża Mazda CX-5 IP: *.home.aster.pl 02.08.11, 12:16
      Wg artykułu oba silniki (diesel i benzyniak) mają ten sam stopień sprężania... Ciekawe... Albo ta benzyna ciągle na stukowym by jeździła, albo ten diesel by w ogóle nie chodził...
    • Gość: kamyk Re: Nadjeżdża Mazda CX-5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.11, 12:20
      Ta Mazda CX-5 jest bardzo podobna do ASX Mitsubishi oczywiście jeżeli chodzi o linie boczna auta i przód, ale ogólne wrażenie wizualne jest przyjemne. Ciekawe jak to będzie jeździć, ale znając inżynierów mazdy to auto dobrze będzie połykać zakręty.
    • Gość: nino Re: Nadjeżdża Mazda CX-5 IP: *.xdsl.centertel.pl 02.08.11, 12:24
      "benzyniak o pojemności 2 litrów i 2,2-litrowy turbodiesel w dwóch wersjach mocy (obydwa typy silników będą miały stopień sprężania 14:1,"

tekst w nawiasie odnosi się do dwóch wersji mocy diesli, a nie do benzyniaka i diesla
    • Gość: hmmm Re: Nadjeżdża Mazda CX-5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.11, 12:24
      Ze zdjęć niestety nic nie widać.... A na tym co jest wygląda jak zwykły hatch... z profilu jak corolla...
    • Gość: nino Re: Nadjeżdża Mazda CX-5 IP: *.xdsl.centertel.pl 02.08.11, 12:25
      oczywiście mój komentarz to odpowiedź na post "mk"
    • Gość: jjj Re: Nadjeżdża Mazda CX-5 IP: *.noc.fibertech.net.pl 02.08.11, 12:44
      @nino
      kolega nino się myli
      oba silniki i benzyna i diesel maja takie same stopnie sprężenia
      troche więcej na ten temat znalazlem tutaj
      www.rp.pl/artykul/678406.html?print=tak
    • Gość: g Re: Nadjeżdża Mazda CX-5 IP: *.84-49-201.nextgentel.com 02.08.11, 12:51
      ciekawe tylko ile za CX-5 ?!
    • Gość: er Re: Nadjeżdża Mazda CX-5 IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.08.11, 13:07
      z tego artykułu: www.rp.pl/artykul/678406.html?print=tak
      cytat trochę offtop " a zakres użytecznych zaczyna się od 1800 obr/min do blisko 4 tys. obr/min, jest więc szerszy niż w silnikach wysokoprężnych konkurencji, gdzie przy 3 tys. obr/min trzeba zmieniać bieg, bo diesel jedynie wyje i nie daje żadnej mocy."

chyba koleś jeździł TDI z 2000 roku. JTD fiata 2003 - mam w Lancii Lybrze - kręci się od 1750 do co najmniej 4000 równomiernie.
    • Gość: Gość Re: Nadjeżdża Mazda CX-5 IP: *.realitypump.pl 02.08.11, 13:09
      I znowu te lampy ala lexus - kiedy się oni z tego wyleczą grr..
    • Gość: Kerkira Re: Nadjeżdża Mazda CX-5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.11, 13:21
      Cena będzie zapewne na "polską kieszeń" dlatego w Polsce nie wróże Mazdzie sukcesów...
    • sthoss Re: Nadjeżdża Mazda CX-5 02.08.11, 13:22
      Jestem laikiem.
      Czym to sie rozni od zwyklej osobowki?
      Bo ja tu widze zwykle osobowe auto, w ktorym na pewno bedzie ciasno dla tych z tyłu i ktore przyszoruje na pierwszym lepszym wertepie.
    • snurfik Re: Nadjeżdża Mazda CX-5 02.08.11, 13:34
      Wyglada smakowicie, zainteresuje sie w przyszlym roku. CX-7 jest dla mnie za duzy.
      Ten zapowiada sie w sam raz...
    • Gość: Lechu Re: Nadjeżdża Mazda CX-5 IP: *.aster.pl 02.08.11, 13:44
      @er zgadzam sie ... wszyscy wyśmiewają TDI, a jak się okazuje to wielu z nich może o TDI tylko mażyć .. sam zaczynałem od VW Lupo z 1.2 TDI i to był wspaniały silnik na czasy ... teraz mam dużo nowszą wersje w A4 i silnik równo kręci do 4,000 o/min ...

a takie Mazdy to tylko przychodzą i odchodzą, jedyne co tyu pomaga, że wóz robiony w Japonii ... a o TDI każdy wszędzie pamęta .... patrząc się na to, to taka Skoda Yeti w Japończyku ...
    • Gość: KJ Re: Nadjeżdża Mazda CX-5 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.11, 13:48
      z mazdą są dwa problemy: lepiej wyglądają na zdjęciach niż w rzeczywistości (szczególnie wewnątrz) i kosztują o jakieś 20% więcej niz europejska konkurencja.
    • Gość: Jan Re: Nadjeżdża Mazda CX-5 IP: *.189.221.130.skyware.pl 02.08.11, 13:57
      Wszystko Ok, jest tylko jedno ale...otóż mam zastrzeżenia do wnętrz obecnych mazd (podobnie jak np Toyot) Ostatnio stałem przed wyborem kupna nowego samochodu do firmy, brałem pod uwagę m.in Mazdę 6 i Avensis i właśnie ich kiepskie wnętrza zadecydowały że wybrałem europejską konkurencję.
      Zarówno design jak i jakość materiałów to druga liga w porównaniu choćby z Insignią czy nowym 508.
    • Gość: Jaca Re: Nadjeżdża Mazda CX-5 IP: *.elpos.net 02.08.11, 14:01
      Mazde 3 kupilem nowke w maju i widze, ze face lifting to wstawki do lusterek i do zderzaka...Notabene swietne auto...Mi sie udalo kupic brand new ale z roku 2010 o 12 tys taniej niz rocznik 2011 i jezdzi sie nia fntastycznie..to moje 9 auto od nowosci ale pierwsze japonskie i poki co jestem bardzo zadowolony...wczoraj w trasie mialem spalanie 5,8l/100km co przy benzyniaku 1,6l mi pasuje....
    • desperato Re: Nadjeżdża Mazda CX-5 02.08.11, 14:17
      TDI ... a niech się śmieją. 180kM po tuningu gdzie ori było 110kM (VP). Spalanie max. 6 l/100km i osiągi przy wadze 1200kg takie, że i dzisiejsze nowości można łykać. A silnik wciąż pancerny. Oto śmiechu warte, ale chyba nie ten, 2.0 TDi i owszem.
    • Gość: Rafik Re: Nadjeżdża Mazda CX-5 IP: *.rect.uni.torun.pl 02.08.11, 14:43
      Przecież to Kuga
    • Gość: octavian44 Re: Nadjeżdża Mazda CX-5 IP: *.pool.mediaWays.net 02.08.11, 14:57
      krol jest jeden 1.9 TDI
    • Gość: dan Re: Nadjeżdża Mazda CX-5 IP: *.ip.netia.com.pl 02.08.11, 15:07
      Ceny pewnie będą podobne do Mazdy 6, wielkość do Mazdy 3 :)
    • Gość: houk Re: Nadjeżdża Mazda CX-5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.11, 16:40
      wygląda fajnie... czekam na turbo-benzyne....
    • Gość: zycietowiecej.com Re: Nadjeżdża Mazda CX-5 IP: *.hsd1.wa.comcast.net 02.08.11, 20:40
      zobaczymy jak wieksze sprężanie wpływa praktycznie na zwiekszenie odczuwalnej mocy silnika. zycietowiecej.com
    • pocalujta_wujta Re: Nadjeżdża Mazda CX-5 03.08.11, 01:29
      Panie Marcinie,

To nie jest "maly SUV" tylko Crossover. Jest pewna roznica w przystosowaniu do ruchu. Maly SUV to np Land Rover Freelander II(w USA LR2) .

Proponuje wsiasc do niego i wjechac w bezdroza. Zrozumie sie roznice natychmiast.

Zza oceanu...
      ( posiadacz "malego SUV" - nie-Crossovera)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka